divendres, 24 d’abril del 2009

Biblioteca i Papallona

Hem agafat el costum d’anar molts dies una estoneta a la Biblioteca per la tarda. A vegades no arriba ni a una hora, quan hem de ser al despatx a les cinc, altres dies estem una horeta i mitja... i després anem a casa fent un passeig, poc a poc.

L’altre dia, pel camí, varem veure una papallona... pot semblar estrany però feia anys que no veiem una papallona al carrer i jo, ficant la ma a la bossa per fotografiar-la i el meu marit dient “corre, corre”... i la papallona que marxa volant... i nosaltres parats al mig del carrer per si ella s’aturava també i... ho va fer... agafo la càmera, objectiu a tope i clic... ja tinc la meva papallona :-)


No sé perquè el terra es veu així, que sembla un marbre o no sé pas què, si tan sols és el terra del carrer, al Passeig Sunyer per ser més exactes.

I, parlant de biblioteques, un dia, a Barcelona, deu fer cosa d’un any, a la de Lesseps -Jaume Fuster, es diu- em van renyar per fer fotos... jeje... però ja n’havia fet. Resulta que ahir, a la Biblio de Reus -Xavier Amorós, es diu-, vaig veure una perspectiva que em va fer gràcia i li vaig dir al meu marit, “Creus que em diran alguna cosa si faig una foto?” i em va dir “Des d’aquí no et veu ningú”... sorpresa per la complicitat de la persona que sempre és més assenyada que jo, em vaig animar i la vaig fer... no és res especial, tan sols és la imatge d’una prestatgeria dedicada íntegrament a Gaudí, amb els barrots de l’escala que puja al pis superior per davant :-)


De fet, no és cap meravella de foto... crec que la gràcia estava més en el fet de fer-la que no pas en el resultat

37 comentaris:

  1. Versión en castellano.

    "Biblioteca y mariposa"

    Hemos tomado la costumbre de ir muchas tardes un ratito a la Biblioteca y luego regresamos a casita dando un paseo, despacito.
    Hace unos días, ya de regreso, vimos una mariposa… puede parecer extraño pero hacía años que no veíamos una en la calle así que intenté fotografiarla, pero ella escapaba volando y nosotros, parados en medio del paseo, esperando que se detuviese. Finalmente lo hizo y, usando el objetivo, pude tomar la foto. Aquí está mi mariposa :-)

    Me fijo en que el suelo se ve como extraño, casi parece mármol… En absoluto, es tan sólo el suelo de la acera.

    Y, hablando de bibliotecas, un día, en Barcelona, hará cosa de un año, me riñeron por tomar fotos en el interior de una muy bonita que hay en la Plaça Lesseps,… jeje… pero yo ya las había tomado. Pues ayer, en la Biblioteca de Reus vi una perspectiva que me gustó y le dije a mi marido “¿Tú crees que me dirán algo si saco una foto?” y su respuesta fue “Desde aquí no te ve nadie”… sorprendida por la complicidad de la persona que siempre es más juiciosa que yo, me animé y la tomé… no es nada especial, tan sólo la imagen de una estantería dedicada íntegramente a Gaudí tras los barrotes de la escalera que lleva al piso superior.

    De hecho, no es ninguna maravilla de foto... creo que la gracia estaba más en el hecho que no en el resultado :-)

    ResponElimina
  2. Carai, a mi no sem'ha ocurregut mai fotografiar una biblioteca eje, però deu tenir el seu encant, i suposo que és el morbo pel precedent de l'anterior de la de Lesseps oi? És que nena, a Lesseps són molt senyors, des que tenen plaça nova!!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  3. Vosaltres dos heu de ser molt terribles. Amb la càmera en mà perseguint papallones, o amagant-vos per fer fotos... quin parell! S'us ha de veure...

    ResponElimina
  4. dons mira..
    a mi tambe m'agradaria mirar-vos per un forat
    es bonica aquesta complicitat..que no camvi!!!!
    petons als dos

    ResponElimina
  5. De vegades, més que la foto, és el moment. Curiosa, la papallona. Costa trobar-ne dues d'iguals!

    ResponElimina
  6. Jo tenia ganes de dedicar-li un dia una imatge a la Biblioteca, perquè per a mi és un lloc on es respira un aire especial i m'hi trobo molt bé!!...Caminar entre prestatgeries i anar contemplant els llibres y ara n'agafo un que em crida la curiositat i el fullejo i ara n'agafo un altre que me l'emporto...i així em passen hores, sense adonar-me'n. I després a casa, segueix el bon moment cada cop que agafo el llibre, allà en el meu raconet disfrutant de la lectura i aprenent i descobrint!!
    Gràcies perquè aprofitant la teva imatge qué, per cert, m'agrada molt...he pogut expressar la meva bona sensació, i pel que em sembla després de llegir-te, tu també l'has experimentat!!
    Una abraçada y bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. La gràcia està... a ensenyar-nos una biblioteca, que és un espai genial. Diria que les biblioteques són dels pocs espais on els catalans passem la mà per la cara a mitja Europa; són fantàstiques, estan súper ben equipades i, vaja, que fan goig!

    (i la papallona també, hehe)

    ResponElimina
  8. Ni un versat en periodisme ho faria millor des de la papallona al carrer... fins a lo de Gaudí...
    Si ahir ens posaves un aparador de plats d'encanteri comestible, avui ja arribem a nudrir la clepsa de safates de tiberi per el pensament... Això s'ha d'agrair que tinguen uns intendets, per que el teu marit, deixa'l anar, és preocupin d'alimentar cos i intel·lecte.
    Meravelles que un troba si et visita. Anton.

    ResponElimina
  9. Si que costa vore papallones sí...
    Vaja paparazzi que estàs feta! jajaja.

    Ai les biblioteques... ja saps com m'agraden... mai m'he atrevit a fer una foto allí :)

    ResponElimina
  10. T'ha quedat molt maca! Jo les papallones les identifico molt am b el poema de l'altre dia de l'Anton, com una sesació que sempre se t'escapa, però tu l'has caçat, noia!

    ResponElimina
  11. Jajaja, llàstima no ser allà en aquell moment, us hagués fet una foto perseguint la papallona :)

    Doncs et faig un encàrrec com a reportera arriscada que ets :)
    Si algun dia aneu a la biblioteca del carrer hospital de Barcelona , no deixis de fer fotos , és preciosa, d'aquelles antigues, de fet és l'antic HOSPITAL DE LA SANTA CREU,que inclou la Biblioteca de Catalunya (des de 1939), l'Institut d'Estudis Catalans (des de 1931), l'Escola Massana (des de 1935) i dues biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona (les de Sant Pau i Santa Creu).
    Hi vaig anar fa mooolts anys amb el cole, i em va impressionar molt :)
    http://www.bnc.cat/

    ResponElimina
  12. Molt bonica la papallona, costa de veure-les per la ciutat :)

    ResponElimina
  13. Les papallones viatgen amb l'aire, tu viatges per la catosfera amb articles sorprenentment sorpesius! Visca les biblioteques catalanes, pou de cultura!

    A la biblioteca de Lesseps et pots arribar a perdre!!

    ResponElimina
  14. Jajajaja!!!
    Que bojos els dos!!
    Ja us veig... primer perseguint la papallona d'una banda a l'altra, i després fent fotos d'amagatotis a la biblio...
    M'encanta la complicitat que teniu!!!!

    Petonarros!

    ResponElimina
  15. Assumpta.No te das una idea el tiempo qeu hace que no veo mariposas
    Cuando era niña me efascinaba quedarme en el jardín de mi abuela observando como se posabana sobre las dalias y margaritas...Hace tanto que ya no veo que pense que estaban en extincion ALGO TAN BELLO
    UN beso grande y buen viernes

    ResponElimina
  16. Tu sempre amb una càmera a la mà pel que pugui aparèixer al teu davant.

    Sí que sembla un marbre aquest terra. És curiós.

    Adéu!

    ResponElimina
  17. Pues nada, me he quedado sin rosa, a ver si el año que viene...
    Pero acepto con mucho gusto la adopción, y te regalo a cambio la palabra votada como la más bonita del gallego:
    Bolboreta
    (osea Papallona).

    ResponElimina
  18. Pues sí, chica, qué manía con prohibírnoslo todo, no se puede hacer fotos en ningún sitio, así que lo mejor es robarlas y punto, se hacen a escondidas, qué remedio...
    Y lo de la mariposa, oye, qué suerte, no es nada fácil pillarlas, al menos, a mí siempre se me resisten, qué les molesta posar un poco, con lo bonitas que quedarían en mi blog...pues nada. A ver si este verano hay suerte.
    Venga, un besín!

    ResponElimina
  19. hi a biblioteques realment precioses. La de Lesseps ésmolt maca i gran!! has visitat la del Vapor Vell, a Sants?? és una antiga fàbrica tèxtil i la teulada és espectacular.

    ResponElimina
  20. Hola Assumpta!
    ja,ja...fer alguna cosa "prohibida" té el seu encant!
    Salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  21. Es una foto preciosa que luce muy bien como fondo de escritorio,a veces da algo de apuro hacer fotos a diestro y siniestro,pero no creo que sea motivo para que nos llamen la atención si no fotografíamos a las personas o a los niños,hay tantas cosas curiosas que ¿quién se resiste a darle al click? Tú no te prives y así nosotros las disfrutaremos por tu blog.Abrazos

    ResponElimina
  22. INSTINTS El "problema" és que jo ho fotografiaria "tot" :-)) Tinc MILERS de fotos guardades de qualsevol cosa. La càmera digital, que pots fer i esborrar és una de les meves joguines preferides :-))
    Siiiiii ja tenen Plaça nova... per fi!! :-))
    Petons!!!


    XEXU Noooo, no massa terribles :-))
    La persecució de la papallona va ser curta, volava en cercle jeje així que no s'allunyava massa i lo de la Biblio, t'asseguro que em va sorprendre perque no m'esperava que m'animés a fer la trapelleria, però em va encantar que ho fes!! :-))
    Abraçades!!!


    SARGANTANA Jajaja que normalment caminem i ens comportem com persones "adultes", eh? (al carrer, vull dir jajaja) :-)))
    Em feu riure, de veritat, i això és genial!!!
    Petons!!!


    P-CFACSBC2V És cert :-)
    Em vaig girar per treure la càmera de la funda (fa "raaassss", que té velcro jaja) i la vaig engegar d'esquena a tothom... Dissimulant, vaig pujar uns graons de l'escala, vaig mirar de centrar la prestatgeria i... clic. Mirada d'OK al còmplice que era a baix de l'escala, càmera a la butxaca de la jaqueta i cara de bons nens :-))
    M'alegra que t'agradi la papalloneta :-))
    Abraçades!!!


    MONTSE Siiiii!!! Jo també em sento molt a gust a la Biblio :-))
    A més, aquesta és molt lluminosa, s'hi està molt bé!!
    Ma germana va treballar un temps, de becària quan feia la carrera, a la Biblioteca de la Universitat Central, de Barcelona... ostres, com li agradava!! :-))
    M'agrada moltíssim que hagis pogut expressar aquestes sensacions tan positives que ens produeixen llocs tan macos ;-)
    Molt bon cap de setmana també per a tu :-))
    Petons!!!


    FERRAN Ei, Ferran, que tu d'això en deus saber bastant perquè coneixes llocs, saps dades... així que em dones una alegria, que jo no ho sabia això de que superem la mitja europea!! :-))
    Moltes gràcies!!
    Abraçades!!!


    REBAIXES Quan llegeixo els teus comentaris sempre em sento com una nena mimada :-)) I és que ens mimes, Anton, ens cuides, sempre ens dius coses boniques, ens regales flors, poemes i ens comentes amb paraules molt especials ;-) Gràcies!!
    Petons!!!


    BAJOQUETA Jajaja ja veus noia, no deixo la càmera per res :-))
    Un dia t'ensenyaré aquesta Biblio, ja veuràs que t'agradarà :-))
    Petons!!!


    CARME Si :-)) Vaig veure el poema de l'Anton ;-)
    La veritat és que pensava que s'escaparia, però no, es va deixar fer la foto jeje ;-))
    Petons!!!


    AIGUA Quina gràcia si ens fas una foto mentre aixecavem el cap i donavem voltes mirant per on anava!! Seria com allò "el caçador caçat" ;-))
    Sí, conec la Biblio del carrer Hospital... de joveneta hi havia anat però fa anys que no vaig per allí. Ara m'has fet venir ganes perquè la recordo magnífica ;-)) Quan faci més bo i anem a Barcelona algun cap de setmana sencer a veure si m'hi apropo i puc fer fotos ;-)
    Petons!!!


    JORDI Ostres!! Això és una floreta molt maca!! Moltes gràcies :-))
    Visca les Biblioteques catalanes, Visca Montserrat, el Palau de la Generalitat i el Costumari català ;-))
    Crec que no em van deixar fer les fotos a Lesseps perquè l'edifici ha tingut un premi arquitectònic i està "protegit" (ja veus, quin mal pot fer que li facin fotos...) :-))
    Abraçades!!!


    KUDIFAMILY Jajaja em sembla que tots teniu molta imaginació i la "persecució" de la papallona ha estat vista una mica més dificultosa del que va ser jajaja
    Però m'encanta pensar que us ha fet gràcia i heu rigut imaginant l'escena ;-))
    Moltíssimes gràcies!!
    Petons!!!


    MARISA, el rincón de mi niñez És difícil verlas en la ciudad :-) Yo las recuerdo en el pueblo de mi abuelo, en la montaña, como tu las recuerdas también de niña :-))
    Muchísimas gracias por tus palabras siempre tan cariñosas :-)
    Besos!!!


    ALBERT Tinc unes fotos de les instal·lacions del barça més xules!! jejeje ;-))
    M'alegra que t'agradi la papallona, ens va fer il·lusió veure-la ;-)
    Abraçades!!!


    TERESA El año que viene sin falta, eh? :-))
    Muchísimas gracias por la palabra!! Bolboreta :-)) No me extraña que saliese votada porque suena muy bonita y si trato de imaginarla con acento gallego aún me suena mejor, claro :-))
    Besos!!!


    MARILUZ Me gusta que te pongas reivindicativa :-)) Ya me dirás qué daño hacemos queriendo guardar imágenes que nos gustan!!
    El día que consigas tu fotografiar una mariposa, estoy segura que me voy a quedar embelesada mirando cada detalle, eres una auténtica artista con la cámara :-))
    Besos!!!


    RITS Tens raó :-)) Hi ha Biblioteques a edificis magnífics!! Aquesta que dius no la conec, però li preguntaré a la meva germana a veure si un dia ens hi porta ;-)) (Ella és la bibliotecària "oficial" de la família jeje)
    Petons!!!


    SÍLVIA Exactament jeje ;-)) I més, quan la prohibició és tan absurda i, sobre tot, quan no estas fent cap mal a ningú, veritat? :-))
    Petons!!!


    TERE L'has posat com a fons d'escriptori? :-)) Moltíssimes gràcies!!
    Ah, tens tota la raó, jo sempre procuro no agafar persones de cara, que es puguin veure, i si són nens encara menys...
    Tinc un munt de fotos dels meus nens de catequesi que alguna vegada m'hagués agradat posar per mostar alguna cosa que havien fet... però no ho puc fer. Podriem dir que jo no tinc cap "dret" a posar les seves "imatges" a Internet sense permís dels pares... Això, com tu dius, ho trobo molt correcte :-)) però fer unes fotos a alguns edificis bonics doncs et faré cas i no me'n privaré :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  23. M'agrada que vagia amb la càmara a punt per captar quasevol moment que a tu et faci ganes! Perfecta el reflectir el que ens agrada en aquell moment!
    Salut!

    ResponElimina
  24. I és q fer fotos a coses com aquestes és millor que fer-ne a persones, vas pel carrer i et regala una papallona, vas a la biblioteca i veus un espai que t'agrada, i fas foto, i per què no? a mi m'agrada ser espontani com ho has estat tu, i si la veu que té seny t'ho diu, no t'hi pots resistir, foto s'ha dit!

    ResponElimina
  25. fer fotos de papallones, que és realment difícil pq de seguida marxen, i fer fotos "prohibides" que sempre les acabem fent depressa i corrents, és un bon entrenament per aprendre a captar instants amb rapidesa. I què emocionant fer-ho, eh? T'han quedat molt bé totes dues!

    ResponElimina
  26. Me gusto eso de que hagan las pequeñas locuras de la vida juntos con su pareja !!!

    si me permite me gustara pasar por su blogs en ves en cuando !!

    ResponElimina
  27. CONSUELO El que em passa ara és que si surto de casa i, per casualitat, m'adono que m'he deixat la càmera, doncs la trobo a faltar i estic tota l'estona pensant en fotos que "no" puc fer :-)))
    Petons!!!


    CESC Recordes un post que vaig posar dels peus de la gent al Passeig de Gràcia? :-))
    De fet, a mi m'agrada molt deixar-me portar per coses així...
    I jo segueixo pensant per què no deuen deixar fer fotos a alguns llocs si són públics? :-))
    Jejeje les veus que tenen seny a vegades també fan petites trapelleries :-))
    Abraçades!!!


    ROBADESTIU El cert és que aquesta no va donar massa feina (crec que era presumida i, quan va pensar en la possibilitat de sortir a un blog, es va tornar a aturar jeje)
    Sentir el "clic" de la càmera pensant que corria el gran risc de ser sorpresa in flagranti per un funcionari bibliotequil tenia la seva emoció!! :-))))
    I en vaig fer dues, eh? jajajaja
    Petons!!!


    SUEÑOS DE UN DUENDE Hola!! Bienvenido!! :-))
    Muchas gracias por tus palabras y, por supuesto, que estaré encantada si pasas de nuevo :-)
    Un abrazo!!!

    ResponElimina
  28. Assumpta: jo també porto la "digital" a sobre...però encara no aprofito les ocasions tan boniques...Mercès pel teu comentari al meu bloc...m'ha agrada mot, molt. Ja penso en tu per donar-te un CD de gregorià. M'estan fent còpies i aquest cop, per nosaltres seran gratuites. Així te'n podré donar un.Ja t'avisaré. Una abraçada

    ResponElimina
  29. MANEL FILELLA Tot és qüestió d'acostumar-se i no tenir vergonya de fer una foto a qualsevol lloc, encara que la gent ens miri si ens aturem al mig del carrer i comencem a mirar núvols, per exemple :-))
    T'asseguro que em farà una il·lusió immensa tenir aquest CD, t'ho dic ben de cor!! :-))
    En quant al comentari, doncs el fet és que ets tu que treus aquests temes que provoquen reflexió, fan pensar molt...
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  30. Hola,
    El amor siempre nos acompañan, el amor a la gente que nunca lo abandonarían. Todos mis buenos pensamientos que has enviado!

    ResponElimina
  31. Sort que sempre portes aquesta càmera a mà... és tot un luxe poder captivar en el temps tot allò que ens crida l'atenció...
    Sobta molt veure papallones fora del seu hàbitat natural... però més sobta poder gaudir d'aquesta bella forma de passejar-se davant els nostres ulls (volant) i cridar l'atenció de manera tan elegant....
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  32. Les papellones pensava que eren una bèstia que havia desaparegut de les ciutats, per sort encara en queda alguna...

    Referent a la biblioteca Xavier Amorós, si fos ell em sabria greu que et dediquessin el nom d'una biblioteca a modus d'homenatge. Això vol dir que des de l'ajunament de Reus no esperen que l'oncle Xavier aguanti gaire més.

    Salut!

    *Sànset*

    ResponElimina
  33. Avui, al meu balcó, també hi he vist una papallona volant...;)

    ResponElimina
  34. GEANINA CODITA Doncs bons pensaments també cap a tu :-))
    Petons!!!


    EVA El meu marit va dir que feia "molts anys" que no en veia cap, així, al mig de la ciutat. Jo, de fet, no ho recordo, així que també deu fer molt de temps :-))
    Va ser una sort poder-la fotografiar :-)
    Petons!!!


    SANSET i UTNOA Jajajaja homeee no siguis tan pessimista!! Sempre és millor un homenatge en vida i, per una vegada que ho fan!! :-))
    Espero poder veure més papallones, em sabria greu que desapareguessin del tot de les ciutats :-)
    Abraçades!!!


    MA-POC Li havies d'haver fet una foto!! :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  35. una papallona i una biblioteca: una combinació perfecta

    ResponElimina
  36. Molt adient pel teu blog la papallona, eh?
    :-)
    I quina mala lluna que no et deixessin fer fotos, no veig quin mal hi ha...

    ResponElimina
  37. USD Si? :-)) Doncs m'alegra molt que ho pensis així, de veritat!!
    Petons!!!


    ELS DEL PiT Aaaah!! He estat una estona pensant per què ho deias i, clar!! El punter!! jajaja
    Oi que a l'avi li agrada el punter-papallona? :-)
    Es veu que l'edifici de la "Jaume Fuster" va tenir un premi arquitectònic i que és un edifici protegit o no sé quina història em van explicar... snifff
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!