diumenge, 25 d’abril del 2010

Jo ja he votat SÍ a la Independència de Catalunya!!


Avui ha estat un dia especial... Pel matí, mentre ens arreglàvem i esmorzàvem, hem posat la tele perquè al Canal 33 donaven la Beatificació del Pare Tous, que va ser fundador de la meva escola. El meu primer col•legi, on vaig fer tota l’EGB, i del que tinc un boníssim record i em feia gràcia veure-ho.
Com amb les noves disposicions del Papa Benet XVI, aquestes cerimònies poden celebrar-se al lloc d’origen del beat, s’ha pogut fer a Barcelona, a l’església de Santa Maria del Mar, que és preciosa i feia goig de veure ;-)

Després hem anat a Missa de 12, que també era diferent de les misses habituals, perquè un nen ha fet la Renovació de les promeses del baptisme, i totes les persones grans i malaltes que han volgut han rebut el Sagrament de la Unció... Jo també he estat fent algunes fotos per la Revista Parroquial ;-)

I, tot sortint de Missa, que ja era un quart de dues, i abans d'anar a dinar a casa els sogres, ràpidament cap al Reus Deportiu... A votar!! A participar en el referèndum... A dir un ben gran en resposta a la pregunta “Estàs d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”. I tant que SÍ!!


Com estic tan contenta d’haver pogut participar en aquesta consulta popular, tot i que no sigui vinculant (tot arribarà), m’he endut una papereta de record!!

28 comentaris:

  1. Jo també he anat a dir que sí. És veritat que no és vinculant, i que segur que hi haurà poca participació, però si no fem cap pas no arribarem enlloc.

    ResponElimina
  2. Jo també acabo d'arribar de votar. Sap greu que la participació siui tant baixa..

    ResponElimina
  3. Com saps, jo ja vaig votar anticipadament el Dia de Sant Jordi i també em vaig emportar unes paperetes de record :-))
    Per cert, no són exactament iguals. La de Vila-seca està en format apaïsat, porta el logo del 25A amb el sobre a dalt, no porta el logo de Vila-seca Decideix, el SI és més petit i a la pregunta ens tracten de vostè (posa "està" i en lloc de "estàs"):-D
    Però l'important no és la forma de la papereta sinó poder fer-la servir. És un primer pas i potser no serveix de gaire però s'ha de fer el primer abans de fer el segon.

    ResponElimina
  4. És important, és important. "Ells" fan tots els possibles per minimitzar-ne la importància (hi participen quatre gats, no són vinculants, bla bla bla), però mireu com avui mateix, el PP demana la intervenció de la Fiscalia (una altra vegada) per evitar les consultes.

    No són vinculants (per això vota poca gent, òbviament), no canviaran l'estatus del nostre país... però tot i això demanen la "justícia" que eviti que es pregunti el poble.

    Anem bé, em sembla evident.

    PS: Assumpta, papereta emmarcada a la banda dreta del teu blog? ;)

    ResponElimina
  5. Vaig dir que sí un gèlid però esplendorós 13D!! i recordo que vaig estar emocionada tot el dia :)))

    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  6. És important... diguin el que diguin... la idea es va mentenint i escampant. Ara han estat poblacions més grans que les del principi... alguna cosa en farem de tot plegat!

    ResponElimina
  7. P-CFACSBC2V.- Totalment d'acord amb tu ;-) D'alguna manera hem de començar a caminar i ja anirem fent més passos :-))


    MIREIA.- Sí, és una llàstima que la participació sigui tan baixa, però, de moment, el més important és que aconseguim que se'n parli, que vegin que hi ha "moviment" ;-))


    McABEU.- Jejeje sí, tu ets l'inventor del lema "Feina feta no té destorb" :-))
    Ostres, hauries de posar una foto de la teva papereta ;-))
    Quan hem anat a votar, la gent que estava a les taules estava més contenta! ;-) I hi havia gent de totes les edats! El noi que feia la part de l'ordinador era molt jove, uns 20 anys i després dues senyores, una de mitjana edat (com jo!! jajaja) i una més gran.
    Sí, així mateix ho penso jo... Un pas, després un altre... i amb convenciment!! :-))


    FERRAN.- Sí!! Jajaja miren de treure importància, però no suporten que els fem... A mi això també em fa pensar que anem bé... Saps allò de "ladran, Sancho, luego cabalgamos"? ;-)
    Vols dir que posi la foto a la barra lateral? O en el títol? :-)


    ELUR.- I tant!! ;-)) Jo tinc posada la papereta que he agafat aquí al davant, dreta, recolzada en la impressora i la vaig mirant com un tresor :-))


    CARME.- Jo també crec que sí que és important! ;-)) Com diu el Ferran, el fet de que vulguin impedir-ho vol dir que anem bé :-DD

    ResponElimina
  8. Vull dir a la banda de la dreta, on tens roses que t'han regalat, informació sobre el terratrèmol d'Haití, ... Però ei, que no ho hauria d'haver dit, que això és casa teva! És només que m'he imaginat la papereta allà posada, tota mona i catalana ella, i ho he dit.

    Res, noia, que a casa seva cadascú hi posa el que vol, faltaria! Sabent que has fet la feina (anar a votar), ja estic més que content ;))

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats doncs per haver tingut el privilegi i la sort de fruir amb tantes coses...i enhorabona pel teu SÍ ! a Barcelona ens haurem d'esperar a l'any vinent però tinguis per segur que votaré i serà un si gran com la catedral !
    ja saps allò que deien Reus, Paris, Londres...

    ResponElimina
  10. Molt bé Assumpta! Tots els catalans catalanistes, com a col·lectiu hem de lluitar per la nostra causa. Hem de crear un grup homogeni i compacte sense fissures i sense alts egos! Ja queda una mica menys per l'objectiu final.

    ResponElimina
  11. MIREIA.- Moltíssima!! ;-))
    Quan jo veia que es podia fer a altres llocs i aquí no deien res, em sabia un greu! Però "en tercera ronda" ens hem afegit ;-))


    FERRAN.- Jejeje "a la banda dreta", o sigui la barra lateral ;-))
    Ja l'he posat, perquè puguis veure la papereta tota mona i tota catalana ;-))


    ELVIRA FR.- El dia que es faci a Barcelona serà sonat!! S'ha d'animar al màxim a la gent a participar!! :-))
    Siiiiii ;-) Al segle XVII Reus, era la ciutat europea que fixava el preu de l'aiguardent, seguida de París i Londres... Jo tinc un Pin que hi fa referència :-))


    JORDI.- I tant que sí!! :-))
    Hem de mirar de treballar tots plegats per aconseguir-ho, mirant tot allò que ens uneix, pas a pas, però sempre endavant :-))

    ResponElimina
  12. petits passos però ben importants!

    reconec que quan escoltava les notícies i he sabut que a Reus es feia la consulta, he pensat en tu!

    per cert, Santa Maria del Mar,... si que és preciosa!!! (sobretot quan és gairebé buida. es respira un ambient tan especial!)

    ResponElimina
  13. Wala, què xula la papereta a... a... a la barra lateral! Queda com a testimoni d'un dia especial, molt especial, per tu, per Reus i per Catalunya :-)

    Bona setmana, Assumpta, a tu i a tots.

    ResponElimina
  14. Un diumenge completet, ja veig. Doncs jo he estat a casa d'en Benet XVI, et serveix? No l'he vist per allà, és tímid l'home...

    ResponElimina
  15. Bon dia!

    Aquí tens la imatge de la papereta de Vila-seca. :-)

    Per cert, Vila-seca destaca per dues coses després de fer el recompte. Hem estat on ha votat menys gent i on el NO ha obtingut el tant per cent més gran. Sense comentaris :-P

    ResponElimina
  16. Un diumenge intens, eh, Assumpta!JO hauria pogut votar pero per algunes histories que ara no venen al cas, no ho fet. Malament. Que tinguis una bona setmana!

    ResponElimina
  17. Jo, com al meu poble són tots un rancis, votaré aquí:

    SÍ!!!


    *Sànset*

    ResponElimina
  18. Jo estic impacient per votar, però fins al 2011 nanai.... un SÍ ben gros!!!!!!

    ResponElimina
  19. RITS.- Malgrat les participacions són baixes, si anem sumant els vots de totes les "rondes" ja més de 400.000 persones s'han manifestat en tot Catalunya en favor del SÍ!! :-))
    I encara falten molts llocs!! :-)
    Santa Maria del Mar és impressionant, oi? ;-))


    FERRAN.- Si era tan fàcil fer-te content, com no ho havia de fer? ;-)) I sí que queda maca!! :-))


    XEXU.- Oooooh!! I tant que em serveix!! ;-))
    Si m'ho haguessis dit, jo l’hagués avisat que hi anaves jejeje
    Ostres, com m'agradaria anar-hi!! :-))


    McABEU.- Molt maca la papereta!! :-)) De fet, a mi m'agraden més en forma horitzontal... però en aquest cas, totes són bones!! :-DD
    En quant a la resta de dades, no pateixis, aquí a Reus la participació va ser també molt baixa en relació amb la mitjana. Estan molt anquilosats de tants anys de govern del PSC jajaja :-PP


    MONTSERRATQP.- Bé, quedes disculpada, però quan sigui vinculant has de votar, eh? :-))


    SÀNSET.- El seu vot ha estat comptabilitzat. Ara bé, des d'aquest moment és vostè reusenc :-DDD


    TU, JO I L'OTIS.- Sí, la meva germana i la meva mare estan com tu, impacients :-)) Tot arribarà i, quan arriba, és molt maco... i el dia que sigui vinculant... Uaaaaaaau!! ;-))

    ResponElimina
  20. Felicitats! Jo encara no he pogut votar i em sembla que al pas que vaig no ho podré fer pq al poble ningú es movilitza!

    Utnoa

    ResponElimina
  21. Que bé Assumpta! I amb aquest bon temps que ha fet ha estat un Sí esplèndid no?

    ResponElimina
  22. El tema de la participació sembla sempre la ombra negra que planeja en aquests actes, de vegades "tan" importants.... N'estas orgullosa, has passat un dia bo i això n'és suficient, felicitats i un gran petó :)

    ResponElimina
  23. Jajaja, segur que t'han comptat el vot nul perquè abans del "Sí" hi has escrit "i tant que", amb un signe d'exclamació al darrere.

    A veure quin dia aquests referèndums són vinculants. Aquest, però, és un primer pas important.
    Adéu!

    ResponElimina
  24. Un Sí orgullós i convençut! Com ha de ser! Felicitats per a poder tenir l'ocasió de votar! Un dia ple d'emocions!

    ResponElimina
  25. UTNOA.- En Sànset ha votat aquí al meu blog jejeje si vols, pots fer el mateix... el que passa és que llavors seràs reusenca ;-))


    ESTRIP.- Un dia fantàstic!! :-)) Una jornada reivindicativa, festiva i cívica, tot plegat :-))


    CRIS (V/N).- Sí, llàstima que la participació no hagi estat més elevada però, tot i així, si vas sumant, són moltíssimes les persones que ja s'han manifestat clarament per la independència i imagino que molts nacionalistes que "encara" no han fet el pas, poc a poc s'adonaran que és el millor ;-))


    ALBERT.- Noooo jajaja em vaig contenir de posar "I tant" i ho vaig deixar tal com estava!!
    Ai quina il·lusió el dia que arribi aquest referèndum vinculant!! :-))


    ALBERT B i R.- Un SÍ convençut i ben il·lusionat ;-))
    Ara a no deixar que es refredi el tema perquè pugui arribar el dia en que sigui vinculant :-))

    ResponElimina
  26. enhorabona !!!! tu ja has pogut dir la teva, a bcn haurem d´esperar un any, ggggrrrrrrr
    petonssssssssssssss

    ResponElimina
  27. A Casserres també hi havia les votacions per la independència, però estic censada a Barcelona. Tindré que esperar quan toqui a Barcelona.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!