dijous, 10 de març del 2016

Fent la competència a en MAC

Benvolguts tots! (Salutació políticament incorrecta que no penso canviar)

Passant per Cal MAC he vist que té posat un enigma amb una sèrie de lletres i en el que s'ha d'encertar la següent. Porta l'etiqueta difícil, però crec que ja l'han encertat (sembla ser que anava de Química). Però la formulació m'ha donat una idea per un altre enigma. Va, a veure si sabeu quines lletres venen a continuació...

S - R - T- C - DLC - JC - R


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A "ALFONSO i MAC"

27 comentaris:

  1. El teu no porta l'etiqueta difícil però jo l'hi trobo. Em sembla que aquest no deu anar de química...

    ResponElimina
  2. Jo fa una estona que li dono voltes sense acabar de treure'n l'entrellat tampoc. Hi seguiré pensant, a veure si m'il·lumino. ;-)

    ResponElimina
  3. CARME, MAC.- Vaig pensar en aquest enigma en veure el que havia posat en MAC i en comprovar com en són les coses de relatives :-)

    Diu la CARME que no porta l'etiqueta de DIFÍCIL però que ella l'hi troba... i és això el que volia dir, que tots tenim unes habilitats, uns coneixements, unes distraccions, uns estudis diferents i que el que algú pot trobar molt difícil (com jo un enigma de Química) algú altre ho veurà a la primera hehehe

    Penseu, penseu... i, moltes gràcies per intentar-ho!

    Per cert, aniré deixant pistes en posteriors comentaris ;-)

    ResponElimina
  4. Sort tindrem de les pistes... Perquè segueixo despistada...

    ResponElimina
  5. Primera pista

    La forma en que està posada la sèrie és ja, en sí, una pista, doncs els grups "DLC" i "JC" els hagués pogut posar tan sols com a "D" i "J" però llavors la cosa encara hauria estat molt més difícil.

    :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vostè perdoni Mss Marple, però això no és una pista...

      Elimina
    2. Hehehehe... faci vostè alguna proposta, digui per on van els seus pensaments, Lady CARME i jo donaré una altra pista ;-))

      Elimina
  6. Doncs jo també li poso l'etiqueta de Difícil, perquè no ho veig de cap de les maneres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Reconec que així "a bote pronto" és difícil, molt difícil :-))

      Elimina
  7. Ho vaig veure ahir però amb massa pressa per contestar, i després de mirar-ho una mica, no se'm va acudir res de res. Com que parlaves de que era una cosa que domines, per comparació amb la taula periòdica dels elements, que en principi no domines, vaig pensar que potser era alguna cosa religiosa, em vaig mirar els apòstols, per exemple, però no em va quadrar res. Segueixo sense tenir cap idea bona...

    ResponElimina
  8. Són lletres posades al atzar per tal que ens tornem bojos buscant-lo. La prova es que en McAbeu no ha trobat la solució. L'Assumpta es malvada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no, no són posades a l'atzar... però sí que sóc una mica malvada :-DD

      Elimina
  9. Això que dius és ben cert, pel que fa als enigmes mentals tinc més que comprovat que el que per alguns és difícil per altres no ho és gens per això dic sempre que el fet de que portin l'etiqueta "fàcil" o "difícil" és només una apreciació subjectiva que no us ha de frenar a l'hora d'intentar solucionar-los.

    Jo no em freno, encara que segueixo sense descobrir l'entrellat d'aquesta llista de lletres. Estic d'acord amb la CARME que aquesta pista no ho és gaire perquè això que hi dius jo ja m'ho pensava però entenc que és la primera i per tant haurem d'esperar les següents.

    Si vols que t'expliqui per "on van els meus pensaments" et diré que m'he centrat en intentar descobrir que volen dir justament aquests grups de lletres que suposava més fàcils de desxifrar que les lletres soles. A part de "Diccionari de la Llengua Catalana" o "Downloadable content" que és el primer que em va venir al cap per DLC però que dubto que sigui el bon camí, he pensat també amb això que dius de les aficions de cadascú i aquestes tres lletres em sonaven que tenen alguna cosa a veure amb agulles o llanes però, buscant-ho, he vist que el que recordava era DMC i no DLC... el que he dit, esperarem la següent pista. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahahaha m'has fet riure amb això dels fils DMC i mira que té mèrit fer-me riure avui que m'han donat unes notícies no massa bones...

      En fi, com veig que esteu molt treballadors, vaig a donar pistes :-)))

      Elimina
  10. PISTES

    En les respostes que us he anat donant, he deixat anar algunes pistes que ara recolliré plegades i n'afegiré alguna de nova:

    - Les lletres sí que tenen a veure, clar, però en el cas d'en PONS és molt més difícil perquè és molt jove.

    - El "tema" que serveix de base a la sèrie és un tema en el que en XEXU i jo pensem en la mateixa direcció (ep! i això no sol passar, eh?) tot i que en XEXU també és molt jove.

    - En MAC (que és més jove que jo, que consti) estic segura que coneix la sèrie perfectament, tant per edat com per "pensament".

    - Si us dic que, en principi, pot ser més fàcil per a homes que per a dones, també us estic donant una pista.


    Au, ja prou per ara :-DD

    ResponElimina
  11. Pot anar de futbol: Sadurní, Rifé, Torres, Costas, Juan Carlos, Rexach...

    ResponElimina
  12. Segur que l'Alfonso té raó. Així que la lletres següents no poden ser altres que A, C, S i M (Asensi, Cruyff, Sotil i Marcial). :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, l'ALFONSO té raó i tu acabes la sèrie molt bé! :-DD

      Elimina
  13. SÍ SENYOR!!!!

    JA TENIM ENCERTANTS!!

    L'ALFONSO troba l'entrellat de la sèrie però és tan bona persona que no l'acaba i li deixa el camí obert a en MAC que acaba la sèrie perfectament!!

    Entenc, però, que encara que l'ALFONSO no acabi la sèrie mereix compartir el rètol vermell!!

    Per cert, que tots dos us oblideu d'en DE LA CRUZ (DLC), Jesús Antonio De la Cruz Gallego, un gran futbolista :-DDD

    ResponElimina
  14. Que bo... Jo pensava també en la religió, i no trobava res, com en XeXu i fins i tot us diré que em va passar pel cap la idea del futbol, però en aquest afer sóc tan inútil, que no m'hi vaig parar a pensat gens... Pensar què? Quan tens el cervell buit de futbol...

    Un aplaudiment pels encertants...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sincerament, m'he quedat parada de la rapidesa de l'ALFONSO, eh?... Jo ja us veia suplicant pistes i més pistes hahahahaha

      Elimina
    2. La pista dels homes ha sigut decisiva i de cop m'ha vingut Sadurní. Ja investigar una miqueta.

      Elimina
    3. M'ha deixat sorpresa la teva rapidesa, ALFONSO, de veritat que et felicito per la teva intuïció!! :-))

      Elimina
  15. que enginyós !!!!! alineacions del barça ets un geni !!!!

    ResponElimina
  16. Qui són aquests? La llista de los reyes Godos...?

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!