dimecres, 30 de desembre del 2015

Lectures 2015


Començaré aquest lamentable post amb aquesta notícia...


Reconec que l'he buscat amb "segones intencions", pensant que la xifra seria més baixa i que així podria presumir de llegir més que la mitja... Però ara resulta que a la gent li ha donat per llegir!! Ves!! Estic justeta, justeta.

Dedico aquest post a l'ELFRI que m'ha animat a fer-lo i a en MAC, que comparteix molt, molt pacientment un blog de lectures molt bonic amb mi (i que em fa molta il·lusió tenir) i que, malgrat tot el meu caos, aguanta i segueix actiu gràcies al seu bon fer.

Aquests són els llibres. Els poso TOTS, tant si els he acabat com si no (alguns no els he acabat perquè s'han hagut de tornar a la biblioteca abans que els hagués acabat, altres els tinc en Stand by perquè m'agradaven molt i volia buscar a tenir un temps especial per dedicar-los-hi... en fi, menys rotllo i anem per feina:

1.- La Sergent Anna Grimm, de Montse Sanjuan (Kweilan)

2.- Muerte en Cape Code, de Mary Higgins Clark

3.- La casa del propòsit especial, de John Boyne

4.- Dickens, el observador solitario, de Peter Ackroyd

5.- La Vida i la Mort d'en Jordi Fraginals, de Josep Pous i Pagès

6.- Carta a un indecís, d'Eduard Voltas

7.- L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, de Robert Louis Stevenson

8.- Testigo en la sombra, de Mary Higgins Clark

9.- Orgullo y prejuicio, de Jane Austen

10.- El rostre de l'altre, de Xavier Antich (pendent d'acabar)

11.- Charles Dickens, de Claire Tomalin (biografia que vaig haver de tornar havent-ne llegit una mica més de la meitat)

12.- David Copperfield, de Charles Dickens (començat en espera d'acabar)

13.- Mirall trencat, de Mercè Rodoreda (començat en espera d'acabar)


NOTES i COMENTARIS:

- Títols en color vermell: Llibres escrits en català o traduïts a la llengua catalana.
- Títols en color blau: Llibres escrits en castellà o traduïts a la llengua castellana.
- Autors masculins en color verd.
- Autores femenines en color salmó.


També tinc començat, evidentment, el nostre llibre del Zurich, però no el vull posar encara perquè la meva intenció és llegir-lo bé, agafar-lo pel principi i anar pàgina a pàgina tal com s'ha de fer i no amunt i avall i endavant i enrere com he estat fent fins ara :-)

Vull remarcar el llibre de la KWEILAN, al qual no vaig fer ressenya perquè em resultaria dificilíssim fer-la d'una persona per la que sento una gran simpatia i conec personalment. A mida que l'anava llegint tenia por de que aquella lectura no fos una lectura "normal" ja que en tot moment em va resultar impossible separar-la del fet de conèixer l'autora i, quan vaig acabar i vaig pensar "està força bé!" no sabia si estava essent justa o és que em feia il·lusió, així que el vaig passar a la meva mare i la meva germana i també els va agradar, fins al punt que ma germana va dir més o menys "Ostres, si en treu un altre ja m'ho pots dir que també el llegiré" :-)

(La foto inicial del gatet és perquè sigueu més benèvols en el judici)

16 comentaris:

  1. Mirall trencat de la Rodoreda no és literatura catalana. És literatura Universal.
    Disculpa la frase, és en bona intenció.

    Bon any 2016 Assumpta.

    ResponElimina
  2. Veig motls clàssics a la llista, que està molt bé, però t'hauries d'animar a llegir més contemporanis!

    ResponElimina
  3. No ens cal ser benèvols, cadascú llegeix el que pot o vol, i m'alegra que hagis fet la llista encara que consideris que són pocs. Com veus, estàs per sobre de la mitja! Ep, però els has d'acabar, eh! Em sembla sorprenent que la mitjana de llibres superi els 10, això vol dir que molts d'aquí la fem pujar força, i això m'agrada. I m'anima, perquè jo també he vist força reduïda la llista, i em sabia greu, però mira, tenim aquest consol.

    Pel que fa al llibre de la Kweilan, jo sí que vaig fer-li ressenya i està prou bé. Però ja li pots dir a ta germana que vagi a la llibreria, perquè el segon està millor. L'estic acabant i serà la propera ressenya que publiqui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. El primer llibre és fresc i se'ns presenta la protagonista. El segon, molt bo. Tinc pendents les ressenyes dels dos.

      Elimina
  4. de la teva llista només he llegit Mirall Trencat, ja fa molt de temps. Cap més. A mi em passa al revés que tu, llegeixo més contemporanis que clàssics, tot i que de tant en tant també en cau algun.

    Doncs la teva llista està molt bé. Tot i que jo opino com en XeXu que els has d'acabar...
    Jo ja tinc pendents els dos de la kweilan. Això dels sergents i polícies em fa una mica de mandra, però els acabaré llegint, segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si! Clar que acabaré els que tinc començats! I tant! :-)

      Com no puc invertir en llibres, per això vaig "a lo segur" que és el clàssic :-))

      Elimina
  5. Feia massa dies que no em passava pel teu blog, i avui m'he dit a veure si ha penjat la llista de llibres de 2015....
    I sí!
    Vinga, bona entrada d'any. Passaré més sovint.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. compartim 7 de 13, no que hagi llegit aquest any, però que estan llegits. Bé, confesso que David Copperfield l'he vist en pel·lícula :)

    ResponElimina
  8. Em consola estar per sobre de la mitjana. Com? que no ho he demostrar? Ja ho se, encara haig de penjar la llista dels meus llibres llegits del 2015 però això ja serà en el 2016, sóc un home ocupat.

    ResponElimina
  9. Molt bé Assumpta, a més d'un llibre per mes, a seguir, llegir és un dels plaers que ens proporciona la vida.
    Que 2016 sigui un any meravellós.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Està molt bé que t'hagis decidit a publicar la llista. Com et vaig dir, no podies faltar en aquesta tradició blogaire que, sobretot en el teu cas, fa tants anys que dura i on la quantitat de llibres és el menys important, ja ho saps. I gràcies per la dedicatòria. :-))

    Com també ja saps, enguany coincidim en quatre llibres (els quatre dels que hem compartit lectura) i també he llegit "L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde" fa alguns anys i aquest 2015 una de les novel·les de Mary Higgins Clark però no la que has llegit tu.

    Tingueu, tu i Josep Lluís, una molt bona entrada d'any i un FELIÇ 2016!! :-)

    ResponElimina
  11. hahaha gràcies Assumpta veus jo esperava el teu llistat ni que sigui curt no passa pas res fas moltes altres coses...jo espero algun dia tornar a compartir alguna lectura amb vosaltres ....coincideixo en el 1, el 5 el 12 i el 13 ....
    Molt bon any nou 2016 Assumpta !!!!

    ResponElimina
  12. Assumpta, jo estic en la teva mitja. Aquest vinent ens superarem! Saps que no em coincidit en cap, també és difícil, eh?

    ResponElimina
  13. A mi m'agrada el de Jane Austen, i la Mary Higgins Clarke, és un bon llistat i variat, no està gens malament!
    Saludets i Bon Any!!

    ResponElimina
  14. Saps que en puckie era exactament igual al gatet de la foto quan era un cadellet? m'ha fet molta gràcia trobar-lo!!
    Enhorabona per la llista!!!! Fa temps que vull llegir Mirall trencat. Aviam si trobo l'estona, sempre un o altre acaba passant per davant.

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!