dimarts, 12 de gener del 2010

Una bona iniciativa!!


Diuen els experts que un dels llocs on la llengua catalana gaudeix de millor salut és a la xarxa i això és perquè els catalans som molt actius a Internet i, a força de presència, anem aconseguint victòries com, per exemple, que els navegadors principals es puguin configurar en el nostre idioma i una sèrie de coses que, al món real, desgraciadament encara no es reconeixen.

Una de les xifres que demostren aquesta bona salut del català a Internet és la gran quantitat de blogs que l’utilitzen.

Així, qualsevol cosa que es faci per aconseguir que aquests blogs siguin més coneguts, perquè interactuïn entre ells, etc. penso que és molt bona.

Fa poc més d’un any vaig conèixer els Premis C@ts i em va agradar, doncs es tracta de fer un reconeixement als blogs en català, o idees nascudes d’ells, sempre a proposta i votació d’altres internautes. Per això s’anomenen “Els premis populars de la catosfera”.



C@ts fa dues convocatòries a l’any:

a) A l’estiu es premien BLOGS (el que té millors imatges, el més original, el més reflexiu, el més divertit, etc.)

b) A l’hivern es premien INICIATIVES. O sigui, alguna idea sorgida d’algun blog que ha aconseguit mobilitzar a altres blogaires.

Invento uns exemples d'iniciatives: Imagineu que algú té l’idea de proposar la creació d’un himne a en Pep Guardiola... altres ho llegeixen ho troben simpàtic, es van animant i van posant diferents lletres, proposant músiques, etc.
O que algú posa una foto seva quan tenia un anyet i invita a la gent a posar fotos seves de bebès, hi ha blogaires que ho troben divertit i la catosfera comença a omplir-se de fotos d’infants.
Podríem posar centenars d’exemples...

Doncs bé, fa pocs dies s’ha obert el període de proposta per als premis d’hivern. Les iniciatives que siguin més proposades passaran a la “Final” on, també mitjançant votació popular (la nostra), es sabrà qui s’endu el premi (honorífic)

Si aneu al blog de C@ts, clicant AQUÍ, ho trobareu molt més ben explicat i també podreu llegir les normes.Qualsevol dubte el podeu preguntar allí també mitjançant un comentari.

Animeu-vos a participar amb les vostres propostes i votacions!!



Nota: Les imatges d'aquest post ja no s'han de tenir en compte per l'enquesta de la barra lateral.

17 comentaris:

  1. Els premis C@ts han estat una bona idea.

    Ara em trobareu a www.elsemafor.tk

    ResponElimina
  2. Comparteixo el que dius. Són bones iniciatives.

    ResponElimina
  3. Que el català tingui tanta presència a la xarxa és senyal que és viu i hi ha la voluntat d'estendre'l. Els premis com aquest sempre ajuden.

    ResponElimina
  4. Sens dubte que C@ts és una molt bona iniciativa. Com tu mateixa dius són uns Premis pels Blogaires a proposta d'altres blogaires i que voten els mateixos blogaires, i a més són uns Premis simplement honorífics (que no és poc) i per tant no hi ha res material a guanyar, cosa que fa que haguem d'agrair encara més la feina que fan els organitzadors que no es mereixen, de cap manera, les crítiques que darrerament han hagut d'aguantar.
    Per tant només puc felicitar-los per la feina que fan, tal com també et felicito a tu per aquesta iniciativa que has tingut de fer-te'n ressò al teu blog.
    Jo ja he proposat a aquests Premis d'Hivern, algunes iniciatives de l'any 2009. Em guardo pel 2010 aquesta de les nostres fotos de bebès que jo era molt maco quan tenia un anyet, almenys ma mare sempre m'ho deia :-DD

    ResponElimina
  5. Tot el que sigui fer aixecar de la cadira i caminar ha de ser pres en compte...i nostra llengua necessita i mereix estímuls. Bona feina, Assumpta i els promotors de la idea,un reconeixement lleial us tinc. Anton.

    ResponElimina
  6. Els cats (i la gent que els fa) són una de les millors descobertes del món blocaire.

    ResponElimina
  7. Què ens posem a composar himnes pel Pep Guardiola? Quan comencem?

    Gràcies Assumpta, espero que la molta gent que llegeix el teu blog s'animi a participar en aquest projecte, que val la pena, perquè quants més siguem, més riurem, i més valor té el reconeixement que obtenen els premis i les iniciatives.

    Gràcies per la propaganda, ja et passarem el pernil que vam acordar!

    ResponElimina
  8. El meu comentari va en el sentit del que diu l'Albert B. i R.: és importantíssim que el català tingui la presència que té a la xarxa, importantíssim! D'acord que al món real no és tan destacable, però estic convençut que la força d'internet serà (és!) també la força de la nostra llengua.

    Parlem-ne, promocionem-la tant com puguem, per exemple amb events com els C@ts, sí senyor/a!

    ResponElimina
  9. Gràcies pels vostres comentaris!! :-)

    Aneu fent, doncs, les vostres propostes i si us adoneu que el que volíeu dir ja ha estat proposat, no passa res, al contrari!! Penseu que les iniciatives que més vegades hagin sortit citades seran les que passaran a la final! ;-)

    McABEU.- Si fas aquesta iniciativa de las fotos de bebès m’hi apunto! Tot i que jo potser no era tan mona (o potser “massa mona”, en el sentit literal de la paraula) ;-)

    XEXU.- Aquesta dels himnes a en Pep estaria bé, eh? jajaja si la fas, també m’hi apuntaré... En quant al pernil... potser prefereixo un bon formatge que el pernil costa molt de tallar! ;-)

    Gràcies a tots!! Abraçades!!

    ResponElimina
  10. Hola Assumpta!
    Una gran idea.
    Salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  11. ais, Assumpta, moltes gràcies per recordar-m'ho!!! tinc els c@ats una mica oblidats! ja estic pensant les iniciatives per als premis d'enguany!!!!

    ResponElimina
  12. Tot sigui per la salut de la nostra llengua. Qui pot votar? tuthom?

    ResponElimina
  13. ole, ole, ole! Gràcies, Assumpta! A veure si tota la gent que et segueix s'anima a partircipar-hi! :D

    ResponElimina
  14. Doncs va!! Tots a proposar les iniciatives que penseu que són les millors!! ;-))

    Sí, JORDI, pot votar tothom que tingui blog o una adreça de correu electrònic per identificar-se :-)

    NÚR Diu en XeXu que ja em fareu arribar un pernil!! jajaja si pot ser hi afegiu un bon formatge
    ;-)

    ResponElimina
  15. Dona, per part de ma sogra no seria cap problema! hehehe

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!