dimarts, 12 de febrer del 2013

Dibuixets, gargots... Doodles!

Quan fa uns mesos em va donar per les "mandales" (per cert, n'he seguit pintant, m'agrada força), buscant info a Google, em vaig trobar amb quelcom que hi té certa relació, els DOODLES.

Copio de la Viquipèdia (resumeixo, si voleu llegir tot l'article, doncs cliqueu damunt la paraula Viquipèdia i us teletransportareu allí)

Un doodle és un dibuix fora de focus, que es fa mentre l'atenció d'una persona està ocupada en una altra cosa. És un dibuix senzill que pot tenir el significat d'una representació concreta o pot tenir simplement formes abstractes.

Exemples estereotipats de "doodles" (gargots) es troben en els quaderns de l'escola, sovint als marges, elaborats pels estudiants en somiar desperts o quan perden l'interès a classe. Altres exemples es produeixen durant les llargues converses telefòniques si tenim un llapis i paper disponibles.

La paraula 'doodle' va aparèixer per primera vegada al segle XVII per utilitzar-la com+simple+o 'babau'. Pot ser derivat de les paraules Dudeltopf o Dudeldop de l'Alemany, que significa +ximple 'o+fideu'.

El significat de ximple "s'utilitza en el títol de la cançó " Yankee Doodle ", originalment cantada per les tropes colonials britàniques. L'origen del verb també és de de principis del segle XVIII, que significa "per estafar o fer el ridícul ".

A YouTube se'n troben de molts tipus. Aquí en tenim dos que, en la meva forma de veure-ho, no són exactament aquests dibuixets marginals que es fan en llibretes, quaderns, fulls... sense pensar, enmig d'una reunió pesadíssima. Però admeto que hi tenen coses en comú. Suposo que l'autor dibuixa, "deixant-se anar", sense cap idea preconcebuda:




En canvi, el que us poso ara, em fa molta gràcia perquè utilitza elements que jo també faig servir molt, com són les floretes, les teranyines i els quadrets ;-)


I ara, uns quants de meus ;-)



















Bé, ja sé que no és una meravella de post. Potser una mica pesadet tants dibuixets al final... però em feia il·lusió fer-lo!

I, parlant de posts, meravelles i coses que es fan a la catosfera... Estic molt intrigada pensant quin deu ser el motiu pel qual hi ha tanta gent que encara no ha votat pels Premis C@ts a la Millor Iniciativa Blogaire de l’any 2012. Tant us costa? Si es vota en un moment, que aquí no hi ha categories ni res... Sis propostes, penseu una miqueta, en trieu una i ja està! Tan maco que és participar i col·laborar en tot allò que fa que els blogs en català estiguin actius... Va! Som-hi!

25 comentaris:

  1. No sé si hi deu haver algú que no faci aquests dibuixets, és una cosa d'instint, gairebé. Prestem atenció a una altra cosa, però deixem anar el boli perquè vagi dibuixant, i a saber què surt al final. Ara, els dos primers vídeos són d'algú que sap dibuixar, eh? Encara que sigui abstracte, el traç que fa és perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que alguna persona avorrida i sosa no en fa (però no deu ser blogaire) ;-)))

      Ei, t'has fixat que aquests dos primers vídeos són d'una persona esquerrana? Oeeeeeee oeeeee

      Elimina
  2. ara ja em quedo mes tranquila..
    veig que tots patim del mateix mal
    jajajajajjaj

    quines paranoies, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noooooooo què dius! Això no és cap mal... és un "estabilitzador cerebral"... és la vàlvula d'escapament, la victòria de la fantasia sobre la realitat :-DD

      Elimina
  3. Per mi fer un doodle s'ha convertit en planificar una data per fer alguna cosa de tal manera que a tothom li vaig bé el dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres PONS... Tu ets humà? (La pregunta la faig de veritat, eh?) A vegades penso que tens un cervell... no sé com dir-ho... diferent ;-))
      D'on treus tot això? I, a més, com es fa servir? ;-)

      Elimina
  4. No tan elaborats com aquests dels primers vídeos però també en faig algun. de tant en tant. :-D

    M'has fet venir al cap un dibuixet (aleshores no sabíem que es deia doodle) que omplia moltes de les pàgines dels meus apunts quan estudiava. A les cantonades del full dibuixava com si aquesta cantonada es girés i de sota apareixia un homenet que ens mirava, li dèiem "el miedo". Ai!, quins temps aquells!! :-))

    Una altra cosa que m'ha agradat de les teves fotos es trobar-hi en una d'elles les notes sobre personatges dels llibres que llegeixes, que sempre em recomanes que faci... i que jo no faig mai. ;-DD


    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahahahahahahahahaha "El miedo"!!! Oh! Mac!! M'encantaria veure'n un :-DDD (però que no fes por, eh?)

      Siiiiiiiii t'has fixat molt bé!! Tinc les llistes de personatges i notes sobre els llibres... que tu mai fas :-P (i que tan bé van, tot sigui dit) :-DD

      Elimina
    2. Era, si fa o no fa, una cosa AIXÍ. Com has vist no fa gens de por, més aviat és ell el que fa cara d'espantat. :-DDD

      Elimina
    3. Què maco Mac! Pobrissó si que fa cara d'espantat!! :)

      Elimina
    4. M'encantaaaaaaa MAC!!! Si algun dia et canvies la imatge de perfil et podries posar la d'El miedo :-DDDD

      O... no sé... podria ser algun personatge d'alguna història!! L'hem de fer famós! ;-))

      Elimina
  5. Un boli a la mà, un paper, un moment d'espera o de somieig, i els petits follets de l'inconscient fan de les seves. Segurament na Carme ho sabria interpretar, ja t'ho ha dit?? ;)
    M'agranden els teus, són més divertits!!

    Aferradetes i bon dia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, no sé si demanar-li a la CARME que ho interpreti :-P Imagina que surt una cosa rara, raríssima... Quina por!! :-DDD

      Bon dia, maca!! ;-))

      Elimina
  6. No sabia que una cosa tant habitual tingués un nom i se li dediqués tanta atenció. A mi se'm va la mà amb dibuixos geomètrics semblants als teus. De petit feia laberints en paper quadriculat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho vaig descobrir quan buscava les mandales :-))

      Jo també feia més dibuixos tipus laberint, de petita... i trenes!!... trenes quadriculades!! :-))

      Elimina
  7. Sovint quan parlo per telèfon en faig, però també en conferències aburrides. A segon de BUP vaig fer un mini-dibuixet a cadascun dels quadradets d'un foli quadriculat. Em sembla que encara el guardo per algun lloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, jo havia contestat el teu comentari!! Ara se'm perden els meus i tot?

      Bé, deia que havia de ser xulíssim aquest foli amb tants micro-dibuixets, un per quadret... Si el trobes ja ens ho ensenyaràs, eh? ;-))

      Elimina
  8. AH! Les trenes quadriculades, quin tip de sanefes de trenes que he fet. Un munt! Encara en faig. Però el que més dibuixo, si se'n pot dir dibuixar de fer gargots, son margarides i laberints ondulants.
    Així que ara se'n diu doodles?
    Ara vaig als Cats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe això de les trenes quadriculades era xulo, oi? ;-)) Seguint els propis quadrets i anar fent! :-))

      Ara bé, si vols, n'hi podem seguir dient "dibuixets" ;-))

      Elimina
  9. gràcies a tu ara sé que els gargots que faig arreu en llibretetes, folis, i fins i tot als marges del diari...es diuen, en anglès doodles.....els teus dibuixets m'agraden! jo ja he votat a c@ts encara queden dies .....a veure si s'anima el personal

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va fer gràcia veure que tenien un nom i tot... Jo que els he fet tota la vida (i veig que un munt de gent en fem!!) doncs ara resulta que estan estudiats i tot!

      Ai, sí, xiqueta, a veure si la gent s'anima i passen per C@ts... Sembla que la crisi ho envaeixi tot... ufff

      Elimina
  10. Tots en fem en un moment o altre de gargots, no se si per relaxar-nos, per què no ens podem estar quiets o qui sap!
    jo també he votat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em relaxa molt quan estic a una reunió pesadíssima... Aquelles en que la gent ja ha dit el que havia de dir i comencen a repetir el mateix una vegada, i una altre i tu només tens ganes de marxar... :-))

      Ben fet!! ;-))

      Elimina
  11. Ostres, quan he vist això del doodle he pensat en les quadrícules per fer quedades!! en faig molts de doodles.

    D'aquests tb!!! la meva especialitat, floretes!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, així tu també coneixies aquesta "cosa" que ha dit en PONS? Hehehe quines coses tan originals! Un dia heu de fer un post explicant com funciona! ;-))

      Segur que les floretes que dibuixes són més maques que les quadrícules aquestes que dius :-P

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!