divendres, 30 de març del 2012

Cens de blogaires esquerrans


Aquests dies entro molt poquet als blogs, estic acabant els Clauers-Nina de la petita Júlia i tinc poc temps... però també he de descansar o les meves cervicals protesten, així que faig un break per fer un post una mica estrany, però és que sinó el blog em diu que m’enyora, pobret.

Voldria fer un cens de blogaires esquerrans... Nooooooo, no parlo de política, no... Parlo d’escriure amb la mà esquerra.

Així doncs, numereu-vos!! Si us plau, poseu el vostre nom, i, després una d’aquestes opcions:

- dretà o dretana,
- esquerrà o esquerrana,
- ambidextre o ambidextra
- dretà (o dretana) amb la mà però jugo al futbol amb l’esquerra.
- esquerrà (o esquerrana) amb la mà però jugo al futbol amb la dreta.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!

46 comentaris:

  1. 1.- Assumpta.- ESQUERRANA AL CENT PER CENT.

    ResponElimina
  2. 2-. Rafel. - DRETÀ (Em refereixo a la mà i al peu)

    ResponElimina
  3. Tot jo dretà (i tampoc parlo de política)

    ResponElimina
  4. 4.- Dretà, i jugo al futbol... fatal.

    ResponElimina
  5. Hehehehe ja començo a riure amb els vostres comentaris sobre el futbol! ;-)

    Bé... anem per feina... Senyores i senyors, en aquests moments, sobre cinc participants, hi ha una clara majoria de dretans (4) sobre esquerrans (1) el que representa un (un moment, eh? que agafo la calculadora). Em surt que un 80% sou dretans ;-)

    ResponElimina
  6. Carme: DRETANA DEL TOT

    De quan jo treballava amb nens, recordo que el percentatge d'esquerrans a la població en general estava prop d'un 10 %. Segons els estudis variava entre un 8 i un 12.

    En canvi el percentatge entre els nens que jo tenia en reeducació, o sigui amb dificultats escolars (dislexia, dèficit d'atenció, etc..) era mooolt més alt, sens e have r fet cap estudi massa seriós, però comptant els que jo tenia, feien ben bé més d' un 30 %.

    A veure si els blocaires mantindrem el percentatge o no.

    ResponElimina
  7. Dretà i ambidextre d'ulls mirant els partits del Barça!

    ResponElimina
  8. Dretà i no puc veure els del PP......és greu?

    ResponElimina
  9. Ah! I mai, mai, mai, ho puc jurar, no he jugat a futbol.

    Ni una sola vegada a la vida.

    Però si li torno algun xut al Guillem, ho faig amb la dreta

    ResponElimina
  10. Hehehe els ulls no compten, JORDI!!

    Bé, segueix un clar domini dels dretans! sobre 8, 7 dretans i 1 esquerrà, que fa un percentatge de... 87% de dretans (si m'equivoco ja avisareu hehehe) :-))

    ResponElimina
  11. 9- Dretana i no jugo a futbol per principi. De totes maneres l'any passat, per principi, no el mirava... i ara ja ho veus!

    ResponElimina
  12. Ferran, dretà (mal que em pesi, ahrg!) i... no jugo a futbol :)

    ResponElimina
  13. Sóc esquerrana i ho faig tot amb l'esquerra a excepció d'escriure (encara vaig enxampar els anys que per les monges era una maledicció escriure amb l'esquerra).
    Quan jugava a futbol o quan encara faig alguna estona de xuts amb els menuts, ho faig amb ambdós peus.
    I el primer peu que poso a terra és l'esquerra, per molt que em llevi -gairebé sempre- del dret! :)
    Un bon dia! :)

    ResponElimina
  14. McAbeu, dretà pel que fa a les mans i suposo que també pel que fa als peus però fa tant de temps que no jugo a futbol que això últim no t'ho puc assegurar en aquest moment. :-))

    ResponElimina
  15. 13-( diria) Dretana, però escric tant malament com amb l'esquerra. De peus, camino sense entrebancar-me massa, que ja és molt. Futbol, res de res.
    Carme, es pot ser dislexiac només amb la veridficació de paraules? Em té fregida, m'equivoco paraula sí, paraula també.

    ResponElimina
  16. Dretana. I la cama més bona també és la dreta, i al ballar també agafo molt més ràpid la coreografia a la dreta que a l'esquerra. I llic. en dret! Així que completament dretana. :)

    ResponElimina
  17. Una altra dretana... tot i que hi ha alguna cosa que la faig amb l'esquerra, però no em considero ambidextra.
    No sé si això de fer servir una mica l'esquerra és cosa de la genètica o que, de petita, tenia un mestre que, una hora a la setmana, ens feia fer les coses amb la mà contrària a la nostra habitual.

    ResponElimina
  18. Com que em nego rotundament a qualificar-me amb l'adjectiu que proposes pels que escrivim amb la mà dreta, utilitzaré el sinònim dreter. :)), i si d'una cosa estic ben segur que no vaig venir al món és per jugar a futbol.

    Això em recorda un tira i arronsa que es va fer popular durant l'època de transició cap a la democràcia:

    Els d'esquerres deien: “Foteu-vos, dretans, teniu la sang roja i el cor a l'esquerra”, a la qual cosa els de dreta van replicar: “I vosaltres escriviu amb la dreta i als dits i teniu falanges”.

    ResponElimina
  19. Bon dia tothom!! quan pugui us dedico ni que sigui una frase de resposta a cadascú, que us la mereixeu pels comentaris que poseu, ben curiosos, divertits i força interessants ;-))

    De moment faig una mica de recompte (que si em perdo amb els números malament) ;-))

    De moment hi ha 16 participants, dels quals 14 són dreters (com diu l'ASSUR) i dos esquerrans, o sigui que seguim amb la proporció del 87% al 13%

    Moltes gràcies!! ;-)

    ResponElimina
  20. JOSEP LLUÍS. Dretà. Quan jugava al futbol (no gaire), també era dretà. Tot i que, a vegades, la meva dona em diu que tinc més força amb la mà esquerra que amb la dreta. No sé, si ella ho diu...

    ResponElimina
  21. JOSEP LLUÍS.- Els fets objectius com obrir les ampolles d'aigua, de llet, els pots de llegum cuita o melmelada, demostren que tens molta més força amb l'esquerra que amb la dreta! ;-))) Hehehehe

    ResponElimina
  22. Dretana, però em moco amb l'esquerra. Esquerrana d'ull, perquè amb el dret gairebé no m'hi guipo. I quan els meus néts juguin a pilota, ja et respondré amb quin peu xuto (t'hauràs d'esperar almenys 2 anys, però). Ah, i tampoc parlo de política!

    ResponElimina
  23. Uix, a veure, hauria de dir que sóc "dretera" d'habilitats, amb la mà dreta faig tot el que sigui fi, precís, com ara escriure, pintar, cosir, brodar (amb el tambor), retallar...
    Però tot el que requereix força ho he de fer amb l'esquerra, quan els meus fills eren petits sempre els duia a coll al costat esquerre, els carregava, els agafava... i ara que com deus saber estic fent un curs de socorrrisme, m'he adonat que per fer la reanimació(allò de la pressió al cor) poso la dreta sota per prémer amb l'esquerra...
    És greu?

    ResponElimina
  24. Dretana. Escric amb la dreta...però faig tot de coses que diuen que són d´esquerrans...per exemple per aplaudir la ma que pica és l´esquerra...per barallar i repartir cartes (que ho fain ben poc) la ma que barreja i reparteix és l´esquerra... altres coses com cordar botons i cremalleres, llençar pilotes...tan ho faig amb la dreta com amb l esquerra....

    ResponElimina
  25. Jo sóc dretà per escriure però jugava a les caniques amb la mà esquerra i al futbol amb la cama esquerra... Trobe que vaig nàixer esquerrà i després m'obligaren a fer les coses amb la mà dreta. Potser tinc el cervell fet un cacau per això. O siga, que no sé què dir. Però si menjar la sopa i firmar són el criteri més important, sóc dretà. I he perdut la numeració!
    :)

    ResponElimina
  26. MARGARIDA: Dretana, però faig mitja amb l'esquerra.
    Ho sento, jo no jugo a futbol. Però no sóc dretana al 100% perquè faig mitja amb l'esquerra!!!!!??????
    Quina explicació té això, et preguntaràs. I et responc: "Una de ben senzilla!"
    Quan jo era petita, la meva mare ens feia els jerseis a mi a als meus 3 germans. I jo me la devia mirar bé com treballava per aprendre'n. Recordo que als 7 o 8 anys ja intentava fer algun jerseis a les nines...
    Total, que quan tenia 15 anys, era estiu i la meva mare intentava fer-se un jersei d'aquells calats però no li acabava de sortit bé el punt, i m'ho va comentar. I jo que li faig: "Si és molt fàcil, mama. Mira, agafes dos punts junts, agafes el fil i el passes..." "Coooooom? Agafes el fil amb l'esquerra?" "És clar! Com sinó?"
    I aquí vam saber que de tant mirar de petita com treballava ella, vaig aprendre sola. I la seva dreta era ... la meva esquerra. Efecte mirall!!!!!
    He intentat diverses vegades fer mitja amb la dreta i ... em cauen les agulles a terra!!!!

    Així que.... sóc dretana, però faig mitja amb l'esquerra!!!

    ResponElimina
  27. Dretana i xuto(mentida, escombro) amb l'esquerra. I sé escriure amb l'esquerra, d'esquerra a dreta i a l'inrevés. No marco mai cap gol perquè no trobo la porteria, sóc miop des de P4. Ah, i els peperus me posen de mala llet, per tant, esquerrana i per molts anys!

    ResponElimina
  28. Jo escric (és un dir, perquè més aviat destrosso l'escriptura..) amb la dreta, xuto amb la dreta si puc triar i diria, només en aquest sentitm "sóc de dretes". Curiosament també se'm va acudir una temporada aprendre a escriure amb l'esquerra 'per si em trencava un braç' però només vaig tenir un cert èxit si escrivia de dreta a esquerra! Per sort, el braç me'l vaig trencar quan ja érem en plena era informàtica...

    Si serveix d'alguna cosa, a casa sóm 10 persones "fixes" i només tenim un esquerrà, o sigui que sóm un exemple estadístic.

    ResponElimina
  29. Per escriure faig servir la dreta, les vegades que he provat l'esquerra, un autèntic inútil.
    Ostres, em passa com al Josep Lluís, a la cuina obro tot tipus de pots i ampolles amb l'esquerra. Serà que faig més força per agafar-los amb la dreta? No ho sé.
    I quan jugava a futbol, futbet i altres, predomina una mica la dreta però no gaire, puc jugar bé amb les dues. I els penals els tirava de vegades amb la dreta i de vegades amb l'esquerra.

    ResponElimina
  30. Veig que... DRETANS AL PODEEEER!!!

    ResponElimina
  31. Esquerrana orgullosa (menys xutant, que ho faig amb la dreta). Ja tinc tisores per a esquerrans. Reclamo des d'aquí ganivets per a peix i per a untar per a esquerrans. És horrible fer-ho amb els de dretans!!!!

    PD: tot i que el google se'm rebel·li, soc la Mafalda, del Calidoscopi. Estic mes out que mai, però...es que acabo de ser mare per 2n cop!

    ResponElimina
  32. Jo ho tinc una mica capgirat, d'ull, orella i cama sóc esquerrana però escric amb la mà dreta ( encara que porto mesos assajant d'escriure amb la mà esquerra i cada dia ho faig millor)obro la porta amb l'esquerra, escombro (no gaire) però quan ho faig sempre m'han dit que agafo l'escombra amb la mà canviada...dec ser esquerrana contrariada...més esquerrana que dretana...dispensa que m'hagi enrotllat el meu cas és curiós o no...llàstima que el Madrid va guanyar ....però relliscaran i quan vinguin a jugar aquí tindran el canguelo aprop!

    ResponElimina
  33. ah fa molt temps que no jugo al futbol...diria que amb les dues cames , malament però amb les dues...

    ResponElimina
  34. Pues diestra y no juego al futbol, tampoco me gusta, lo sufro a mi marido, que se ve todoooo incluso tu amado club. El es diestro y aunque un poco añoso juega muy bien. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  35. Dretà amb la ploma (tot i que sé escriure amb l'esquerra...), ambidextre per a la resta.

    Jugant a futbol utilitzo les dues cames indistintament, però a pilota parada la dreta és per estripar i l'esquerra per col·locar.

    ResponElimina
  36. destre… però políticament d'esquerres
    :-)

    ResponElimina
  37. De dretes, però de dretes de veritat! ... vaig a comprar una mica de gomina... ;p

    ResponElimina
  38. Dretana, encara que també sé escriure amb l'esquerra i en algunes altres coses ambidextra...
    No jugo a futbol, però si he de fer algun cop de peu, ho faig tant malament amb el dret com amb l'esquerra.

    ResponElimina
  39. Escric amb la dreta, no sé jugar a futbol,però.......... quan vull lligar amb algun noi que m'agrada pico l'ull esquerra, aaaa i les burilles del nas les trec amb el dit petit de la mà esquerra, m'ha agradat molt el post! de bon matí m'has arrencat un somriure!

    ResponElimina
  40. Jo sóc esquerrà del tot.
    El meu pare també però va tenir mestres menys comprensibles amb aquesta peculiaritat i ja no exerceix.

    ResponElimina
  41. Alguna bona ànima m'ajuda a fer recompte? hehehe ja m'he perdut!!

    Eeeeei MAFALDA!!! Enhorabona i una abraçada molt, molt gran!! ;-))) Sempre és maco rebre notícies tan bones!! Una mega-abraçada per a tota la família ;-))

    He intentat anar al teu blog "de sempre" i no em surt!

    ResponElimina
  42. Ambidextre!!!! Totalment, escric amb la dreta, però també ho puc fer amb l'esquerra... Xuto amb el peu esquerr i boto la pilota amb la mà esquerra, miro pel forat de la clau amb l'ull esquerre, però també ho puc fer amb el dret!!! (Ja veus que estic una mica embolicada pel que fa a la lateralitat...).

    Un post ben curiós!!

    ResponElimina
  43. 37. DAFNE. Jo sóc dretana, tot i que de cognom em dic Escarré, hahahah. El que passa que arran d'una lesió, he après a fer anar l'esquerra; però molt maldestre!!!

    ResponElimina
  44. Gràcies de nou per les vostres aportacions!! En breus moments un nou post amb els resultats!!

    ResponElimina