dissabte, 23 d’agost del 2008

Una tasseta de te?

La meva afició a prendre te va néixer a partir que vaig començar a llegir els llibres d’Agatha Christie. En aquells ambients tan britànics la tasseta de te els acompanyava a tothora i jo, que tindria uns setze anys, vaig decidir que “si ells en prenien, jo també”

UNA TASSETA DE TE?

Per aquells dies van fer una promoció “India en El Corte Inglés” i jo, que estava mirant tranquil•lament tot el que tenien,... ho vaig veure!! Unes capsetes de fusta moníssimes, amb un dibuix com de pirogravat d’uns jardins i plenes de Te Darjeeling. No te en bossetes, no, en fulla seca (més autèntic encara!) :-)

Darjeeling és el nom d’una regió d’Índia on diuen que es fa el millor te del món. La zona està situada molt a prop de Nepal, Xina i Bhutan. El Darjeeling és conegut com “el champagne dels tes” (això ho posava a la meva capseta de fusta i se’m va quedar gravat per sempre)


Després, amb els anys, vaig anar descobrint altres gustos, altres barreges... Quan van obrir un Marks & Spencer a Barcelona, jo era feliç comprant-ne allí. En tenien un que posava “Flavouring with Bergamota” que després vaig descobrir que és conegut com “Earl Grey” (tot i que a la marca de Marks & Spencer no ho posava.

L’Earl Grey conté te de India i Sri Lanka.

Sembla ser que aquest tal Earl Grey estava casat i que la seva senyora, Lady Grey, també tenia la seva barreja preferida i que jo conec com a producte de la casa Twinings, (no tinc ni idea si alguna altre casa el fa) i porta una mica de pell de taronja i de llimona sobre la base del té del seu marit: aquest és un dels meus preferits!!



En fi, aquest és el meu “magatzem de tes” on també en tinc “Prince of Wales” que és una barreja de té negre de la Xina i el meu últim descobriment “Finest Ceylon Tea”, producte només, doncs, de l’actual Sri Lanka... Bé, sense oblidar l’English Breakfast, of course!! Que és la barreja més típica (i que em sembla que cada casa l’hi posa el que vol, he buscat la web de Twinings i posa que la fan amb té de “diversos orígens”... a una altre pàgina he vist que hi posen India, Ceylan i Kenia...)

Entre algunes barreges originals en tinc una que es diu "Tarraco Blend" :-)



I, per enriquir el meu racó, l’amiga d’Argentina a la que vàrem fer de guies de Barcelona fa pocs dies... ens va portar Mate!! Ja tinc ganes de preparar-ne un!! :-)



31 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    Mi afición a tomar té nació cuando empecé a leer los libros de Agatha Christie. En aquellos ambientes tan británicos la tacita de té les acompañaba en todo momento y yo, que debería tener unos dieciséis años decidí que “si ellos lo tomaban, yo también”

    Por aquellos días se hizo una promoción de “India en El Corte Inglés” y allí vi unas cajitas monísimas de madera con el dibujo de unos jardines y llenas de Té Darjeeling. No se trataba de té en bolsitas si no de un único envase en hoja seca.

    Darjeeling es el nombre de una región de la India donde dicen que se hace el mejor té del mundo. La zona está situada muy cerca de Nepal, China y Buthan. El Darjeeling es conocido como “el champagne de los tés” (así lo ponía en la cajita de madera y se me quedó grabado para siempre).

    Con los años fui descubriendo otros sabores…
    Cuando se abrió un Marks & Spencer allí compraba uno que ponía “Flavouring with Bergamota” que es el que otras marcas comercializan como “Earl Grey” y que contiene té de la India y de Sri Lanka.

    Parece ser que el tal Earl Grey estaba casado y que su señora, Lady Grey, también tenía su mezcla favorita (que añadía un poco de piel de naranja y de limón a la base del anterior) yo conozco el de la casa Twinings y es uno de mis favoritos.

    Y éste es mi “almacén de tés” donde hay “Prince of Wales” que es una mezcla te té negro de la China y mi último descubrimiento “Finest Ceylon Tea”… sin olvidar el English Breakfast, por supuesto!!

    Hasta hay una mezcla que lleva el nombre de Tarraco!!

    Y para enriquecer mi rincón… mi amiga Argentina a la que hicimos de guías hace pocos días por Barcelona ¡me trajo Mate!... ¡Ya tengo ganas de probarlo!

    ResponElimina
  2. El té no és lo meu, sóc cafetero, qualsevol altre infusió em posa l'estòmec del revés. però et podries ajuntar amb la meva dona que és una apassionada i concretament del Twining encara que no recordo de quin tipus.
    Salut

    ResponElimina
  3. Que almacen de te...muy completo.
    Viste que rico es el mate cocido bien dulce,te gusto?
    Lindo finde

    ResponElimina
  4. El te és una bona companyia, un descobriment de bones estones i a més bo oi? i si en pots provar molts i disfrutar-los encara és molt millor :) una abraçada Assumpta!

    ResponElimina
  5. Ostresssssssss ets sorprenent!!!!! quina dissertació has aconseguit extraure de una petita bosseta de té!!!!!
    A mi també m’agrada, de tot tipus però acostumo a prendre Menta/Poleo en lloc del cafè.
    Prendre el té a mitja tarda trobo que es un costum anglès que hauríem de copiar, doncs resulta d’allò mes relaxant.
    Un peto bonica!!!!!.

    ResponElimina
  6. com m'agradaria que m'agradés el té!! però no ho aconsegueixo....

    Hi ha una pel·li que es diu Viaje a Darjeeling! M'has fet pensar que la tinc pendent de fa molt!!!!

    el mate se li assembla molt?

    ResponElimina
  7. Hola Kostas!! Això és perquè ho has provat poc ;-)

    Jo també prefereixo Twinings sobre totes les altres marques!! jeje

    Abraçades!

    ---------------------

    Jorgelina!! En este preciso instante estoy tomando el primer Mate de mi vida! Bien dulce como tú me has aconsejado en tu post :-))

    Y la verdad es que está delicioso!! Tengo que escribir a mi amiga para decírselo :-))

    Besotes!!!
    ---------------------

    Holaaaaaa Cesc!!

    Siiiiiiii, es exactament com tú dius... No es tan sols el té "en sí" és tot el que l'acompanya... Per mi significa uns moments de relax, de descans, d'estar a gust :-)

    Abraçaaaades!!

    ---------------------

    M.Teresa!! M'agrada quan veig aquests ulls que somriuen visitant el meu blog :-))

    Penso com tú en quant al "moment" que significa prendre el té! :-)

    Ah!! La meva germana també és molt "fan" del poleo-menta... sempre en té bossetes a la feina i a vegades se'n prepara allí :-)

    Petons!!
    ---------------------

    Hola Rits!! Jeje m'has fet gràcia amb aquesta expressió de que voldries que t'agradés però no ho aconsegueixes jeje

    N'hi ha de molts tipus... i si no és té pròpiament dit, altres infussions, Poleo-Menta, Anis, Fruites del Bosc... tú ves provant!! :-)

    Ah! No sé què dir-te si el Mate s'hi assembla o no, perquè hi ha tés amb molts sabors diferents. Però podria dir-te que si algú em dona un Mate i em diu que és un tipus de té de tal o qual lloc, m'ho podria creure totalment :-)

    Abraçades!!

    ResponElimina
  8. Agafes una miqueta de te negre hi barreges coriandre, cardamom, canyella, flor de nou moscada i gengibre i ja em diràs el què.

    ResponElimina
  9. Uauuuu!!! ets saviesa pura en això del te. Si mai necessito obrir un negoci de te, ja sé a qui demanar consell.. jejeje.... jo nomes conec l'Hornimans.

    Petons...

    ResponElimina
  10. Caram, caram, caram Jordi!! :-))

    La veritat és que no sé on trobar tots aquests ingredients (aisss) però a les botigues de Tea Shop tenen algunes barreges ja fetes que sé que porten coriandre i cardamom... Ho aniré a preguntar, igual allí m'informen :-))

    Gràcies!!!

    ---------------------

    Jejejeje Praxis "saviesa pura" ajudada per l'oncle Google :-))

    Això de posar la situació geogràfica de Darjeeling va quedar molt bé jajaja però ho vaig buscar ;-)

    Hornimaaaaaans, el sabooor de una taaaaza de teeeee, el teee de cadaaa diaaaa, Hornimaaans

    Ara bé, si algun dia poses un negoci de Te, avisa'm que vindré com a clienta jajaja

    Abraçades!!

    ResponElimina
  11. Lo meu gust preferit el te a la canyella, és tant bo... ja estic desitjant que arribe l'hivern per preparar-me un de ben calentet amb llet mmm

    ResponElimina
  12. el meu pre sempreprenia te,en coptes d cafe.Mai m´he acostumat tot i agradrame

    ResponElimina
  13. aix... em despertes l'interès per coses. Fa setmanes, en llegir un post te, em vaig comprar el meu primer llibre de l'Agatha Christie, però noia, des de que va començar l'estiu que no he estat capaç d'obrir un llibre. Allí està, de moment esperant.

    I ara, em sembla que puc notar gustos i olors de tès. I potser fins i tot me'n prendria un, si en tingués, i això que jo no sóc de té ni de cafè (només de coke...ups).

    Xules les fotos dels tès. Ja ens diras què tal el mate :-))

    ResponElimina
  14. Impressionant el teu coneixement sobre el te! A mi també m'encanta, vaig començar a prendre'n arran de la meva etapa al UK (d'on vaig tornar amb un gal·lès, el meu marit) i ara en prenc tres o quatre al dia. Quant a l'Earl Grey, la casa Lidl en ven un, Lord Nelson, que no està malament, tot i que no s'acosta ni de bon tros al de Twinnings, també és un dels meus preferits.

    ResponElimina
  15. No soy muy afecta al té, más me gusta el café, pero ha sido muy interesante leer sobre los diferentes tipos de té y sus origenes, siempre se aprende algo nuevo, besitos tía Elsa.

    ResponElimina
  16. Ostres m'ha agradat molt aquest post! Et linkaré!!! A mi el tè em fa posar nerviosa... :(

    ResponElimina
  17. Ai, Bajoqueta, xiqueta :-))
    Jo també estic esperant que arribi l'hivern ;-))

    Te ben calentó, amb lleteta i canyella... És com un somni!! jaja

    Abraçades!!!

    ----------------------

    Hola Ddriver!! Bé, si t'agrada, encara que no ho tinguis per costum, ja està bé :-)) jeje

    Abraçades!!!
    ----------------------

    Robadestiu!! :-))
    Et vas comprar un llibre d'Agatha??? Et mereixes un premi!! jajaja

    No pateixis, ara quan passi una miqueta la calor et vindrà més de gust estar a caseta llegint... Ai, quina il·lu!! ;-)

    Ja em diràs què et sembla...

    I en quant al te... per començar potser que esperis també a l'hivern... Mira, et prepares el te i vas llegint el llibre: Millor ambientació impossible ;-)))

    El meu marit també és molt de Coke ;-))

    El mate: DELICIÓS!!

    Abraçades!!!
    ----------------------

    Gracias Elsa, guapísima!!
    Ah! A mí también me gusta el café :-)) Si es que a mí me gusta todo (soy muy buena para ir de invitada jejeje)

    ¡Y ahora que conozco el Mate también! :-))

    Besotes!!!
    ----------------------

    Gràcies Finestreta!! M'agrada el teu nick i la teva imatge ;-))

    També hi ha te sense "teina" (que seria com el cafè descafeinat jeje)

    Abraçades!!!

    ResponElimina
  18. Ah bueno, como argentina super matera que soy, lo recomiendo.¡¡¡¡¡¡ No concibo la vida sin el mate!!!!!!!!!!!
    Eso si, también tiene sus truquitos y rituales para que salga bien rico..
    Besos.
    Vero

    ResponElimina
  19. Buena recomendación Verónica!!! jejeje

    Te aseguro que, tanto a mi marido como a mí, nos está gustando mucho!! :-))

    Ya puedes contar esos truquitos y rituales cuando quieras ;-)

    Besotes!!!

    ResponElimina
  20. ASSUMPTA..
    uNa vez que probas el mate ,nunca mas lo podrás dejar!!!.
    El te es tambien muy rico.Me fascinan los frutales.Tengo algunos ,traídos de inglaterra que son un manjar.
    A TOMAR MATE ASSUMPTA ..uN BESO GRANDE

    ResponElimina
  21. Aquest hivern passat em vaig aficionar força al te, tot i que ara a l'estiu se me n'han tret les ganes. El problema que tinc és que l'únic que m'agrada de debò és el te vermell i estic una mica restringida. En fi! :)

    ResponElimina
  22. Marisa!! Qué ilusión me hace recibir todas estas visitas de las bloggeras argentinas ;-))

    Sí, sí, tú lo has dicho "A tomar Mate" :-)) que está muuuuy ricooooo!!!

    Besotes!!

    ----------------------
    Hola Núr, guapa!!!

    Vols creure que, malgrat tanta disertació sobre el te no he provat mai el vermell?? :-))

    L'hauré de probar!! :-))

    Escooooolta, què fas llevada? Què és molt d'hora a Torontontero!! jeje

    Abraçades!!

    ResponElimina
  23. a mi no m'agrada gens el te... jeje. Però sí algun dia em canvien els gustos i el provo i m'agrada, tindré la teva guia!!! merci!!!

    ResponElimina
  24. Hola Instints!!! :-))

    Jejeje no hi pateixis si no t'agrada, eh?

    M'has recordat a la meva mare, que no li agraden gens els donuts (els donuts!!! amb lo bons que són!!!) i a vegades, si veu que en mengem, demana que li deixem provar... per acabar dient "Ai, no sé com us pot agradar això tan fred" jeje... el sucre de fora li sembla com a cera o jo què sé :-))

    Però ella ho intenta, eh? :-))

    Petonets!!! :-))

    ResponElimina
  25. Una tarda de pluja de tardor i un te calent amb llimona..... genial! :)
    Fa temps vaig provar el te de roca , em va agradar força, es com.....com veure's un troç de bosc humit!

    petons

    ResponElimina
  26. Hola Aigua!!!

    Te de roca? Ai, ai jaja que em sembla que tampoc l'he provat mai! :-))

    Hauré de fer un curset intensiu!!

    Petonassos!!!

    ResponElimina
  27. Ui, no, dona! Que ja torno a ser aquí!! Vaig arribar el 21!! Ara torno a ser a la feina... tot i que, com que és agost, no n'hi ha gaire! :)

    Doncs a la botiga Tea shop —que he vist que en tens algun d'allà— en venen un amb llima boníssim! I també està molt bonet amb canyella!

    ResponElimina
  28. Ei Núr!!! Ostres, amb llima!!! ha de ser deliciós!!! Prenc nota ;-))

    Petons!!!

    ResponElimina
  29. hihihi!

    Doncs em torna a passar com l'any passat: amb la calor se'm treuen les ganes de te!

    Per cert! Gairebé un any després d'aquell comentari: ja has tastat el te vermell? ;)

    ResponElimina
  30. Hola, Assumpta!! Tenia pendent passar per aquí, no et pensis que me n'havia oblidat! A casa meva, ma mare sempre ha pres te, i jo fa anys que m'hi vaig apuntar. Quan ho volem fer bé, fem teteres grosses que escalfem al fogó, amb Earl Grey, una branqueta de canyella i fulles fresques de menta, acabades de collir del jardí! Queda la mar de bo!

    Fa un temps, la meva metgessa de capçalera em va aconsellar que deixés de prendre cafè... així que com que em sentia molt enganxada (a UNA tassa de cafè amb llet al dia... màxim dues! però igualment enganxada), vaig decidir posar-me a prova i fer-li cas. I durant una bona temporada també esmorzava amb te! Prenia te vermell, que m'agrada molt. Però res, ja he tornat al cafè... hehehe.

    Mira, el te (marca Tetley, ho he anat a mirar) i una infusió (del tipus barreja de til·la, camamilla i taronja) són de les primeres coses que vaig compar al supermercat a París... suposo que el segon dia ja ho tenia! =)

    I ara mateix, m'he pres una infusió d'aquestes amb mel, que tinc mal de coll, i m'ha anat de conya!

    Au, ja t'he clavat el rotllo dels tes... Hehehe! Em va fer gràcia "demanar-te" un post... que ja havies fet! Molt bé!

    Vinga, una abraçada, i ens veiem pels posts del present!

    ResponElimina
  31. Eeeeeei, quina gràcia trobar-te en el passat!! :-))

    A veure, què feies l'agost de 2008?

    Em va fer molta gràcia quan vas dir allò de fer un post sobre el te (bé, ehem, també vas dir cafè, però jo dissimulo hehehe) i ben ràpid et vaig enllaçar aquest :-)))

    La meva germana també és molt d'infusions així tipus camamilla i menta i la veritat és que, com tu dius, van mol bé pels refredats i mal de coll...

    Cuida't moltíssim!!! I gràcies per fer aquest viatge en el temps!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!