dimecres, 17 de juny del 2009

Necessito descansar!!!


Des de petitona que m’ha costat dormir. Ma mare explica que a vegades, quan jo tenia pocs mesos, entrava durant el dia a l’habitació i em trobava amb els ulls ben oberts, sense plorar ni res, però ben desperta.

I la cosa ha seguit igual... em costa molt trobar el moment en que jo “senti” que tinc son... Ara bé, la pitjor cosa que pot passar és intentar descansar i no poder.

Visc en un carrer molt transitat, escandalosament sorollós, indecentment sorollós, on les motos poden passar a qualsevol hora fent un xivarri impressionant i ningú els hi diu res, on camions i més camions poder portar uns frens que grinyolen espantosament a les cinc de la matinada i tampoc cap autoritat actua... De fet, hi va haver una època en que jo dubtava que a Reus hi hagués Policia Municipal. Bé, es veu que sí que n’hi ha, però controlar el tema de la contaminació acústica, protegir el descans dels veïns (als quals el Ajuntament cargola a impostos, per cert) no deu entrar en les seves funcions.

Però el que ja més em rebenta és que “institucionalment” no se’ns deixi descansar... Qui fa els horaris de recollides d’escombraries? Qui és el desgraciat que va programar que la passada matinada, a quarts de tres, un treballador de la neteja (el qual no en té cap culpa, per suposat) anés ruixant els contenidors amb aigua a pressió, amb un furgó amb el motor engegat i amb un estrèpit insuportable?


Em vaig aixecar del llit per fer-li la foto i tot, serien les 2.10 (he donat més llum a la imatge perquè es veia molt fosca, clar), en acabar, va anar dos blocs més a la dreta , on hi ha un altre contenidor i sant tornem-hi!!

A l’estiu, les persones normals dormim (o ho intentem) amb les finestres obertes... Ja està bé de torturar-nos!!!

55 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    ¡NECESITO DESCANSAR!

    Desde pequeña que me ha costado dormir. Mi madre cuenta que a veces, cuando yo tenía pocos meses, entraba durante el día en la habitación y me encontraba con los ojos bien abiertos, sin llorar ni nada, pero bien despierta.

    Y la cosa ha seguido igual... me cuesta mucho encontrar el momento en que yo "sienta" que tengo sueño ... Ahora bien, lo peor que puede pasar es intentar descansar y no poder.

    Vivo en una calle muy transitada, escandalosamente ruidosa, indecentemente ruidosa, donde las motos pueden pasar a cualquier hora haciendo un jaleo impresionante y nadie les dice nada, donde camiones y camiones pueden llevar unos frenos que chirrían espantosamente a las cinco de la madrugada y tampoco ninguna autoridad actúe...

    De hecho, hubo una época en que yo dudaba de que en Reus hubiese Policía Municipal. Bien, parece ser que sí que hay (aunque invisible), pero controlar el tema de la contaminación acústica, proteger el descanso de los vecinos (a los cuales el Ayuntamiento asfixia a impuestos, por cierto) no debe entrar en sus funciones.

    Pero lo que más me revienta es que "institucionalmente" no se nos deje descansar... ¿Quién establece los horarios de recogidas de basuras? ¿Quién es el desgraciado que programó que esta madrugada pasadas las dos, un trabajador de la limpieza (el cual no tiene ninguna culpa, por supuesto) fuera limpiando los contenedores con agua a presión, con un furgón con el motor encendido y con un estruendo insoportable? Incluso me levanté de la cama para hacerle la foto, serían las 2.10, al terminar, fue dos bloques más a la derecha, donde hay otro contenedor y más de lo mismo!

    En verano, las personas normales dormimos (o lo intentamos) con las ventanas abiertas... ¡Ya está bien de torturarnos!

    ResponElimina
  2. com bé saps la contaminació acústica no és patrimoni reusenc, assumpta.

    fins fa uns anyets, tenia un doctorat cum laude en audició del camió de l'àrea de guissona (o bonàrea) descarregant el gènere a la botiga del davant de casa.

    suposo que deu continuar amb les mateixes rutines de descàrrega ja que vaig acabar canviant de pis tot i que, la veritat, no per culpa de l'estrident camió.

    ara, a dos quarts d'una quan no puc dormir, no sé a qui donar-li la culpa! :)

    petoooooons!

    ResponElimina
  3. Òscar, justament això em passa quan vaig a Falset a passar uns dies a l'estiu amb uns amics. Sort que són molt poques nits…

    Assumpta, a casa, més que el soroll del carrer, el que emprenya és el soroll dels veïns. A l'estiu m'he acostumat a dormir amb el ventilador engegat i finestra tancada per sentir més el seu soroll monòton que els veïns (i de passada refresca una mica). Però aquesta solució no crec que servís en el teu cas :-(

    Suposo que si els operaris de la neteja actuessin quan hi ha més trànsit serien els usuaris de la via els que es queixarien.

    Aixxx, a veure si hauràs d'anar a dormir a la muntanya!

    ResponElimina
  4. ÒSCAR Homeee!! Ja ho sé que no és patrimoni reusenc jajaja
    Però que, a sobre, s'hi afegeixin les empreses municipals, té nassos la cosa, eh?
    I m'he oblidat de parlar del manteniment de la Renfe, que també em passa a la vora i també treballen de matinada!!
    Snifff... necessito descansar una miqueta!!
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Siiiiiii!!! Si!! Vull anar a dormir a la muntanya!! A una caseta de fusta i que l'únic soroll que senti de l'exterior siguin els ocellets :-)
    Jo també sóc usuaria de la via i prefereixo de dia, t'ho asseguro :-))
    En quant als veïns... un temps en vaig tenir una que tenia un gos... oh!!! ella marxava de "juerga" i el deixava sol, i el gos podia estar bordant hores i hores :-) (ja no hi és jeje)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  5. realment és massa tard.
    L'ajuntament podria pagar un curset per agafar el son profund i no desperta-se. estaria bé no?

    ResponElimina
  6. Jo que sóc una dormilega de cuidado , dormo amb sorool i trons...i amb el camió de les escombraries que ja és dir!

    ResponElimina
  7. A mi també em costava dormir de petit. Ara vaig tan cansat que no tinc temps ni de posar-me el pijama, com aquell qui diu.

    Això dels serveis municipals fa pena... Al meu carrer, a Barcelona, hi ha dies que també passen a unes hores que penses: Vull dormir, coi!

    ResponElimina
  8. Ai, Assumpta, com t'entenc! Al blog, algún cop hi he tractat el tema de la contaminació acústica al nostre país; és increïble que ni tan sols un govern suposadament "eco", com el que tenim a la Gene, i també a Barcelona ciutat, entengui que el soroll és tan perjudicial per a la salut com qualsevol altre tipus de contaminació!! Controlar les activitats que fan soroll, especialment de nit, hauria de ser a l'agenda de qualsevol govern!

    Paciència, noia :-(

    ResponElimina
  9. ESTRIP L'Ajuntament podria pagar una indemnització jajaja Amb els calers aniria de vacances i m'oblidaria d'ells :-))
    Els demandaré per crear-me stress!!
    Abraçades!!!


    JOANA El meu marit també dorm!! :-)) Jo no ho entenc jaja... a vegades penso que no té l'oida massa fina jajaja... Mira, ara m'has fet riure i tot :-))
    Petons!!!


    MA-POC Tu també jugaves amb la imaginiació? :-)) Jo inventava històries i a vegades feia tonteries tipus "si moc el peu i surt fora del llençol passarà tal o qual cosa"... i a vegades eren desgràcies... i em feia agafar por a mi mateixa ufff :-))
    Denunciem als serveis municipals respectius? :-)
    Abraçades!!!


    FERRAN Holaaa!! Com va el trasllat? :-))
    Sí, sí, ja t'he llegit algun article sobre el tema... per mi és molt important. A sobre que ja em costa dormir "de natural", només falta que facin aquests escàndols!!
    L'Ajuntament de Reus també és socialista, xiquet (des de fa 30 anys)... molt parlar a les campanyes però després ja veus el resultat... ufff
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  10. jo crec que tinc molta sort, visc en un carrer que hi passen pocs cotxes, sento els ocells (ara mateix els sento) i màxim que em molesta és el veí quan arriva amb el quad que tremola la casa, jeje
    Espero us solucionin aquests problemes.. jo estaria molt irritada, el dormir ho és tot per mi.

    ResponElimina
  11. Realment és vergonyós que els camions d'escombraries tinguin aquests horaris. Espero que finalment puguis descansar, la veritat és que costa dormir amb tranquil·litat.

    Salutacions,
    S.

    ResponElimina
  12. Jo tampoc puc dormir si hi ha soroll. És una situació massa quotidiana aquesta que denuncies.

    ResponElimina
  13. Jo, qué fuerte! no hay nada peor que intentar dormir y no poder por culpa del ruido de la calle. Te empieza a entrar una mezcla de nervios y mala leche...
    Te compadezco, guapa, qué verano te espera.

    ResponElimina
  14. Sí, tens raó, però si els camions de les escombraries passessin a les 6 de la tarda els cotxes no avançarien.
    Però no et preocupis que si hi hagués una solució factible els ajuntaments no la posarien en pràctica.

    Que hi hagi sort i que descansis.
    Adéu!

    ResponElimina
  15. doncs mira, l'altre dia em vaig fixar en un camió de les escombreries que passava pel meu carrer, relatívament aviat, no eren ni les 12 i vaig pensar que potser per fi, algú havia tingut la sensata idea de no fer-los passar tan tard. Però veig que no és així. No tinc ni idea de quins horaris segueixen, però jo que tot ho sento, inclús en un pis interior els puc sentir de lluny si estic desperta. La veritat és que no prou fort com per despertar-me, i jo dormo prou bé, però si el pis dóna al carrer, ha de ser un problema. Fa temps que sí que vaig tenir una època que em costava dormir, vaig acabar fent servir taps, primer no ho veia clar pq pensava que no sentiria el despertador, però sí que el sentia i realment m'aïllaven força dels sorolls. T'ho has plantejat? En fi, espero que trobis la manera de poder descansar, pq sinó els dies amb son i cansament, es fan molt pesats. Una abraçada!

    ResponElimina
  16. uix, Assumpta, si et consola, pels meus barris ara mateix no podem dormir massa, els generadors de llum de totes les màquines de tots els edificis que fan, diguem que no es paren durant a la nit. I comencen a treballar a les 7 del matí, dissabtes inclosos!!!!

    això si, vaig tan cansada, que em sembla que m'he immunitzat!!

    una abraçada

    ResponElimina
  17. Dons ja em sap greu Assumpta.
    No es tracta de veure qui soporta més decibelis nocturns, però és que jo tinc un orquesta a sota (si amb bateria, guitarra, cantant...). Només toca fins a mitjanit i s'atura puntual, però oblidat de anar a dormir abans de les 12. I jo em llevo a les sis. Sort tinc de que no em costa dormir-me, si em fico al llit a les 00:00 a les 00:01 ja dormo.
    El que és pitjor de tot és que cada dia toquen les mateixes cançons, ja n'estic del "isn´t she lovelyyyyyyyyyy, isn´t she wonderfuuuuuuullll... " fins els nassos

    ResponElimina
  18. Jo, des que vaig veure passar el camió de les escombraries per sota de casa 5 minuts després de les campanades de Cap d'Any que estic emprenyadíssima pensant qui collons els fa treballar en aquests horaris indecents! Entenc que reguin quan no hi ha sol, perquè l'aigua s'evapora o el que sigui; prò els contenidors? Bé els podrien rentar a les 12 del matí, que amb el sol estarien eixuts de seguida!!

    Per sort el meu pis és interior i dóna a un pati enmig d'una illa de cases i no sento res... tret de quan fan la gran festassa al Camp Nou! Aquí, estimadíssima Assumpta, segur que no hi hauries tingut res a dir! hahahahaha

    Prò tens raó: qui s'hauria d'encarregar de controlar tant soroll no fot res!

    ResponElimina
  19. Si sabés la solució efectiva... però res de res.Jo no vindre´a fer soroll, t'ho prometo. En tot cas cantar-te una que quan anavem a rondar deia... Despierta, dulce amor de mi vida, despierta si te encuentras dormida, escucha mi voz... Es clar ara sents run,run,run que no és una cançoneta per alegrar la nit.Et compadeixo. Anton.

    ResponElimina
  20. LA MAGIA DEL CORAZÓN Oh!! sents ocellets!! :-))
    Aquí, fa anys un veí de les cases del davant es va comprar una mena de cotorres exòtiques que també armaven un "sarau" tan bon punt sortia el sol!! jajaja... no és broma, eh? és que tinc mala sort!!
    Jo ja ho estic d'irritada... estic escrivint i vaig sentint de fons cotxes i cotxes...
    Petons!!!


    SADURNÍ VERGÉS Moltíssimes gràcies!! :-) És que és tal com tu dius vergonyós!! M'agradaria saber els horaris dels carrers on viu l'alcalde i altres...
    Abraçades!!!


    KWEILAN Tens raó, és massa comú, massa gent ha d'aguantar sorolls diversos a la nit. No vull ni pensar aquells que tenen algun bar musical o quelcom semblant a prop ufff
    Petons!!!


    MARILUZ Has definido perfectamente mi estado esta madrugada :-)) "mezcla de nervios y mala leche"... Piensa que estuve a punto de llamar a la Guardia Urbana. Hubiese sido inútil, però al menos me habría desahogado :-)
    Besos!!!


    ALBERT Homeeeee, no cal que passin a les 6 :-) podrien començar a passar cap a dos quarts d'onze de la nit :-)
    Ai els Ajuntaments!! son males persones els polítics grrr
    Abraçades!!!


    ROBADESTIU El meu pis dóna tot al carrer... menjador, cuina, habitacions, tot està encarat a la mateixa banda. Això fa que tingui molta llum, però és tan sorollós!! Només que la gent fos bona gent, es prengués seriosament no molestar, controlar els tubs d'escapament (es diu així?) de les motos, els frens dels camions, els horaris en general d'activitats sorolloses... seria tan bonic!! :-))
    Doncs avui mateix (curiós!!) a l'hora de dinar li deia al meu marit això dels taps!!! però em fa la sensació que em sentiria com "aïllada"... però si segueix així igual ho provo, eh?
    Moltes gràcies :-))
    Petons!!!


    RITS Uffff els generadors!! això sí que és ben empipador també... no hi vull pensar que ja m'atabalo: tota la nit!! Mare meva!!
    Doncs la meva solidaritat és amb tu :-)
    Petons!!!


    ANGLE Home! si acaba a les 12 doncs encara :-)) Pots ballar una mica abans de fer nones ;-)
    Ma mare fa igual que tu. Es fica al llit, tanca els ulls i dorm. És quelcom ipso facto. Això és inimaginable per mi :-))
    Quina cançó? La de Stevie Wonder? jajaja és bonica!! :-))
    Abraçades!!!


    NÚR El que tu dius té lògica. Contenidors rentats amb sol: eixuts aviat.
    Ara hem de pensar: Tenen lògica els càrrecs que s'encarreguen d'això?
    Resposta: No, no en tenen :-)
    Vine a Reus, que et voto per a regidora de Medi Ambient!! :-))
    Jajajaja les festasses del Barça estan exemptes de qualsevol queixa per part meva :-))
    Petons!!!


    REBAIXES Homeee, Anton, si vens a cantar al meu balcó, canta'm una nana ben dolça, segur que llavors em quedaria dormida i descansaria com una angeleta jejeje :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  21. Açò de no poder dormir és un gran problema! A jo també em molesten tots els renous! I no et dic res de dormir amb rellotge!! Imposible!
    Despertador digital,i senre sorolls!!
    Que delicada,no?? Jajaja!! Ara me n'estic rient de mi mateixa!! Que també és bo!!
    SAlutacions!

    ResponElimina
  22. Assumpta: sí, com que no podia dormir també imaginava coses (i és clar, com més penses i imagines menys pots dormir perquè mantens el cervell actiu...)! :)

    ResponElimina
  23. Como te entiendo! a mi me cuesta dormir,y si encima hacen ruidos!!!!!!!!!!
    que falta de respeto! un abrazo!que tengas buen día!

    ResponElimina
  24. Assumpta, espero que aviat recuperis el cicle natural del son.

    No cal que et digui que, el silenci, tan de dia com de nit, de les altituds és la millor medicina.

    Cuida't molt!!!

    ResponElimina
  25. Que increíble, yo por suerte vivo en un barrio y en una calle interna, pero los que viven sobre avenidas les pasa lo mismo que a ti Por mi casa el camión de la basura pasa a las 4 de la mañana y hace un ruido infernal con ese sistema que tienen para prensar la basura. Franco es como tu le cuesta mucho conciliar el sueño asique cualquier ruido lo vuelve loco. Te mando un besote y espero puedas descansar mejor, tía Elsa.

    ResponElimina
  26. Hi ha coses que no es poden entendre de les ciutats. A mi això em passa amb les ambulàncies. Bé, recollida d'escombraries i d'altres terrabastalls a part, visc en un carrer de pas comú de les ambulàncies, i solien passar a qualsevol hora de la nit amb la sirena a tot volum, que jo ho sentia com si estigués passant el vehicle per dintre l'habitació, era espantós! Algun cop m'havia espantat i tot que creia que m'atropellaven!

    Però en honor a la veritat he de dir que fa temps que no detecto aquest problema (avui per parlar, segur que sí!). No sé si és que han rebut queixes o que han donat un cop d'atenció als conductors d'ambulàncies, però sembla que ho tenen una mica controlat. Així que no perdis l'esperança, i si has de ser tu la primera que es queixi, doncs som-hi.

    ResponElimina
  27. CONSUELO Jajajaja m'has fet riure a mi també perquè jo no suporto aquells despertadors que fan tic-tac tic-tac :-))
    Ah!! però jo tinc una excepció!! tinc un rellotge "que sona"... el tinc al menjador, sona cada quart (ding dong ding dong) i no em molesta... per què? doncs perquè a casa els pares n'hi havia un que sonava igual i tota la vida aquest so ha estat amb mi :-)
    Quan ens varem casar no teniem ni tele i encara faltaven algunes làmpades, obviament tampoc rellotge jeje... però tan aviat com vàrem poder, vaig dir que em faria il·lusió tenir un rellotge que toques campanades... i el vàrem comprar!! :-))
    Petons!!!


    MA-POC Aquest és el meu problema, que el meu cervell no para mai... a mi allò de "relaxa't, no pensis en res" em fa riure i tot jajajaja :-))
    Abraçades!!!


    HADA ISOL Pues mira, bien lo dices, guapa :-) Es una auténtica falta de respeto... hay personas egoistas que no piensan en el descanso de los demás...
    A ver si hoy nos dejan dormir un poco :-))
    Besos!!!


    ALEX. Abans he passat pel teu blog i m'he quedat a dormir damunt la catifa verda de la gespa, en una d'aquelles imatges precioses que poses... crec que descansaré molt bé :-))
    Abraçades!!!


    TÍA ELSA ¡¡A las cuatro de la mañana!! ¡¡Qué barbaridad!! ¿Y por qué tendrán esos horarios? No lo entiendo... Pobre Franco!! me solidarizo totalmente con él, dile que aquí, al otro lado del charco, le comprendo perfectamente... A ver si podemos dormir un poco hoy :-))
    Besos!!!


    XEXU Estavem escrivint al mateix temps!! Bé, com sempre copio el que he escrit abans de publicar-ho (just in case...) ara ho enganxo, et responc i eliminaré l'anterior jeje.
    Bé jejeje ara riurás, però recordo que vas fer un post sobre aquest tema de les ambulàncies i lo empipador que arriba a ser que passin a qualsevol hora amb la sirena posada... et vaig respondre desesperada, com estic avui, que tinc una son atrassada que no m'hi veig :-)
    Creuem els dits perquè aquesta nit poguem descansar bé :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  28. Hola Assumpta!
    Aquest és un problema que també patim per aquí...
    Mira, quan aixó passi, i si serveix de consol, pensa amb els èxits del Barça. 1,2,3: "Copa, Lliga i Champions". L´emoció tampoc et deixarà dormir...però al menys estaràs amb un somriure de orella a orella.
    salutacions i paciència (i uns taps per les orelles).
    Sílvia

    ResponElimina
  29. SÍLVIA M'has fet riure de bona gana!! :-))
    No dormir per no dormir, al menys que sigui amb pensaments tan feliços :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  30. Te comprendo perfectamente,el insomnio es desesperante,yo lo padezco desde niña también y ahora que no hay diferencias entre la noche y el día para hacer ruidos llega a ser totalmente estresante.Por nuestra calle antes pasaban de madrugada a retirar la basura,pero ahora es hasta las once,el ruido es lo más desquiciante que hay,espero que pronto te dejen descansar tranquila,tengo una sobrina en Madrid que por los bares que rodean su casa ha de dormir con tapones.Besos

    Me ha salido la palabra"insomen" es cosa de brujería

    ResponElimina
  31. Rep la meva més gran solidaritat perquè no hi ha res a fer.
    Per desgràcia els camions, les motos i altres espècies sorolloses no estan en vies d'extinció sinó tot el contrari.
    No en vull fer broma perquè és una cosa molt seriosa però pensa que encara podria ser pitjor, imagina que als baixos de casa teva obren un bar o un "pub" dels que tanquen a altes hores de la matinada. Aquests locals provoquen en els seus clients una espècie de anti-afonia ja que SEMPRE surten cridant, sigui l'hora que sigui.
    Per cert, no pot ser que la culpa sigui teva per aquesta mania que tens d'intentar dormir cada nit. ;-D
    (Al final no he pogut evitar la broma però et repeteixo que t'entenc perfectament i que crec que és vergonyosa l'inoperància de les institucions davant d'aquest problema)
    La paraula de verificació és FRESSEM (de fressa o soroll), voleu dir que Blogger no ens vigila?

    ResponElimina
  32. Ja et planyo doncs, amb aquest problema que tens, tan difícil de solucionar!!
    Has tingut bona idea d'aixecar-te a fer les fotografies...Com a mínim has tingut l'obció de "la pataleta"
    Espero que després t'hagis pogut dormir!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  33. Assumpta... no és patrimoni de Reus, que diu l'Òscar, ni tampoc de les ciutats. Als pobles també passa, potser amb menys mesura, però ja et dic jo que tinc, de fa dies, ganes de trompejar a més d'un/a veí/na! A més d'un motorista, a més d'un conductor sense seny que es dedica a fer trompos... dormir amb la finestra oberta té aquestes coses. I acabes a la farmàcia comprant taps per les orelles, com a mínim que el soroll sigui el més esmorteït possible.

    Espero que aviat puguis disfrutar de la sensació de tenir son, de posar-te al llit i quedar completament ko fins l'endemà al matí.

    Petons!

    ResponElimina
  34. UF! quan comença l'època de dormir amb les finestres obertes sempre vaig curta de son, quan no son les motos o els camions de la brossa és la gent tornant o anant de gresca molt "contentets" ells cridant, rient o xutant llaunes...el pitjor son els monòlegs etílics dels cors trencats :)
    Res Assumpta, que no estas sola en la foscor de la nit Reusenca :)

    ResponElimina
  35. Tens tota la raó. A Barcelona també passen coses similars a aquesta. O que a les 7 del matí quan tothom va a treballar recullen a carrers estrets els contenidors de reciclat. Saps que passa, que com els que dirigeixen el cotarro no es troben amb aquests problemes perquè viuen a les cases que viuen, doncs a ells tant els hi fa!

    P.D.: Montserrat és més aprop!! Anirem amb camió d'escombreries per protestar!!

    ResponElimina
  36. És increïble que recordis els meus posts millor que jo. És cert, ara que ho has dit, me n'he recordat, i també de la teva resposta. Ei, si mai veus que repeteixo temes digues-m'ho, que em sembla que ja repapiejo...

    ResponElimina
  37. No t'envejo gens en aquest sentit, la pitjor de les tortures és voler dormir i que no et deixin!

    Hauries de viure a Quissapon! Hi hi hi...

    Ostres! Ha sortit el meu signe a la comprovació: Aries
    ;-)

    El de les banyes retorçades...

    ResponElimina
  38. No me'n parlis, dels "socialistes" nostrats, Assumpta. No me'n parlis o sóc capaç de cometre una barbaritat! :-)

    El trasllat... en marxa. Estic en fase preparatòria del pis nou, i encapçant (es deu dir així? Ni idea) coses del pis de Barcelona. Més aviat cansat, però il·lusionat :) Moltes gràcies per preguntar!

    ResponElimina
  39. Un altre dia baixa amb sabó i pantumfles, i ja t'estalvies la dutxa de l'endemà!

    ResponElimina
  40. Ja et planyo, he viscut algun temps a la city y se que es aixó, y tambe se el que es no sentir ni una mosca. Al poble s'está de meravella, i no es per donar enveja, pero aquest silenci, sense ambulancies, bombers, neteja , etc, aixo no te preu.

    Assumpta, ja ho saps taps a les orelles i foto de un bon paisatge a la finestre, et semblará que estas en un altre mon.

    Una abraçada

    ResponElimina
  41. per sort no acostumo a despertar-me pels sorolls del carrer. Els dec tenir interioritzats.

    Posa't uns taps a veure què tal

    ResponElimina
  42. TERE Caramba!! Que con este tema te salga la palabra "Insomen", me quedo sorprendida y al mismo tiempo me ha dado la risa jejeje. Mira, ves? algo positivo ha salido :-))
    Lo de los tapones también me lo han comentado pero me da como sensación de aislamiento...
    Besos!!!


    McABEU A veure, si per mi fos, jo no dormiria mai, jeje... em crearia un altre blog i, multiplicant les hores que li dedico a aquest per dos (enigma matemàtic "ja l'hem solucionat") segur que no tindria cap problema amb el soroll, al contrari, m'ajudaria a seguir al peu del canó :-))
    A tu "Fressem" i a Tere "Insomen", ja dic jo que tenim poders :-))
    Abraçades!!!


    MONTSE Recordes aquella foto teva del racó de la tranquil·litat? Aniré a dormir allí :-))
    Bé, jeje ja que parles de la pataleta, et diré que també he enviat cartes als diaris, no arreglaran res, però les pataletes s'han de fer bé :-))
    Petons!!!


    ELUR Fa exactament vuit minuts estava maleint els ossos a un motorista que, aturat al semàfor, anava donant gas a lo bèstia una i una altre vegada... Ara estic desperta, però tenia posada fluixeta una música al PC, doncs ni somiar-hi de poder-la sentir. Com no la vull posar forta, precisament per l'hora que és, doncs l'he apagat.
    Els ataquem? :-)
    Al final m'hauré de comprar els taps :-))
    Petons!!!


    AIGUA Aaaai, si!!! "l'especímen-xuta-llaunes", un altre ésser fastigós!!
    De monòlegs etílics d'aquests en sento més quan vaig a Barcelona i ens quedem a dormir allí el cap de setmana... ara que, pel vocabulari, no són precisament amorosos jajajaja
    Solidaritzem-nos :-))
    Petons!!!


    JORDI Ara ho has dit!! Els que dirigeixen el cotarro segur que ho tenen tot en uns horaris meravellosos, carrers nets i tranquils...
    Jajaja a Montserrat amb camió d'escombraries, però net, eh? jajajaja
    Abraçades!!!


    XEXU Jejeje no, no és increible, és que són molt interessants i se'm queden gravats ;-))
    No pateixis, el dia que repeteixis t'aviso :-))
    Abraçades!!!


    ELS DEL PiT Siiiiii porteu-me a Quissapon, si us plaaaau!! :-))
    Ets Aries, Sergi? Com el meu marit!! :-))
    I l'avi, de quin signe és? :-)
    Abraçades!!!


    FERRAN Nooooooooo!! Calma, calma jajaja... respira fons... :-))
    Aquí estan molt ben apoltronadets ells, xupant silló fa 30 anys...
    I si els posem en una de les teves capses?? :-)))
    En algun moment del dia, en XeXu i tu debeu estar posant coses en capses al mateix moment :-)
    Abraçades!!!


    EL VEI DE DALT Jajaja mira, ja havia agafat un paper i escrit "Volem dormir, marxa ja!" i pinçat amb una agulla d'estendre. L'anava a llençar al carrer, al costat del treballador quan vaig pensar "i ell quina culpa en té, pobre home, de que el facin treballar a aquestes hores?" i no ho vaig fer...
    Abraçades!!!


    JOAN Esperaaaaaaa que vinc ara mateix!! :-))
    Bé, millor... ens pots venir a buscar? ;-) és que no tenim cotxe jejeje
    Reus és així: els inconvenients de ser petit per segons què i els inconvenients de ser gran per segons què... snifff
    Abraçades!!!


    KHALINA Ooooh!! això deu ser el que li passa al meu marit, que pot dormir malgrat l'escàndol :-)
    L'opció "taps" va guanyant per majoria jejeje... al final us hauré de fer cas!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  43. L'avi no recorda el dia que va néixer, per això celebrarà l'aniversari (sense saber quants en fa) el dia 11 de setembre, com va posar al facebook.
    Ara no sé a quin signe pertany aquest dia...

    Ara no sé a quin signe pertany aquest dia... Doncs al signe Nacional de Catalunya, nano! Hi hi...

    ResponElimina
  44. Jo això sobre qui va programar l'horari del camió de la brossa també m'ho he plantejat moltes vegades...

    A mi, fins l'any passat, em costava molt dormir, des de sempre. L'any passat vaig provar d'intentar dormir escoltant la ràdio amb "els cascos" posats. Ja no sentia el soroll del carrer. M'hi vaig acostumar (al principi era bastant incòmode tenir uns auriculars a les orelles més d’una estoneta), i ara sempre que em poso la ràdio m'entra la son... El cos és més savi del que pensem.

    Salut!

    *Sànset*

    ResponElimina
  45. ELS DEL PiT Avi :-) No sap quan va néixer? Ni quants anys té? A veure... què li sembla... uhmmm 63? :-) És un número bonic!!
    I el Signe de Catalunya!! això m'ha arribat al ♥ :-))
    Abraçades x 2 !!!


    SANSET i UTNOA Aaaai!! :-)) M'has recordad a quan jo era molt jove!! :-)) Tenia una radieta petita i me la posava sota el coixí, escoltant música i m'adormia jeje... a vegades em despertava a les "tantes" de la matinada i sentia una veueta que em parlava de temes ben estranys ;-))
    Doncs igual és la solució ;-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  46. Jo tampoc he sigut de dormir molt mai. Però un mínim necessito!!
    buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jo t'entenc!!! Jo em sento igual que tu. El carrer on visco no és que sigue molt gran, però passa moltíssima gent. I lo dels containers... uff!!! Anit també els netejaven aquí. Jo li diria 4 coses també al qui va programar la neteja a aquelles hores. I al qui va programar de posar 2 containers al mateix carrer. I als que aparquen en doble fila i passen de tot si senten pitar. I als veïns de davant que me compraré un "bazoca" i començaré a disparar, cada tarda posa la música xumba xumba i m'he de posar jo auriculars amb la música més alta per poder no sentir la seua.
    Algun poli voluntari per anar a foter-los la bronca!

    ejem... ja està... ja me sento millor, que m'has tocat la fibra.

    De pas aprofito per fer una recol·lecta perquè Assumpta i jo ens poguem canviar de pis i anar a un lloc més tranquil·let on no hagin containers que netejar a les 4 del matí.

    ResponElimina
  47. Ai que he contestat sense mirar els comentaris i veig que aquí ja s'havia creat debat... Jolin Xexu això de les ambulàncies...

    Algú s'hauria de plantejar això de tanta contaminació acústica no és gens bo per la salut... però gens... jo hi ha dies que m'he trobat malament i no he pogut sortir en tot lo dia de casa que quasi ploro d'impotència, no hi ha dret ni a estar malalt. El soroll continua a totes hores, no es respecta ni la nit ni res ja.

    ResponElimina
  48. ,,,en mi caso puedes añadir que vivo en un entresuelo, hay un banco debajo de la ventana de mi habitacion. En verano la gente se sienta a tomar el fresco y a charlar...a cualquier hora del dia o de la noche¡¡¡¡ Acabamos poniendo un ventilador en el techo(que va genial) y durmiendo con la ventana cerrada... el ruido de los vecinos ni te lo cuento, he tenido cada bronca sobre todo con los que piensan que las 12 de la noche es buena hora para hacer fiestas¡¡¡

    ResponElimina
  49. Ahhhh bueno pera esta gente no descansa nunca¿Como a las dos de la madrugada ?Mama mía!! así es bien difícil hacerse amiga del sueño

    ResponElimina
  50. BAJOQUETA Tens tota la raó, xiqueta... quan no et trobes bé i necessites descansar encara més, el problema és fa més gros si cap.
    Si et compres un bazoka avisa, que te'l llogaré a estones per disparar contra els motoristes descerebrats que juguen a donar gas quan estan aturats al semàfor, una vegada, dues, tres, quatre fins que canvia i es posa verd, que llavors surten disparats amb un escàndol terrible.
    Et comprenc perfectament.
    Bona idea la de la col·lecta jeje... Quan portem recollit? :-)
    Petons!!!


    CRISTINA Anda!! Ventilador en el techo!! como en las pelis!! :-)) ¡Gran idea! :-)
    No te imagino discutiendo con los vecinos... aunque tampoco imagino a mi hermano y el pobre tiene también cada bronca con unos insoportables...
    Paciencia y ánimo :-)
    Besos!!!


    MARISA, el rincón de mi niñez Ui, ¡qué expresión tan bonita esta de "hacerse amiga del sueño" :-))
    Pues ya ves... la culpa de quien gestiona y manda estos horarios, que debe estar en su súper-casa, tranquilo sin ruido...
    Besos!!!

    ResponElimina
  51. T'entenc perfectament, Assumpta. A mi no em costa gaire adormir-me quan em poso al llit, però si em desvetllo a mitja nit sí que em costa tornar-me a adormir.
    Doncs bé, just davant de casa hi ha una parada de taxis, i a les 5 del matí (deuen començar el torn, no ho sé), els taxistes es posen a fer tertúlia. Com que a l'estiu dormim amb la finestra oberta, em desperten i moltes vegades ja no puc tornar a aclucar l'ull fins les 6h que em sona el despertador. O sigui que a l'estiu dormo una hora menys que a l'hivern.

    ResponElimina
  52. Com t'entenccccc!
    Per aquí també n'hi ha d'aquesta "espècie". Sembla que enlloc d'extinguir-se és deu d'anar multiplicant per diferents municipis.
    Però... que no hi ha ningú amb una mica de seny i s'adona que això no pot ser???
    A veure si se'n fa ressó des d'aquest espai i aconsegueixes millorar la situació. Aquesta imatge i comentari podries enviar-la a la prensa comarcal, potser així hi ha alguna cosa a fer.
    Et desitjo sort!!!
    No hi ha pitjor cosa que no poder dormir. De vegades penso que sóc la protagonista de la cançó d'en sabina: "Y nos dieron las 10 y las 11 y las 12 y la 1 y las 2 y las 3... i segueixo mirant la lluna".
    Per cert, com ara estan arreglant la fàbrica de cal trepat per a reconvertir-la en un museu, de moment fa dies que no funciona la maleïda sirena, aquella que ens fa pensar que estem sent atacats per foc enemic cada dia. Ainnnnssss

    Per cert, tot veient l'hora... Bona nit, wapa!!!
    Desitjo que puguis dormir bé.
    Un petonet!
    ;)

    ResponElimina
  53. CAPTAIRE Uffff això del banc!! Tinc una amiga que li passa semblant i també diu que és espantós... la gent s'asseu a xerrar sota a casa seva.
    Que et despertin a les cinc, sabent que et pispen una hora de son ha d'empipar molt... Em sap greu i et comprenc tan bé :-)
    Abraçades!!!


    -ASSUMPTA- La gent cada vegada és més maleducada i incívica, tristement :-(
    Jo vaig enviar cartes a La Vanguàrdia i a El Periòdico jeje... veurem si algun dels dos ho publica!!
    Siiiiii recordo aquell post teu amb so incorporat de la sirena!!
    És una sensació d'impotència ben gran, quan veus que t'estan fastiguejant i no et queda més remei que aguantar!!
    En fi... la meva solidaritat també :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  54. La propera vegada fes la foto amb la hora i envia-la al diari.

    ResponElimina
  55. VERO Vaig enviar cartes a La Vanguardia i a El Periòdico jeje.. però no sé si ho han publicat :-))
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!