dissabte, 13 de febrer del 2010

Les coses canvien... La Font també.


Les coses canvien i, a vegades, jo no entenc el perquè, no veig ni el sentit ni la lògica... Per exemple, quan t’acostumes a que els “Mezcladitos” del Mercadona siguin així:

Data: 30 de setembre de 2009


Llavors hi fan algun canvi i passen a ser així:

Data: 5 de desembre de 2009



Però això és tan sols un petit exemple. El que veritablement m’ha deixat molt sorpresa és el cas de la font.

La meva estimada i bonica Font Wallace de Gran Via / Passeig de Gràcia (al primer passeig central proper a la banda muntanya, cantó de Besós) primer va ser així:

Data: 9 de febrer de 2008


Després la van pintar de daurat:

Data: 13 d'abril de 2009



Però fa un parell de mesos no m'ho podia creure quan la meva germana em va dir que l’havien tret i que, en el seu lloc, ara n'hi havia una altre!! Uns dies després ho vaig poder comprovar i deixar-ne constància fotogràfica. És aquesta:


Data: 19 de desembre de 2009.
Gloriós dia en que el Barça va guanyar el Mundial de Clubs
(sisè títol en la temporada, únic club al món que ho ha aconseguit)
i també el meu aniversari.


Però aviat varem descobrir (o sigui, la meva germana va descobrir) que tan sols havia estat un canvi d’emplaçament i que la meva Font segueix estant a Gran Via / Passeig de Gràcia, però ara totalment a la banda de muntanya i cantó de Llobregat. Fent una lleugera diagonal a com estava abans.

Pobreta font!! Sí, ara se la veu més, abans quedava més amagadeta... Però és que ha anat a parar just davant del Cinema Comèdia!! Un dels que no vol la llei de normalització del català en els doblatges i subtítols de les pelis.


Data: 30 de gener de 2010


37 comentaris:

  1. Vaig passar fa poc per allà i no la vaig veure. És d'aquelles coses que ja penses perquè et porten records. Però en no veure-la vaig pensar que m'havia equivocat, que la font no estava on pensava. No hi havia pensat més, però és bo de saber que l'han canviat de lloc i que no estic tan malament. I millor és que la canviïn de lloc que no pas que la treguin, oi? Encara que ara serà molt més complicat posar-li canelleres o ehem, robar-les, ehem, sense que ningú no digui res al respecte. Ara està en un lloc molt concorregut!

    ResponElimina
  2. Segur que sí, que trobareu una hor a per posar i per robar canelleres... que els bons costums no s'han de perdre. :)

    A part dela bossa, no he notat gaire diferència en els mezcladitos... s'han de provar per notar-la?

    Em vaig equivocar de dia. Demà si que surten els fanals de Tortosa.

    ResponElimina
  3. XEXU.- Sí, sí, molt millor que l'hagin canviat que no pas que l'haguessin tret!! Em sabia un greu pensar que no la podria veure mai més!!
    Però el meu segon pensament va ser "ostres, què difícil ara posar-li canelleres!!" si allò està sempre plè de gent!! :-DD
    Però bé, segur que hi ha alguna hora (cap a les tres de la tarda...) en que es pot fer tant posar-les com... ejem... robar-les :-))


    CARME.- Jajaja m'has fet riure amb això de "posar i robar canelleres" :-))
    Ha estat una de les coses més divertides que m'ha passat com a blogaire!! ;-))
    Jajaja als Mezcladitos d'ara hi han afegit com unes boletes groges, amb consistència de "ganxito" que posa que són de sèmola :-) Estan bé... però a canvi crec que hi ha menys panses :-))
    Ets un sol, Carme, demà no em penso perdre el teu relat dels fanals!! :-))

    ResponElimina
  4. Jo també trobo millor un emplaçament que la faci lluir més, encara que sigui davant d'aquell cine. La font és bonica de debò (malgrat no lluir canelleres, actualment); millor on és ara.

    Aprofito per destacar que Barcelona és maca, però maca de debò, eh?

    ResponElimina
  5. Bueno que te puedo decir, al menos la fuente sigue estando. Aquí lamentablemente muchas veces las roban, eso si que es triste. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  6. Bon dia!
    Tinc una teoria pel canvi dels "Mezcladitos", aquestes empreses han de baixar costos i això ho aconsegueixen, com tu dius, canviant les panses per ganxitos. Un canvi d'envàs i un llampant rètol de "NUEVO - AHORA MÁS SABROSO", fan que no notem tant l'enredada. ;-P
    Hi ha una cosa però que és més misteriosa: Perquè fas fotos a les bosses de pipes? :-DDD

    En quant a la nostra font, quan he vist la foto que no hi era també m'ha sabut greu com si m'haguessin pres alguna cosa, sort que a continuació expliques que només l'han canviat de lloc. :-))
    El que si que no em puc creure es que em diguis que hi ha gent que hi havia anat expressament per robar les teves canelleres, és molt fort. A on anirem a parar! :-DDD

    ResponElimina
  7. Uf! Quin ensurt! Em pensava que l'havien retirada :-(

    ResponElimina
  8. Tot i que aquesta font sense canelleres és com un cel sense núvols, un prat sense flors o una cervesa sense alcohol.

    ResponElimina
  9. Eh, i no t'oblidis de lo preciosa que han deixat la de Canaletes, que hi vaig anar fa 15 dies i era tapada i ben tapada, i la setmana passada lluia ben bonica i polideta :) Vaig passar també per les altres fonts que dius, el daurat, no m'agrada, ho sento, molt poc urbà el trobo, serà que sóc de poble! Petons i bon diumenge preciosa :)

    ResponElimina
  10. JO també la busco quan passo en cotxe i no la vaig saber trobar fa uns dies; però com que el dia que la vaig buscar a peru també em va cosar molt...
    Res,que tots quan passen paer allà, pensem amb la teva font. Ja miraré si la re-localitzo!

    ResponElimina
  11. No he anat a bcn fa dies i no m'havia assabentat del canvi. Crec qque pel que dius, ara estarà millor situada. De vegades, els canvis són bons.
    D'això dels mezcladitos, ho he vist igual (només el canvi de bossa), és que no en compro mai. Espero que siguin igual de bons.
    Bon diumenge.
    ;)

    ResponElimina
  12. Haurien d'haver convocat un referèndum per decidir el canvi d'emplaçament de la font....com es veu que fan a Suïssa....es consulta a la població per coses d'aquestes ...ara potser és cert que ara llueix més la font ( llàstima que sigui davant del cine anti-català)....

    ResponElimina
  13. A mi em fa molta ràbia que quan m'agradi una cosa la "millorin" perquè mai no torna a ser igual de bona. El cas més horrible va ser amb el Nescafé de tota la vida. Era boníssim i un dia es van despenjar amb el nescafe clàssic i altres varietats i m'he acostumat però mai ha estat igual. Quan vagi a Bcn buscaré la font davant del Comèdia.

    ResponElimina
  14. Ostres Asumpta ets l´ostia !!!!! no hi ha detall que s´et escapi !!!!! jajajajaja bon article, en el futur em fixare mes amb el que m´envolta, potser les coses canvien al meu voltant i no en soc conscient !!!!
    petons bonica....

    ResponElimina
  15. Hola Assumpta!
    estava mooolt millor de blaugrana.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  16. com està el món abns els mezcladitos si que eren bons... no com ara

    ResponElimina
  17. FERRAN.- Començarem pel final ;-))
    Siiiiii Barcelona és preciosa!! Maca, bonica!!
    De fet, tens raó. Des d'un punt de vista objectiu, és un honor que li fan a la font de posar-la en un lloc on es veu més... Però, precisament per això, imagina posar-li les canelleres allí!! :-DD



    TÍA ELSA.- ¿Siii? Ya una vez recuerdo que comentaste algo así! Pero robarse una fuente!! Imagino que irán con furgonetas... ¿y luego las deben vender? Me quedo impresionada!


    McABEU.- Sí, és possible que aquestes boletes de "sèmola" siguin molt més econòmiques que les panses... i, mira, així van tirant :-))
    Jajaja si veiessis el meu arxiu de fotografies et quedaries molt sorprès, pensa que sempre porto la càmera amb mi ;-)
    Però bé, t'explicaré la veritat d'aquest cas: Resulta que en Jordi de la Banyera d'aigua freda (no sé si coneixes el seu blog, però en cas negatiu ho hauries d'arreglar i visitar-lo) en una de les seves divertidíssimes cròniques futboleres explicava que havia vist un partit del Barça menjant uns cacauets rancis. A mi em va fer molta llàstima aquesta imatge, pobre!!... i li vaig dir que mengés "Mezcladitos" del Mercadona, que mai estan rancis, perquè els venen rapidíssim... i perquè veies quina bona pinta tenien, doncs li vaig fer unes fotos i les hi vaig enviar. Casualment, a les poques setmanes van canviar la bosseta i el contingut i jo vaig pensar que tenia unes fotos "històriques" i que les havia d'aprofitar per algun post (clar, jo sempre penso en "posts" jeje) i llavors vaig fotografiar el nou :-)
    Jajajaja de veritat que no et pots creure que hi havia qui anava a buscar les canelleres? Pensa que en aquest món hi ha gent per tot!! Hi ha qui fa fotos de cacauets i hi ha qui pispa canelleres :-))


    P-CFACSBC2V.- No, no pateixis!! Encara hi és! :-))
    Quan la meva germana va veure que l'havien canviat sí que es va dur un bon ensurt... fins que, casualment, es va adonar que era a l'altre vorera ;-))
    Ostres, quan recordo que tu també en vas fer un post informant de com anava el procés de desaparició canelleril ;-)) Em vareu fer riure tant entre tots!! :-DD


    PUIGMALET.- Jejeje les haurem de tornar a decorar, que això significa bons resultats!! :-DD

    ResponElimina
  18. CRIS.- Si? ;-) No sabia que l'havien posat tan guapa a la de Caneletes! L'hauré d'anar a veure :-))
    A mi quan van pintar aquesta de daurat tampoc em va agradar... de fet en vaig fer un post ;-)
    És que aquesta és una font molt especial en aquest blog. Una vegada vaig posar canelleres blaugranes a cada una d'aquesta mena de cariàtides :-))


    MIREIA.- Siiii? Però que macos que arribeu a ser tots!! :-))
    Em fa il•lusió veure que us en recordeu de la Font!! :-)
    Doncs ja veus, si no la vas trobar no era pas perquè tu no miressis bé, era cosa de l'Ajuntament :-DD


    -ASSUMPTA-.- Sí, el canvi és perquè la font llueixi més :-) però les meves "intencions" seran molt més difícils de dur a la pràctica!!
    Els Mezcladitos ara porten menys panses i unes boletes grogues que diu que són de sèmola... però tal com siguin estan bonííííssimsss ;-))


    ELVIRA FR.- Jejeje estaria bé que fessin un referèndum per això! ;-))
    La llàstima és que jo no podria votar, perquè no visc a Barcelona (però demanaria a la meva germana que votés per mí jeje) :-))


    KWEILAN.- Siii? No sabia això del Nescafé!! Sempre recordo haver-lo vist com a "Clàssic" però puc estar despistada :-)
    M'has fet gràcia perquè m'has recordat a mi mateixa! No sé per què han de canviar les coses que ens agraden!! :-DD


    M.TERESA.- Jajaja què vaaa! Si jo sóc molt despistada, de veritat!! Aquesta font perquè m'hi fixo especialment, però jo normalment no m’assabento de res! ;-))


    SÍLVIA.- Sí que li quedava bé el blaugrana jeje... L'haurem de tornar a decorar (cosa que seria molt, molt bona senyal) :-))


    JORDI CASANOVAS.- En aquesta vida no pots tenir cap seguretat!! No hi ha res immutable :-PP
    (Per cert, jo els segueixo trobant bons... el que passa és que al meu marit li agraden molt les panses i ara sembla que n’hi ha menys!!) ;-)

    ResponElimina
  19. quin "susto"!!! esperem que el nou emplaçament faci que sigui molt més admirada i fotografiada!!!

    ResponElimina
  20. Ostres, quants canvis. Ets molt observadora, encara que a vegades t'ajudi altra gent a trobar aquestes curiositats.

    Hi ha tants canvis que ara fins i tot perd el Barça...
    Adéu!

    ResponElimina
  21. Tot canvia (a mi m'ha afectat més això del cocktail), però si és a millor i en positiu -com sembla que hagi estat el cas de la font- no hi ha cap problema.

    A mi em va afectar molt quan els cabrits de la Matutano es van carregar les "allioli olé" i van substituir-les per les "yorkeso". Segueixo maleïnt al miserable que se li va passar pel cap.

    *Sànset*

    ResponElimina
  22. RITS.- Jejeje sí, quan jo ho vaig saber i, finalment varem trobar el nou emplaçament també vaig tenir un bon "susto" ;-))
    Ara serà una font més admirada (la veritat és que abans quedava molt més amagada) però serà molt més difícil posar-li canelleres!!
    Jejeje recordo el teu mail amb foto quan la vas anar a veure!! :-))


    ALBERT.- Ui, no!! més abans sóc molt despistada, de veritat!! :-)
    Però és que aquesta font ja és com si fos de la família jejeje
    En quant als segons canvis, esperem que la setmana que ve tot torni a ser com ha de ser ;-))


    SÀNSET.- Oooooh!! No diguis que els de Matutano també fan canvis d'aquests tan horribles!! Perquè estic segura que les Alioli Olé eren molt més bones que les Yorkeso (que fins i tot el nom sona lleig) :-PP
    Els Mezcladitos segueixen essent bons, però potser, potser ho eren més abans...
    I aquesta font... ui!! la font quedarà més visible així però a mi em costarà més tornar-li a posar canelleres :-DD

    ResponElimina
  23. L'important és que no es deprimeixi i que assumeixi amb enteresa el seu nou lloc! Jo tampoc entenc res, Assumpta! A no sé que sigui per:
    a) gastar diners per gastar.
    b) el Plan E.

    ResponElimina
  24. L'altre dia vaig passar per la nova ubicació de la font i vaig pensar en tu...
    Una abraçada!
    Maria

    ResponElimina
  25. Quina gràcia això que canviin de lloc les fonts... no ho sabia que es feia... jaja

    La comparació amb l'estètica dels productes del Mercadona és molt bona! Igual que de vegades arribes i ho han canviat tot de lloc!

    Utnoa

    ResponElimina
  26. ah!!! M'havies espantat! Pensava que ja l'havien tret definitivament i no sabia on posaries les canelleres del Barça ;)

    ResponElimina
  27. Ja veig que vaig per Barcelona una mica distreta, perquè no m'havia adonat d'aquests canvis de la font!!...
    I sobre els "mezcladitos", no era fàcil que sabes la diferència, perque no en compro, però ja he tingut un motiu més que m'ha confirmat que ets molt detallista i que qualsevol tema és bo perque tu ens ho expliquis.
    Enhorabona per aquesta espontaneïtat i bon humor, que sempre tens!!
    Una abraçada molt forta!!

    ResponElimina
  28. jejejeje, a la recerca de la font perduda...la veritat, la substituta no val gaire res, però què vols? no deuen saber què fer...

    ResponElimina
  29. Pobra font! A quants canvis ha estat sotmesa! Per cert, bona vista per a fixar-s'hi tant! Si passés res de semblant al costat de casa meva ni me n'adonaria!

    ResponElimina
  30. Mmmmm la fuente me gustaba más en su color original..
    Pintadita ya no eslo mismo.
    Un beso ...Y todo cambia!!
    Mmmmm me dio ganas de comer esos saladitos...Maníes'?

    ResponElimina
  31. A vegades les coses més antigues amaguen eséncies que no tenen les noves. per cert les xuxeries dels anys 80 eren le smillors. Gusanitos, la rata de v, el xiclet de maduixa ácida,etc

    ResponElimina
  32. uf... només ha estat un canvi d'ubicació oi? enguany hauràs de posar-li també un detall perquè el barça guanyarà un munt de copes jeje, una abraçada

    ResponElimina
  33. Igual que la font original ha canviat de barcelonina ubicació, els mezcladitos originals també ho han fet: han passat del Mercadona al rebost de casa meva.

    Fanàtic que és un de les porquerietes! :)

    ResponElimina
  34. JORDI.- Jejeje no, no es deprimeix, pobreta, només diu que es sent una mica estranya :-)
    Em vas fer riure amb això del "Plan E" ;-)
    Bé, ja saps que m'agrada el teu sentit de l'humor jejeje


    MARIA ESCALAS.- Ostres!! M'ha fet gràcia! ;-)) Molts petons, guapa! ;-)


    UTNOA.- Ostres, sí, al Mercadona tenen la mania de canviar les coses de lloc. Diuen que és una estratègia perquè així, fins que ho trobes, has de passejar-te per tots els passadissos i vas veient altres productes i acabes comprant més!! No és broma, eh? M'ho va explicar algú :-)
    Jo tampoc havia vist mai cap font que canvies de lloc :-))
    Ara que hi penso... I si va marxar sola? ;-))


    MA-POC.- Jo sí que em vaig espantar quan vaig pensar que ja no la veuria mai més, pobreta meva ;-))
    Menys mal que ja la tenim localitzada jeje


    MONTSE.- Jejeje jo tampoc ho hauria vist sinó fos perquè aquesta font és tan especial (a més, em va avisar la meva germana jeje)
    Els mezcladitos els hauries de provar :-) Són boníssims!! :-))


    ZEL.- Jejeje m'ha fet gràcia aquesta frase teva "no deuen saber què fer" ;-))
    Mira, canviarem les fonts de lloc ;-)


    ALBERT B. i R..- No, no, que jo també sóc molt despistada!! ;-)) Però és que aquesta font és especial :-) resulta que quan el Barça va guanyar el triplet (que més tard seria sextet) la meva germana i jo li varem posar canelleres blaugranes!! i, clar, ja ens el coneixem, és com de la família :-))


    MARISA, el rincón de mi niñez.- Sí estoy de acuerdo con vos, a mi también me sorprendió cuando me la encontré dorada así :-)
    Siiii :-) maníes y más cositas!! Bueníssssimoo :-))


    WIZARD.- Oooooooh el xiclet de maduixa àcida!! Mmmmmm se'm fa la boca aigua de recordar-ho :-))
    Quines xuxes tan bones!! jajaja


    DESBLOGUEANDO.- Sí, sí, un canvi d'ubicació i prou... però que ens va costar un bon ensurt!! ;-)
    Ai, tant de bo que li poguéssim posar un munt de coses a la font! :-)


    ÒSCAR.- Sí, sí, ja he llegit el teu post de la Nocilla, les galetes Príncipe i un munt de coses bones!! Ooooh!! mare meva :-)) Un post boníssim el teu ;-)

    ResponElimina
  35. Davant del Comedia, ni a les tres de la tarda ni a les tres de la matinada, a totes hores hi ha gent allà.

    ResponElimina
  36. La diferencia a la font esta clar, pero no veig la diferencia del cocktail... tret del envas, clar.

    ResponElimina
  37. ay¡¡¡¡¡¡ que me suena que lo había leído.... perdón....
    has probado las nueces con chocolate de Mercadona, hummmmm.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!