dimecres, 9 de desembre del 2009

Tarragona


Ahir, festivitat de l’Immaculada Concepció, varem aprofitar per anar a Tarragona. Són 15 minutets en tren des de Reus i, acostumada a anar fins a Barcelona, el trajecte se’m va fer curtíssim.

Vam sortir al migdia i l’idea era fer unes quantes fotos, dinar un entrepà, unes fotos més i tornar aviadet a casa. I així ho varem fer.

Deixant a part un munt d’anècdotes, que sembla mentida que ens poguessin passar en tan poques hores, diré que vaig tornar amb quasi cent imatges a la càmera i que això que ara posaré és tan sols un petit resum.

Podem veure l’estàtua de Roger de Llúria al final de la Rambla Nova, l’Amfiteatre romà, el Pretori, vistes de la Catedral des de dalt del Pretori, Museu d’Història, Circ romà, la Catedral, el Portal de Sant Antoni i algunes vistes del Mediterrani... i el local de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona... no podia faltar :-)




















36 comentaris:

  1. Primera vegada que sóc la primera a ficar-te un comentari!!!
    Molt bo el reportatge fotografic de Tarragona. Mira que sóc filla adoptada de Reus i no canvio una ciutat per l'altre, però he de reconeixer que Tarragona es molt maca.

    ResponElimina
  2. oooh! quines fotos tan xules! jo també vaig passar el dia a Tarragona dissabte! :)

    ResponElimina
  3. Una de Reus a Tarragona i cantant-ne les excel·lències? Com es nota que no ets de Reus de socarrel! Aviat et veuré fent-te sòcia del Nàstic...

    ResponElimina
  4. Hola Assumpta!
    M´agrada molt Tarraco i com no, la foto blaugrana :)
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  5. Això és tot un reportatge fotogràfic mare meva! quines hores més ben aprofitades! I jo a bcn llegint i avaluant treballs, corregint exàmens (de filosofia) Per cert el Barça molt bé ha guanyat al dinamo de Kiev i passa com a primer de grup!

    ResponElimina
  6. M'ha fet gràcia algun dels comentaris perquè, és clar, si ets de Reus i vas a Tarragona encara et diran alguna cosa i viceversa també. Però sent de Barcelona és molt millor. Et tindran mania als dos llocs!

    Diguin el que diguin els teus conciutadans, Tarragona és una bonica ciutat per visitar en un dia. Cal anar-hi. Però ja està, eh, no té més.

    ResponElimina
  7. VERO.- El primer comentari!! Això té premi!! :-))
    A mi m'agrada moltíssim Tarragona, en sóc fan! No sé per què, quan sóc allí tinc la sensació que l'aire, la llum, tot, s'assembla més a Barcelona jejeje
    Ets més bona reusenca tu que jo, a mi qualsevol dia em faran fora ;-))
    Petons!!


    NIMUE.- Ai, dissabte!! jeje jo que ja anava a dir que havia vist una noia amb una bossa de madalenes i que segur que deuries ser tu!! ;-))
    Petons!!


    GALDERICH.- Ui, jo sóc molt barcelonina encara jajaja i Tarragona m'encanta!! Tot i que m'estimo Reus també, eh? :-)
    I jo m'alegro quan guanya en Nàstic!! I també m'alegro moltíssim quan guanya el Reus d'hoquei (sempre que no sigui jugant contra el Barça jeje)
    Abraçades!!


    SÍLVIA.- La preciosa imperial Tarraco, amb el Mediterrani reflectint la llum del sol :-)
    Jajaja em va fer gràcia fotografiar el local d'una de les penyes amb més història! :-)
    Petons!!


    ELVIRA FR.- Ens ho varem passar molt, molt bé... Tarragona és una meravella :-)
    Ja vas posar bones notes? ;-)
    Sí!! primers de grup!! Què bé!! jeje ;-)
    Petons!!


    XEXU.- Jajaja sí, com a barcelonina ja la gent em mira amb cert recel mentre posen cara de "can fanga, camaca" i coses semblants, som uns incompresos... i jo que dic que m'agraden les dues ciutats, Reus i Tarragona!! :-)
    De Tarragona em quedaria amb que té mar i Reus no... i t'asseguro que això es nota en l'aire, en el color del cel... ai!! (suspir) ;-)
    Però Reus guanya a Tarragona en el tema del Modernisme, per exemple :-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  8. Bellisima Tarragona, los paisajes, los portales, maravilloso. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  9. Sempre es un plaer voltar per Tarragona i els seu monumets,em fet mes de una escapada.

    ResponElimina
  10. Quina casualitat. Aquest pont, més ben dit, els dies 7 i 8, la Montse i jo vam estar a Tarragona. Potser alguna de les fotos les vam fer simultániament...Ho vam passar molt bé i, naturalment, Tarraco ens va a tornar a enlluernar.
    Una abraçda.

    ResponElimina
  11. Fa una pila d'anys que no he estat a Tarragona. Em fas venir ganes de tornar-hi!

    ResponElimina
  12. Un cop l'any aproximadament sempre m'agrada perdre'm per Tarragona. És una ciutat plena de racons oberts i també tancats, fantàstics!
    I el xiringuito del Mario a la platja! ja tinc ganes que arribi la primavera per tornar-hi.
    :)

    ResponElimina
  13. No m'hi canso mai de passejar per Tarragona.

    Una anècdota sobre l'estàtua de la lloba capitolina: aquesta reproducció la Mussolini la va regalar a Tarragona durant la 2a República. Durant la guerra civil, quan els italians bombardejaven Tarragona, els tarragonins se’n van adonar que mai atacaven la zona on estava l’estàtua. Així que, van decidir moure la lloba de lloc de forma constant perquè els italians no sabessin on podien atacar o no.

    *Sànset*

    ResponElimina
  14. Una estona ben aprofitada! M'ha fet gràcia veure que tinc alguna foto semblant.

    ResponElimina
  15. Nosaltres també hi vam ser a Tarragona el dia 7 i 8 i com molt be em dius en el meu blog, vaig trobar molts detalls per fotografiar.Ja hi haviem estat vàries vegades, però una vegada més em va agradar molt i fins i tot la vaig disfrutar més a fons, perquè vam tenir la sort de poder afegir-nos a la visita guiada.
    Has fet molt bona tria d'imatges per aquest passeig per Tarragona que ens has regalat!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Assumpta... només et diré que les fotos són PRECIOSES! Vaig poder gaudir de les vistes de la catedral des del capdamunt del circ per últim com fa un parell d'anys i vaig tenir una sensació molt intensa.

    La història entre ganxets i pelacanyes ve de llarg, i ja està prou animada com per afegir llenya al foc, així que només diré que són ciutats diferents, amb ritmes de vida diferents i amb 'records' històrics diferents. Personalment, i com a bona tarragonina, prefereixo Tarragona: romana al màxim i amb la brisa del mar! :)

    ResponElimina
  17. Tot un tour turístic per Tarragona i molt ben aprofitat, quines fotos més maques.
    Saps que m'has fet venir ganes de anar-hi a fer un tomb. Hi ha algun lloc d'aquests que fa ANYS que no visito i estan a 10 minuts de casa!. :-))

    ResponElimina
  18. TIA ELSA.- Me alegra muchísimo que te haya gustado!! :-) Es una ciudad llena de historia y belleza :-)
    Besos!!


    STRIPER.- Tot i tenir-ho tan a prop, la veritat és que hi vaig poc, però cada vegada que hi vaig ja penso en la propera ;-))
    Abraçades!!


    RAMON.- És ben curiós :-) Si aquest blog servís de "mostra sociològica" resulta que un munt de gent ha estat aquests dies a Tarragona!! jejeje La Nimue nosaltres i vosaltres... i és cert, la ciutat enlluerna :-))
    Abraçades!!


    CARME.- I tant que has de tornar-hi! :-)
    Un dia tipus relaxant, com una turista, i a gaudir de totes les coses maques que hi ha :-))
    Petons!!


    -ASSUMPTA-.- Segur que la coneixes millor tu que jo!! :-))
    Jo la tinc aquí al costat i hi vaig poquíssim... Potser per això cada vegada em torna a sorprendre i m'agrada tant! :-))
    Petons!!


    SÀNSET.- Ostres!! M'encanta aquesta història que has explicat de l'estàtua de la lloba!! No en tenia ni idea. Avui li explicaré al meu marit jejeje
    Jo també ja tinc ganes de tornar-hi!! :-))
    Abraçades!!


    P-CFACSBC2V.- De fet, estic sorpresa de tot el que varem arribar a veure amb tan poca estona... i mira que no anàvem pas ràpid, que jo camino poc a poc i les escales (quin munt d'escales, xiquet!!) són tota una prova pels meus genolls :-)
    Doncs si tu tens fotos semblants m'agrada! Ets bon fotògraf ;-)
    Abraçades!!


    MONTSE.- Em va fer gràcia perquè em vaig recordar de tu!! :-))
    Varem passar per un carrer on hi ha restes antics conservats (com "encastats") en obra nova... i jo t'imaginava fotografiant una cantonadeta on es veiés perfectament aquell contrast :-))
    Petons!!


    NÚR.- També em vaig recordar de tu!! Em pots ben creure! ;-)
    Crec que va ser una vegada que vaig posar unes fotos de Tarragona des del Seminari, que em vas parlar d'aquestes vistes! Per això vaig voler pujar dalt de tot del Pretori, perquè vaig recordar allò que m'havies dit! ;-)
    Com a barcelonina, a mi m'arriben al cor les ciutats amb mar i això és el que tant m'agrada de Tarragona :-))
    Petons!!


    McABEU.- M'alegra que t'agradin!! ;-)
    I és que a vegades ja ho fem això, eh? el que tenim més proper és allò a que donem menys importància...
    A fer el turista per Tarragona!! ;-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  19. sempre que podem ens escapem a passejar per Tarragona que, a vegades, Barcelona ho abassega tot i hi ha ciutats precioses a la nostra terra :) Un bon reportatge, m'hi has fet tornar a passejar :)

    ResponElimina
  20. quin dia més maco que us va fer, o?
    aquest sol d'hivern a la vora del mar,...ais!!!!

    celebro que ho passéssiu molt bé

    ResponElimina
  21. Que bonica és Tarragona eh, que bonica és :) has agafat parts de la meva Tarragona que més m'enamoren, la penya Barça, tot i haver-hi anat poc, és dels llocs més estimats i peculiars i la vista de la catedral sense comentaris... i el mar... és que l'agafis per on l'agafis, és preciosa la veritat... i perdre's per la part vella és... uau...

    ResponElimina
  22. Caram, quin reportage amb unes horetes!!! Magnífic, nena, de debó.... Hi han algunes fotos precioses de debó, tens un molt bon ull, i veig que us ho vau passar de conya, què més es pot demanar? Un petó gran, bona feina! :)

    ResponElimina
  23. Quin gran reportatge! I es que Tarragona és maca, molt maca!

    ResponElimina
  24. Un bon reportatge Assumpta :)
    La part que més m'agrada de Tarragona és la part antiga, la Tarraco romana i els carrerons plens d'encant i pedres antigues carregades d'història, el contrast de la pedra i el blau del mar és genial! No cal anar gaire lluny per fer turisme :)
    petonets

    ResponElimina
  25. Molt maques les fotos. La veritat és que fa molt que no vaig a Tarragona i ara m'has fet venir ganes. He tingut la sort d'anar a Cartagena, i la veritat és que s'assemblen bastant, dos de les principals ciutats en el seu moment, d'Hispània.

    PD: En compte, Assumpta, amb el Copyright perquè fotos tan maques segur que volen ser robades per algú! jeje, salut!

    ResponElimina
  26. Ets una excel·lent fotògrafa! Unes fotos precioses! Tarraco és especial, oi?

    ResponElimina
  27. Bones fotos. Tarragona és una ciutat amb moltes coses per veure. És que a mi em dones "pedres velles" i em tens entrentinguda.

    ResponElimina
  28. Tarragona mereix un conte màgic. Fantabulós!!

    ResponElimina
  29. Les fotos estan molt bé i Tarragona té uns llocs molt bonics però el que més m'agrada és el dia tan fantàstic que us va fer, que sembla un dia de primavera que no ja gairebé d'hivern.

    ResponElimina
  30. Jo no sóc de Tarragona però hi visc. Simplement, m'encanta.

    Viure-hi ha sigut el somni de la meva mare... llàstima que s'hagi de conformar en visitar-me de tant en tant... ;P

    Una abraçada!

    Utnoa

    ResponElimina
  31. CLIDICE.- I tant que hi ha llocs preciosos a la nostra terra! Tenim un país petit però on hi ha de tot, mar, muntanya, grans ciutats, poblets preciosos, història d'un munt d'èpoques... :-))
    M'alegro que hagis vingut a passejar amb nosaltres ;-)
    Petons!!


    RITS.- Síii! i feia una mica d'airet però sense ser fort que encara ho feia tot més agradable!! Un dia magnífic! :-))
    Gràcies guapíssima!!
    Petons!!


    CESC.- Mentre tenia al cap fer aquest post vaig pensar en molts blogaires: en la Núr, que em va recomanar les vistes ja fa temps, en la Montse, que fa unes fotos precioses... però també en tu, que ets un dels blogaires a qui sabia que agradaria el post :-))
    Tens raó, és molt, molt maca :-)
    Abraçades!!


    CRIS.- Doncs la veritat és que van ser unes hores molt divertides i amb "aventures" i tot!! :-))
    Gràcies, guapa!!
    Petons!!


    JORDI.- Moltes gràcies!! :-))
    Si que és maca, sí... té molta personalitat, té uns trets molt propis. A mi m'agrada molt :-))
    Abraçades!!


    AIGUA.- Tens tota la raó :-)) a vegades pensem en llargs viatges i tenim coses precioses tan a la vora! :-))
    Moltíssimes gràcies!!
    Petons!!


    JORDI.- Moltes gràcies!! :-)
    Ah, a mi no m'espanta si algú vol agafar una foto meva, o totes, ho considero un honor :-))
    Abraçades!!


    CÈLIA.- Oi que sí que és especial? Jo li veig una llum, un aire... no sé, m'agrada molt :-)
    I gràcies per la floreta ;-))
    Petons!!


    MIREIA.- Jejeje m'agrada això de les "pedres velles" però crec que sé el que sents... la sensació de tota la història que han "viscut" aquelles pedres: les mans que les van treballar, la gent d'aquella època... seria llarguíssim, però és com si les veiessis i pensessis "mare meva, tot el que em podríeu explicar" :-))
    No surt la teva imatge!! A veure si em deixaràs com a única nena amb nina de la catosfera!! :-)
    Petons!!


    WIZARD.- I tant que sí!! :-))
    Amb l'Amfiteatre, el Circ... allí pots inventar el que vulguis ;-)
    Abraçades!!


    KWEILAN.- Si, va fer un dia magnífic! :-)
    De fet, anàvem vestits de "desembre" i el meu marit es va estar penedint del jersei que s'havia posat jajajaja
    Aquest cap de setmana vindrà el fred, potser és més normal ;-)
    Petons!!


    UTNOA.- Doncs viure a Tarragona també m'agradaria molt!!
    Mira que ho tenim a la vora i hi anem molt poc, però cada vegada que hi vaig ho penso, que m'agradaria viure-hi :-)
    Bé, el meu somni és Barcelona, la meva ciutat estimada... però això ja ho veig impossible (ostres!! que no he mirat la primitiva ara ho vaig a fer jaja), la segona opció seria Tarragona :-))
    Compra loteria i, si toca, li regales un piset a la mare ;-)
    Petons!!

    ResponElimina
  32. On dius que era el poble aquest on vau anar? No em sona ;) hehe :)

    ResponElimina
  33. Tu consideres Tarragona com "la ciutat rival"? Ho dic perquè tinc entès que hi ha molta rivalitat entre reusencs i tarragonins.

    Crec que només he estat un cop a Tarragona però vaig veure moltes de les coses que vas fotografiar.
    Adéu!

    ResponElimina
  34. METEOREUS.- Jajajaja em morooo!! ;-)
    Varem anar a fer un passeig pel Barri Marítim de Reus :-))
    Abraçades!!


    ALBERT.- És que jo sóc de Barcelona i molt, molt barcelonina :-)
    Ara bé, des dels 28 anys que visc a Reus i m'estimo Reus. Si algú en diu quelcom de dolent em sap greu... però no sento cap rivalitat envers Tarragona (a mi m'encantaria veure el Nàstic a primera divisió!!)
    Per això puc dir que són dues ciutats molt maques i absolutament diferents. Les dues van ser punteres en diferents moments històrics (al segle XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya) i les dues tenen coses precioses per visitar.
    Si et sóc sincera, de molt joveneta, la rivalitat jo la tenia amb Reus, pel tema de l'hoquei... em recordo a mi mateixa amb 13 o 14 anys enfurismada pels crits que dedicaven als culés els seguidors del Reus :-)) Qui m'havia de dir a mi que em casaria amb un reusenc! ;-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  35. He de dir, Assumpta, que a Tarragona només hi he estat un parell de vegades. És curiós, perquè no em cridava gens, però gens, l'atenció, i quan hi vaig anar per primer cop em va encantar! No sé perquè en tenia una imatge... no sé, pensava que no m'agradaria, no em preguntis perquè.

    Ara, el que em falta visitar és Reus. A la teva ciutat "d'adopció" encara no hi he estat. O potser de petit, no me'n recordo, anant al poble dels besavis...

    Sí, hauria de fer un tomb pel sud.

    ResponElimina
  36. Què n'és de maca Tarragona, tot i que diuen que Reus ho és més :) hauré d'anar a fer una visita!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!