diumenge, 20 de novembre del 2011

Avui he anat de concert...

Sí, sí, avui he anat de concert... Un recital maquíssim... i gratis! que en aquests temps que corren sempre s’agraeix moltíssim!

De fet, era un concert-pregària o una pregària-concert amb el grup Canta la Teva Fe, una colla de joves entre els que hi ha dos mossens (el vocalista i el bateria) que han animat la tarda de Festa Major a la meva Parròquia. I és que avui, festivitat de Crist Rei, darrer dia de l’any litúrgic cristià, és la diada de la meva parròquia, ja que porta aquest nom.

Jo estava fent algunes fotos per posar al nostre blog i he pensat en gravar –amb la mateixa càmera- algun fragment de cançó. No és cap gravació de qualitat, però em fa gràcia posar-ne aquí un dels trossets, mentre espero que YouTube acabi de carregar-ne d’altres i poder fer l’article del blog parroquial.




Per cert, que com ja he dit que es “fi d’any”, aprofito per dir que diumenge que ve comença el “nou any” amb el primer Diumenge d’Advent (Advent: són les quatre setmanes de preparació per Nadal) i... què passa cada any a la catosfera per aquestes dates? Doncs cliqueu aquí i ho sabreu! ;-)

24 comentaris:

  1. M'agrada aquest concert, segur que us ho heu passat molt bé. Es veu una ambient molt maco!

    ResponElimina
  2. M'has fet viatjar als quinze anys, quan la cara se'm va omplir de borrissol de la nit al dia.

    ResponElimina
  3. ...veus...
    a mi m'haguessis trobat a la guitarra o les percussions, quasi segur, fa una pila d'anys...
    ;¬)

    ei! tots tenim un passat... i va ser bonic, i divertit... després el món gira com gira, i un es desencisa de les coses per molts motius...
    Petonet ;¬)*

    ResponElimina
  4. Segur que us ho vau passar molt bé, fan goig aquests actes i està molt bé poder compatir-los, gràcies per fer-ho amb nosaltres. :-)

    ResponElimina
  5. Però aquest no era un concerts d'aquells de 'desmelenar-se' i acabar fent la guitarra gratant la panxa, oi?

    ResponElimina
  6. CARME.- Sí!! ;-) La veritat és que va estar molt bé, llàstima que els vídeos -gravats amb la petita càmera de fotos que vas veure- no tenen qualitat ni d'imatge ni de so, però ho vàrem passar molt bé!! ;-)))


    JPMERCH.- Ai JOTAPÉ!! Ara resultarà que vas tocar amb el conjunt d'en BARBOLLAIRE! ;-))
    Explica, explica...
    Ostres, quin canvi d'imatge més radical!! Qualsevol dia jo em canvio la meva... o no :-D


    BARBOLLAIRE.- Hehehe i tant que tots tenim un passat!! Si jo expliqués quan... bé, no cal, no cal :-DD
    Molt xula la foto, m'ha fet gràcia que l'enllacessis aquí!! ;-)



    McABEU.- Sí, sí, moooolt bé va estar!! Llàstima que, com li he dit a la CARME, la meva càmera i les meves facultats de "filmadora" no són les més òptimes, perquè ho vàrem passar molt bé ;-))


    XEXU.- Hehehehe llàstima que em vaig quedar sense espai a la targeta justament a la cançó que he posat i es va acabar la filmació "per força", que sinó hauries sentit els crits, xiulets victorejant i aplaudiments a lo bèstia :-D
    Les cançons anaven, amb ritmes molt diferents, alternades amb fragments llegits, molt breus, de reflexió, més aviat com si fos una mena de recital de música i poesia...
    Ara bé, al final es va desfermar l'eufòria i sí, sí la gent cantava i ballava feliçment :-P

    ResponElimina
  7. Bon concert! ara ens falta el concert econòmic...bon començament de setmana!

    ResponElimina
  8. Quina marxa!
    Les meves filles ja estan esperant que comencin les setmanes del compte enrere... per menjar-se la xocolata del calendari d'Advent!

    ResponElimina
  9. Què marxós el mossèn! La cançó, però només se sent la meitat! L'altre està en silencia malgrat que es veuen les imatges!

    ResponElimina
  10. Segur que us heu divertit pq sona animat.

    A mi pel que fa a música de tipus religiós, fa anys vaig escoltar en directe cants gregorians en un monestir de monges i em va encantar. Vaig comprar un cd i tot (d'un altre monestir però) pq era una música preciosa, però com en directe res, em va semblar que flotava i tot!

    Al vídeo que has penjat veig que tots porten la mateixa samarreta, és la del grup, o té que veure amb la parròquia?

    Una abraçada!:-)

    ResponElimina
  11. ELFREELANG.- Hehehe sempre tens l'enginy a punt! ;-))
    Em sembla que aquests del PP no estan per la labor... que facin, que facin... que ja s'ho trobaran! :-))


    JOMATEIXA.- Sí!! hehehe molt de ritme! ;-)
    Em sembla que me'n hauré de comprar un per mi de calendari d'aquests, que a mi també m'agrada la xocolata!! :-))


    JORDI BANYERA.- Sí, aquest mossèn (el vocalista) el vàrem tenir "en pràctiques" quan era seminarista i és molt estimat a la Parròquia, i el bateria està a una de les parròquies més populars de Reus, així que tots dos són molt coneguts per aquí i, llàstima del so de la gravació, perquè en directe sonava molt, molt millor :-))
    Però he fet la prova i jo sí que ho sento sencer, eh? A vegades YouTube ja les fa coses rares.


    CAS.- Va estar molt bé ;-) i el que a mi em va sorprendre va ser la gentada que hi havia. L'església totalment plena de gom a gom... amb el mal temps, amb la jornada d'eleccions... em va fer il·lusió. Suposo que és pel que li he dit al JORDI, perquè els dos mossens són molt coneguts i estimats per aquí i, a més, és que ho fan molt bé.
    Uaaaau, el gregorià... és tan relaxant... entenc aquesta sensació que dius que et semblava que flotessis :-)
    Les samarretes són les del grup, posa CTF (Canta la Teva Fe) i la T del mig és més gran i té com una flama encesa, símbol de l'Esperit Sant ;-)

    ResponElimina
  12. Ara mateix no puc escoltar la cançó però en tinc ganes. Hauré de buscar els auriculars...

    El que ja et puc abançar és que sembla que aquest cellista té una bona posició. La clavilla a l'altura de l'orella, l'esquena ben recta... Ara, jo acostumo a seure més al límit de la cadira.

    M'alegro que t'ho hagis passat bé. I això del calendari de l'advent, tu anota-m'hi però explica'm bé com he de penjar el que escrigui i quin dia i tot això.

    ResponElimina
  13. Rellegint el meu comentari m'han començat a sagnar els ulls.

    He escrit aBançar. Quina vergonya...

    ResponElimina
  14. hi ha concerts que recomforten l'ànima, oi?
    el de la coral el dia de sant esteve és tot un espectacle!!! ja tinc ganes que arribi (fa tres anys que estic malalta el dia de sant esteve!!!!)

    ResponElimina
  15. Ai Assumpta, crec que he deixat el comentari que et volia deixar a tu al blog de Crist Rei.... mareta meva, crec que és hora d'anar a dormir.

    No sé si el pots recuperar... si no, m'ho dius i te'l torno a posar!!!!

    Bona nit!

    ResponElimina
  16. Blogger El porquet ha dit...

    Veig que ja t'ho saps passar bé, eh? Això del calendari de l'advent no ho havia vist encara! (l'any passat potser per aquestes dates encara no havíem coincidit).

    Però de què va exactament? He clicat l'enllaç però no m'ha quedat clar en què es basa.

    *******************************

    Hehehe ja està, PORQUET, no pateixis, esborrat d'allí i copiat aquí ;-)

    ResponElimina
  17. MBOSCH.- Et prometo que quan vaig veure el cellista jo, que no hi entenc gens ni mica, també vaig tenir la sensació que ho feia bé i vaig pensar que si podies veure el post et faria gràcia comentar-ho :-))
    Xiquet!!! Sagnar els ulls!! Mare meva! Però si això és una falta de mecanografia, que la "b" i la "v" són a tocar i a vegades passa :-)
    En quant al tema del calendari, jo t'ho explico: Tu escrius el post i me'l passes a mi per mail i el programaré al blog Calendari d'Advent... i si tens algun dia preferit m'ho dius i te'l guardo. Que no sigui diumenge que els té la CARME ;-))


    RITS.- Des d'aquí envio una bona quantitat d'energia positiva perquè aquest any per Sant Esteve estiguis en plena forma! ;-))
    Sí, la veritat és que aquest concert va ser molt, molt maco :-)


    Ma. VICTÒRIA.- Tu que cantes en una coral hi entens força d'això, així que estic ben contenta que t'agradi!! ;-))


    EL PORQUET.- I a mi que m'havia fet il·lusió veure un comentari teu al blog de la Parròquia! hehehe però quan he vist que anava del calendari d'Advent ja m'he adonat que no podia ser... L'he copiat com he pogut, però no surt la teva imatge serrana (hehehe)
    Vols participar al Calendari d'Advent? Si? Et faig un mail!! :-))

    ResponElimina
  18. Ara fem videos Assumpta? Que xulo.

    Mbosch i porquet: Gràcies per donar-os un cop de mà amb el calendari d'advent

    ResponElimina
  19. És només que aquest post m'ha fet recordar l'època en que participava en un grup que estava vinculat a una parròquia d'ací de València i tocava la guitarra, però en Barbollaire tocava molt millor que jo.;-) Féiem el Jesucrist Superstar, Godspell, Hair i coses semblants d'aleshores. Teníem censura fins i tot, per part dels capellans més grans.

    Com puc participar en el Calendari d'Advent?

    ResponElimina
  20. Saps? a mi també m'agradava molt l'advent. Quan era petita feia d'escolana, i per tant, em tocava cada diumenge encendre una de les espelmes fins arribar a Nadal que ja eren totes enceses. M'encantava aquell tronc amb els quatre ciris a cada branca, el tinc ben gravat el cap. I ara tu me l'has fet tornar a recordar!

    ResponElimina
  21. Aquest diumenge és el primer d'Advent! T'ho dic sincerament, Assumpta: m'encantaria que a Catalunya els 4 diumenges d'Advent se celebressin tant com se celebren a Alemanya. Ahir van obrir els mercats de Nadal, a punt per l'"avant-Nadal"; són taaan bonics! :)

    He escoltat el fragment del recital: em crec que t'hagi agradat, i ho entenc, què vols que et digui :-))

    ResponElimina
  22. Ei, quin post més xulo! Ens poses al dia del calendari litúrgic, que ja se m'havia oblidat... i tens raó, Nadal està aquí mateix. Com passa el temps! A París ja hi comença a haver llumets de Nadal en alguns llocs... Ains!

    ResponElimina
  23. BARCE.- Eres escolaneta! Què maca deuries estar! Quina gràcia!! Jo tinc el meu grup de catequesi farcit d'escolans i m'encanta! Ells estan contents de ser-ho i a mi em fa molta il·lusió ;-))
    És maco l'Advent. És preciosa la tradició de la corona amb les quatre espelmes i l'encesa setmanal una a una... :-)


    FERRAN.- Siiiii!! Crec que ets dels pocs catosfèrics que saben que el proper diumenge JA és Advent!! Em fa il·lusió i tot!! :-DD
    Sí, xiquet, sí... aquí cada vegada es viuen menys aquestes coses... Com m'agradaria que fos tal com tu expliques...
    Algun any ho veuré!! :-))
    El concert va ser genial... un ambient més maco!!


    YÁIZA.- Caram, estic sorpresa pels darrers tres comentaristes... Sorpresa i feliç!! tots tres coneixeu el calendari litúrgic!! ;-))
    Ens hauràs d'explicar coses del Nadal parisí, xiqueta!! :-))

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!