dimecres, 1 d’abril del 2009

La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey, de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows (Solució al Joc Literari número Cent)


Podeu veure les ressenyes d'aquest llibre que han fet Mireia i Kweilan, clicant respectivament sobre els seus noms :-)


Tatxiiiiin tatxiiiiin... per fi es confirma quin era el títol de dotze paraules del meu llibre i què feia aquella ma pelant una patata de la fotografia...

“La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey” de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows


Que de què estic parlant? Cliqueu AQUI :-)

El “meu” llibre és una preciositat de llibre :-) i recomano a tothom que el llegeixi. Està construït totalment a base de cartes entre tots els protagonistes, o sigui que anem llegint la història a través de la correspondència d’una sèrie de persones a les quals anem agafant molt de carinyo al llarg del llibre. Que ningú pensi que es fa pesat que sigui així... era una cosa que em feia mitja por però no, en absolut. Això sí: recomano una llibreteta per anar apuntant totes les persones que surten, que són moltes i cadascuna té la seva importància...

El vaig veure a l'Abacus, a Barcelona, no n’havia sentit a parlar mai, jo no anava pas a comprar cap llibre, només acompanyava a ma germana... però, en passar pel davant, la meva mirada va passar per sobre la seva coberta i em va cridar l’atenció... el títol tan estrany em va fer agafar-lo i mirar-lo una mica... i vaig dir “me’l compro” i la vaig ben encertar.

La història ens parla de l’ocupació alemanya de l’illa anglesa de Guernsey i les peripècies que van passar els seus habitants. És un llibre que té moments durs, no molts, no s’hi recrea, però no els amaga... però, tot i així, és un llibre positiu, és un exemple de superació d’una colla de persones que s’ajuden entre elles, treient el millor de la naturalesa humana en front de les circumstàncies que els hi tocava viure. Tot això lligat pel fil conductor de la protagonista, una escriptora que, acabada ja la guerra, busca una història per a un nou llibre i que, per correspondència, arriba a conèixer un dels habitants de l’illa i...

Espero que molts l’hagueu encertat, doncs d’això es tractava... Crec que amb les pistes es podia treure bé i molts de vosaltres em deixàveu un missatge tipus “ja el tinc!!” quan el trobàveu. Jo també deixava missatges als altres blogs, amb el mateix contingut... a vegades demanant més pistes o donant les gràcies perquè les que hi havia posades m’havien servit de molt.

El primer dia del joc, les visites al meu blog van ser moltes, moltes més de les habituals... a més, jo he descobert uns quants blogs més que m’han agradat molt i que he afegit a la “meva llista”... i llibres!! Uns quants dels que s’havia d’endevinar m’encantaria llegir-los!! M’hauré de fer una llista jeje

En definitiva, que ho he passat molt bé... i vull donar les gràcies a les dependentes de l’Abacus de Reus i a la llibreria Gaudí de Reus, per la seva amabilitat, així com al personal de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus... Quan Google ja no em servia, havia d’anar a buscar els llibres en concret allí on podien ser :-)

I, per acabar, donar l’enhorabona una altre vegada a en Jesús M. Tibau pels CENT jocs!!

49 comentaris:

  1. Resumen en castellano

    Esta vez no hay toda la traducción ya que se trata de la continuación del Juego Literario número Cien de un conjunto de blogs en catalán, pero sí que aprovecho para recomendar el libro con el que yo he participado (y que hoy damos las soluciones) ya que es una preciosidad.

    Se trata de "La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey" de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows.

    Este es el libro que todos los participantes en el juego debían adivinar en mi blog (cada blog proponía uno mediante un fragmento y unas pistas) :-))

    ResponElimina
  2. Ei! que el vaig encertar! I això que em va costar, eh? perquè era claríssim si coneixies el llibre, però jo no coneixia ni el títol. Em va costar googlejar i googlejar, però el vaig trobar!

    Ara em faltarà llegir-lo. Assumpta, t'he contesta t al meu blog, però m'agradaria dir-te que em semto feliç d'haver-te trobat... allà no ho he dit. I com que "sóc" feliç, aquesta és una propina molt e special. Una abraçada i bona nit.

    ResponElimina
  3. CARME Siii!!! recordo que vas posar comentari quan el vas trobar jeje... Jo no volia que fos massa difícil, la veritat. Estava segura que es podia treure Googlejant perquè jo mateixa vaig fer algunes proves a veure si em sortia :-))
    He llegit la teva resposta al teu blog :-)) i et dono les gràcies de tot cor per això que em dius... mira que jo m'emociono de seguida, eh? :-))
    Un petó molt fort, guapa... i segueix sempre amb aquest somriure tan maco que tens!!!

    ResponElimina
  4. Me gusta leer asique lo tendré en cuenta.Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  5. moltes gràcies de nou per la col.laboració

    ResponElimina
  6. Ja vindré més tard a llegir.
    Em fas posar content, per que en J.Ll. està content. A mi quan fan un obsequi a la meva dona el considero ambé part meva, per que ella ho és tot per mi... Crec.no continuo... Felicitats petites que ajuden a les que voldriem i no tenim. Una abraçada Anton.

    ResponElimina
  7. No l'he llegit aquest llibre i ni tan sols l'havia sentit anomenar, però per tota l'explicació que em fas i l'entusiasme que em transmets, el buscaré.
    M'ha fet gràcia llegir com et va cridar el llibre des de l'estanteria.Això a mi en passa cada vegada que vaig a la Biblioteca a buscar llibres. M'agrada passejar-me per davant d'ells i de cop i volta algún em crida l'atenció i l'agafo i el fullejo i gairebé sempre me l'emporto, i no volguis saber la de sorpreses agradables que m'he portat!!...Ho recomanaria a tothom, què descobrís aquesta experiència i la de la passió per la lectura.
    Ja veig que tu ja ho has descobert.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Aquest el vaig encertar!
    i com que em va picar la curiositat, ja el tinc a casa!
    (Efectes colaterals dels jocs literaris)

    ResponElimina
  9. Em va cridar l'atenció el títol d'aquest llibre quan el vaig encertar i aquest cap de setmana me'l vaig comprar. L'estic llegint i és una història preciosa. Un llibre deliciós. Gràcies, Assumpta!!!

    ResponElimina
  10. Molt be! Gracies per les explicacions del llibre del que no en tenia ni idea.

    Ara a la feina!!!

    ResponElimina
  11. Bé, ja saps que jo continuo esperant que arribi a la biblioteca... (aquests de Figueres són uns lentorros, jeje).
    I ara que n'has parlat més clarament, encara estic més impacient per llegir-lo!!!!
    Això que dius dels llibres que et criden, és ben veritat, t'escullen ells i no a l'inrevés, i normalment no et fallen (encara que de vegades algun xasco m'he emportat, però, en fi...)

    ResponElimina
  12. Fa bona pinta el llibre! a veure si cau per st jordi!

    salutacionsss

    ResponElimina
  13. A mi m'ha servit per fer-me una llista de blogs que no coneixia, i m'han agafat moltes ganes de llegir molts dels llibres que han recomanat.

    ResponElimina
  14. No n'havia sentit a parlar mai d'aquest llibre... Però bé, si el recomanes, me l'apunto i el poso a la cua!

    ResponElimina
  15. Serà qüestió de donar una ullada al llibre. Ha estat molt bé participar al 100è joc literari d'en Tibau. Un plaer.

    Salutacions,
    S.

    ResponElimina
  16. Ja se sap, de les grans persones se'n treuen grans llibres.

    ResponElimina
  17. Hehe! jo el vaig encertar :)!!!! No l'he llegit però pel que dius l'afegiré a la llarga llista de pendents!

    ResponElimina
  18. Moltes, moltes, moltes gràcies a tots per les vostres opinions i comentaris...

    M'alegra molt tots els que el vàreu encertar i estic contentíssima que alguns inclús ja l’esteu llegint i altres l’heu posat a la vostra llista de “pendents”... espero de tot cor que us agradi, a mi em va encantar!!!

    DAN Ja el té i KWEILAN l'està llegint!! :-))

    Ja em direu què!!!

    Petons i abraçades múltiples!!!

    ResponElimina
  19. Em sembla que aquest és dels pocs que vaig saber trobar... No és per mi, això de les endevinalles...

    ResponElimina
  20. Va costar però el vaig trobar! Feliciitats per la teva exitosa recerca!

    ResponElimina
  21. Ja l'he acabat i torno a donar-te la raó quan dius que és una preciositat de llibre. És un llibre bonic amb uns personatges que amb la seua alegria-malgrat les adversitats- et contagien les seues ganes de viure i de tirar endavant. I en aquesta alegria, els llibres són fonamentals.Gràcies de nou!

    ResponElimina
  22. Es una buena iniciativa lo del juego literario, supongo que tu habrás quedado muy bien. Un beso

    ResponElimina
  23. pos no, no va haver sort amb aquest relat..ohhh!

    ResponElimina
  24. M'alegro molt per tots els que el veu trobar :-)) ... MON, em sap greu :-( si anaves posant paraules de les que es veien a la foto a Google el treies, i passejant per una llibreria, un llibre de dotze paraules al títol també :-)

    KWEILAN M'encantaria que li fessis una ressenya al teu blog, de veritat!! Ara passo allí i t'ho dic per si no veus aquest comentari :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  25. ..yo no me enteraba de nada¡¡¡ tomo nota....

    besitos.

    ResponElimina
  26. Jo també el vaig trobar googlejant.
    M'ho he passat molt bé amb aquest joc i amb les persones que anàvem voltant pels blocs una ronda rera l'altra, a veure si trobàvem una altra pista... jejeje
    Que m'ho he passat molt bé i encara que el culpable de tot és Tibau, l'Assumpta també. Una abraçada, maca.

    ResponElimina
  27. Sólo paso a saludarte y a decirte que en ese reportaje sobre Picasso no he hecho otra cosa que escanear y copiar,me parecía tan interesante que lo tenía reservado desde que empecé con el blog,las láminas son muy grandes y algunas no quedan completas al escanearlas.
    Mañana leo tu artículo,fuí el miércoles de consulta y aún no estoy recuperada,salir de casa me agota y hoy no he hecho más que poner el texto a las láminas.Un abrazo

    ResponElimina
  28. Aquest el vam encertar gràcies a les pistes, crec que si posaves pela de patata al google ja et sortia.
    Felicitats per la plaça de Champions!

    Que han inaugurat una plaça els del supermercat?
    No avi, l'Assumpta va quedsar de les primeres en el joc d'en Tibau.
    Doncs moltes felicitats!
    Així que aquest llibre va de tafanejar la correspondència privada d'una gent? Això és delicte, oi? Hi hi hi...
    Un petó al front, bonica!

    ResponElimina
  29. T'he contestat el missatge que has posat avui al blog. Passa-t'hi sisplau, guapa!

    ResponElimina
  30. Hola!
    Doncs no el vaig endevinar :(
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  31. doncs no el vaig endivinar! xò té molt bona pinta!
    me l'apunto

    ResponElimina
  32. Assumpta! Noia, em despisto un parell de dies i em trobo prop de quaranta comentaris a casa teva. Quina tela!!!

    He passat abans per casa la Kweilan i també comentava aquest llibre (i ara passaré per Ca la Mireia). Ja he donat instruccions perquè sigui EL meu llibre per Sant Jordi; quines ganes de llegir-me'l!, em sembla que m'encantarà, per tot el que epxliqueu.

    Bon cap de setmana, per tu i la teva mitja taronja :-))

    ResponElimina
  33. Aquest el vaig encertar! I com tu dius, és d'aquells que sense coneixer-lo ja es fa veure només amb la seva coberta.
    L'he anotat a la llista per Sant Jordi!
    A més amb el que dius, de ben segur que ha d'estar bé.
    Si no recordo malament em sembla que El Color Púrpura (ja fa molts anys), també era escrit mitjançant cartes. (Ho poso en castellà, doncs és així com el vaig llegir.
    Petonetssssssss !
    ;)

    ResponElimina
  34. Moltes gràcies a tots per les vostres opinions :-))

    Estic contenta que molts de vosaltres ja heu llegit el llibre o el teniu "a la llista" :-)) Espero de tot cor que us agradi tant com m'ha agradat a mi!!

    Petons!!!

    ResponElimina
  35. Nenaaaaaaaaaaa, que he arribat taaaard... ja me l'han agafat a la biblioooooo... :-(

    ResponElimina
  36. KUDIFAMILY Ai, mare meva!!!
    Jo em pensava que l'havies reservat!! Pobreta :-((... Era teu!!
    Farem una queixa!!!
    T'has posat a la llista d'espera :-)) Tu no estiguis trista, que segur que algun dia el podràs llegir :-))
    Petonassos!!!

    ResponElimina
  37. Oi tant que l'he reservat!!!
    Ara no me'l treu ningú!!!
    No t'ho perdis, que el van agafar el mateix dia que el van posar com a novetat, el 15 al matí, i jo hi vaig anar a la tarda!!!
    A la biblio de Figueres qui no corre, vola amb les novetats!!!!

    ResponElimina
  38. Holaaaaaaaaaaaaaa!
    Ja el tinc i t'haig de dir que és... senzillament preciós!!!
    Em té enganxadíssima!
    Gràcies altre cop per la teva recomanació!

    ResponElimina
  39. KUDIFAMILY Quina alegria em dones que la el tinguis i t'estigui agradant :-))
    No diguem res més de moment jejejeje
    Estic contenta!! ;-))

    ResponElimina
  40. jajajaja!!!
    Saps que acabo de descobrir?
    Que si poses al Google, en l'apartat de imatges, societat literaria guernsey, la primera que surts ets tu (vull dir aquest post del teu blog)!!!

    ResponElimina
  41. KUDI Jajajaja ostres, quina gràcia!!! :-))
    Què divertit!!
    Com se t'ha ocurrit buscar-ho així? Ets molt divertida jejeje :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  42. Genial!
    Preciós!
    M'ha encantat!
    Una petita joia que recomanaré a tothom!
    Gràcies un altre cop per donar-me la oportunitat de descobrir aquest petit tresor!!!
    Petons!

    ResponElimina
  43. KUDI Uaaaaaaaaaaau!!! Em dones una alegria molt, molt gran!! :-))
    Oi que si que és maco de veritat? És emocionant!! Mira que ara tu em fas venir ganes de tornar-lo a llegir!! jajaja :-)))
    Requetepetonassos!! :-))

    ResponElimina
  44. BAJOQUETA Una carta ben simpàtica, per cert jeje
    Moltes gràcies pel detall!!
    Petons!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!