dissabte, 1 de juny del 2013

His eye is on the sparrow... Elena Gadel

Feia temps que no posava una cançó per al cap de setmana... Però avui m'ha vingut de gust posar aquest vídeo aquí. L'anava a posar al "Petit Blog" i he pensat... "Per què no a l'altre que ho podrà veure més gent i aprofito per fer una explicació més llarga?"

Hi ha cançons que la primera vegada que les escoltes ja t'arriben al cor. Alguna cosa tenen que t'hi enganxa. Ja pot ser melòdica o rítmica, amb missatge o més aviat desenfadada... potser és la forma en com s'interpreta... no ho sé.

Crec que mai abans havia escoltat aquest tema que dóna títol al post, així doncs quan l'Elena Gadel, una de les millors veus femenines sortides en tota la història del programa Operación Triunfo (sí, sí, jo el mirava, i els tres primers anys em va agradar, després va passar a ser una mena de GH musical i vaig deixar de seguir-lo) el va triar per interpretar-lo una vegada en que s'estava jugant la seva eliminació, era una cançó totalment nova per a mi, i em va captivar.

No sé si coneixeu l'Elena Gadel. Després, com a autèntica bona intèrpret que és, ha seguit al món de la interpretació, fent teatre musical (Mar i Cel, per exemple)



Gaudiu de la seva preciosa veu en una de les cançons més conegudes de l'obra Mar i Cel


Doncs bé... per on anava?

Tot això venia a que la primera vegada que vaig escoltar "His eye is on the sparrow" va ser cantada per una joveníssima Elena Gadel, de vint anys, una noia a qui li agradava cantar i que tenia moltes ganes d'aprendre i fer-ho bé. Fa uns dies, vaig veure que es parlava d'ella al Twitter i li vaig enviar una piulada dient que encara recordava aquella interpretació... i que em posava la pell de gallina... i em va retuitejar i fer favorit el tuit... em va fer gràcia ;-))




Per cert, voleu sentir "His eye is on the sparrow" interpretada en directe, per l'Elena Gadel? Doncs som-hi!!



I, per acabar un tema compartit :-) L'altre vegada que vaig parlar d'OT va ser en un post de juliol de 2009 que vaig dedicar a Víctor Estévez. Doncs bé, l'any 2006 el tema que va fer de sintonia de la Marató de TV3 va ser interpretat a duo entre en Víctor i l'Elena... No us sembla una versió magnífica?

21 comentaris:

  1. A la teva pregunta de si la conec, la primera resposta que m'ha vingut al cap és que no. Després el vídeo de "Mar i Cel" m'ha fet recordar que l'havia vist just en aquest musical, però he d'admetre que no em ve present per res més.
    No et vull enganyar així que et diré que dels tres vídeos que has posat només he escoltat sencer el de "Mar i Cel" (una bona cançó d'un molt bon musical), els altres els he començat però em sembla que és un tipus de música que no m'acaba de fer el pes a aquestes hores del matí. ;-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe ja m'ho pensava que el vídeo de "Mar i Cel" seria determinant ;-))

      Així m'agrada, MAC, que no m'enganyis hehehe... ara que ja som avançat migdia, potser en podries escoltar una altre :-DD

      MAC... ahir, com estava mig zombie no vaig llegir, la vista la tinc fatal... per tant, pots comprendre que la malaltia de Betteredge s'està agreujant... aaaaaaaaaaaaaaaagggh!!! :-DDD

      Elimina
    2. Jo en canvi ahir mateix vaig superar la malaltia Betteredge, que ja saps que també m'havia atacat amb força :-DD. No et vull dir res del que t'espera però em sembla que, com a mi, t'agradarà com acaba la història. :-))

      Elimina
  2. M'ha agradat escoltar la cançó de L'Elena a "Mar i Cel"...Quan l'escolto no me'n puc estar d'intentar seguir-la amb la meva veu i tot i que no arribo ni de bon tros, m'ho passo molt bé.
    L'altra no la coneixia.
    Té una veu molt maca!!
    Gràcies per compartir-ho.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que sí que té una veu maquíssima? ;-))

      MONTSE, si algun dia ens coneixem en alguna trobada bloguera cantarem un duet de "Mar i Cel" ;-)) jo només em sé el trosset de "per què he plorat"... però si és necessari me l'aprenc tota (la peça, eh? no l'obra hehehe) :-DDD

      Elimina
  3. Per mi OT va ser sempre un GH musical, així que no el vaig seguir ni al principi, i mira que en aquelles èpoques sí que mirava la tele. No m'interessava en absolut, la veritat, encara menys perquè l'objectiu era enviar-los a Eurovisió després... Però està clar que encara que no vulguis vas rebent informació al respecte, i a aquesta noia la conec de nom, segur que l'havia sentit alguna vegada, però em sembla que seguiré fent-li tant cas com li he fet fins ara...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no vaig veure els primers capítols d'OT-1 perquè també creia que era un GH musical, però una companya del despatx d'en Josep Lluís em va dir que ho mirés, que veuria que era força diferent i així ho vaig fer :-)
      Contra la colla de "vagos" de GH els d'OT els veies assajant cançons, fent classe de tècniques vocals, podies veure com feien arranjaments amb en Manu Guix,,, veies com anava prosperant la preparació del tema... i sí, m'hi vaig enganxar...

      Finalment, sembla ser que, pels productors, la temptació d'augmentar les característiques que feien que s'assemblés a GH van ser massa grans i van començar a portar un "personal" que... enlloc d'assaigs veies baralles, crítiques i tonteries... Llavors ho vaig deixar de mirar.

      En tot cas, ara jo parlava de la veu de l'Elena, de la seva preciosa veu ;-))

      Elimina
  4. No, no la coneixia, o bé no recordava que era seva la veu del Per què he plorat... Jo sí que escolto tots els vídeos, ja vaig pel tercer...

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, CARME!! ;-))) Oi que té una veu molt maca? Canta amb molt de sentiment, amb el cor.

      Bon cap de setmana!! ;-)))

      Elimina
  5. No fa per mi. Ja pots dir que aquesta joventut d'avui en dia no té gust per la música....

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, a la joventut d'avui en dia us agraden unes coses molt rares!

      Elimina
  6. no recordava pas el nom però si en el musical mar i Cel...per cert no em perdo el duet ....quan serà? puc cantar jo també?
    bon diumenge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que podràs cantar!! :-)) Els trossos que no sabem (la majoria) farem, la, la la i no hi ha cap problema! Causarem furor! :-DDD

      Elimina
  7. La cançó de Mar i Cel és molt bonica i l'Elena Gadel la canta prou bé. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapíssima!! Bentornada a la "catos"... encara que sigui només de tant en tant, m'agrada molt veure't passar! :-))

      Elimina
  8. A l'Elena Gadel, a més de trobar-li una veu maca, sempre li he admirat la manera de portar els cabells rinxolats. M'encanta.

    T'he de dir, xò, que l'he vist un parell de cops, al lavabo de l'espectacle de Grease i en un concert d'uns amics (xq toca el Manu Guix) i..... sempre m'ha fet una mica de basarda lo prima que està. No sé xq xò no em sembla gaire saludable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps? Trobo que teniu certa semblança l'Elena i tu!!! De veritat!! (la qual cosa és, per mi, una gran sort, ja que la trobo guapíssima) ;-)

      Ai, xiqueta, tots aquests que volen triomfar al món de l'espectacle estan "secs"... A OT ella estava primeta, però més "normal"... però ha perdut la tira de quilos... En fi, esperem que es trobi bé :-))

      Elimina
  9. No la coneixia gens, té una veu molt forta i molt maca!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!