dimecres, 25 d’abril del 2012

Què? / Qui?.- Abril 2012.- Segon dia de Joc.- Pistes addicionals.

Benvolguts blogaires,

Hem arribat al segon dia de joc i... encara no hi ha encertants! Però estic molt contenta perquè veig que la catosfera és plena de bons detectius, que van creant les seves línies d’investigació i van... bé, no diré res més. Tan sols donar-vos les gràcies per jugar i afegir algunes pistes noves:

- Quan vaig pensar en aquest personatge no em vaig adonar del lloc exacte del seu naixement. Lloc que avui, per a una culé com jo, no fa massa gràcia escriure i, per tant, no diré.
- El cognom amb el que és coneguda és el del seu marit. Doncs bé, les DUES primeres lletres d’aquest cognom són les mateixes DUES primeres lletres del sobrenom de Francisco Fernández Rodríguez, ex jugador del Barça nascut l’any 1944.

A investigar, detectius!!

Fins demà a la mateixa hora!

13 comentaris:

  1. Ostres Assumpta, és massa difícil per a mi!!!
    Sé que el futbolista és Gallego, xò ... res més.
    La ciutat de naixement és Londres? o Madrid?

    Xò el que em fa perdre completament és no saber res sobre la vida d'aquesta dona. Si va ser un personatge destacat del s.XIX penso que seria escriptora o potser una de les primeres científiques,... xò vaig peix, peix.....

    oooooh, que xungo!

    ResponElimina
  2. Doncs si és nascuda a Madrid i les dues primeres lletres del cognom són GA, descarto Guillermina Mota i m'inclino per Gata Ruiz de la Prada!

    O sigui, que ni idea!

    ResponElimina
  3. Elizabeth Gaskell ??

    http://es.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Gaskell

    ResponElimina
  4. Molt bé, el cognom comença per GA (el jugador era Gallego... si és del Barça jo no tinc problemes...). Ara, la xicoteta no en tinc ni idea! Brrrr, seguiré pensant però crec que davant dels monstres que corren per aquí ja dec estar fent tard.

    ResponElimina
  5. Ai que pot ser que ho hagi trobat... sort que avui no tinc gaire feina...

    Les pistes d'avui són definitives, mira que posar una novelista nascuda a Chelsea... bé, passarem per alt aquest fet. Crec que totes les pistes quadren, encara que no he trobat la seva orella. Dic que és la Elizabeth Gaskell, que com era d'esperar, no coneixeia de res de res, però això d'aconseguir punts extra esperona, eh! A veure si hi ha sort!

    ResponElimina
  6. Mmmmrrrr.. que compleixi amb les lletres en tinc una, l'Elizabeth Garret, que a més és anglesa. Però tot i que va néixer al segle XIX (1836), va morir al segle XX (1917) així que... no pot ser ella, no? Tampoc trobo cap imatge que recolzi aquesta proposta! Però estaria bé, que va ser metgessa i cirurgiana, (i feminista!) i això sempre és bo! =P

    ResponElimina
  7. Hola!

    Em sap greu no haver pogut arribar abans. Ara, amb unes quantes pistes més, és més fàcil, i diria que els trets poden anar cap a l'escriptora Elizabeth Gaskell.

    ResponElimina
  8. La tiiiinc, la tinc!!!

    És l'Elizabeth Cleghorn Gaskell, nom de soltera Stevenson, però més coneguda com a Mrs. Gaskell. Escriptora, va néixer el 1810 i va morir l'any 1865 (que poquet, pobra!). Aquesta és la imatge que vas usar per donar les pistes:
    http://booksandreviews.files.wordpress.com/2012/03/600full-elizabeth-gaskell1.jpg

    I la pista definitiva és que la dona era col·lega de Charles Dickens (ell li donava un cop de mà per publicar contes), cosa que la converteix amb seguretat (més seguretat que la resta de pistes juntes!) en el personatge que has escollit per aquest joc! ;)

    Què difícil que ens ho has posat aquest cop, Assumpta...!!!

    ResponElimina
  9. Elizabeth Gaskell (1810-1865)

    Nascuda a Chelsea

    ResponElimina
  10. Elizabeth Gaskell, escriptora.
    Buff, aquesta ha costat, però crec que avui sí.

    ResponElimina
  11. podria ser Elizabeth Gaskell

    http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Gaskell

    Aquesta bona dona del SXIX nascuda a Chealsea

    ResponElimina
  12. Ahir no, però avui si que em sembla que em quadra tot (el futbolista, la ciutat de naixement i la foto). :-))
    Jo diria que la dama misteriosa és l'escriptora anglesa Elizabeth Gaskell (1810 - 1865).

    Per cert, molt bones aquestes pistes tan futboleres que t'has empescat. :-D

    ResponElimina