dimarts, 23 de desembre del 2008

Amb els meus millors desitjos...



Una de les coses que més m'agrada del Nadal son els pessebres, per petits que siguin... casolans i humils... o ben grans al carrer... són macos :-)

Barcelona, Plaça de Sant Jaume, 7 de desembre de 2007


Sala de Catequesi d'una parròquia de Reus que va cedir el local pel dinar de Voluntaris de Càritas.- 18 de desembre de 2007


Pessebre de Catequesi d'una altre Parròquia de Reus, 26 de desembre de 2007


Barcelona, pessebre que va fer la meva germana amb unes figures que es compraven cada setmana o quinze dies amb un diari.- 30 de desembre de 2007


Pessebre de l'any 2008 de la mateixa Parròquia de Reus de la tercera foto.- 17 de desembre de 2008

45 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Con mis mejores deseos..."

    El texto de la "postal" dice sencillamente "Buena Navidad y Feliz Año Nuevo" :-)

    Una de las cosas que más me gusta de la Navidad son los Belenes, por pequeños que sean, hogareños, humildes... o bien grandes en la calle... son bonitos :-)

    - Barcelona, Plaza de Sant Jaume, 7 de diciembre de 2007, es el Belén del Ayuntamiento.
    - Sala de Catequesis de una Parroquia de Reus que cedió su local para el almuerzo de Voluntarios de Cáritas que tuvo lugar el 18 de diciembre de 2007.
    - Belén de otra Parroquia de Reus. 26 de diciembre de 2007.
    - Barcelona, Belén que hizo mi hermana con unas figuritas que salían semanal o quincenalmente con un periódico. 30 de diciembre de 2007
    - Belén de la misma Parroquia que en la foto tercera, pero de este año :-) 17 de diciembre de 2008

    ResponElimina
  2. Bon Nadal!!!! Uns pessebres ben macos.

    Petons nadalencs.

    ResponElimina
  3. Bon Nadal, Assumpta,

    Molt macos tots!!

    A mi m'agraden els pessebres que s'hi pot jugar, trobar-hi enmig del desert un barrufet o un robot,... fer curses amb els reis i els camells,...muntar quatre vegades la molsa que cau a terra... i la meva àvia queixant-se que allò no era un pessebre...

    ResponElimina
  4. Bon Nadal Assumpta, estic segur que ets d'aquelles persones que el gaudeixes moltíssim.

    ResponElimina
  5. A mí también me gustan,son reminiscencias de mi infancia y de la de mis hijos.
    Aquí,en Palma de Mallorca,componen uno precioso,enorme,con todos los detalles de la vida de aquel tiempo,está abierto al público,a ver cómo te lo explico,está en una planta baja de un edificio que es como una Fundación o algo así,ocupa la parte central formando un círculo,la gente vamos caminando alrededor de él y se ven escenas del campo de la época,de montañas,de todo,así comparando y teniendo en cuenta que soy nefasta para las cantidades,podría decirte que es de grande como un salón de 30 o 40 metros cuadrados.Una preciosidad.Un abrazo y FELIZ NAVIDAD en compañía de los tuyos.

    ResponElimina
  6. Querida Assumpta: gracias y feliz navidad para ti y los tuyos, este año te conocí a través de tu blog y fue muy lindo! Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  7. A mi també m'encanten, però amb un "pitufu" d'any i mig corrent per casa, seria una temeritat posar-lo... a veure si l'any vinent...

    Bones festes!

    ResponElimina
  8. Molt bones festes!! I molta salut!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. molt bon nadal assumpta!

    petoooooonet gegant nadalenc per tu i els teus!

    oohhhhhhhhhh (falsa decepció), l'abacus té esgotats els pinzells! :)

    ps: i diga-li al gall que no faci massa escàndol!

    molt bones festes, de tot cor!!!

    ResponElimina
  10. Molt bon Nadal, amiga. Disfruta les Festes en companyia dels qui t'estimes!

    PS: Algun cop, segur, deus haver visitat l'expo de pessebres de l'església de la Mercè, de Barcelona. És molt xula!

    ResponElimina
  11. bon nadal a tu i al Guardiola (aqui fent punts)

    ResponElimina
  12. Bon Nadal Assumpta,
    o com diu el ddriver, a tu a en guardiola, al eto'o...

    i a tots els teus.

    Salut!

    ResponElimina
  13. Bon Nadal Assumpta!!!

    Quin goig de veure aquests pessebres. Recordo quan anava a veure l'exposició que feien cada any de pessebristes a l'església del Carme/Betlem (no recordo exacte el nom) la de C/Carme/Rambles, hi era fabulós. A Parets del V. també en feien cada any un de gegant i molt treballat, t'hi podies passar una llarga i agradable estona veien cadascún dels detalls.

    Amb els millors desitjos per a tu i els teus, un petonet des del cor!!!

    ResponElimina
  14. Molt Bon Nadal Campeona...i porta't bé que si no el papa noel no et durà llaminadures..saludus

    ResponElimina
  15. A mi també m'agraden els Pessebres i ni ha un de "vivent", que si no el coneixes te'l recomano; el de Corbera de Llobregat. Val molt la pena.
    Et desitjo un Bon Nadal i un 2009 plè de moments feliços.

    ResponElimina
  16. Bon Nadal!!

    Son tots molt macos, i el teu?? No el vas fer una foto?

    ResponElimina
  17. Hola Assumpta,... que gaudeixis molt d'aquestes festes tan especials i que el nou any et porti totes les il·lusions que tant necessitem per créixer... Viu el moment i sigues feliç.

    Una forta abraçada

    ResponElimina
  18. Molt bon Nadal a tu també, Assumpta!

    Els pessebres, tot un món! A mi m'agrada passejar pels mercats de figuretes, com el de santa Llúcia, i veure tot tipus de dissenys, de casetes, d'animalons...

    El meu avi en va fer un a la residència on s'estava de 13 m2!! Una passada!! Era tot allargat, seguint el perímetre de l'habitació, i tenia un riu que començava en una punta, amb un salt d'aigua, i arribava gairebé a l'altra banda. Era preciós!

    Els que has penjat també són molt macos, prò el teu és el millor! Quines figures més maques i més ben cuidades que tens!! A més, són totes iguals, que de vegades es trenca un pastoren i en compres un de ben diferent i, així, pastoret a pastoret, rei a rei, acabes tenint un poti-pessebre-poti que déu ni doret! ;)

    Pitonets!

    ResponElimina
  19. Sempre que puc i me'n recordo, m'escapo a veure el pessebre de la plaça Sant Jaume. Aquest any encara no hi he passat. Potser amb el tema crisi se l'han saltat...

    Molt bon Nadal!!

    ResponElimina
  20. Assumpta!!
    Molt bon Nadal i ens "veiem" a la missa del Gall ;)

    ResponElimina
  21. MOLT BONES FESTES!!!!!!
    A mí també m'agraden molt els pessebres i els diorames. Per cert assumpta has vist el de l'hospital de Sant Joan? :)

    ResponElimina
  22. Qué buena colección de Belenes, sean como sean, todos son bonitos.
    Que pases unas felices fiestas en compañía de tus seres queridos. Te deseo todo lo mejor para el 2009, que se cumplan todas tus ilusiones.

    FELIZ NAVIDAD!

    ResponElimina
  23. A mi m'agrada el pessebre, tot i que fa segles que no el faig a casa, però sí al cole, i a cada classe, i m'agrada molt pq és una tradició més nostra que serrar un arbre feliç de la muntanya, pobre, per tancar-lo a un menjador amb la calefacció a tope.
    A qui se li acut fotre un arbre dins de casa???? hombreeeeee...

    Ei, bon NADAL, Assumptaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

    ResponElimina
  24. Que bonics son els pessebres !!! a mi sempre m´ha agradat anar a veure'ls, ara ja no hi ha tans com anys enrrere, es una pena.
    Et desitjo guapísima que tinguis uns dies plens de pau amb tu mateixa i siguis molt feliç.
    Un petonaasss qaissssssssss ja estic desitjosa de veure els teus posts del 2009.

    ResponElimina
  25. ¡Feliz Navidad! y así me gusta, cuidando los detalles…

    Saludos cordiales

    ResponElimina
  26. Saps? quan era petita vaig estar anant un parell d'anys a fer pessebrisme. Feiem el nostre propi pessebre, amb guix, fang... i era una estona de creació que m'encantava! Llavors els exposavem, era bonic!
    A mi, del Nadal, també és una de les coses que sempre m'ha agradat més!
    Les fotos són molt xules!
    Bon Nadal Assumpta!!!
    una abraçada!

    ResponElimina
  27. Bones festes Assumpta! Espero que l'any que ve ens poses moltes més fotos de les que tu fas :)

    ResponElimina
  28. Arribo una mica tard, però Bon Nadal i dir-te que els pessebres que surten a les fotogràfies són genials, m'agraden molt, m'agraden els pessebres i sobretot els més antics, figures d'anys enrere on tot no era tant modern, seré antic... Aquests dies s'ha de gaudir dels pessebres i aquestes coses, val la pena també... Una forta abraçada de Nadal...

    ResponElimina
  29. Assumpta,lo de agrio no es por mi marido,o por mi madre que murió hace seis meses ni por otros seres queridos que se nos han ido en este par de años,es por mi cuñada que con 57 años que cumplió esta semana el cáncer la está consumiendo,cuando nos parece que está un poquito mejor aparece el empeoramiento y ayer me llamó mi hermano (están todos en Salamanca)y me dijo que estaba muy,pero que muy mal,luego,ya ves,dejé las lágrimas a un lado y estuve haciendo el payasete con mi perrito,la vida es así:agridulce.Un abrazo.

    ResponElimina
  30. Si, es veritat, tots son pesebres pero cap es igual, en tots en pots trobar algun detall diferent que fa que tots siguin bonics de veure.

    Que passis unes bones festes i els meus millors desitjos per l'any nou. Ha sigut un plaer poder disfrutar del teu blog aquest any 2008.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  31. arribo una mica tard per desitjar un bon nadal, però segur que ho va ser. I encara sóc a temps per desitjar-te un molt bon any nou!!!

    Petonets :-)**** ♥

    ResponElimina
  32. Moltíssimes gràcies a tots i totes el que heu passat a respondre aquesta felicitació de Nadal... m’agradaria respondre un per un i no sé per on començar...

    Bé, per Abogada en Bcn és clar... jeje... que va ser la que va entrar més aviadet... vull dir que no sé com posar-m’hi perquè jo sempre vaig responent cada sis o set comentaris... si en tinc nou o deu segiuts ja m’atabalo i aquesta vegada vaig anar passant pels vostres blogs a respondre... el 24 al vespre quasi no hi vaig ser, ahir tot el dia a Barcelona... i tinc trenta-tres comentaris... trenta-tres!!

    Jajaja els miro, somric... em pregunto si fer una resposta unitària... però avui? No!! que son felicitacions de Nadal!!... i cada u diu una coseta diferent i especial!!... si a mi m’ha agradat molt veure’n tantes doncs també em fa il•lusió respondre un per un (Xexu i Òscar ho saben fer jajaja per què jo no hauria de poder?? Jajajajaja)

    Bé, millor ho faré poc a poc i ja està :-)

    Però, només per començar ja deixo un petó ben fort per cadascú :-)

    ResponElimina
  33. ABOGADA EN BCN Moltíssimes gràcies, guapa!! :-)
    Tu ves preparant que l'any que ve tindras una pitufa a casa :-)) si poses pessebre ja cal que siguin figuretes que no es trenquin jeje
    Petons!!!


    RITS Moltes gràcies maca!! :-)
    Jo també penso que els pessebres han de ser "interactius" jajaja... potser a posar-hi un robot no arribaria, ara bé, a que els petits puguin posar i moure les figures, canviar-les de lloc, fer avançar els Reis... i tant!!! :-))
    Petons!!!


    XEXU Moltes gràcies, de tot cor!!
    Sí que ho vaig passar bé, si... molt tranquil, sense massa gent (bé vuit persones, però és que som "els de sempre" jajaja mare, germans i nebots) vull dir que res de compromisos ni excesos de menjar: menjar de dia de festa sí, clar (l'escudella de galets no la perdono jo jajaja)
    I aquesta tarda pastorets a la Parròquia!!(una nineta del meu grup fa d'angelet jejeje)
    Una abraçada!!!


    TERE ¡Muchiísimas gracias, guapa!
    Pues lo has explicado perfectamente y me imagino cómo de hermoso tiene que ser este Belén!!
    A mi me encanta ir a exposiciones de Associacions de Pessebristes y tal!!
    En cuanto a tu otro comentario, Tere... sólo puedo decir que te mando un abrazo muy fuerte y bien sincero y muchos ánimos...


    TÍA ELSA Muchísimas gracias, amiga!!
    Para mi también ha sido muy bonito conocer tu blog, donde hablas siempre de un modo tan cercano y con el corazón por delante :-)
    Leí que vais de vacaciones... jejeje ¡¡claro, estáis en verano!! Te echaré de menos jeje... pero ¡¡disfrutad mucho!!
    Besos!!!


    SALVA PIQUERAS Jejeje m'has fet riure :-)
    Vaig descobrir al teu blog que el teu pitufu es diu Quim ;-) sí... potser sí seria una mica temeritat jaja... però ja saps que hi ha figuretes que no es trenquen? :-))
    Que acabin de provar les festes!!
    Abraçades!!!


    CONSUELO Moltes gràcies!!! :-))
    És el millor que es pot desitjar: Salut :-) T'ho agraeixo de tot cor i espero que també aquest desig s'acomplexi per a tu :-))
    Petons!!!


    ÒSCAR Jajajaja no sé si el Gall va fer massa escàndol jajaja però jo sóc de les que "quan canto, canto" i l'església era plena... així que "el vin-i-cinc de desembre" potser si que es va sentir ben fort :-))
    Crec que a l'Abacus han fet una comanda extra i urgent de pinzells juaaaassss
    Moltíssimes gràcies per la teva simpatia sempre i que acabin de provar les festes!!!
    Abraçades!!!


    I ara arriba el primer descans... vaig plegant que avui dinem a casa els sogres i no vull fer-los esperar :-))

    ResponElimina
  34. Bones festes per a tu també!!

    Un petó molt gran de la meva part i que t'ho passis molt bé!

    ResponElimina
  35. Hola Assumpta!
    Els pessebres fan Nadal.
    salutacionms i feliç 2009!
    Sílvia

    ResponElimina
  36. Continuo... què macos els Pastorets, per cert!!
    Teniem Nen Jesús "de veritat"... un petitó de tres mesos, que s'ha portat més bé!! :-))



    P-CFACSBC2V Moltes gràcies!! :-))
    I que ni se't passi pel cap canviar-te el nick com a propòsit del 2009, eh? :-)
    Abraçades!!!


    FERRAN Moltíssimes gràcies!!
    Doncs mira... he visitat exposicions de pessebristes però a Barcelona fa tant de temps que ni recordo on era (ai, ai... perdo la memòria) aquí a Reus també :-))
    Abraçades!!!


    DDRIVER Jajajaja m'has fet riure!! ostreeeeees!!! has guanyat molts punts de cop, eh? Quin detall, felicitar també a en Pep!!!
    Abraçades!!!


    ESTRIP Moltes gràcies!!! :-))
    Sí, sí, en Ddriver ho diu perquè el vaig renyar perque no estima al Pep jajaja
    Una forta abraçada!!!


    -ASSUMPTA- Moltes, moltes gràcies!!! :-))
    A les exposicions de pessebristes hi ha coses tan boniques que jo em quedo admirada de veure quines obres d'art fan!! :-))
    Petonassos!!!


    NOCTAS Ai!! Però si jo sóc monàrquica en aquests temes jajaja... només en aquests :-)))
    Ara sí que em portaré bé, eh? que els Reis ho veuen tot :-)
    Moltes gràcies!! :-))
    Abraçades!!!


    SERGI M. Moltes gràcies!! :-))
    Abraçades!!!


    RAMON Uaaaaau!! Els pessebres vivents també m'agraden molt!! :-))
    El problema és que no tinc cotxe (ni jo ni el meu marit... som gent estanya jaja) i aquest és l'únic inconvenient que té el fet de no tenir-ne... que dificulta això de dir "anem a tal lloc?" així sobre la marxa :-)
    Però moltes gràciees per la recomanació i t'asseguro que si alguna vegada tinc ocasió de poder-lo visitar ho faré!!! :-))
    Abraçades!!!


    VERO Moltíssimes gràcies!!!
    El meu?? jejeje Despistada!! si el meu te post propi i tot :-)) Un parell d'articles abans que aquest vaig fer-ne un explicant que haviem fet el pessebre i vaig posar bastantes fotos :-))
    Petonassos!!!


    PRAXIS Moltíssimes gràcies per les teves paraules, sempre tan maques :-)
    I espero poder-te veure ben sovint, tant aqui com al teu magnífic blog!! ;-)
    Abraçades!!!


    NÚR Moltes gràcies!! :-))
    Sí!! a mi també m'agraden els mercats de pessebres! :-)
    L'any passat vaig tenir la sort de poder passejar pel mercat de Santa Llúcia a una hora en que no hi havia massa gent (entre tres i quatre de la tarda) després ja es va començar a omplir i al cap de res no es podia donar un pas :-)) però ho varem poder veure tot, poc a poc, sense presses... genial!!!
    Uaaaaaau!!! Quin artista el teu avi!! 13 m2!!! havia de ser preciós! :-)) i això que dius del riu, impressionant :-)
    La gent de la residència deurien estar encantats, evidentment :-)
    Gràcies per les floretes al meu pessebre :-)) és maco perquè las figuretes ho són, però la veritat és que de tècnica no en té, eh? (ni hi sé posar llums, ni res així una mica "efectes especials" jeje)
    Petons!!!

    ResponElimina
  37. JORDI Ostres!! Tens raó!! L'altre dia vaig pensar que volia anar-lo a veure i se m'ha passat... aisss i això que vaig sentir per la tele que sí que l'havien posat i que era de tipus "tradicional" :-)
    Moltíssimes gràcies!!!
    Abraçades!!!


    MANEL FILELLA Gràcies de tot cor, amic meu!! :-)
    Una forta abraçada!!!


    MENXA Moltíssimes gràcies!!! :-))
    Ja et vaig "veure", ja :-)) i em fa fer una il·lusió molt gran!!
    Petonassos!!!


    AIGUA Moltíssimes gràcies!!! :-)
    Caram!!! Doncs no! No he vist el de l'Hospital... i aquest sí que el tinc bastant a prop per anar-hi!!
    Suposo que encara hi deu ser :-)
    Hi aniré!! :-))
    Petons!!!


    MARILUZ Muchísimas gracias, guapa!!
    Y, como a todos mis amigos blogueros fotógrafos, te deseo -como mínimo- la misma inspiración en el 2009 que en el 2008, así podremos seguir disfrutando de tu arte :-)
    Besos!!!


    MONTSE Jajajaja m'has fet riure amb això de l'arbre i la calefacció a tope!!! :-))
    Tens cada cosa, Montse :-)
    Sí, sí, jo també jo considero quelcom molt nostre ;-)
    Moltíssiiiiiimes gràcies!! :-))
    Petons!!!


    M.TERESA Gràcies guapa!!! :-))
    Jo també espero els teus nous posts pel 2009, que segur que seran impressionants com fins ara!!!
    Pau i amor també, per a tu, de tot cor.
    Petons!!!


    MIGUEL ÁNGEL ¡¡Muchísimas gracias!! :-))
    claro, claro jajaja ¡con lo que me gustan a mi los belenes!! :-))
    Un abrazo!!!


    IRUNA Nena!! Però si ets una artista!! Fer-se "del tot" un pessebre ha de ser una cosa maquíssima!! :-))
    Jo l'únic que faig és muntar-lo i ja està... però "crear" les muntanyes, la cova, les figuretes... ufff quina ilu!! :-)
    Moltíssimes gràcies, guapa!!!
    Petoooooons!!!


    BAJOQUETA Moltíssimes gràcies, xiqueta!! :-)
    Això espero!! jejeje... i tu molts menjarets dels teus tan bons, amb aquella presentació exisida que els hi fas :-))
    Un petò molt fort!!


    CESC Moltíssimes gràcies, xiquet!! :-))
    Noooo, no arribes tard!! Justament em felicites el Nadal el dia en que toca... però a més, el Nadal té tota una "octava" de celebració jeje així que fins i tot avui, demà... podem seguir dient Bon Nadal!! :-)
    Jo també sóc de pessebres tradicionals... ets antic? :-) em fa gràcia aquesta expressió! bé doncs jo també sóc antiga jeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  38. JOAN Moltíssimes gràcies!! :-))
    I t'asseguro que per mi també ha estat un autèntic plaer haver conegut el teu blog i la teva manera de fer... no sé com dir-ho, però ets una persona que transmet pau :-))
    Abraçades!!!


    BRUIXOLETA Moltes gràcies, de tot cor :-)
    Tal com he dit a Cesc, Nadal "es pot" felicitar durant vuit dies, així que estas totalment dins del termini jeje :-))
    Jo també et desitjo el millor per 2009 i... també... el teu viatge somiat :-))
    Un petó molt fort!!! ♥ :-)


    ALEXIA STARK Moltes gràcies, guapa!!!
    També t'envio els meus millors desitjos per aquestes festes i tot el 2009 ;-)
    Abraçades!!!


    SÍLVIA I tant que si!! :-)
    Els pessebres fan Nadal :-)
    Bé... espero que els "nostres" somnis es facin realitat el 2009... ja ens entenem, oi? :-)))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  39. Assumpta.
    También me encantan los pesebres.
    Pasaría horas observando.
    ´Mi pesebre tiene 35 años,y lo adoro.Está como nuevo y eso que paso de todo.
    Un beso enorme

    ResponElimina
  40. MARISA, el rincón de mi niñez Muchas gracias :-))
    ¡Qué bien! ¡conservar el pesebre con 35 años y que esté como nuevo! Aunque eso no me estraña en alguien como tu, que tiene ese espíritu coleccionista y guarda con todo cariño sus muñecos... sí, seguro que es un pesebre precioso! :-))
    Besos!!!

    ResponElimina
  41. La Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus us desitja unes Bones Festes del Nadal i un venturós i pròsper 2012. Tanmateix us informem que enguany organitzem el 83 Concurs de Pessebres, el 30 Concurs de redacció de Tema Nadalenc i la XV Mostra Pessebrista a la Prioral de Sant Pere. Podeu gaudir d'aquesta mostar de diorames a l'Ajuntament de Reus, a la dita Prioral i al Santuari de Misericòrdia. Hores d'ara encara estem visitant les cases dels concursants per emetre els veredictes de les quatre categories: populars, infantils, aparadors i diorames. El divendres 13 de gener a 1/4 de 9 celebrem la Gala de Repartiment de Premis (tothom té premi) al Teatre La Salle, primer gaudirem d'una petita representació dels Pastorets de l'Orfeó Reusenc. Els Reis Mags van venint...

    ResponElimina
  42. La Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus us desitja unes Bones Festes del Nadal i un venturós i pròsper 2012. Tanmateix us informem que enguany organitzem el 83 Concurs de Pessebres, el 30 Concurs de redacció de Tema Nadalenc i la XV Mostra Pessebrista a la Prioral de Sant Pere. Podeu gaudir d'aquesta mostar de diorames a l'Ajuntament de Reus, a la dita Prioral i al Santuari de Misericòrdia. Hores d'ara encara estem visitant les cases dels concursants per emetre els veredictes de les quatre categories: populars, infantils, aparadors i diorames. El divendres 13 de gener a 1/4 de 9 celebrem la Gala de Repartiment de Premis (tothom té premi) al Teatre La Salle, primer gaudirem d'una petita representació dels Pastorets de l'Orfeó Reusenc. Els Reis Mags van venint...

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!