diumenge, 9 de maig del 2021

Jugant amb el perill

Doncs bé, resulta que fa uns dies em va petar la impressora. Un més dels trastos tecnològics que arriben a la seva fi.

Però, com no tot ha de ser negatiu, resulta que teníem una impressora de reserva. La que va petar era molt vella i la de reserva tan sols és vella. És una que havia tingut en Josep Lluís al despatx fa temps.

Tenim un ex-veí informàtic que, com és bona persona, ens fa les reparacions molt bé de preu (no gratis, clar, és la seva feina). Així que va venir a fer el canvi d'impressores i mirar tota la configuració de tot (que l'ordinador va molt lent).

La bona notícia és que ja puc imprimir, la mala notícia és que es va quedar parat de veure el pas de tortuga de l'ordinador. Va dir que això és el disc dur que està fet pols i que qualsevol dia pot petar... i aquí estic jo, fent un post per explicar-ho, perquè m'agrada jugar amb el perill. Perquè no em dóna la gana d'haver de cedir sempre jo. Ho llegeixes, ordinador? Tu mateix, però jo crec que petar seria una mostra de desagraïment molt gran envers qui sempre t'ha defensat i preferit a tauletes i tonteries similars. Pensa-t'ho.

Per cert, que abans d'ahir pensava que també se m'havia mort el mòbil. Ai, quina gràcia!! Resulta que quan posava un vídeo se sentia bé, però les imatges anaven a càmera lenta, es tallaven, es bloquejaven i... res... Ja no sabia què fer, si agafar tot el què tinc que no va, fer un paquet enorme i tirar-ho pel balcó o saltar jo. Llàstima que el microones ja el va portar en Josep Lluís a la deixalleria fa un temps, perquè hagués quedat moníssim en el mateix paquet de trastos.

Sí algú sap els números de la loteria o els resultats de la travessa de la propera jornada (que ja s'acaba la Lligaaaa!! aaaggghh!! Sevillaaaaa, Sevillaaaa) que m'ho digui. Seré bona i si em toca una quantitat bonica penso fer molts donatius a ONGs, de veritat.

No m'oblideu!!!

7 comentaris:

  1. Necessites una bona reforma a casa!. Això és el que em dic cada matí. La impressora la tinc decorant un racó i es que em fa ràbia que no la puguin reparar, perquè el seu aspecte és excel·lent. Vaig fent temps, per si un dia trop una persona que la pugui fer servir, mai se sap!, perquè això de l'obsolescència programada em toca els dallonses.
    Em va passar fa uns quants anys amb el microones, un amic meu se'l va emportar a un amic seu, i des de les hores el micro funciona com el primer dia. T'estic parlant d'un micro de més de 36 anys de vida! (i creuaré els dits).
    No et tiris per la finestra, què faríem sense tu?
    Els números de la primi? Això és complicat, fins i tot per a mi. 😉

    Un parell d'aferradetes et puc regalar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. SA LLUNA.- Què maca ets!! :-))

      M'has fet riure molt amb això de que l'aspecte de la impressora és excel·lent! :-DD
      Sí, estic d'acord. S'espatllen i ningú ho diria. Per fora estan tan joves i maques com el primer dia, però les llumetes no s'encenen ni donen cap senyal de vida...

      Parlant d'impressores! Mira que la tinta! Per què ha de ser tan cara la tinta d'impressora? Aquest veí que va venir, va portar tinta clar (la impressora nova, que és vella però menys vella que la que va morir, feia més de quatre anys que no funcionava i la tinta s'havia assecat) i ens va portar tinta "no oficial", perquè si arriba a portar cartutxos de la marca de la Impressora (HP) valien més de 30€ cada un!! Què ens hem tornat bojos??? Només és tinta!!

      Però aquests no eren pas econòmics, no... gairebé 20 cada un. En fi.

      Un dia serem molt riques i podrem fer moltes reformes hehe... :-DD

      Petoooooooons!

      Elimina
  2. Això dels aparells tecnològics i hi afegim la tinta, és un robatori i una ruïna per a tota la gent de bé... que pesat és que tot s'hagi d'espatllar sempre, continuament.

    Espero que sí que algun dia ja sigui la rifa, la travessa o el que sigui, puguis ser rica i fer donacions a les ONG que tu vulguis...

    Una abraçada, preciosa!

    ResponElimina
  3. És el tema de l'obsolescència programada, hi ha impressores que quan les fabriquen ja surten amb data de caducitat i que quan se supera, per exemple, un nombre determinat de pàgines impreses simplement deixen de funcionar. Pel que tinc entès, HP és una de les marques que més utilitza aquest mètode d'obligar-te a canviar l'aparell, però no l'única.

    Això del preu de la tinta també és de jutjat de guàrdia. Jo fa molts anys que només gasto cartutxos compatibles (aquests "no oficials" que dius tu) que, en el meu cas, em costen unes tres vegades menys que els originals. 

    I pel que fa a l'ordinador lent. Com que dius que l'ha examinat un especialista suposo que ja ha provat els mètodes "normals" de neteja i optimització dels discs durs (https://hardzone.es/tutoriales/rendimiento/solucion-disco-duro-lento/) sense èxit i que realment la culpa és d'un error físic del disc dur que, per tant, té les hores comptades. En aquest cas, el consell és que guardis (en un llapis de memòria o similar) tot allò que vulguis conservar de l'ordinador mentre hi siguis a temps.

    Molta sort!!

    ResponElimina
  4. Pots aguantar uns quants dies sense menjar i amb el que estalviïs et pots comprar un ordinador nou.

    ResponElimina
  5. És tan poc probable guanyar la travessa, o que et toqui una quantitat respectable si l'encertes, que et sortiria més a compte posar els diners que inverteixes en sortejos en un potet i al cap del temps tindràs diners per comprar un ordinador nou, que n'hi ha de baratets, en funció de les necessitats. Si jugues pot tocar-te, però com que segurament no passarà, són diners que tampoc tindràs setmanalment per comprar-te un ordinador nou.

    ResponElimina
  6. El dia que les màquines es revelin i guanyin el poder per sobre dels humans ... la meva impressora no serà un dels líders ... ni el mòbil ni el portàtil ..... Intento amortitzar al màxim totes les meves andròmines tecnològiques

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!