dimecres, 25 d’agost del 2010

Aquell post que no vaig fer...

En XeXu, a partir d’un post de l’Anna Tarambana, exposa la teoria que els blogaires, mentalment, de tot en fem un post: Una imatge que ens agrada, una conversa que hem sentit casualment, un programa de la tele, una situació que ens expliquen, una cançó que escoltem... El que passa és que moltes vegades aquests “posts que ens passen pel cap” no acaben sortint a la llum per causes diverses.

Ell, ens proposa que rescatem un (o més d’un) d'aquests "pensaments" i li donem una oportunitat ;-)

Aquí va el meu!!

L’estiu passat, després d’haver fet canelleres blaugranes per una font de Gran Via cantonada Passeig de Gràcia i d’haver descobert que aquesta font és una de les anomenades “Fonts Wallace”, vaig passar casualment per davant d’una de les altres que hi ha a Barcelona, a les Rambles, prop de l’entrada a la Plaça Reial.

Llavors em va passar pel cap buscar-les totes i fer-ne com un reportatge... fins i tot un blogaire, en Joan, em va ajudar donant-me informació d’on eren... però res, massa feina, finalment no ho vaig fer... I la font de les Rambles es va quedar sense post. Però ara ja en té ;-)


33 comentaris:

  1. recordo el de les canelleres, mai m'habia fitxat amb les fonts i la mateixa semana del teu post, varem anar a Barcelona amb tren (cosa gens habitual) i al baixar el primer que veig es la teva font amb alguna de les canelleres encara..va esser divertit poguer-ho veure *in situ*
    desde llavors n'he vist varies d'aquestes fonts. tinc aquesta maateixa imatge


    has vist que ja puc entrar a casa teva tammbe? tinc pc nou i ara em deixa...jajajjaja
    ja tocava!!
    molts petons maca!!

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu ja tothom coneix les fonts Wallace, n'has parlat alguns cops i pel que es veu et van quedar coses al tinter, perquè unes fonts tan especials segur que t'han fet pensar molts posts, i avui en recuperes un! Gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. A París també hi han. Jo l'he vist

    I si us interessen les històries de les fonts, us deixo tres links:

    El primer

    El segon

    El tercer

    Bon (i xafogós) dia
    ;¬)

    ResponElimina
  4. Avui en Tibau recorda el 100è Joc Literari i tu les teves canelleres. M'ha fet molta il·lusió tornar a pensar en dues iniciatives de l'any passat que, sens dubte, haurien de sortir al llibre "La Catosfera - 2009". :-))

    ResponElimina
  5. D'ençà d'aquell missatge hi ha algunes novetats en el món de les Wallace.

    La font de Gran Via amb Passeig de Gràcia es va traslladar al davant del cinema Comèdia. La del parc de la Ciutadella es va traslladar també de darrera la Gran Cascada al passeig principal, però la que ara mateix hi ha és una rèplica provisional mentre l'original està en restauració. A més, algunes tornen a presentar un raig d'aigua al mig.

    I per acabar, una curiositat. N'hi ha a mig món, de fonts Wallace, però les de Barcelona són les úniques on les figures estan pintades de daurat.

    ResponElimina
  6. Jo tinc la mateixa foto, és una font que em sembla barroca i ben original, com la idea del post que mai va veure la llum, a veure si penso en alguna cosa per participar-hi :) Petons blaugranes!

    ResponElimina
  7. Recordo el post de les canelleres....i aquestes fonts sempre m'han encisat ....òndia se'm va passar per alt que era una invitació a recuperar post mai escrits....bona idea i bones fonts!

    ResponElimina
  8. Jo sóc una que vaig buscar les teues fonts per Barcelona. Ara veig que encara tenies més raconets d'aquests. Els buscaré. Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Molt maca la fotografia...
    Està molt bé aquest exercici que ens proposa en Xexu...a veure que en sortirà de tot plegat :)

    ResponElimina
  10. Una causa justa per rescatar en un post. Fonts màgiques que calmen la nostra sed en aquest dies calorosos i què tenen quelcom més per dir. ^_^

    ResponElimina
  11. Doncs no et falta raó, Assumpta, per això jo vaig decidir "limitar-me" a parlar de llibres i cinema, sinó la temptació de parlar de gairebé tot el que ens envolta és ... INCONTROLABLE!!

    ResponElimina
  12. quins records, les teves fonts!!! cada vegada que passo per la del davant del comèdia (la mítica que van canviar de lloc) hi penso.
    però saps que no les he vist, o més ben dit, no m'hi he fixat en les de la rambla?

    ais.... crec que vaig entendre malament el post del xexu. m'estava dormint. el fet és que li vaig donar el títol d'un possible post i ja està.

    ResponElimina
  13. Visc a Barcelona i mai m'hi havia fixat. Amb el comentari del Joan, encara podem ampliar informació. Tot un cau de saviesa aquest món blocaire!

    ResponElimina
  14. Gran idea la d'en Xexu.
    És veritat, de tot en fem un post mental. El meu bloc tracta més d'actualitat i per això costa rescatar posts "antics".
    Al mateix temps, si només vull expressar una petita idea sense fer un post llarg, tinc el twitter.

    P.D. T'he deixat un comentari al meu bloc.
    Adéu!

    ResponElimina
  15. ésuna idea xulíssima aquesta del post recuperat. Ja he deixat dit a can xex que l'acabré fent, no sé quan, però ho faré.
    Per "culpa" teva i de les teves fonts l'octubre passat en martí i jo semblavem bojos a la cruilla de passeig de Gràcia i gran via. ja no quedaven canelleres però.

    ResponElimina
  16. Com oblidar aquells dies de les canelleres, Assumpta. Ens tenies a mitja catosfera seguint les andances de les teves obres d'art, alliberades a Barcelona!

    Les fonts Wallace, meravelloses. Gràcies de debò per portar-nos-les fins a casa! (per cert, us deuen anar molt bé per refrescar-vos aquests dies, oi? Pel que diuen...)

    ResponElimina
  17. Quina font més maca, tant passejar per les Rambles i no l’havia vist. Quina barcelonina!

    A França a la regió de la Auvernia a la seva capital Clermont-Ferrand també hi ha una font Wallace.

    Assumpta, tu has vist la foto que et vaig enviar, oi?

    ResponElimina
  18. Hola! He vingut a buscar inspiració per a participar al joc que proposa el XeXu.
    Espero que no et molesti Assumpta.
    Petons!

    ResponElimina
  19. SARGANTANA.- Em fa gràcia pensar que, al llarg del temps, molts blogaires m'heu explicat que us heu fixat en la font :-))
    Eeeei, ordinador nou!! Això sí que és una bona notícia! Ara a fer-lo servir molt!! :-))


    XEXU.- Una vegada, una amiga que comenta més avall (la Ma. VICTÒRIA) em va enviar unes fotos de vacances i... sortia una font!! i era a França!! També vaig estar a punt de fer-ne un post! ;-))


    BARBOLLAIRE.- Ooooh!! aquesta teva és xulíssima!! :-))
    És que a mi m'agraden més sense pintar de daurat...
    Gràcies pels links :-) i pensar que jo abans de tenir blog ni tan sols sabia que existien "com a grup" vull dir ;-)


    McABEU.- Ara ja sabem que en Tibau farà joc 200, eh? Ostres, ho passarem bé!
    Moltíssimes gràcies pel piropu! :-))


    JOAN.- Sempre aconsegueixes meravellar-me amb els teus coneixements d'aquestes fonts ;-))
    La del Passeig de Gràcia ja ho sabia perquè quan ma germana un dia no la va veure al lloc de sempre quasi li va donar un cobriment de cor hehe... però ens varem adonar aviat que l'havien canviat de lloc... però totes les altres coses que saps, t'asseguro que m'encanta que les expliquis aquí :-))
    Moltíssimes gràcies, de veritat. Els teus comentaris són de primera categoria ;-)


    CRIS (V/N).- Doncs podries aprofitar per fer el post sobre la font també... estic segura, segura, que la teva foto és millor!! ;-))


    ELVIRA FR.- Hehehe ja he vist el teu post! I estic totalment d'acord amb tu... en el transport públic ens en venen molts al cap!
    Jo he de confessar que fins fa ben poc només en coneixia una d'aquestes fonts ;-))


    ANNA TARAMBANA.- Jo, des de sempre, coneixia la que ara hi ha davant del Comèdia (abans a la mateixa Gran Via, travessat Passeig de Gràcia) però ara es veu que n'hi ha per mig món! :-))


    KWEILAN.- En veure't a tu, saps què he pensat?... Un llibre!! Un llibre de misteri que anés lligant les diferents Fonts Wallace! T'ho dic de veritat, eh? ;-))
    Després tu en faries un dels teus magnífics posts :-)


    NATÀLIA.- En XEXU sempre té idees bones per fer treballar a la gent -fins i tot el mes d'agost!! ufff- ;-))


    LA MEVA PERDICIÓ.- La veritat és que em sento com si m’hagués tret un pes del damunt ;-)) Serà possible que l’ésser humà sigui tan estrany? Era com si tingués un “deute” amb les Fonts Wallace :-)

    ResponElimina
  20. MIREIA de “El racó de la solsida.- Un dia el meu nebot (14 anys) em deia que no entenia que tingués un blog en que parlés de temes variats... que el més lògic seria tenir un per cada cosa... suposo que el meu cap és una mica caòtic i seria incapaç de tenir un blog temàtic. Sempre he pensat que s’ha de ser més disciplinat, més organitzat... i jo no en sóc! ;-))


    RITS.- Reeees, encara ets a temps de fer aquest post “mig oblidat”... He vist el títol que li has donat i la veritat és que m’has deixat ben intrigada ;-)
    Em fa il•lusió pensar que quan veieu aquesta font us recordeu de mi ;-))


    ALBERT B. i R..- La veritat és que és una font bastant petita i, on era abans, es veia poquet. Ara destaca molt més perquè l’han posat davant del Comèdia (la que jo vaig posar canelleres hehe) però la de la foto del post és a la Rambla... i en JOAN és un autèntic expert, a mi m’admira tot el que sap ;-))


    ALBERT.- Estic segura que alguna vegada has estat a punt de fer algun post sobre algun tema dels teus i, finalment, has canviat d’idea... doncs es tracta de rescatar-lo ;-)) Jo crec que ens ha passat a tots ;-)
    Hehehe he vist el teu comentari, xiquet de les vacances llaaaaaaaaargues :-DD


    MIREIA de “Un altre invent”.- Ai, quina gràcia m’has fet amb això de “per culpa meva” i les canelleres... allí mirant la font :-DDD
    Ostres, n’hauré de fer més!!
    Va, si el Barça guanya aquest any Lliga i/o Champions, canelleres noves per la font... i atenció, que ara està molt més visible i seria més difícil posar-les... (He d’admetre que aquelles les va penjar ma germana, que és més alta que jo... jo les vaig fer, clar, i després li feia fotos mentre les col•locava... com varem riure!!) ;-))


    FERRAN.- Ostreees això d’obres d’art alliberades m’ha arribat al cor ;-))
    Calla, calla, no em parlis de la calor que m’agafarà un atac... En aquests moments estic a punt de caure morta damunt el teclat, no sé com resisteixo... uffff


    M. VICTÒRIA.- Doncs n’hi ha dues a les Rambles!! ;-)
    I tant que recordo aquella foto... Quan vaig veure la font em vaig quedar sorpresa i t’ho vaig dir ràpidament, em va fer molta gràcia :-DD


    EVA.- Molestar-me? Al contrari! ;-) Em fa il•lusió si creus que aquest post et pot inspirar a fer-ne un dels teus :-)

    ResponElimina
  21. doncs...i perdona que torni, aquesta font de la Rambla, no sempre va estar pintada de daurat...

    Per la Mercè del 2007 encara eren "negres".
    Aquí el link a la prova

    ResponElimina
  22. Gràcies, però no tinc gaire mèrit que per tema treball tinc accés fàcil a aquesta informació.

    Va, vinga, un altre apunt, que amb tant sabó se m'ha pujat al cap.

    En realitat la font de la Ciutadella (la bona, la que estan restaurant) no és una Wallace. Està inspirada en les Wallace, però en comptes de deeses hi té uns querubins. És una variant interessant, si més no.

    ResponElimina
  23. BARBOLLAIRE.- Si a mi m'encanta que torneu i xerrar de les coses ;-))
    Sí, tens raó, actualment aquestes fonts estan pintades de daurat, però deu fer tan sols qüestió de dos anys -o potser encara no- A mi m'agradaven molt més sense pintar, tal qual.
    Mira, jo mateixa, en un post de fa temps, havia recollit la font de Gran Via / Passeig de Gràcia sense pintar ... i amb unes canelleres que jo NO vaig fer hehehe i que em van donar la idea:

    Suposo que aquestes primeres serien qüestió del Moviment Knitta

    I aquí vaig fer un post explicant que les havien pintat, però quan jo vaig fer el post, ja feia uns mesos ;-)

    A mi m'agradaven més sense pintar... i a tu?



    JOAN.- És igual si ho saps per feina... d'alguna forma ens hem d'assabentar de les coses :-))
    Ah! Doncs si la de la ciutadella no és una Wallace autèntica, pot entrar a l'apartat de curiositats... Quan estigui "la bona" restaurada, m'agradaria veure-la. Saps si tardaran molt? :-)

    ResponElimina
  24. i se'l mereixien!

    No m'hi he acabat de fixar mai. Quan torni a anar a fer el "barcelonauta" m'ho miraré de ben a prop.

    *Sànset*

    ResponElimina
  25. Jo m'hi vaig fixar, en la font, després del teu post de les canelleres... que recordo molt bé!

    :) Un bon post continuació...

    ResponElimina
  26. Recordo molt bé les fonts i les seves canelles, com no blaugranes jeje.
    Sempre he pensat que eres una bona reportera sobretot amb les fotos, i com no de les fonts, i mira, el post molt xulo perquè encara ens faltava conèixer la font de les rambles, tot i que li falta la canellera no?

    ResponElimina
  27. SÀNSET.- La més fàcil de trobar és la que està just davant del Cinema Comèdia. Quan vagis a demanar quines pel·lícules fan en català (un dia, per aquest tema vaig armar jo un numeret allí hehe) pots aprofitar per veure-la ;-))


    CARME.- Bentornadaaaa!! :-)
    Si tu fins i tot vas fer un conte! Recordes? Un conte sobre les primeres canelleres, les que jo no havia fet:
    http://carmerosanas.blogspot.com/2009/03/les-coses-rares-de-lassumpta.html
    Recordes? ;-)


    INSTINTS.- Ostres! M'ha fet il·lusió això de "Bona reportera" ;-)) La veritat és que en faig moltes, moltes, sempre amb la càmera -que és molt petitona- al damunt :-))

    ResponElimina
  28. Encara no hi ha data, però em comprometo a avisar-te quan estigui restaurada.

    ResponElimina
  29. Doncs era una bona idea per fer un post!! Una font ben bonica... mmmm... aigua fresquetaaaaaa... akñlgañgklj.
    Un saludet Assumpta!

    ResponElimina
  30. JOAN.- Doncs moltíssimes gràcies!! T'asseguro que, si no em passa res, a la que pugui, hi aniré ;-))


    ADA.- Hehehe aquests dies tots somiem amb coses fresquetes! ;-)) jo tinc unes ganes que arribi la tardor!

    ResponElimina
  31. Doncs com que les promeses cal complir-les ... que sí, que ja, que la font semi-Wallace de la Ciutadella ja està al seu lloc llesta i a punt per als actes de la Diada.

    De res.^^

    ResponElimina
  32. Oh!! Què ràpid!! ;-)) Jo que pensava que aquestes coses es retardaven mesos i mesos, m'has deixat de pedra ;-)

    Miraré d'anar-hi quan pugui... algun cap de setmana que passem els dos dies a Barcelona ;-)

    Moltíssimes gràcies :-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!