dijous, 26 de març del 2009

Sense idees...

Fa dies que miro d’inspirar-me per fer un conte per a “Relats conjunts”, dues idees han arribat al meu cap: “toc, toc” (són les idees que piquen al cervell) però cap de les dues s’ha deixat atrapar i, mentre, els dies passen i jo segueixo buscant llibres pel Joc d’en Tibau (el número Cent)... però ja crec que he arribat al límit. Estic contenta, que en tinc 63 sobre 68!! (Si algú està pensant que això ho poso per "presumir", doncs té tota la raó, ho poso per presumir, perquè tinc ganes d’injectar-me una bona dosi de positivitat i això mateix ja em va bé)

(La foto l'he trobat a Google)

I també, saltant de blog en blog, he conegut persones molt maques, llocs molt interessants i alguns els he posat a la meva llista de preferits :-) (Fins i tot he tingut la barra de "discutir" del tema blog/bloc - article/post/apunt amb uns lexicògrafs... que són molt, molt simpàtics)

De les dues idees que tenia pel relat, una passava a un Museu i l’altre a un lloc de treball... la primera la tenia casi sencera, però alguna cosa li fallava que no em feia el pes... a la segona el protagonista aguantava una feina que ni li agradava, ni l’omplia, ni el tractaven bé, però no la podia deixar per culpa de la maleïda crisi. Tampoc la vaig voler aquesta segona, em portava pensaments tristos...

Probablement no podré escriure res, perquè quan una idea se’m creua, doncs ja l’hem fomut... Seguiré pensant...

28 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "Sin ideas..."

    Hace días que trato de inspirarme para escribir un cuento para "Relats conjunts", dos ideas han llegado a mi cabeza pero ninguna de las dos se ha dejado atrapar y, mientras, los días pasan y yo sigo buscando libros para el Juego Literario número Cien de Jesús M. Tibau... pero creo que ya he llegado a mi límite. Estoy contenta porque he acertado 63 sobre los 68 que había!!
    (Si alguien está pensando que esto lo pongo para "presumir" pues tiene razón, lo pongo para eso, porque tengo ganas de inyectarme una buena dosis de positividad)

    También, saltando de blog en blog, he conocido personas muy simpáticas, lugares muy interesantes, algunos de los cuales he puesto en mi lista de preferidos :-) (Incluso he tenido el atrevimiento de discutir sobre terminología con unos lexicógrafos muy simpáticos)

    De las dos ideas que tenía para el relato, una transcurría en un Museo y la otra en un puesto de trabajo... la primera la tenía casi entera, pero algo le fallaba que no terminaba de convencerme... en la segunda, el protagonista aguantaba un trabajo que no le gustaba, ni le llenaba, ni le trataban bien, pero no podía dejarlo a causa de la maldita crisis. Tampoco quise esta segunda historia, me traía pensamientos tristes...

    Probablemente no podré escribir ninguno ya que, cuando una idea se me cruza, pues mal vamos...
    Seguiré pensando...

    ResponElimina
  2. 63??? Jo vaig arribar a 34 i em vaig rendir! :-D

    A veure si t'arriba la inspiració. Si tens la història pensada, ja és molt!

    ResponElimina
  3. 63 de 68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    buf!!!!
    quin llistó! i jo encara ni m'hi he posat!

    fa temps que no em surt cap relat. Em sento una miqueta com tu, em venen idees xò cap em fa el pes. No acostumo a pensar-me massa els posts, i quan els he de pensar massa, queden en una carpeta o simplement els esborro.

    em fa gràcia perquè tb fa dies que em sento sense idees. he passat una mica per la mini crisi de blogs que he anat veient, xò no n'he dit res. curiós. sento que escriuria sobre coses que ja he escrit i no en tinc ganes de tornar-me a esplaiar en coses que no en puc fer res. xò crec que són ratxes. I si no, mira en Xexu que torna a tenir mil i un posts al cap. ja t'aniran/ens aniran sortint.

    63 de 68!!!!!!!!!!!!!!! buf!!!!!

    un petó!

    ResponElimina
  4. Doncs jo en porto uns trenta i no sé si en faré molts més. És una passada lo teu perquè alguns són bastant difícils. Quant a lo de relats conjunts ja et vindrà la inspiració... el relat aquest de la feina sembla interessant. Ànims!!!

    ResponElimina
  5. Pensa, perquè de segur que has de tindre una bona idea amagada en algun racó del teu univers. S'amaga a consciència per a fer-te patir una mica. Només cal que vages al seu encontre.
    Si vas pel bosc, vigila...

    ResponElimina
  6. Jo no jugo, així que em guanyes de molt.

    I per què no fas els dos escrits? Segur que estan molt bé tots dos. Dues idees, dos relats. I que la gent trii, tu!

    ResponElimina
  7. De veritat que és molt maco tenir un blog :-) Et sents una mica xafadet, ho dius i la gent ve i et diu coses boniques :-))

    Això dels 63 ja em comença a fer vergonya haver-ho dit, perquè admeto que sabia que impactaria, però... què caram!! si he fet una cosa bé, doncs l'he fet bé... i darrerament no totes em surten així, la veritat :-))

    També he de dir que hi he dedicat un munt d'hores perquè m'entretenia molt. Ho he passat bé :-) Vull dir que segur que amb el mateix temps de dedicació molta gent treuria també bons resultats... i després, saber que Miss Marple es va reencarnar en mi, cosa que em dona una especial habilitat per seguir pistes a Google :-)


    P-CFACSBC2V Doncs anima't a seguir jugant! (així, en secret, et diré que hi ha blogaires bona gent, que han anat afegint noves pistes i són allí, a la vista de tots jeje)
    Les idees hi són una mica "així, així" :-)
    Abraçades!!!


    RITS És que quan vaig veure la foto, em va venir una idea ben aviat (la del Museu) però no sé, potser quedaria una miqueta cursi jeje... i l'altre... no sé :-))
    Sí, ja sé que són ratxes... però la meva no és "de blog" en general, "només" és de relats :-)) (ai, mare meva, què complicadeta que em vas feeeer!!) :-)
    Petons!!!


    JORDI CASANOVAS Estic segura que no hi has dedicat ni el deu per cent del temps que hi he dedicat jo... segur que amb una altre ronda en treuries més encara... Però el meu sí, eh? :-))
    Abraçades!!!


    KWEILAN Però ni per un moment et pensis que els encerto perquè els conec, eh? Què va!! Google, més Google, més Biblioteca, llibreries i més Google encara :-))
    Petons!!!


    JERONI MALEUFF Tu creus que la idea s'amaga expressament? Uhmmmm jejeje... llavors l'hauré d'atrapar!!
    Vigilaré molt si vaig pel bosc (això em sona a nou post teu, jaja... hi aniré pitant!!)
    Abraçades!!!


    XEXU Fer els dos relats? Ostres!! Potser si penso que no he de decidir per un o per l'altre... saps que potser m'has donat una bona idea? :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  8. Casum l'ollaaaa!!! Acabo de caure en l'error aquell de no copiar abans de publicar el comentari :-(

    Hi torno a veure si me'n recordo...

    Caram 63! (Jo m'he quedat plantat en 39...)

    Ui! Acabo de veure entre la teva llista de blogs que encara no has actualitzat el nostre, et faria res modificar-lo? (Gràcies per tenir-nos en compte) :-)

    Respecte a les idees (o l'absència d'elles) penso que qualsevol dels dos (o ambdós, com diu en XeXu) estarà genial! (Això ja et servirà d'injecció moral, oi?)
    Un petó, presumida!
    sergi ;-)

    ResponElimina
  9. Seguí pensando seguro te irá de maravillas.
    Y esta muy bien presumir.Es una vitamina para el alma.
    besos

    ResponElimina
  10. No sé de que se trata de lo que presumes jajaja! Supongo que conocimeintos sobre libros y sus autores? En cuanto a la inspiración, a veces la musa no viene, besos y que vuelva, tía Elsa.

    ResponElimina
  11. ELS DEL PiT Ostres, amb la ràbia que fa quan passa això!!
    A mi abans m'ha passat a un altre blog... ufff... Sempre copio i llavors va bé. Em deixo de copiar una vegada i ja l'hem fomut! jaja
    De veritat vols que t'actualitzi? Jo ja et reconec i m'agradava l'altre nom, era molt bonic... però si vols que t'actualitzi ho faig, eh?
    Sí, crec que pensaré en fer dos relats (estic malament del terrat, fa unes hores no podia amb un i ara em sento animada a fer-ne dos!!)
    Segur que si hi dediques més temps trobes més llibres :-)
    Abraçades x 2!!!


    MARISA, el rincón de mi niñez: A ver si llegan las musas jeje :-)
    ¿Si? ¡Vitamina para el alma! Me gusta :-))
    Besos!!!


    TIA ELSA Sí, exactamente, un Juego de adivinar, a partir de un texto y unas pistas, a qué libro se refieren y cuál es el autor :-)) (me enganché totalmente y pasé un montón de horas!! jeje)
    Deberé llamar a la musa!! :-))
    Besos!!!

    ResponElimina
  12. Es difícil imaginarte escasa de ideas,lleva lápiz y papel encima porque en cualquier momento aparecerá un tema,un detalle aunque no me extraña que la mente se tome un respiro,son muchos frentes abiertos,que si Jocs literaris,contes,poemes...me quedo sin aliento solamente de pensar en tanta actividad.
    Abrazos

    ResponElimina
  13. Per sort les idees en general i per escriure algun relat en particular, apareixen en el moment que menys esperes. Fas bé en aturar-te momentàniament, perquè segur que aviat el teu cervell et regalarà un relat que t'agradarà.
    Molt bé la foto d'avui. Llibres antics. Font de plaers que venen de molt lluny.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  14. escolta noia...
    ja que estaras enfainada amb els teus dos relats...(perque , ara que en jesus no ens veu)no em pases la *chuleta* del joc numero 100 ??
    puc assegurar que em vindria molt be...jajajaj
    m'agrada molt la fotografia que has posat avui..
    m'ha fet desitjar tenir una casa feta aixis..on enlloc de rajoles..les parets fosin de llibres..
    ja sento el seu perfum de paper vell....i les lletres corriguen per el sostre..ummmmmmmm
    un bes, guapa
    pasar per aqui, sempre es un estimul...

    ResponElimina
  15. Jo crec que si seguéixes rumiant sobre el tema del Museu, segur que te'n sortiràs!!... Pensant amb totes les posibilitats que dòna de si, alguna cosa et vindrà al cap.
    Et dòno una idea...La meva imatge d'ahir. Allò que veus i no acabes d'entendre exactament.De seguida la imaginació es posa en marxa i crea idees.
    Ja em diràs si ha funcionat.
    Una abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. Doncs jo penso que si cap de les dues idees et convenç... esborra-ho tot del teu cap i comença de nou! (complicat, complicat, ja ho sé... perque quan se't creuen els cables amb aquestes coses...). No sé, fes com si no haguéssis escrit res encara, com si et vingués tot de nou... Per provar-ho...

    (per cert, t'estic trepitjant els talons, hehehe... però crec que aquest cap de setmana abandono, no puc mééééesss!!!!)

    ResponElimina
  17. Només 63? Baaaaa
    Punyeta, jo no passo de 40! Quina envejaaaa

    ResponElimina
  18. Caram 63 de 68!!!!!

    Vinga, ànims amb la creació que segur que pots!!! (a mi, en canvi, se'm dóna forçá malament)

    ResponElimina
  19. TERE Más que "escasa de ideas" podría decir "ideas confusas" :-)) No acabo de perfilar el relato como lo quiero (en la mente, me refiero... que primero lo escribo en la cabeza y luego en el PC) :-))
    Precisamente mucha actividad no es que lleve, no :-) Si me vieras!! jeje
    Petonets!!!


    RAMON A veure si és veritat i em sorpren una bona idea :-))
    La foto no és meva, la vaig agafar de Google, però sempre m'oblido de posar-ho, sóc una despistada! Ara ho he afegit :-))
    Abraçades!!!


    SARGANTANA Jejejeje podriem negociar un bon preu ;-)) ara bé, serà millor que no et cobri "per hores" :-) M'has fet riure!!
    Donaaaaaaa però una casa amb aquestes totxanes seria complicat quan volessis llegir!! Com treuries els llibres? I si et cau la casa a sobre? jajaja
    Moltes gràcies!!
    Petons!!!


    MONTSE Si!! Recordo la teva imatge d'ahir... era molt bona (bé, com sempre jajaja) però em refereixo en quant al que es podia veure... dibuix o realitat? :-))
    Pensaré, pensaré... i moltes gràcies!!!
    Petons!!!


    KUDIFAMILY Calla, calla, que aquest matí ja em rondava pel cap una tercera idea... però era bastant bèstia... seguiré rumiant. I tu també continua amb el Joc Literari, eh? ja suposo, ja que tinc algú moooooolt a prop, fa dies que sento com una respiració darrera meu jiji. Vas trobar el meu llibre? Espero que sí!! :-))
    Petons!!!


    DAN Quan jo en tenia crec que 49 vaig dir que ho deixava, que era impossible que en trobés cap més :-)) Estic segura que si hi dediques una estona en trobaras un munt de nous! (Hi ha gent genial que ha anat afegint noves pistes!) No et rendeixis!
    Abraçades!!!


    MIREIA Com ho saps que se't dóna malament? :-)) Tu prova-ho!! igual et sorpren el resultat :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  20. Mentres penses, continua buscant els llibres que et falten, estic segura que arribes als 68.

    ResponElimina
  21. Hola endevinadora de llibres :)

    Llàstima de la gent "tramposa", però per la resta ha sigut molt divertit i jo m'ho he passat molt bé, lo que me vaig plantar, massa mal de cap jajaja.

    Prova a escriure alguna cosa segur que de les dues idees igual te'n surt una tercera que pots desenvolupar.

    ResponElimina
  22. Les idees sorgeixen quan menys t'ho esperes. És important apuntar-t'ho abans que te n'oblidis si te'n ve alguna.

    Per cert, l'altre dia vaig veure en un autobús que hi ha un concurs de relats organitzat per l'ajuntament o per la generalitat, on es tracta que la història tingui alguna cosa a veure amb un un autobús.

    Adéu!

    ResponElimina
  23. Hola Assumpta!
    Mmm... l´inspiració pot venir de qualsevol lloc. El millor és observar amb els ulls ben oberts l´entorn: moviments de les persones pel carrer, relacions a la feina, converses als transports...
    Salutacions i molta sort!
    sílvia

    ResponElimina
  24. Segueixes pensant? bons temes els anomenats, pensar massa pot cansar, em recordes a algú jeje... m'agrada la foto eh!

    ResponElimina
  25. Jo estic també en un forat fosc, ja m'està cansant fer de reportera ditxarraxera, però en general, els greuges socials no sé com explicar-los, estic massa dolguda...

    ResponElimina
  26. VERO Tu és que em valores molt (ai, ara que començo a respondre i em recordo del teu atac de riure d'aquesta tarda a classe i em poso a riure sola jaja) Jo crec que, com a molt, podria encertar un altre, però ara tinc el cervell cansat jeje
    Petons!!!


    BAJOQUETA Tu, amb lo que saps de llibres, havies d'haver seguit, dona... pensa que encara tens temps! Si queden QUATRE dies sencers! Una eternitat :-))
    Vinga, ànim!!
    Petons!!!


    ALBERT Ostres! Un concurs de relats organitzat per l'Ajuntament o la Generalitat!! Serà l'Ajuntament si és cosa d'autobusos... li diré a ma germana que m'informi, que cada dia n'agafa quatre, a veure si ha vist alguna cosa (per cert, que ahir al vespre el xofer els va deixar a mig trajecte i els va fer baixar... hi havia com mitja vaga encoberta o no sé què. Ma germana és jove i pot caminar bé, però diu que hi havia una senyora molt gran i, apa, allí al carrer... a peu? taxi? no hi ha dret!)
    Abraçades!!!


    SÍLVIA Sí, la meva inspiració és ben extranya... em venen "principis" d'històries i els "finals" no m'acaben de convèncer :-)
    Petons!!!


    CESC Siiiii :-)) Pel relat si que segueixo pensant, i tant!! A mi m'agrada molt fer alguna coseta per "Relats Conjunts", ho trobo una idea molt maca :-) i si segueixo pensant pel Joc... doncs no, de moment no. Ja no sé per on tirar :-))
    Sí, xiquet, sí... a vegades pensar massa és més esgotador que caminar un munt de temps o venir súper carregat d'anar a comprar...
    Abraçades!!!


    ZEL Doncs t'acabo de llegir el text del teu blog ("Por") i està molt ben escrit! M'ha agradat molt :-)
    I en quant a denunciar... doncs descansa noia. Desgraciadament no sembla que les injusticies hagin d'acabar-se aviat. Tu pren aire i quan et sentis amb força doncs endavant! :-)
    Petons!!!


    EL VEÍ DE DALT Vaaaa, no et rendeixis!! Tu concentra't bé i Googleja sense descans ;-) i quan tinguis un munt d'autors i possibilitats, vas a llibreries o a biblioteques i comproves els fragments inicials :-) Cada vegada que en trobes un fa una ilu!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!