diumenge, 5 d’abril del 2015

BONA PASQUA A TOTHOM!!

Icona de la Resurrecció

Passat el dissabte, quan clarejava el diumenge, Maria Magdalena i l'altra Maria anaren a visitar el sepulcre. Tot d'una hi hagué un gran terratrèmol: un àngel del Senyor va baixar del cel, féu rodolar la pedra i s'hi va asseure al damunt. Resplendia com un llamp, i el seu vestit era blanc com la neu. De por d'ell, els guardes es posaren a tremolar i van quedar com morts. L'àngel digué a les dones:
--No tingueu por, vosaltres. Sé que busqueu Jesús, el crucificat. No és aquí: ha ressuscitat, tal com va dir. Veniu, mireu el lloc on havia estat posat. Aneu de seguida a dir als seus deixebles: "Ha ressuscitat d'entre els morts, i ara va davant vostre a Galilea. Allà el veureu." Aquest és el missatge que us havia de donar. (Mt. 28,1-7)

BONA PASQUA A TOTHOM!!

Gaudim (si podeu, a tot volum) d'aquesta joia musical de Marco Frisina"Cristo nostra Pasqua"!



Us deixo també un fragment de la magnífica homilia de Pasqua de Sant Joan Crisòstom:

" (.../...)

Celebreu tots aquest Dia! Els qui heu dejunat i els qui no heu dejunat, alegreu-vos avui i feu festa! La Taula està parada per tothom, sacieu-vos tots sense una ombra de temença. El vedell gras està servit tot sencer, que ningú se’n vagi amb fam. Veniu tots a assaborir el banquet de la fe, veniu tots a pouar les riqueses de la misericòrdia del Senyor. Que ningú lamenti la seva pobresa, perquè el Regne s’ha manifestat a tots. Que ningú s’afligeixi dels seus pecats, perquè el perdó ha ressorgit resplendent del sepulcre. Que ningú tingui por de la mort, perquè la mort del Senyor ens n’ha deslliurat. Sí, quan ell l’abraçava l’ha vençuda; el qui ha baixat a l’infern l’ha espoliat. 
(.../...)
Oh mort, on és la teva victòria? On és ara, oh mort, el teu fibló? Crist ha ressuscitat i l’infern ha estat aniquilat. Crist ha ressuscitat i el príncep d’aquest món ha estat expulsat. Crist ha ressuscitat i els àngels se n’alegren. Crist ha ressuscitat i la vida ha manifestat el seu Regne. Crist ha ressuscitat i els sepulcres han quedat buits. Crist ha ressuscitat, primogènit d’entre els morts, a ell li sigui donada la glòria i l’honor pels segles dels segles. Amén."

Aquesta homilia es llegirà avui, diumenge, a totes les Esglésies ortodoxes, ja que es considera que es insuperable, que ningú ho pot explicar millor que com ho va fer Sant Joan Crisòstom. Si la voleu llegir sencera la teniu AQUÍ

13 comentaris:

  1. igualment Assumpta que tu i el Josep Lluís passeu un bon dilluns de Pasqua!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Hehehe tu amb les nenes segur que aniràs ben aprovisionada de Mones!! Què bé!! :-)))

      Elimina
  3. Respostes
    1. Bona Pasqua, MAC!! ;-))

      Ja tinc ganes de veure les respostes al teu enigma! :-DDD

      Elimina
  4. Bona Pasqua!

    Pensat fredament ha d'acollonir bastant això que algú ressusciti

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ves-hi pensant, perquè al final ressuscitarem tots... Tu t'enduràs una sorpresa impressionant! En podràs fer un post (al teu blog celestial...) "Cas típic... Noi descregut li agrada la vida eterna al Cel" :-DD

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!