divendres, 23 d’octubre del 2009

Dragon Ball Rap, de Porta


Fa una setmana no tenia ni la menor idea de l’existència d’aquest rap, però el meu nebot gran (14 anys fets el mes passat) me la va estar ensenyant dissabte passat i em va fer molta gràcia veure que ell és capaç d’entendre tota la lletra!!! La té gravada al mòbil. Fa servir el mòbil com a magatzem de cançons que li agraden que es baixa de l’ordinador (crec) cosa que deu ser facilíssima per ell, ja que el tio sap dissenyar una pàgina web!! Qualsevol dia li diré que me’n faci una jejeje

Arrel d’això em vaig assabentar que hi ha hagut tres parts en aquesta sèrie (si dic alguna burrada ja em corregireu, eh? que ell m’ho explicava molt bé, però va ser molta informació de cop per mi) i que les dues primeres: Bola de Drac i Bola de Drac Z eren boníssimes però la tercera era un desastre que es carregava les dues primeres i que això era una llàstima.


Ei, i a mi em va fer molta gràcia que el Rap parla del Núvol Kinton jeje que és l’única cosa que em sona de la sèrie (mireu la meva barra lateral jeje)... i, a sobre, el rapero, anomenat Porta, aquest trosset el diu en català i tot.

En fi, que m’ho vaig passar pipa... i després, per la tarda, varem anar a l’Abacus a comprar uns llibres que encara li feien falta per l’escola i, clar, va aprofitar per comprar-se un d’aquests comics manga que comencen per l’última pàgina... que, de fet, els deuria dissenyar algun esquerrà perquè aquesta seria la direcció lògica pel meu cervell (i el d’en P-cfacsbc2v)

Aquest post va a la categoria d’inqualificables, però ràpid!!

33 comentaris:

  1. Estreno? Si no m'espavilo segur que no. Aquí un autèntic fan de Bola de Drac en totes les versions, però que es va perdre ja en l'època del mostre Boo, que la cosa s'embolicava massa. Serà manga, però és art. Va marcar una generació sencera, més d'una, pel que veig.

    I com diu a la cançó, en català sempre, que en castellà ratlla. Era horrible, no la vaig poder veure mai en aquest idioma.

    Per cert, que el rap ja l'havia sentit, i també el puc seguir en la seva majoria. Frikiiiii...

    ResponElimina
  2. Nunca lo entendí a pesar que Dami el año pasado tenia pasión por Dragon Ball, ahora dice lo mismo que la tercera parte es fea, pero siempre está escuchando esa canción la tiene en su celu jajaja! catalán o bonaerense las modas son las mismas, la globalización eso dicen!

    ResponElimina
  3. XEXU.- Serà graciós respondre els comentaris perquè no tinc ni idea del tema :-))
    Monstre Boo? Uhmmm... no sé pas qui és...
    Jejeje podríes tenir bones converses amb el meu nebot!! ;-) Si t'expliquès coses d'ell fliparies!! :-)
    Ah, la pròpia lletra del rap ho diu, que és art :-))
    Abraçades!!


    TÍA ELSA.- Pero vos tenés un experto en casa!! le podés preguntar a Dami constantemente... yo tendré que hacer clases aceleradas con mi sobrino...
    ¿También la lleva en el celular? jaja ¡qué bueno! :-))
    ¿Y que le debe pasar a esa tercera parte? Investigaré...
    Besos!!

    ResponElimina
  4. Realment no es un personatge del que coneixi gaire l'he vist a casa pullula per el televisor pero res mes. Conec mes al chin chan.

    ResponElimina
  5. Em sorprèn un post així al teu blog :-D Jo vaig seguir les dues primeres parts; després ja hi vaig perdre l'interès.

    (No suporto el rap, hip hop i derivats.)

    ResponElimina
  6. SRIPER.- Doncs jo encara en conec menys jeje
    Li hauré de dir al meu nebot que em doni més classes :-)
    Abraçades!!


    P-CFACSBC2V.- A mi encara em sorprén més jejeje
    Però la veritat és que m'ho vaig passar tan bé quan m'ho explicava i m'anava dient la lletra "ho has sentit el que diu aquí?" tirant enrere i tornant a avançar, que era com un petit homenatge per ell, que se'l mereix :-)
    A mi tampoc m'agrada aquests tipus de "música" ;-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  7. No m'atreveixo a posar un adjectiu a la cançoneta sense resultar maleducat. M'explico: el nen va tenir-me uns quants mesos (i quan dic mesos, vull dir mesoooooos) matxucant-me amb la cançó. Estic segur que moltes nits vaig despertar-me somiant amb el "ei, perdonen, came ame aaaa" inicial.

    Goku no em cau bé del tot i la culpa la té en Porta!!! :)

    ResponElimina
  8. No m'hauria esperat mai trobar aquesta cançó aquí. ;-)
    Fa temps que la conec i encara que el rap no és el meu estil de música preferit aquesta m'agrada bastant (sobretot quan diu allò de "en castellano ralla" que sorprèn tractant-se d'una cançó cantada en espanyol :-D)
    I jo vaig ser seguidor de la primera part de Bola de Drac, quan en Goku era un nen, després ja ho vaig deixar córrer.

    ResponElimina
  9. el rap, molt bo!! I sí, s'enten, encara que sigui rap... jejeje De vegades has d'estar mooolt atent per captar la lletra!

    Era fanàtic de les dues primeres parts. La tercera, ja és una altra història...

    ResponElimina
  10. Jejeje m'ho passo pipa amb aquest post!! Agradarà o no agradarà però tothom coneix en Goku :-))


    ÒSCAR.- I què vols més bonic que un record infantil del teu nen jejeje
    D'aquí uns anys diràs "ai, que maco era el nen quan rapejava el Dragon Ball d'en Porta" jejeje
    Abraçades!!


    McABEU.- Jejeje la mateixa reacció que en P-cfacsbc2v :-))
    Siiiiiii això de "el castellano ralla" era un dels trossos preferits del meu nebot... i quan diu que Bola de Drac "és arte" :-))
    És que m'ho vaig passar tan bé! ;-)
    Abraçades!!


    JORDI.- Jejejeje sí, sí, totes les generacions coincidiu en això de la tercera part. Hauré d'investigar més a veure (bé, primer hauré d'investigar sobre les dues primeres jeje)
    Marxo volant amb el meu núvol Kinton! ;-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  11. El meu fill de 26 anys, ha estat sempre un entusiasta de la Bola de drac... a casa durant uns anys eren tots com de la família.

    Teniem, cues de Son Goku, fetes a mà, per a disfressar-se i no vam arribar a tenir núvol kington, perquè era massa difícil d'aconseguir.

    :) ja veig que els més joves, continuen.

    ResponElimina
  12. Ostres, a casa els nens em posaven aquest rap dia si i dia també!!!! sort que ara ja els ha passat la dèria :)
    per mí la millor la primera de bola de Drac,després ja em perdia amb tantes transformacions i evolucions :)
    Jo no sé com poden llegir aquests còmics que comencen per el final!!! es clar que pensant-ho bé jo sempre començo els diaris i les revistes per la última pàgina :)
    petonets

    ResponElimina
  13. Bufff!!!!
    Quants rècords amb el Goku, el Vegeta (m'encantava) i tota la colla!!!
    Quantes tardes davant de la tele veient totes les seves aventures...
    Això si en català sempre, que en castellà, no hi havia manera!!!!! (em sembla que no vaig aconseguir veure mai un capitol sencer en la llengua de l'imperi XDDDD)
    Qui no recorda els tornejos de les arts marcials, les capsules haipoi, el follet tortuga, el deu namack, en cor petit, en Son Gohan...

    Jo dec ser de les que els va marcar i van créixer amb aquesta sèrie!!!

    ResponElimina
  14. També dir que el rap, l'he seguit sense dificultat, la lletra s'enten, i et venen al cap els noms dels personatges ....

    ResponElimina
  15. M'encantava llevar-me els matins de diumenge (farà prop de 20 anys....) Preparar un bon esmorzar i menjar-me'l al llit veient bola de drac.... m'encantava!!!!!!!! Però com dius, va anar "degenerant" en una sèrie, i que ja només la recordo amb enyorança. Gràcies per dur-la a la meva memòria com la recordava :) Un petó i bon cap de setmana !!

    ResponElimina
  16. Diguem-ne que vaig enxampar la sèrie de ple, vaig néixer l'any 88 i probablement no me n'he perdut mai cap capítol de les dues primeres temporades. Sempre ho veia abans d'anar a escola per la tarda però l'última temporada no l'he arribat a començar, no vull que es caigui un mite que va marcar la meva infància juntament amb Oliver i Benji, Doraemon, Flai...

    ResponElimina
  17. Ais, mai em va agradar Dragon Ball, però el rap és ben curiós! :D

    Una abraçada Assumpta :)

    ResponElimina
  18. Vaig tornar-me a viciar a la repetició que feien a Cuatro, no era el mateix en castellà perquè perdia molt, però només pels dibuixos, m'hi vaig enganxar. Així que ja ho veus, una de les millors sèries. Ah, i la cançó del final de Bola de Drac, encara me la sé: "tot és molt fabulós, misteriós, somiador... jo vull fer amb tu, aquest viatge estrany i molt llunyà". Mira si n'ensenyava de coses maques.
    I el rap, doncs una mica... diferent al què estem acostumats!!

    Petons i gràcies per aquest remember!!

    ResponElimina
  19. Jo també vaig anar a l'Abacus (segur que un altre) dissabte passat, però pel matí i vaig veure un manga d'aquests. Me'l vaig estar mirant perquè me'n vaig haver de mirar molts capítols quan els meus fills eren petits! I els meus germans encantats de mirar-ho amb els nebots i discutir-ne i tot!

    ResponElimina
  20. Jo de petita vaig passar-me moltes estones davant la tele mirant-lo, però després va perdre tot l'interès...
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  21. El rapero es diu... Porta? com aquest servidor vostre que ara és de vacances??

    Bé, Assumpta, no volia fer-ho públic però em veig obligat a confessar-ho: he hagut de deixar al blog perque ara em dedico a la música!!! :-)

    Bon cap de setmana, maca.

    ResponElimina
  22. CARME.- Agafa molt més d'una generació, em fa molta gràcia ;-)
    Jajaja m'has fet riure amb això de les cues fetes a ma!!
    (Jo en tinc un de Núvol Kinton, si vols, només l'has de demanar que us el deixo jeje)
    Petons!!


    AIGUA.- I pensar que jo no l'havia sentit mai abans!! :-)
    De fet, si no es parla amb els nanos, un es queda desfassat en un tres i no res :-)
    A mi m'agradaria que tots els llibres comencessin pel final... i que estessin escrits amb lletres totalment inverses a com són ara, suposo que el meu cervell optimitzaria recursos :-))
    Petons!!


    LUTHIEN.- Jejejeje m'encanta llegir-vos!! De veritat que li he de demanar al meu nebot que m'expliqui més detalls :-)
    Parlant en general, els doblatges catalans són molt bons, així que suposo que tot influeix ;-)
    Jo m'he posat tantes vegades el rap que també entenc ja moltes coses jeje
    Petons!!


    CRIS.- Gràcies al meu nebot que, ensenyant-me la música que duia gravada al mòbil li va sortir aquest rap... i aquí va començar l'història! ;-))
    Entre tots m'esteu fent venir ganes de veure-la! Però, clar, ara ja no fan aquells primers capítols :-)
    Petons!!


    JORDI.- Tu vas néixer al 88 però el meu germà ja té 46 anyets i també s'ho mirava! jajaja
    Sort que ho va fer! Així suposo que en deu poder parlar amb el seu fill :-))
    I això d'aquesta tercera part dolenta s'haurà d'investigar els motius :-)
    Ep! El Doraemon m'agradava a mi i tot! ;-))
    Abraçades!!


    TONI.- Ah! No pateixis, la unanimitat també és avorrida jejeje
    De totes formes, a València el doblatge era en català o castellà, ja que per aquí diuen que canviava molt :-))
    Abraçades!!


    INSTINTS.- Jejeje m'has fet gràcia recordant la cançó! Jo em sé la del Doraemon :-))
    I de Bola de Drac, tot i que mai de la vida l'havia vist, em sona un tros que diu "Bola de drac zeta, t'estima tot el món" :-)
    Veus? Ara m'agradaria que la tornessin a fer... encara la miraria :-))
    Petons!!


    CÈLIA.- Jo vaig anar a l'Abacus a Barcelona :-)
    Però aquí a Reus en van posar un farà un parell d'anys i és molt, molt maco, molt complert. Han fet com dues botigues separades (però seguides, al mateix carrer) una és la llibreria i l'altre la papereria... A les dues hi passaria hores! :-))
    El meu nebot estava encantat de que l'escoltés... i jo de que m'ho expliqués :-)
    Petons!!


    EVA Ostres, veig que tu també et sumes a la teoria de que la tercera part no val la pena!
    Què estrany que fessin això, oi?
    A veure si ho repeteixen i ho puc mirar :-))
    Petons!!


    FERRAN.- Holaaaaaa rapero vacacional!! (o vocacional)
    M'omple de satisfacció i és un gran honor per a mi que hagis triat el meu humil blog per anunciar aquesta nova faceta artistica teva. Gràcies, de veritat :-)))
    I tu no miraves Bola de Drac? El meu germà en té 46 i s'ho mirava! Tu ets molt més jove ;-))
    Bon cap de setmana :-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  23. Hola Assumpta!
    Mentre no et faci un Kame-hame-ah ;)
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  24. SÍLVIA.- Ufff menys mal que Google i YouTube ho expliquen tot!! He vist el primer Kame hame ha de Goku, quan era petit i un altre que diu que és el millor que va fer.
    Nooooo, això no m'ho farà a mi!! :-)) a sobre que parlo bé d'ell ;-)
    Petons!!

    ResponElimina
  25. No tengo idea, pero hoy le pregunto y te cuento. Besotes y buen finde, tía Elsa.

    ResponElimina
  26. doncs m'encanta aquesta nova categoria de post inqualificable.
    A mi m'agradava molt Bola de drac, la del principi.
    Després vaig desconnectar. I la darrera part m'agradava perquè la veia amb un nen a qui li feia de cangur.
    Era molt maco tot plegat

    ResponElimina
  27. TÍA ELSA.- Jejeje qué bueno!! Vale, vale!! Preguntale y me contás!! :-))
    Besos!!


    RITS.- Ai!! Ara m'has recordat a quan jo també feia de cangur fa molts anys, quan estava a primer de carrera!! I també miravem la tele, clar!! :-))
    Ai, que joves sou la majoria!! ;-))
    Petons!!

    ResponElimina
  28. Bola de drac en les primeres temporades era el nostre ídol, després això ha anat canviant però sempre hi ha petits personatges que formaran part de nantros!

    ResponElimina
  29. CESC.- Saps una cosa, xiquet? :-)
    Ahir al vespre anava a canviar aquest post i posar-ne un altre, però després vaig pensar que no, que el deixaria una mica més perquè pensava que potser avui tu el podries veure :-)) i m'agrada que l'hagis vist ;-)
    Blogàires que estan en els 40, en els 30, en els 20... el meu nebot, que en té 14!... veig com us ho passaveu de bé amb aquesta sèrie! ;-)
    Abraçades!!

    ResponElimina
  30. Jo també sóc de la Generació Bola de Drac. Quan era petit era la meva sèrie preferida. El problema de la tercera part (Bola de Drac GT) és que només va aparèixer com a sèrie de televisió (no com a manga) i que no estava feta pel creador original, Akira Toriyama. Resultat: un nyap. Les dues primeres parts, obres mestres sense discussió!

    ResponElimina
  31. BUENO, BUENO, BUENO!, Assumpta, quin tema has hagut de treure! Bola de Drac va ser, senzillament, immensa! Brutal!! Una sèrie molt discutida per la violència que s'hi veia, tenint en compte que va estar precedida d'altre com caballeros del zodíaco, les quals no eren menys sanguinàries, només més curtetes i amb menys èxit...

    Pel que fa a Bola de Drac, en vaig ser una MOLT GRAN FAN! I el defensaré fins a la mort! :) Hi estava tan engaxada que fins i tot vaig transigir a veure l'última part de la saga en castellà, Dragon Ball GT. La meva veïna (que tenia més pèmpins que jo) cada setmana es comprava el vídeo que no recordo si portava un o dos capítols i ens els empassàvem les dues juntes. Pel que fa als comentaris que la tercera no és tan bona... diguem que l'Akira Toriyama ja no hi treballava, així que... Era diferent!

    ResponElimina
  32. Jo, que sóc un gran fanàtic de Bola de Drac, quan vaig descobrir el DragonBallRap em vaig fotre un fart de riure i, a més a més, té un mínim toc de protesta.

    Segons el meu parer, però, la tercera part -Bola de Drac GT- no és tan bona com les altres dues, però segueix la tònica general.

    *Sànset*

    ResponElimina
  33. MA-POC.- Jejeje veig que estàs totalment d'acord amb el rap, que diu que les dues primeres son "art" :-))
    Ui, això de canviar el dibuixant, o el guionista per seguir una sèrie no m'ha agradat mai...
    Sou moltíssims els seguidors de Bola de Drac, ja ho veig jejeje
    Abraçades!!


    NÚR.- Immensa, brutal i la defensaras fins a la mort!! Uuui!! això sí que és una fan amb totes les lletres! jejeje
    Mira, això de veure la tercera part com a "diferent", doncs és més positiu que dir el que diuen els demés :-))
    Jejeje que mones les dues veïnetes mirant els capítols!! ;-)
    Petons!!


    SÀNSET.- Jajajaja la veritat és que jo tot just fa una setmana que el vaig descobrir i l'he escoltat un munt de vegades i me'n sé trossos sencers (pots suposar que els que diu que "prefiero en catalán, el castellano ralla" i coses així jejeje)
    Mira, veus? Tu ets més moderat amb la tercera part :-))
    Abraçades!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!