dijous, 28 de març del 2013

Dijous Sant

Aquest és l'Evangeli d'avui: (Jn 13,1-15):

"Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora, l'hora de passar d'aquest món al Pare. Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l'extrem. Mentre sopaven, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de trair-lo, Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, s'aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida.


Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu: «Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?». Jesús li respon: «Ara no entens això que faig; ho entendràs després». Pere li diu: «No em rentaràs els peus mai de la vida!». Jesús li contesta: «Si no et rento, no tindràs part amb mi». Li diu Simó Pere: «Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta'm també les mans i el cap». Jesús li diu: «Qui s'ha banyat, només cal que es renti els peus: ja és net tot ell. I vosaltres ja sou nets, encara que no tots». Jesús sabia qui el traïa, i per això va dir: ‘No tots sou nets’».



Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s'assegué a taula altra vegada. Llavors els digué: «¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu "Mestre" i "Senyor", i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres»."

6 comentaris:

  1. La primera fotografia realment és colpidora. Fixa't-hi bé.

    Crec que ja t'ho he comentat, m'encanten els gestos que està fent en Francesc. Tan debo es comencin a contagiar en certes parròquies.

    Bon dijous sant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que sí que serà una forma de fer que s'anirà estenent... La gent anirà reflexionant... Francesc parla de forma molt planera, clara, directa :-))

      Molt bona Pasqua, xiqueta :-))

      Elimina
  2. ja t'ho vaig dir en un comentari anterior ....que Francesc fa patxoca...predicar amb exemples i no pas amb paraules soles...humilitat i solidaritat amb els qui pateixen bon dijous i divendres sant i bona pasqua Assumpta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies igualment, guapa!! :-))

      Es nota, es nota... és un plaer sentir parlar la gent, escoltar les seves opinions... Anem per bon camí!! :-))

      Elimina
  3. El xiquet anà a la celebració del Dijous Sant que es feia a l'Església de Sant Antoni Abat, com sempre amb l'esperança de que aquell any seria diferent i que Jesucrist no seria crucificat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pobret, quina decepció :-(
      Quan sigui més gran ho entendrà :-) i celebrarà amb molta alegria la Pasqua de Resurrecció ;-))

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!