dimecres, 14 de juliol del 2021

Relats Conjunts: "Babel"



I connectem amb Marencalma de la Costa. Eugènia Trillengua, bona tarda. 

- Bona tarda, companys... bé, és un dir... avui estem commocionats. Les imatges que podeu veure al meu darrera parlen per elles mateixes. 

l'Eugènia fa uns instants de silenci, mentre les càmeres enfoquen un edifici en runes que van apropant lentament. El que es pot veure és apocalíptic. No podríem dir si semblen les restes d’un incendi, d’un terratrèmol, o els efectes d’una explosió... o tot plegat.

- Què és el què ha passat, companya? Aquest, no és el preciós Hotel Concòrdia, que es va inaugurar fa relativament poc?

- Efectivament, company. Aquest hotel no té ni tres anys d’antiguitat. Ahir estava perfectament i aquest matí es troba en aquestes lamentables circumstàncies. Sembla que un cúmul de casualitats s’han sumat... A la planta Primera hi havia uns estudiants de viatge de fi de curs que venien de diversos llocs de la península i van començar a discutir pels passadissos, que si “tú de dónde eres”, que si “háblame en español, catalufo”... A la planta Segona hi havia una trobada de penyes futboleres italianes i angleses i van coincidir veient la final de la Eurocopa... Als salons de la Planta Tercera hi havia dues interessants conferències, molt multitudinàries “Els beneficis de les vacunes” i “No deixis que experimentin amb tu. Et posaran un xip”.

Mentre la corresponsal va parlant, les càmeres enfoquen detalls... Finestres arrancades, trossos de paret caiguts, tota una part cremada...

 A la Planta Quarta havien reservat habitacions els músics de la Filarmónica Clàssica Mundial i els “Amigos del reggeaton”... A la Planta Cinquena una reunió de la “Asociación el Toro es arte” compartia menjador i sales de projeccions amb la Federació de partits animalistes d’Europa... La Planta Sis estava buida. L’havien reservat d’un partit anomenat “Ciudadanos” per fer un Congreso, però no hi va anar ningú. Això va ser horrible, perquè els de les altres plantes es van voler apropiar d’aquelles sales buides i per a tot arreu hi havia baralles, explosions (i és que els estudiants anaven carregats de pirotècnia per fer una revetlla i els seguidors futboleros anaven molt borratxos... era un tots contra tots) Finalment, a la Planta Set hi havia una reunió del Govern català, amb representants d’Esquerra i de Junts, però tot just veure les primeres discussions als altres pisos, van decidir que ells eren gent de pau i que l’ambient no semblava l’adequat per a una trobada tranquil·la i van marxar a un altre hotel. Es troben tots perfectament. 
El que no es troba bé és l’Hotel Concòrdia. Habitacions cremades, banys inundats, explosions a les cuines, ... 
En breu ens passaran un llistat de tots els danys i una primera avaluació dels bombers sobre si és possible la reconstrucció o si els danys estructurals són tan greus que s’ha d’enderrocar. 

Eugènia Trillengua, TV4, Marencalma de la Costa.


. Escrit a proposta de RELATS CONJUNTS.
.

8 comentaris:

  1. No vull parlar malament d'ell (o d'ella) perquè potser no va sobreviure a la destrossa, però crec que s'haurien de demanar responsabilitats a l'encarregat d'assignar les habitacions d'aquest hotel. Jo hi veig unes ganes evidents de fer mal formant aquestes "parelles de planta". La prova del fet que va actuar de mala fe és que fins i tot l'únic pis, el sisè, que va reservar per a només un col·lectiu estava destinat a uns que no necessiten cap antagonista per barallar-se perquè ja venen emprenyats de sèrie. ;-D

    Em sap greu per l'hotel Concòrdia (el nom no podia ser més adient :-D), però el relat l'he trobat força divertit. Felicitats!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si el relat l'has trobat divertit ja estic contenta!! 😉😉

      A mi m'has fet riure amb el teu comentari 😂😂😂... estic totalment d'acord amb tu!! Aquesta persona o volia enfonsar l'hotel (en el sentit més literal) o és absolutament ignorant... ara bé, ja anava somrient mentre et llegia, però en arribar al comentari que fas sobre aquest partit que no té ningú, he rigut de gust!!!

      Veurem que diuen els bombers sobre el futur del pobre Hotel Concòrdia 😂😂

      Elimina
  2. Aparellar a grups tan distints no va ser una bona idea, ni tan sols en dos edificis diferents. Ai els estudiants!, millor ni parlar-ne, per tot el que van fer quan ens van visitar... Crec que de tots els grups, els que menys es van barallar van ser els músics, ja se sap que la música amansa les feres.
    Molt bona la feina de la reportera! 😉

    M'has tret una rialla, gràcies!
    Aferradetes, Assumpta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. LLUNETA! Vaig estar pensant en tu quan feia el relat... Sincerament, la imatge que van donar aquests estudiants és per fer avergonyir tothom... i així estem, amb unes xifres de contagi espantoses...

      En fi, menys mal que ens queda el sentit de l'humor mentre esperem que les coses millorin.
      Aferradetes, maca!! 😘

      Elimina
  3. Genial, Assumpta!!!

    A mi també m'has det riure. És una caricatura,perfecta de com de malament fem les coses, les persones!!!

    Quines idees, ajuntar grups que entre ells resulten explosius!

    Un aplaudiment, m'encanten els teus relats conjunts.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, maca!! :-DD Jo també m'ho vaig passar pipa escrivint-lo hehehe

      Tinc l'ordinador gairebé mort... Porto uns CINQUANTA MINUTS intentant fer alguna cosa i es queda bloquejat... ufff

      Anava a fer el teu relat de 15 d'agost a 15 de setembre... a veure si podré posar-lo!!

      Elimina
  4. Algú de l'hotel no va donar les reserves amb gaire cap, aquí. Segurament, si la distribució per plantes hagués fet coincidir grups en un altre ordre la cosa no hauria acabat tan malament. Em sembla que es rifa un acomiadament... bé, si ha sobreviscut...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sobreviscut sí, però encara està en fase de rehabilitació... pobre home.

      De totes maneres, amb una gent tan peculiar, moltes de les combinacions hagueren pogut ser letals :-DD

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!