divendres, 19 de juny del 2009

La metamorfosi (basat en fets totalment reals)


Dilluns matí, amb ressaca del cap de setmana, m’aixeco. Arrastrant els peus llastimosament em dirigeixo al lavabo i, en veure la meva imatge reflectida al mirall, crido!! Tinc tres ulls!!

Els tanco -tots tres- i, poc a poc, miro de tornar-los a obrir... Si!!! N’hi ha tres!!

M’ha crescut un ull al mig del front, és de la mateixa mida que els altres dos i igualment bonic. No tinc perquè dissimular, i menys en una situació tan kafkiana com en la que em trobo. És cert: els ulls són l’única cosa bonica de la meva cara.

Tinc el nas una mica massa xato, tot i que podríem dir que acceptable, fins i tot simpàtic. Les dents són tortes... malament. Però el que més m’ha acomplexat sempre és el meu maxil•lar inferior, massa petit, allò que en castellà en diuen una “barbilla huidiza” que fa que odiï veure’m en una foto de perfil.

Estava dient que els ulls són macos, però ja m’agradava tenir-ne dos... encara que hagi de portar ulleres.

Per cert, una cosa bona!! Ara no les necessito!! La visió conjunta dels tres ulls ha eliminat la meva miopia!! És ben estrany això que em passa.

No sé si tornar al llit, pensar que tot és un malson -excepte la desaparició de la miopia- i esperar a despertar-me “de veritat” i veure que tot està igual que ahir vespre, o avisar directament al servei d’urgències.

La cosa no té cap gràcia... però miro de no dramatitzar... Assumpta, no ens posem histèrics, em dic a mi mateixa. Penso que, si em pentino amb una mica de serrell, potser el tercer ull no es veurà, podré sortir al carrer amb més o menys tranquil•litat i anar a preguntar a la farmàcia què puc fer.

Ha estat una mala pensada... el serrell se’m fica dins el tercer ull, em molesta i em fa fer ganyotes. I si m’hi poso una gassa i un esparadrap? Amb molt de compte, per suposat!! Llavors sí que ningú podria sospitar res de res... però tornaré a necessitar les ulleres, quina llàstima!

A mida que m’adono que no estic somiant, que tot és cert i que, veritablement, tinc un nou ull al mig del front, m’entra una sensació d’angoixa.

Finalment, decideixo trucar, però a qui, ¿al servei d’urgències normal? ¿i si són al•lucinacions? Bé, si tot és fruit del meu cap, també necessitaré un metge, és clar.

D’acord... aviso... passen vint minuts... truquen a la porta... obro... un metge, una infermera i dos camillers... tots quatre tenen tres ulls a la cara!!


PS/ Escrivia aquest relat pel blog de 365 contes de la Bajoqueta… animeu-vos a participar!! Però com m’he passat molt de paraules per això el poso aquí

PS.2/ Això de que està basat en fets reals no és una mentida, eh? És una broma!! Jejeje (com dèiem quan érem petits)


PS.3/ Ulleres especials per si, amb el temps, pateixo de vista cansada, obsequi d'Angle (Editat dissabte 20-6-09 ales 18.50)

43 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "La metamorfosis" (Basado en hechos totalmente reales)

    Lunes mañana, con la resaca del fin de semana, me levanto. Arrastrando los pies lastimosamente me dirijo al baño y, al ver mi imagen reflejada en el espejo, grito: ¡Tengo tres ojos!

    Los cierro -los tres- y, poco a poco, trato de volver a abrirlos… ¡Sí! ¡Hay tres!

    Me ha crecido un ojo en medio de la frente, es del mismo tamaño que los otros dos e igualmente bonito. No tengo porque disimular, y menos en una situación tan kafkiana como en la que me encuentro. Es cierto: los ojos son la única cosa bonita de mi cara.

    Tengo la nariz un poco chata, aunque podríamos decir que aceptable, incluso simpática. Los dientes están torcidos, pero lo que más me ha acomplejado siempre es mi maxilar inferior, demasiado pequeño, aquello que se denomina una "barbilla huidiza" y que hace que odie verme en una foto de perfil.

    Estaba diciendo que los ojos son bonitos, pero ya me gustaba tener dos... aunque tenga que llevar gafas.

    Por cierto, una cosa buena,¡ Ahora no las necesito! La visión conjunta de los tres ojos ha eliminado mi miopía. Es bien extraño esto que me pasa.

    No sé si volver a la cama, pensar que todo es una pesadilla, salvo la desaparición de la miopía, y esperar a despertarme "de verdad" y ver que todo está igual que ayer tarde o avisar directamente al servicio de urgencias.

    La cosa no tiene gracia... pero trato de no dramatizar “Assumpta, no nos pongamos histéricos”, me digo a mí misma. Pienso que, si me peino con un poco de flequillo, quizás el tercer ojo no se verá, podré salir a la calle con más o menos calma y tranquilidad e ir a preguntar en la farmacia qué puedo hacer.

    Ha sido una mala idea... el flequillo se me mete dentro del tercer ojo, me molesta y me hace hacer muecas. ¿Y si me pongo una gasa y un esparadrapo? Con mucho cuidado, por supuesto. Entonces sí que nadie podría sospechar nada de nada... pero volveré a necesitar las gafas, ¡qué lástima!

    A medida que me doy cuenta que no estoy soñando, que todo es cierto y que, verdaderamente, tengo un nuevo ojo en medio de la frente, me va entrando una sensación de angustia.

    Finalmente, decido llamar... pero ¿Al servicio de urgencias normal? ¿Y si son alucinaciones? Bueno, si todo es fruto de mi cabeza, también necesitaré un médico, claro.

    De acuerdo... aviso... pasan veinte minutos ... llaman a la puerta ... abro ... un médico, una enfermera y dos camilleros... ¡Los cuatro tienen tres ojos en la cara!

    PD/ Lo de que está basado en hechos reales no es mentira... ¡es bromaaaa! jejeje (como decíamos de pequeños)

    ResponElimina
  2. Uff, per molt bonics que siguin, trobar-me amb algú amb 3 ulls em faria força engúnia.
    Potser ara els nous culers naixeran així per això del triplet...

    Adéu!

    ResponElimina
  3. I més ulls que ens farien falta per veure-hi bé!

    Sempre és un alleujament veure que altres persones també tenen tres ulls. I jo que abans em pensava que era l'únic!

    ResponElimina
  4. ALBERT Ja t'has mirat bé al mirall? :-))
    Jijiji vols dir els petitons que naixeran d'aqui vuit mesos i mig? ;-))
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V No pateixis, cada vegada en som més... Normalment ens passa als esquerrans... Mentre demà no en tinguem quatre :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  5. si amb dos ulls ets la reina del detall ... que series amb tres?

    final rodó i, òbviament en un any com aquest, de reminiscències triplistes!

    petoooons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Un bon conte! El tercer ull... signe de clarividència, el tercer ull és l'ull de la ment... M'ha encantat. Té moltes lectures, com els bons contes. Metafòricament riquíssim.

    ResponElimina
  7. jejejeje, nosaltres sempre diem als nens que les mestres tenim tres ulls, l'un al darrere, que ens creix per coses de la feina, i que fa molt servei... i no s'espanten, no...riuen!!!


    Petons tresullsmacos!

    ResponElimina
  8. ÒSCAR Doncs no sé, ja t'explicaré a veure què passa amb aquest tercer, de moment ell està tan tranquil aquí al mig del front jeje
    L'Albert també ha pensat en el triplet... el tindria jo al subconscient? ;-)
    Abraçades!!!


    CARME Amb aquest conte m'ha passat una cosa divertida i és que l'anava escrivint sense saber com acabaria... primer volia fer una cosa una mica surrealista, després he pensat en donar-li aquest caire de clariviència (i he parlat, mig en broma, de la desaparició de la miopia) però després, quan m'ha vingut al cap lo del serrell i les ganyotes quan es fiquen els cabells a l'ull, m'ha sortit la vena més ximpleta i, al final, per no sentir-me massa "diferent", doncs tots han tingut tres ulls :-))
    Total, que l'he enviat per mail al meu marit, que és admirador de Kafka i ha llegit un munt de llibres seus i m'ha dit que li agradava, he fet el dibuixet i l'he posat :-))
    Petons!!!


    ZEL Però és veritat, oi? jajaja
    Les mestres i les mares també!! (la naturalesa és sàvia jeje) :-) Tu, com ets les dues coses, segur, segur que en tens tres :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. Torno, a part de llegir la teva resposta... perquè havia oblidat parlar-te del dibuix. Me l'he mirat i remirat. Assumpta, c rec que és el primer dibuix teu que veig... o no... potser el segon? Ens n'has d'ensenyar més. M'ha agradat.

    ResponElimina
  10. Haha! I jo que, mentre llegia, anava pensant on caram devia ser la part de realitat en què es basava la història, haha...! Dubtava que realment t'haguessis llevat amb aquest ull al mig del front, si et sóc sincer, hehe, però creia que en alguna banda hi hauria alguna part de realitat.

    Bé, potser sí que hi és! Com ja ha dit algú, triplet del Barça... tres ulls! Sí, és un conte basat en fets reals, jiji...

    Bon cap de setmana i sisplau... que arribi ja la tardor! :-)

    ResponElimina
  11. Hola Assumpta!
    Com a les llegendes orientals! Si, ha de ser pel triplet;)
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  12. no ho hauria dit mai que no estava basat en fets reals!

    ResponElimina
  13. jajajaajaja llàstima no haver-lo pogut posar al blog de contes. Ja fa uns dies que te dic que estàs fatal. Haver escrit això ho confirma :)

    ResponElimina
  14. Segur que l'haguessis pogut retallar una mica i enviar-li a la Bajo, està molt bé! Quines coses que et passen pel cap...

    ResponElimina
  15. Me l'hauré de tornar a llegir després d'una bona infusió...
    ;-)

    Ah! Que era broma? Ets una malandanda tu, eh? Hi hi hi...

    A mi, si una mestra com la zel em parla d'un tercer ull al darrere, juro que no pensaré en el clatell...

    Plaaaffs!!!

    Però si no he dit reeees!!!

    Per pensar-ho nano!
    :)

    ResponElimina
  16. CARME El cert és que he posat pocs dibuixos meus al blog... però potser n'has vist algun altre que no saps que és meu jejeje
    Si cliques al l'etiqueta que hi ha sota el post "Dibuixos meus" et sortiran :-))
    Moltes gràcies ;-)
    Abraçades!!!


    FERRAN Jejeje bé, com ha dit la Zel podia ser un tercer ull que tenen les mestres, o l'ull de la saviesa que ha dit la Carme (tot i que jo no tinc ni queixals del seny, ja!! jeje)
    Tu, ni que fos de manera simbòlica, hi buscaves la veracitat :-))
    Serà el subconscient del triplet? ;-)
    Abraçades!!!


    SÍLVIA Crec que hi ha alguna deesa representada amb aquest ull al fron ;-)) (Serà la deesa del futbol?) :-)
    Petons!!!


    JORDI CASANOVAS Per això he avisat... He pensat que si no ho deia algú s'ho creuria jeje :-))
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Estaaaaa ploveeeeeent!!! Si baixen les temperatures podré descansar millor i em marxaran aquestes idees estranyes :-)
    No pateixis, que ja en vaig fent pel teu blog :-))
    Petons!!!


    XEXU Es passa de seixanta paraules justes... suposo que sí que l'hagués pogut retallar però m'ha fet llàstima :-)
    Però la Bajo ja té dos relats meus més en llista d'espera un sortirà aviat i l'altre el mes de juliol... i els que li enviaré!! (ja està mig farta de mi perquè quan els hi envio, després li vaig enviant correccions i retocs jaja)
    És la calor, que em té el cervell fregit :-)
    Abraçades!!!


    ELS DEL PiT A veure, Sergi... una infusió, de què? jajaja aclarim conceptes :-))
    No, no, avi... que la Zel vol dir un ull al clatell... per vigilar que els petits es portin bé :-))
    Abraçades x 2 !!!

    ResponElimina
  17. Jo anava pensant: l'Assumpta està flipant, està flipant, li han posat algo al cafè amb llet i ara delira!! M'està dient que és real i m'està explicant una història surrealista!!! Uau!!jejeje. Uf!!
    Boniqueta història.

    ResponElimina
  18. jajaja molt bo!! Ara aniré corrents a mirar-me al mirall jo també!!

    Sí que t'has passat de paraules, sí!! Hauràs de fer una versió reduïda!!

    ResponElimina
  19. Uhhh pero que lindo sería un tercer ojo no?? jajajaj como siempre es un placer leerte.
    Ya me habias asustado ja

    ResponElimina
  20. T'ha quedat molt kafkià. I molt bo.

    ResponElimina
  21. Pucha que susto, pero si todos fueramos asi ya seria normal, a mi que soy miope me vendría de 10, besos tìa Elsa.

    ResponElimina
  22. m'ha fet molta gràcia l'aclaració final, que no és mentida, que és una broma, com quan erem petits! ets la bomba! Jo com la Carme, tb he penset en el "tercer ull", i la clarividència, si en comptes d'una broma hagués estat un somni... jo ja m'hagués posat mística ;-). Ha de ser realment inquietant trobar-se amb tres ulls. I tan els del dibuix, que trobo que t'hi assembles, com els ulls que vaig veure en les teves fotos, són realment molt bonics, i verds? això no ho vaig apreciar a les fotos, si és així, quina sort, m'encanten els ulls verds!! :-)***

    ResponElimina
  23. ai el que tenen les ressaques del cap de setmana!!!!! fer bromes com aquesta!!!!
    el dibuix molt maco i els ulls realment bonics!

    ResponElimina
  24. Avui estic cansat...
    Però he volgut llegir la teva "metamorfosi"...i que bé!!!
    He desconnectat dels meus pensaments i preocupacions...i ara vaig a descansar tranquil. Segur que somniaré coses divertides i fantasioses. Gràcies Assumpta!!
    bona nit. Demà m'animaré a actualitzar el meu bloc...jeje

    ResponElimina
  25. Et queda molt bé aquest tercer ull. Encara algú es voldrà copiar i anirà a un cirurgià a demanar una nova operació d'estètica " el tercer ull" oer només 6.000 euros

    ResponElimina
  26. INSTINTS Jajajaja m'has fet riure ;-)) En Sergi (del blog Personal i Transferible) diu que jo em fumo el te i m'infusiono el Marlboro i ara tu m'hi has fet pensar jeje
    És tot bola, fins i tot el fet, absolutament improbable de que jo mai tingui ressaca un dilluns al matí ;-))
    Petons!!!


    JORDI Has mirat? Quants? Dos? Tres?... Quatre? :-))
    No, que hauria de treure 60 paraules i són moltes!! Però jo ja he enviat dos relats més a la Bajoqui, eh? el que passa és que, de moment, només ha sortit un, però la setmana que ve en surt un altre i d'aqui unes tres setmanes el tercer :-))
    Ja tinc ganes de llegir els tercers teus i d'en XeXu :-)
    Abraçades!!!


    MARISA, el rincón de mi niñez Jajajaja ¡me encanta ese caracter que tienes! le ves la parte positiva a todo :-))
    Besos!!!


    KWEILAN Gràcies :-))
    Era la idea... que fos kafkià ;-) però mentre l'anava escrivint anava pensant noves coses :-) He canviat de rumb dos o tres vegades ;-)
    Petons!!!


    TÍA ELSA Jajaja entonces imaginaríamos alguien con "dos" ojos y nos parecería de pesadilla :-)
    Los fabricantes de gafas iban a protestar... pero ¡qué se fastidien! que ya bastante dinerito les hemos dado :-))
    Besos!!!


    ROBADESTIU Jajaja és que m'ha fet gràcia posar que era basat en fets reals, com a part del joc :-)) però després he pensat que, quan erem petits, si ens enganxaven en una mentida, deiem que era una broma i res, ho he posat :-)
    I, quan estava descrivint l'ull, primer els volia posar els tres en línea però, com li he dit abans a la Carme, llavors m'ha passat pel cap posar-lo al front, com si fos la saviesa, treu la miopia, fa veure-hi clar... jiji... però finalment he donat un altre gir i ho he deixat en història absurda perquè si no ja m'hagués embolicat massa :-))
    Ah!! Si el dibuix s'assemblés a mi seria pura casualitat... però, en el suposat cas que hi tingués una mínima retirada, seria a una Assumpta de fa vint anys!! Ara res, de res, de res... sniff :-)))
    Petons!!!


    RITS Jajajaja mira que si a tothom que es sentís ressacós un dilluns al matí li sortís un ull al front!! :-))
    El dibuix, malgrat el comentari mooolt bondadós de Robadestiu no pretenia ser jo, de veritat, eh? :-)
    Petons!!!


    MANEL FILELLA Si estàs cansat és perquè segur que has estat fent alguna feina d'aquestes teves de voluntariat, ajudant a algú :-)) així que si el meu relat absurd t'ha fet somriure i oblidar les coses que sé que et preocupen, ni que fos per uns minutets, dons m'has fet feliç!! :-))
    Què descansis bé :-))
    Abraçades!!!


    KHALINA Jajaja oh!! tu ho dius en broma però ves que a alguna famosa li donés per fer-ho!! Hi hauria cua a les Corporacions Dermoestètiques aquestes jajaja
    Petons!!!


    Normalment no responc els comentaris als relats, perquè és molt difícil respondre a les apreciacions i valoracions que fa cadascú, però aquesta vegada ho he fet perquè estic rient a gust amb totes les vostres intervencions i us les vull agrair molt especialment!! Moltíssimes gràcies a tots i totes!!

    ResponElimina
  27. Pensé que habías leído "El tercer ojo" de Lombsang Rampa.
    Besos

    ResponElimina
  28. Un final divertit.
    Una vegada vaig somniar que tenia tres fileres de dents...

    ResponElimina
  29. Tres fileres de dents?!?
    El somni de qualsevol dentista!
    :-D
    Ups, perdoneu Jeroni i Assumpta, però no me n'he pogut estar.

    Normalment no contesto els comentaris d'altri, però...

    ResponElimina
  30. Assumpta!! Quin plaer veure el món amb 3 ulls... jejejej. M'ha agradat molt, de debò :)

    Moltíssimes gràcies per avisar-me ahir amb un comentari! Però no he pogut entrar fins avui. Ets genial, Assumpta ^^

    Petonets :)

    ResponElimina
  31. Enginyós, divertit i molt ben escrit. Bravo.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  32. Tres ulls veuen més que dos! Totalment kafkià :)

    Un reagal:

    http://img268.imageshack.us/img268/1544/3glasses.jpg

    ResponElimina
  33. TERE Jajaja pues no!! Aunque lo tengo en casa :-)) Se lo regalé a mi marido cuando aún éramos novios. Tiene dos o tres de este autor, le gustaba :-))
    Besos!!!


    JERONI MALEUFF Jajaja Mareeee mevaaas!! i on s'aguantaven?? Tres fileres a dalt i tres fileres a baix? :-))
    Ja en podries fer un relat!!
    Abraçades!!!


    ELS DEL PiT Tens -tu i tothom- autorització total per respondre els comentaris que vulguis jejeje
    Vols dir que a un dentista li faria massa gràcia? ufff seria complicadet, eh? :-))
    Abraçades x 2 !!!


    MENXA Holaaaa! Quina ilu em fa veure't per aquí :-))
    És clar que et vaig avisar! Em sembla que et connectes poquet i m'hagués sabut greu que t'haguessis perdut els comentaris tan bons del teu relat :-))
    Petons!!!


    RAMON Moltíssimes gràcies!! Jajaja va ser una mica tal com va sortir i anant canviant sobre la marxa :-))
    Abraçades!!!


    ANGLE Jajajajaja són ideals!!! Llàstima que ara, amb el tercer ull ja no les necessito però potser amb el temps, la vista cansada i tal... Crec que editaré el post i les posaré :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  34. Lindo fin de semana.
    Los anteojos muy originales...jajaja!!!!!!

    ResponElimina
  35. Ei, com m'ha agradat !!!
    I saps que??? Creu-t'ho, avui també n'he penjat un que originàriament anava pel bloc de la bajoqueta, però com m'he passat molt... doncs l'he possat al bloc.
    Volia fer esment d'això i al final no he dit res.
    Ara entro aquí i... sorpresa !
    T'ho dic, de vegades em fas pooooooooor! je,je
    ;)

    ResponElimina
  36. Bé, ja torno a ser aquí. Et volia comentar el dibuix. Com és que no en fas més? Deu n'hi do, en podries anar possant com a capçaleres de post no? Recordo que fa temps també ens vas delectar amb un de força bonic!
    I el relat, de veritat que t'ha sortit "rodó", gairebé com el tercer ull!
    Quantes lectures hi podem trobar...
    ;)

    ResponElimina
  37. JORGELINA Igualmente para vos :-)) jejeje ya ves que anteojos modelo exclusivo para mi "caso" me diseñó Angle jeje :-))
    Besos!!!


    -ASSUMPTA- Jajajaja m'ha fet molta gràcia aquest "a vegades em fas pooooor"... no pateixis, dona, tenir tres ulls em dóna certes percepcions ultra-sensorials-cognoscitives que fa que pugui captar els teus pensaments, però res perillós, eh? :-))
    Ja he anat a veure el teu relat!! M'agrada perquè tens un estil força definit, amb molta personalitat!! vull llegir quelcom teu al 365-contes, eh? :-)
    Igual m'animo a fer algun altre dibuixet jeje... però tant com per posar-los a la capçalera i anar canviant.. no sé :-)))
    Mil gràcies, guapíssima!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  38. Bufff... Em sembla que recordo alguna «experiència» semblant en algun somni, despertar-me i descobrir que alguna cosa havia canviat i que semblava «increïble» (la més típica, l'aparició d'algun gra, prò també caigudes de dents i coses així).

    Quan sento/llegeixo històries de canvis així em surt una mena de trasbals que em posa molt nerviosa... Sobretot quan el personatge a qui li passa sembla que s'ho pren amb una mena de... serenor (?) que jo no sé si podria... Crec que m'agafaria un atac d'histèria!!! ;)

    Bon començament de setmana, preciosa!

    ResponElimina
  39. llàstima que t'hagis passat de paraules :)! Quina por això de tenir tres ulls. Però com a mínim no seríem miops! ;)

    ResponElimina
  40. NÚR T'asseguro que si a mi em passa això de veritat no reacciono amb aquesta calma :-)) M'agafa un atac de cor i quedo llesta a l'instant jajaja
    En quant a somnis estranys... jo també alguna vegada somiava que em queien dents, però el més curiós és que, quan mirava, les tenia totes... i jo anar "escupint" dents, però no me'n faltava ni una... ni em feia mal, ni tampoc hi patia massa... què estrany, eh? jajaja
    Petons!!!


    MA-POC No passa res perque m'hagi passat de paraules :-)) La Bajoqueta ja té una bona "provisió" de contes meus :-)) I algun una mica bèstia també hi ha :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  41. Ets increible, quin compte mes divertit, gairebe em creia que ho deies de veritat, jo també soc infantil hi ha vegades i que no es maco aixó ?? Tenir tres ulls, tenir imaginació, somiar, i veure les coses del color que mes ens interessi.

    Continua sent aixi Assumpta, que no falta la il.lusió.

    ResponElimina
  42. JOAN Ostres, quines paraules tan maques m'has regalat!! Moltíssimes gràcies!! :-))
    Jo en sóc molt de criatura i, com tu dius, no està pas malament :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  43. ayyyy por diossss tener 3 ojos!!!! cuantas cosas más se podrían ver??? jajajaja besoss y muy bueno lo de traducir al español ;)))

    besitossss

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!