dilluns, 15 de novembre del 2021

Relats Conjunts: "Un conte per anar a dormir"

De ben petita ja m’agradava llegir. L’afició em venia per part de mare, que ens comprava contes per Sant Jordi i es preocupava que en les nostres celebracions d’aniversari, del sant, el Tió i els Reis sempre hi hagués algun llibre. 

Evidentment, les meves primeres lectures eren per a infants, però ben aviat vaig començar amb obres d’aquestes que no tenen edat i que poden agradar a un públic molt ampli. Entre els meus autors preferits destacava, per damunt de tots, i amb diferència, en Jules Verne! La seva fantàstica creativitat em fascinava. Saber que algunes de les coses que ell va imaginar s’han fet realitat amb el temps encara em tenia més embadalida. 

Doncs bé, amb això que us acabo de dir segur que podeu suposar com n’estic d’emocionada amb la gran notícia d’avui. Com haureu vist a tots els noticiaris, fent unes reformes al soterrani de la que va ser casa de Jules Verne a Amiens, que actualment és el museu, han aparegut, entre uns baguls i mobles vells, dues obres inèdites de l’autor. Tal com us ho dic! Dues obres inèdites!!

Veuen unes humitats miren d’on venen i on van, obren un vell soterrani i troben un tresor!! Porto tot el dia enganxada a Internet buscant informació sobre el tema!! Estic eufòrica!! 

Segons he llegit, una les dues obres seria un primer esborrany, una història breu, sobre un grup de joves que organitzen una competició esportiva en una mena de patinets elèctrics, per a promocionar l’esperanto. 

La segona és una passada. Sembla que està totalment acabada, revisada i estaria a punt de ser publicada.  Espero que ara la publiquin. I que no la toquin gens ni mica, que respectin el text original de l’autor. 

Han dit que hi ha uns fulls amb il·lustracions, signades per Léon Benett. En una d’elles, que ha ensenyat la televisió francesa, es veu una fabulosa nau espacial que flota entre planetes i estels i que té la forma del que podríem creure que és una gran calaixera. Quines ganes tinc de llegir aquesta història! 

Per què el gran autor hauria pensat que una nau podia tenir forma de calaixera? Segur que hi ha una explicació brillant! Segur que ens sorprendrà una vegada més! 

Seria la calaixera una mena de nau-mare i els calaixos petites naus exploradores? No sé, dic jo... No en tinc ni idea... Clar que els calaixos també podrien ser uns grans magatzems de provisions per si la nau s’atura a algun planeta... 

I les potes de la nau! Semblen ideals per poder avançar per terrenys estranys!

Quan surtin més dades ja les comentarem... Ara que hi penso, els calaixos potser tenen una funció defensiva... Ja callo, ja callo... És que estic impacient!


Relat escrit a proposta de RELATS CONJUNTS

8 comentaris:

  1. Uns inèdits de Verne no ens els podem deixar perdre de cap de les maneres. Entenc i comparteixo la teva impaciència, jo també tinc ganes de saber com és l'exploració espacial a bord d'una calaixera. :-))

    Un relat molt ben trobat, Assumpta. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maaaaac!!! Saps que d'aquí pocs anys es celebrarà el 200 aniversari del naixement de Verne? Segur que es faran noves traduccions, també en català (què optimista sóc!)... Podríem aprofitar i fer tornar a la vida el nostre preciós blog de lectures!!

      M'alegra moltíssim que t'agradi, mestre!!

      Elimina
  2. Tens una gran imaginació, no m'estranya quan expliques que la mare et comprava contes en totes les celebracions. 😉
    De moment ens has deixat ben intrigats.

    Aferradetes, ninona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, LLUNETA, com més disparatada és una idea millor m'ho passo escrivint-la 😃😃.

      Veurem com acaba tot això. De moment encara no se sap si publicaran l'obra aviat 🌹🌹

      Elimina
    2. Per molts anys, preciosa! 🥂🍾🎂🎵

      Aferradetes ben fortes.💕

      Elimina
    3. Eeeeeei, gràcies, maca, ho veig ara!!! Però em fa lla mateixa il·lusió que si ho hagués vist el dia exacte 😍😍😍😍

      Elimina
  3. Molt bo, Assumpta! Ja ens tindràs al corrent, de com va la publicació!
    Això de la nau en forma de calaixera, és ben estrany, segur que Verne té bons motius per haver-ho pensat així... he,he, he...

    ResponElimina
  4. Quina imaginació! Però si algú podia escriure una història amb aquest argument, aquest era Jules Verne. A veure quines aventures viurà la nau-calaixera!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!