dissabte, 15 de gener del 2011

Ivan Tibau serà el nou secretari d'Esports de la Generalitat.


Aquest matí, en posar la ràdio, he escoltat una notícia que m’ha agradat...

Ivan Tibau serà el nou secretari d'Esports de la Generalitat

Així doncs, faig aquest post per celebrar que algú que, pel que he anat coneixent d’ell a través de les seves decissions i actuacions sempre m’ha caigut genial, tindrà ara l’oportunitat de treballar més a fons en un àmbit que coneix molt bé.



Copio de la Viquipèdia

Ivan Tibau i Ragolta (Lloret de Mar, 27 de gener de 1973) va ser un jugador d'hoquei patins català, que actualment és entrenador d'un equip base del CH Lloret.

Ha estat internacional per la selecció catalana en diverses ocasions. Ha estat capità de Catalunya des del Campionat del Món "B" de Macau 2004 fins la seva retirada de la selecció catalana el 29 de desembre de 2007 coincidint amb el partit que enfrontà Catalunya a l'equip mundial del Reno World All Stars. Pocs dies abans, el 24 de desembre, Tibau va rebre un acte d'homenatge a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

El 19 de setembre de 2003 anuncià en declaracions a Catalunya Ràdio que no tornaria a jugar amb la selecció espanyola, tot i que la catalana no pogués competir oficialment. La decisió, també considerada pel porter català Jaume Llaverola, fou presa a conseqüència de la seva exclusió de la convocatòria del Campionat del Món "A" de Portugal argumentada, segons els jugadors, per haver demostrat sempre preferència a jugar per la selecció catalana que l'espanyola. Les declaracions li va costar l'expulsió del combinat espanyol, on Tibau havia jugat gairebé sempre durant els darrers anys.


Al finalitzar la temporada 2007-2008, Tibau anuncià la seva retirada com a jugador i acceptà la proposta de dirigir el CH Lloret que li va fer Albert Pons, entrenador del primer equip d'aquell moment. Tibau, a més a més, ha estat treballador de Caixa de Girona a Blanes i regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lloret de Mar per CiU.

20 comentaris:

  1. Com a jugador, l'havia vist quan jugava amb l'Igualada H.C. i era molt bo; això sí, com a persona, i pel que, poc o molt, l'he anar seguint amb els anys, em sembla encara millor.

    ResponElimina
  2. Aquest nomenament és una molt bona notícia. L'anterior govern, amb el tema del reconeixement de les seleccions catalanes va començar força fort (avui hi ha moltes més federacions reconegudes que fa quatre anys, tot i que d'esports poc seguits) però darrerament la flama s'havia apagat una mica. L'Anna Pruna va fer el que va poder.
    Tot i les dificultats, estic convençut que una de les prioritats de l'Ivan Tibau serà donar una empenta a l'oficialitat de les seleccions. Una tria que també m'ha agradat d'una persona que s'ha mostrat, de forma desacomplexada, com a independentista.

    ResponElimina
  3. Deu ser el que necessescita l'esport català.Que tibi, que tibi força sense trencar res més que la monotonia del centralisme infest. Anton.

    ResponElimina
  4. vaja, un Tibau que arriba a lgun lloc. :-)
    És broma. Recordo perfectament qu eescoltava per la ràdio el primer partit oficial que va jugar la selecció catalana en aquell campionat del món B. I vaig pensar: "mira que si Tibau fa el primer gol oficial de la selecció catalana". I així va ser.

    ResponElimina
  5. Doncs està bé que persones com ell comencin a estar es situació de fer coses, ni que sigui a petits passos, però sens e aturar-nos. Jo també me n'alegro

    ResponElimina
  6. Em sembla un bon nomenament. Almenys té les idees clares i sap cap a on vol anar. Desitjo que tingui molt d'èxit.

    ResponElimina
  7. Jo també li desitjo molt d'èxit en la seva feina.
    Espero que sàpiga aguantar la pressió perquè estic segur que se'l criticarà molt per les seves idees abans de que pugui començar a treballar.

    Clar que això de rebre crítiques abans de començar a fer la feina ha passat amb gairebé tots els nous membres del govern, la política (mal entesa) ja ho té això.

    ResponElimina
  8. Doncs està molt bé que els que ocupen els càrrecs no siguin uns simples buròcrates i que sàpiguen realment com funciona per dins l'àmbit al que es dediquen. Podrà fer una bona feina, si el deixen.

    ResponElimina
  9. LLUÏSA.- És un dels "grans" de l'hoquei català... i estic totalment d'acord amb tu ;-) Ha demostrat ser algú conseqüent amb les seves idees i espero que pugui fer força feina!! :-))


    ALBERT B. i R..- Sí, quan he posat la ràdio (pels matins normalment tinc posada Catalunya Informació mentre vaig fent coses) i ho he sentit, doncs he tingut una alegria :-)
    Li desitjo moltíssima sort i que puguem anar fent passos en la direcció que volem ;-)


    REBAIXES.- Sí, ANTON, que tibi fort i que es mostri valent, com sempre ha estat. I que la sort l'acompanyi! ;-))


    JESÚS M. TIBAU.- Hehehe segur que em creus si et dic que, en sentir la notícia, m'he recordat de tu! ;-))
    Ja veig que sou una "família" en que tots arribeu lluny! ;-))


    CARME.- Sí, tot el que sigui anar endavant serà bo... Si els passos poden ser més grans, doncs millor, però, com tu dius, sense aturar-nos! :-))


    JOSEP LLUÍS.- Sí, algú que ha estat valent i ha seguit endavant posant els seus ideals en primer lloc... i això poca gent ho fa. Per això sempre ha estat una persona que m’ha inspirat molt de respecte. Què tingui molta sort! ;-)


    McABEU.- Sí, segur, segur que de crítiques en rebrà moltes i, com tu dius, en molts casos, abans que comenci a treballar :-)
    Ara bé, quan persones com l'Ivan Tibau són criticades i segons d'on vinguin les crítiques, el que passa és que en surten reforçades :-))


    XEXU.- Sí, jo sempre he pensat que els alts càrrecs han de tenir experiència en la feina que han de fer. Per exemple qui ocupa la Conselleria de Sanitat hauria de ser metge o quelcom relacionat; la conselleria d’Educació, doncs algú que hagi estat mestre o professor... i així. Si no coneixes el terreny “en directe”, poc podràs saber els problemes reals d’allò que has de dirigir. A veure si té sort i anem fent passos en la bona direcció! ;-)

    ResponElimina
  10. No conec gaire aquest xicot ...vull dir que ara mateix m'has agafat de trascantó però trobo molt bé que s'encarregui d'allò que coneix...almenys sabrà per on anar ....hi estic d'acord!

    ResponElimina
  11. Espero que en Tibau aposti per la catalanitat. Segur que serà així!

    ResponElimina
  12. Gràcies pel teu comentari al meu blog. Si no fos per l'A i la M i la fe que em queda, fa temps que hauria fet un disbarat.
    Espero que tinguis un 2011 fantàstic!

    ResponElimina
  13. Jo no el coneixia. Esperem que el que dieu es compleixi.

    ResponElimina
  14. En conec poca cosa, tot sigui dit, però em sembla una bona tria.

    ResponElimina
  15. ELFREELANG.- Has d'estar ficat una mica en el món de l'esport (ni que sigui com a espectador hehehe) per conèixer-lo, ja que no és ni futbolista ni de bàsquet, però és un lluitador de primera pels seus ideals :-)


    JORDI BANYERA.- I tant!! Així ho ha demostrat amb les seves decisions fins ara! :-)


    MAFALDA.- Sé el que és el "dolor", tot i que no puc ni comparar el que és una artritis amb la fibromialgia, seria com comparar un ratolí amb un elefant... En el teu cas entenc que a vegades deu ser desesperant, dolor fort i constant... però tens dos pilars enormes que mereixen tot l'esforç que fas. No et rendeixis!! Una abraçada immensa i segueix essent tan lluitadora com fins ara! :-))
    Feliç 2011!! Per a tu i tots els teus!


    KWEILAN.- Per la seva trajectòria a mi m'inspira moltíssima confiança. Esperem que l'acompanyi la sort!! :-))


    MIREIA.- L'hoquei no és esport que surti cada dia als mitjans de comunicació, però la seva aposta clara per la selecció catalana quan amb l'espanyola ho podia guanyar tot (perquè tots són catalans, clar) va demostrar que, a vegades, hi ha qui es deixa guiar pel cor :-))

    ResponElimina
  16. Bona elecció,
    a veure si la política no li fa perdre el nord!

    ResponElimina
  17. Feina a fer en té. A veure si se'n surt. L'esport català té molt bon nivell, això ho sabem tots, cal cuidar-lo i potenciar-lo encara més.

    ResponElimina
  18. Aquest m'agrada. No com lasenyora consellera de justícia...

    *Sànset*

    ResponElimina
  19. Ben pocs han tingut els ******* de dir que no a la selecció espanyola... A veure si entre tots aconseguim alguna cosa!

    ResponElimina
  20. ESTRIP.- Jo vaig tenir una alegria quan ho vaig sentir :-) No crec que ara canviï, crec que té les idees molt clares ;-))


    RITS.- El més important de tot és que l'esport català ha de ser això: català! ;-)
    Una nació, una selecció!!


    SÀNSET.- A mi l'historial de la de Justícia tampoc m'agrada gens... però veurem què fa...
    Aquest sí, aquest m'agrada des d'un principi!! ;-)


    FINESTRETA.- Sí, ha demostrat ser valent i això val molt!! Espero que puguem anar avançant! ;-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!