divendres, 24 de juliol del 2009

La papallona del meu blog


Com l’Explorer em funciona fatal...

Imatge real, retallada de la pantalla, del que m'ha passat mentre feia aquest post amb l'Explorer.
De fet, m'ha passat tres vegades mentre pujava les fotos.


...fa vàries setmanes que vaig començar a navegar amb Mozilla Firefox. Al principi anava alternant tots dos, cosa que va fer que no m’adonés del que estava passant fins que ahir en vaig ser plenament conscient arrel d’un comentari al Personal in Transferible, que parlava de les papallones de ca l’Assumpta.




Quan fa uns catorze mesos vaig decidir “revitalitzar” el meu blog, no tenia ni idea de com funcionava res d’això. No sabia ni què era un Codi HTML, ni una plantilla, ni res de res, però com m’encanta jugar amb aquestes coses vaig anar preguntant i, també, investigant pel meu compte. Em vaig canviar la barra lateral de cantó... després la vaig tornar a deixar al seu lloc, vaig eixamplar tot el blog (capçalera, cos principal i barra lateral), vaig aprendre a modificar la mida de les fotografies perquè sortissin tan grans com la nova amplada del cos principal permetia, etc.

Una de les coses que, amb el temps, vaig fer per anar experimentant, va ser canviar-me el punter i vaig trobar una papalloneta que anava canviant de color. M’hi vaig acostumar i ja no la vaig treure... deu portar nou o deu mesos aquí :-)
Serà una ximpleria, però la meva papallona forma part del meu blog i m’agrada quan obro i la veig.


Doncs bé... M’he adonat que només la puc veure quan navego amb l’Explorer!! Ni Mozilla, ni Chrome ni Safari la deixen sortir!!

Explorer



Mozilla Firefox



Chrome



Safari



On és la meva papallona llavors? Algú ho sap? Ahir vaig estar remenant el codi HTML de la meva plantilla modificada (qualsevol dia em carregaré el blog sencer) però no hi va haver manera. No la puc veure!!

Si us plau, em podríeu dir si vosaltres la veieu? Gràcies!

Per cert, que acabo de decidir que ara mateix em desinstal•laré el Safari. Un navegador que no em permet la configuració en català no el vull per res!!

ps. (Com faria la Rits, jeje): Ja he desinstal•lat el Safari, apa!

30 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "LA MARIPOSA DE MI BLOG"

    Ya hace varias semanas que, como Explorer me funcionaba fatal, empecé a navegar con Mozilla Firefox. Al principio iba alternando ambos, lo que hizo que no me diese cuenta de lo que estaba pasando hasta que ayer fui plenamente consciente de ello a raíz de un comentario de un compañero bloguero que mencionó “las mariposas de casa de Assumpta”.

    Cuando hace casi catorce meses decidí "revitalizar" mi blog, no tenía ni idea de cómo funcionaba nada de esto. No sabía ni lo que era un Código HTML, ni plantilla, ni nada de nada, pero como me encanta jugar con estas cosas fui preguntando y también investigando por mi cuenta. Me cambié la barra lateral de lado... después la volví a dejar en su lugar, ensanché todo el blog (cabecera, cuerpo principal y barra lateral), aprendí a modificar el tamaño de las fotografías para que salieran tan grandes como la nueva medida del cuerpo principal permitía, etc.

    Una de las cosas que hice para ir experimentando, fue cambiar el puntero y encontré una mariposa que iba cambiando de color. Me acostumbré a ella y ya no la quité... Será una tontería, pero mi mariposa forma parte del blog y me gusta cuando abro y la veo.

    Pues bien, he comprobado que sólo la puedo ver cuando navego con Explorer! Ni Mozilla, ni Chrome ni Safari la dejan salir!

    ¿Dónde está mi mariposa entonces? ¿Alguien lo sabe? Ayer estuve trasteando con el código HTML de mi plantilla modificada (cualquier día me cargaré el blog entero) pero no hubo manera. ¡No la puedo ver!

    Por favor, ¿me podrías decir si vosotros veis? ¡Gracias!

    Por cierto, que acabo de decidir que ahora mismo me desinstalaré el Safari. No quiero un navegador que no permite la configuración en catalán. Cuando aprendan a respetar mi idioma, y si me entero, pues ya lo instalaré de nuevo.

    ResponElimina
  2. Hola Assumpta!
    Tens raó. Tinc Internet Explorer i desde fa poc Firefox i amb aquest segon no veig la papallona. Això dels navegadors és un misteri. I.Explorer no deixa obrir alguns blocs segons moderació dels comentaris i widget de seguidors.
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  3. Només per confirmar el que ja has dit.
    Jo faig servir el Chrome per navegar i mai havia vist la papallona, com també tinc instal·lat el IExplorer 8 he entrat amb aquest navegador i la papallona ha aparegut.
    Vaig canviar a Chrome perquè el trobo més ràpid i no dóna cap dels problemes del Explorer, potser no té tantes opcions però navegues millor. Vaig provar Firefox i també va bé, però no necessito tants navegadors.
    I jo també sóc autodidacta en això de modificar el blog ;-)

    ResponElimina
  4. SÍLVIA Moltíssimes gràcies per haver fet la comprovació :-))
    Tens raó, l'Explorer falla per moltíssimes raons. A mi hi ha blogs als que no em deixa entrar, se'm penja a mig fer un post...
    El Firefox em va molt bé, però... per què no m'admet la papallona si la tinc dins el Codi HTML de la plantilla del blog?
    A veure si algú té algun "truquet" :-))
    Petons!!!


    McABEU Maaaaaaac!! No coneixies la papallonaaaa!! :-))
    Em fa gràcia que hagis entrat també amb l'Explorer per poder-la veure jejeje
    No sé quan la deuria posar... setembre, octubre com a molt... li tinc molt de carinyo és un element tan propi de la meva caseta com el símbol de catequista, l'himne del Barça, la foto de l'Eto'o o, per suposat, l'Stay de Jackson Browne :-)
    Estic pensant en tornar a l'Explorer només per veure-la!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  5. Home, si és el teu punter, nosaltres no la podem veure, no? Bé, jo no n'entenc massa, però no sé on és aquesta opció. Encara entenc menys d'html que de papallones, així que no et puc ajudar, però potser si li preguntes al senyor Google, ell t'ho dirà. Pensa que fer una cerca a Google és com fer una pregària, i em sembla que fins i tot obtens més respostes d'aquesta manera.

    ResponElimina
  6. Doncs, efectivament, amb Safari o Firefox no es veu. I tampoc sé com fer-ho perquè es vegi.
    :-(

    ResponElimina
  7. jo sempre em moc amb el Mozilla o sigui que no he vist mai la papallona!!

    bon cap de setmana!! ;*)

    ResponElimina
  8. Jo sí que havia vist sempre la papallona, ja que funcionava amb explorer.

    Ara funciono amb Chrome i ja no la veig.

    ResponElimina
  9. Jo tampoc he vist mai la papallona perquè sempre vaig amb el Mozilla (i haig de dir que em desespero quan haig de fer servir l'explorer en altres ordinadors). Vols dir que no serà un problema de Flash o Java o una màquina virtual d'aquestes? Potser actualiztant el Mozilla a la última versió ja n'hi ha prou... no sé més :)

    ResponElimina
  10. Pues si yo la veo perfectamente, te mandó un besote tía Elsa.

    ResponElimina
  11. XEXU No, no és el punter del meu Windows (que podria ser que també m'ho hagués canviat... de fet, un dia, tocant coses em vaig canviar el punter de tot l'Office i em vaig endur un ensurt!) és el punter "del blog" :-)
    Qualsevol que entri al meu blog ha de veure aquest punter... Fa nou mesos que el tinc!! :-))
    El que passa és que jo pensava que funcionava amb tots els navegadors i ara veig (com em confirmen Sílvia i McAbeu) que només va amb l'Explorer i jo la trobo a faltar!!
    Provaré de consultar al senyor Google com em dus jeje
    Abraçades!!!


    P-CFACSBC2V Però tu la coneixes, oi la Papallona? :-)
    Confio en que algú sàpiga molta informàtica i m'expliqui algun truco per fer-la sortir sempre, perque és la meva papallona i jo la vull veure :-))
    Abraçades!!!


    ELUR Caram!! :-) Quasi em fa gràcia i tot... jo que creia que tothom que em coneixia a mi coneixia la papallona!! jeje
    Bon cap de setmana ;-)
    Petons!!!


    CARME M'alegra que la veiessis :-))
    El que també estic "veient" jo és que cada vegada som més els que fugim de l'Explorer... i no s'adonen els de Microsoft que va tan malament? És estrany oi?
    Petons!!!


    ANA Al despatx tenen l'Explorer i és terrible. Jo crec que és per boicotejar que jo entri al blog des d'allí :-))
    Ja el tinc actualitzat, ja el Mozilla :-)
    Flash? Java? Ufff... són paraules que em sonen però no sé pas què són.
    Ara faré la consulta que m'ha dit en XeXu a veure si en trec alguna cosa :-)
    Petons!!!


    TÍA ELSA Bien!!! Mi mariposa se ve desde Argentina ;-))
    Me alegra que la puedas ver :-)
    Muchas gracias por ayudarme en la comprobación :-))
    Besos!!!

    ResponElimina
  12. Què raret és el món aquest d'internet, de vegades! Jo tampoc no hi entenc gens, de codis i mandangues, però sí sé per experiència pròpia que l'Explorer és una mica "kk" (perdó!). Bé, per experiència pròpia... i perquè uns quants amics van coincidir a dir-me justament això!

    Pel que fa a la papallona, ja no hi pensava però ara que en parles... juraria que abans la veia (segurament quan encara navegava amb l'Explorer), però ara (amb el Google Chrome), ja no la veig...

    Bon cap de setmana, Assumpta i tots!

    ResponElimina
  13. Fins les netes en parlen d'aquesta papallona, i em pregunten que per que jo no la possava...Ja, amb el que sé jo... Ara a mi em va lent, que devegades per entrar a un blog és per que ho vull fer, em fa avorrir, hauré de provar això del Crome o algun altre, per que ara... em fastigueja. Anton. Cla que jo vaig amb crosses iem pesava que era jo... Aixì... Millor es saber coses. Gràcies Assumpta.
    A part d'això a mi el qe em fa la feina és el e-mail de Tinet ho rebo bastant bé tot però enviar... Ja, ja,ja em posa faiture i allí ho tens Anton, i aleshores quedo com un porc i feina...

    ResponElimina
  14. Vinc de wordpress de publicar lo recopilatori de receptes i estic que "me salgo"! Sempre criticant a blogger i ara també m'ha donat problemes wordpress. Quan me passen coses rares tiraria lo portàtil per la finestra :)

    Jo si que la veig la teua papallona :)

    ResponElimina
  15. El problema és simple: No tots els navegadors funcionen igual (per això hi han alguns que donen molts problemes, altres que son molt ràpids...) i a més, cadascú interpreta les webs d'una manera particular.

    Podem veure les webs pràcticament amb el mateix aspecte en tots els navegadors, però podríem dir que cada navegador a utilitzat un mètode per interpretar-les -a partir dels codis html, css, etc- i presentar-les al usuari.

    Resumint, hi han cert elements molt concrets que no funcionen en certs navegadors, o que no arriben a interpretar-los, com és el cas de la teua papallona. Solucions? Al Firefox existeix una extensió que utilitza els sistema d'Internet Explorer per visualitzar les webs. Esta extensió s'anomena IEtab, i la trobaras fàcilment buscant a Google i la web de Mozilla :)

    Espere haver-me explicat correctament -encara que em morc de son- i haver ajudat ;)

    Salutacions!

    ResponElimina
  16. Guapaaaaa!!!
    Jo faig servir Firefox i mai he vist la papalloneta.

    (aiss, feia dies que volia entrar, que t'enyorava!!!)
    Petonets!!!

    ResponElimina
  17. FERRAN Raret no... Raríssim!! :-))
    I no és una mica "kk"... és una "kk" sencera jajaja
    Ara navegues amb el Chrome, però recordes la papallona! Bé, això m'agrada :-)
    Suposo que cada vegada la veurà menys gent, perquè cada vegada més persones es cansen de l'Explorer, però jo miraré de recuperar-la :-))
    Bon cap de setmana!!
    Abraçades!!!


    REBAIXES Ai, Anton!! :-)
    Quina gràcia m'ha fet que les teves netes coneguin la papallona! :-)
    De fet, has d'entrar a les mateixes "tripes" de la configuració de la plantilla del blog per a posar-la. Segur que ho sabries fer perfectament, el problema és que jo no sé com explicar-ho sense anar fent la demostració al mateix temps :-))
    Caram! A mi Tinet em va de meravella, molt millor que hotmail... ara sí que em deixes parada. No sé pas què pot ser...
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Quan estiguis pensant en tirar el portátil per la finestra, avisa, que jo em posaré a sota a veure si el pesco!! :-))
    Tot dóna problemes, filla meva, però res... em sembla que pel meu problema acaba d'entrar algú que em donarà una solució :-))
    Petons!!!


    TONI Mil milions de gràcies!! :-))
    T'has explicat genial i jo ho he entés perfectament!!
    Ara falta que ho sàpiga fer bé, però el que he de fer ho he captat la mar de bé. I sóc molt tossuda, així que aposta a que ho aconsegueixo!!! :-))
    Abraçades!!!


    KUDIFAMILY Holaaaa!! Jajaja has escrit al mateix temps que jo... ara ho arreglo en un moment. Copio els comentaris que ja tenia, afegeixo un munt d'abraçades i petonets per a tu i després esborraré la meva resposta anterior :-))
    Ja sé que tens moltíssima feina, xiqueta, tu no pateixis que ja ens anem veient... El més important és que esteu bé :-))
    Si un dia t'avorreixes, entra al meu blog amb l'Explorer i coneixeras la papallona virtual més preciosa que hagis vist mai jejeje
    Petonassos!!!

    ResponElimina
  18. i a les versions molt anigues de l'explorer tampoc es veu. A casa els pares tenen un navegador antic que tampoc deixava veure la papallona.

    si que forma part del blog!

    jo ni m'atreveixo a canviar res fora de la plantilla!!!! el codi html i jo som incompatibles!!! je, je, je

    ResponElimina
  19. Yo la veo perfectamente a la mariposa.
    Lindo fin de semana.

    ResponElimina
  20. amb l'IE si que la veig però no els faig servir mai, i d'arreglar-ho ni idea, podria ser que ens manqués algun connector o be que estigui programat per treballar només amb l'Explorer.

    ResponElimina
  21. RITS La plantilla aquesta deu ser molt "resistent" jajaja si veiessis tot el que jo he arribat a remanar! :-) Em poso el "mono" de mecànica i trec la clau anglesa i, au, anar treient i posant ;-))
    M'alegra que tu la vegis, al menys a casa teva :-)
    Petons!!!


    JORGELINA ¡Gracias por ayudarme a chequear! :-))
    Parece ser que sólo pueden verla quienes usan Explorer como navegador, pero como por aquí Explorer da muchos problemas, mucha gente se cambió a otros y, claro, no la ven...
    Buen finde :-))
    Besos!!!


    JORDI CASANOVAS Gràcies per fer la comprovació :-))
    L'altre dia Toni em va parlar d'una extensió que podria fer que es veiés. Ho vaig provar (jo sempre ho provo, qualsevol dia desapareixerà el meu blog a causa d'un experiment jeje) la qüestió és que alguna cosa no vaig fer bé perquè no va funcionar :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  22. Hola Assumpta. Veig segons dius, que no t'ha funcionat allò que et vaig dir, i crec que el problema és que no ho has instl·lat bé o no saps la forma correcta d'utilitzar-ho :) T'explique:

    1er. Entrem ací (https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/1419). Polsem en 'Añadir a Firefox' o similar, instal·lem el complement i reiniciem Firefox com ens indica el propi navegador en finalitzar l'instal·lació.

    2on. Tornem a obrir Firefox, si no s'ha obert ell automàticament, i entrem a una pàgina web qualsevol, per exemple la teua. Quan ja la tingam oberta, polsem el botó que veiem al costat de 'Home' al centre d'esta imatge (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/2895/943948800), aleshores, se'ns obrirà altra pestanya amb la mateixa web que teniem abans, però utilitzant el motor d'Internet Explorer, per tant podrem continuar veient la web anterior però com si ho feren amb el navegador de Microsoft.

    Per tant, si la papallona es veu amb l'IE (Internet Explorer), es vorà també amb l'ajuda d'este complement al Firefox.

    Si segueixes açò. podràs tornar a vore la papallona. Encara que una solució millor, crec jo, seria que buscares un punter compatible també amb altres navegadors.

    Salutacions!

    ResponElimina
  23. TONI Estic somrient perquè em recordo de quan vaig obrir el blog que no tenia la menor idea de res i anava preguntant i la gent súper amable m'explicava les coses més senzilles amb una gran paciència :-))
    Crec que vaig fer bé la primera part del procès però no la segona.
    Ara vaig a veure el partit del Barça i després ho intento :-))
    Mil gràcies, de veritat. T'ho agraeixo molt!! :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  24. Estaré amatent, a veure si torna a volar, aquest cop pel Chrome :)

    Bona setmana!

    ResponElimina
  25. FERRAN Nooooooo amb el Chrome no!! jajaja que això és pel Firefox!!
    Em sembla que a tu t'agrada experimentar com a mi, eh? ;-)
    Bé doncs, ara vaig a provar-ho jejeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  26. TONIEEEEEEEEEOOOOOO!!! FUNCIONA PERFECTAMENT!!!! :-))

    Moltes gràcies, ho has explicat molt bé!! :-))

    El problema és que ara, quan clico un dels blogs que tinc a la barra lateral també s'obra amb l'Explorer, tot i que utilitzant el sistema de pestanyeta superior de Firefox jeje és com una barreja... i, el que em fa por, és que ja s'ha penjat una vegada!! O sigui que igual em donarà els mateixos problemes que em donava l'Explorer...

    Ufff... però, és que és tan bonica la papallona :-))

    Abraçades!!!

    ResponElimina
  27. Ui, doncs ni idea... Jo s´co força del Chrome...

    ResponElimina
  28. MA-POC No pateixis jeje el Toni em va explicar perfectament com podia veure la papallona amb el Mozilla, però només la podria veure jo... snifff
    Només l'Explorer permet que la vegi tothom qui entra (i mira que és bonica!!) :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  29. Ei, la meva gata no la te!! I no se on s'ha ficat.
    Jo faig servir el Chrome que amb els blogs em va millor. De fet, l'Exlorer es penjava quan obria molts blogs alhora (com ara que estic posant-me al dia de tants posts!!!) Esta be que el meu ordinador es vell i te windows XP nomes.
    Fins el proper post!!

    ResponElimina
  30. VERO Jajajaja ja sé, ja sé que la teva gata no la té, que és una bona gata :-))
    Jo faig servir el Mozilla Firefox, l'Explorer era un desastre total...
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!