dimarts, 13 de setembre del 2011

Endevinar el personatge.- Setembre.- Segon dia de joc i... ja tenim encertant!

Benvolguts companys blogaires:

De nou tenim un encertant a la primera pista! Com us dic sempre, a mi em costa moltíssim poder intuir si un personatge podrà resultar fàcil o difícil però, sincerament, pensava que aquest seria més difícil. Creia que les primeres pistes encara serien poc clares... però bé, d’altre banda tampoc em sap greu que el joc s’acabi aviat, al contrari, m’alegra veure que la gent s’ho treballa, busca, fa deduccions...

En aquest cas ha passat una cosa en la que jo no pensava. I és que Agatha Christie, en principi, podia encaixar també en les pistes. Dic “en principi” perquè, en la meva forma de veure-ho, l’any 1890 és el darrer d’una dècada, però ja sé que aquest tema sempre genera discussions, així que admeto que algú pogués pensar que l’any 1890 era la darrera dècada del XIX.

El cert és que a mi ni em va passar pel cap, no era un truc, ni una pista per desorientar. D’altre banda, Agatha Christie tenia els ulls clars, i amb una forma ben diferent de l’ull del personatge misteriós.

Aquí teniu l’Agatha:


I aquí l’ull que vaig haver de distorsionar una mica, envellint la foto, perquè sinó Google Images trobava el personatge immediatament, amb el sol ull!!


El cert és que molts de vosaltres heu apostat per la Reina del Crim: En XEXU, en MAC, en JESÚS PÁRRAGA, l’ELFRI, la CARME i la RITS... Majoria absoluta!! :-)
Em sap greu dir-li a l’ÒSCAR que no és la seva besàvia (tot i la gran semblança... hehe) ni la Núria Feliu que diu en JORDI BANYERA (aaaaai!! De poc!!)
En JPMERCH i la BARCELONA M'ENAMORA, encara no havien arriscat a dir cap personatge. A veure si a la propera hi ha més sort! ;-)


Però no, no era ni Dame Agatha, ni la Núria Feliu, ni la simpatiquíssima besàvia de l’Òscar...

El personatge era, com endevina en McABEU després de reflexionar sobre les dades i de provar noves opcions, EDITH STEIN. Us copio quatre dades de la Viquipèdia: "Edith Stein, en religió Teresa Benedicta de la Creu (Wrocław, 12 d'octubre de 1891 - Camp d'extermini d'Auschwitz, 9 d'agost de 1942) va ser una filòsofa alemanya, convertida del judaisme al catolicisme i religiosa de l'Orde dels Carmelites Descalços. Va ser detinguda pels nazis i enviada al camp d'extermini d'Auschwitz, on va morir. En 1998 Joan Pau II va proclamar-la santa i l'any següent va ser declarada co-patrona d'Europa.
"



Així doncs, hi ha un encertant, en MAC! ENHORABONA!! :-)

CLASSIFICACIÓ GENERAL A DIA D'AVUI (Els empats van per ordre alfabètic)

CINC ENCERTS: McAbeu
QUATRE ENCERTS: -----
TRES ENCERTS: -----
DOS ENCERTS: P-cfacsbc2v
UN ENCERT: Aigua, Barcelona m'enamora, Carme Rosanas, Elfreelang, Jo Rai!, Òscar, XeXu i Zel

Gràcies per jugar i fins el mes que ve!

12 comentaris:

  1. jejeje, ja et vaig dir que no l'encertaria!

    felicitats, Mc!

    ResponElimina
  2. Un altre personatge que no coneixia. La veritat és que potser les pistes encaixaven, però amb la foto ja es veia que no havia de ser Agatha Christie... però com que no se m'acudia res més...

    ResponElimina
  3. Ahir a la nit, després de cello, vaig mirar-me una mica de passada els posts del dia i em vaig llegir el teu i vaig estar tentat de participar amb Agatha Christie com a candidata. El problema era que estava connectat a través de l'IPod i per deixar un sol comentari m'hi estic la vida.

    La propera segur que participo, que ja toca!

    ResponElimina
  4. En McAbeu és, com el Barça, d'una altra galàxia. De fet estic convençut que si s'hagués tractat de la meva besàvia, ell també ho hagués encertat abans que jo.

    Em poso dempeus, miro l'horitzó i començo una sincera ovació per aquest crack de les endevinalles ...

    plas-plas-plas-plas-plas-plas ....

    ResponElimina
  5. je, je, je.... m'ha fet partir de riure el comentari de l'Òscar, però hi estic totalment d'acord. Si hagués estat la meva besàvia, en Mc també ho hauria encertat abans que jo.

    Je, je, je... encara ric!

    La primera idea que vaig tenir era en realitat la bona... vaig pensar "no l'encertaria ni en 4 dies ni en 4 anys" i realment és així.

    Mc, em trec al menys una dotzena de barrets un darrere l'altre.

    ResponElimina
  6. Gràcies ÒSCAR i CARME, però de totes maneres no ho provarem això de les vostres besàvies, eh!. :-)))
    No és cap secret que m'agrada jugar a aquests jocs, m'ho passo molt bé fent treballar a Mr. Google i jugant amb les pistes (i en això no hi influeix que la imatge estigui més o menys distorsionada ;-D). Per aquest d'avui, la pista principal ha estat la data de naixement. Només començar amb 1890 ja sortia Dame Aghata i així ho he dit, però gens convençut perquè no he pogut trobar cap imatge que s'hi semblés prou. Així que he continuat buscant per internet "dones famoses del s. XIX" :-D fins que ha sortit aquesta llista on he trobat la solució.
    Dius ASSUMPTA, que no et sap greu que el joc s'acabi tan aviat... doncs a mi si que me'n sap, però també em fa il·lusió trobar la solució. :-))

    ResponElimina
  7. Immediatament em va venir al cap l'Agatha....felicitats al Mac és que ho encerta tot aquest home!!!!

    ResponElimina
  8. Uff, no la coneixia pas!!

    Al·lucino amb en Mac, és completament un crack, tot un expert de l'endevinalla, un detectiu de primer nivell!!!! No se n'hi resisteix ni una!!! Felicitats per saber-ne tant i tant Mac!! Ens deixes amb la boca ben oberta! :o

    ResponElimina
  9. Jo tampoc la coneixia. Home Assumpta, que això ho fas complicat per les ments poc intuïtives com la meva. Vaig dir la Núria Feliu esforçant-me molt!

    Bé, ho seguirem intentant la propera vegada...

    ResponElimina
  10. El dia que vegi el McAbeu intentaré posar-li el dit a l'ull, com el Mou! Les encerta totes el tio!

    ResponElimina
  11. RITS.- Tu segueix jugant, eh? ;-) estic segura que n'encertaràs algun, i fas bé de mirar de dir-ne algun, no se sap mai ;-))


    XEXU.- Però et felicito per haver dit alguna cosa, encara que no ho tinguessis clar, així es juga més i ves a saber, igual per sort hagués pogut ser... :-)


    MBOSCH.- Caram l'Agatha, quin èxit!! ;-)
    Això, això, a la propera espero la teva participació!!


    ÒSCAR.- Hahahaha tens cada cosa!! :-D
    Però si, no t'estranyi que fos així, en Mac és un investigador de primera!
    Ara tinc molta curiositat per veure una foto de la teva besàvia... seria possible? :-)


    CARME.- A la propera poso la foto de la besàvia d'algú, a veure si en Mac l'encerta! :-DD
    L'ÒSCAR té un sentit de l'humor genial!!
    Dona, amb quatre pistes segur que l'hauríeu encertat molts, a la que hagués parlat de camps de concentració i donat altres dades, googlejant l'hauríeu tret :-)


    McABEU.- T'ho dic de veritat que no em sap greu quan l'encertes a la primera, perquè sé que t'has passat una bona estona buscant, comprovant dades :-)
    Si em diguessis que l'has encertat de "xiripa" sí que pensaria "ostres, potser amb més pistes hi hagués hagut més encertants", però no, no, tu t'ho curres, per tant em fa molta gràcia :-)
    Ja estic pensant quin pot ser el proper personatge... alguna besàvia? hahaha


    ELFREELANG.- En MAC és un enigmista de primera, el blog que té és ben bé el que més li escau :-)


    BARCELONA M'ENAMORA.- Jo també al·lucino, t'ho dic de veritat... Ja sé que en sap un munt, però sóc la primera que es queda parada... i per això em fa gràcia, perquè veig que s'hi dedica, busca, relaciona... :-))


    JORDI.- Homeeee tu que ets en SúperBanyera, hauries de tenir alguna mena de visió telepàtica oculta que et fes endevinar el personatge... A veure si el mes que ve!! :-)
    Noooooo, veus? veus com en Mou ensenya a fer coses lletges? Els bons nens no ho fan això de ficar el dit a l'ull, JORDI, sigues bon nen :-P

    ResponElimina
  12. He anat passant però per res l'hagués encertat, això sí tenia curiositat per saber qui era.
    Gràcies per la teva explicació, així he pogut conèixer el personatge.
    Una abraçada.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!