dissabte, 10 de gener del 2009

Tintin ja té vuitanta anys!!

El 10 de gener de 1929 va néixer Tintin. Obra del jove dibuixant, de tan sols 21 anys, Georges Remi, més conegut com a Hergé. Tintin va veure la llum a la revista Le Petit Vingtième, que era el suplement infantil del diari belga Le Vingtieme Siecle.

Es tractava de la primera aventura del reporter a la Rusia bolxevic titulada Tintin al país dels Soviets.



En aquells temps els còmics no eren coneguts a Europa i les aventures es van publicar com a suplement durant un any aproximadament i, donada la seva gran popularitat, es van convertir en llibres que van ser gaudir igualment de gran èxit.

La llegenda ja estava en marxa i Hergé va fer viatjar Tintin per tot el món i, en tan sols cinc anys va publicar Tintin al Congo (1931), Tintin a Amèrica (1932), Els cigars del faraó (1934) i el Lotus Blau (1936).

Portada de "Tintin al Congo".


Escena de "Els cigars del Faraó"

En honor a l’aniversari del reporter més famós del món, el proper dimarts dia 14 de gener s’inaugurarà un mural per a decorar una estació ferroviària de Brussel•les i el 22 de maig –aniversari d’Hergé- s’inaugurarà el Museu Hergé a Louvain-La-Neuve (al sud de Brussel•les)

Tintin dibuixant a Hergé :-)


Escena de "Les set boles de cristall".


Escenes de "El Temple del Sol".



Milou.


Capità Haddock.


Dupond i Dupont.


Professor Tornasol.


MOLTES FELICITATS, TINTIN!!!

59 comentaris:

  1. Traducción al castellano

    "¡Tintin ya tiene ochenta años!"

    El 10 de enero de 1929 nació Tintin. Obra del joven dibujante de tan sólo 21 años, Georges Remi, más conocido como Hergé, Tintín vio la luz en la revista Le Petit Vingtième, que era el suplemento infantil del periódico belga Le Vingtieme Siecle.

    Se trataba de la primera aventura del reportero en la Rusia bolchevique titulada Tintín en el país de los Soviets.

    En aquellos tiempos los cómics no eran conocidos en Europa i las aventuras se publicaron como suplemento durante aproximadamente un año y, dada su gran popularidad, se convirtieron en libros que fueron igualmente exitosos.

    La leyenda estaba en marcha y Hergé puso a Tintín a viajar alrededor del mundo para, en apenas cinco años, publicar Tintín en el Congo (1931), Tintín en América (1932), Los cigarros del faraón (1934) y El loto azul (1936).

    En honor al cumpleaños del reportero más famoso del mundo, el próximo martes día 14 de enero se inaugurará un mural para decorar una estación ferroviaria de Bruselas y el 22 de mayo -cumpleaños de Hergé- se inaugurará el Museo Hergé en Louvain-La-Neuve (al sur de Bruselas).

    ¡Felicidades, Tintin!

    ResponElimina
  2. tindrà els anys que tindrà aquest octogenari però jo el continuo veient amb un esperit d'allò més jove.
    i al capità haddock me'l veig capaç de saltar demà a la gespa de pamplona per esperonar als vailets de blau-i-grana si les coses no van com han d'anar :)

    petooons!

    ResponElimina
  3. No saps com m'agrada a mi Tintín... i veure les imatges de les seves aventures i llegir el què ens vas comentant m'emociona, més que res perquè sóc part de Tintín, com tants de naltros... és impressionant com perdura entre la nostra memòria i tantes i tantes èpoques el porten dins... Que visca Tintín per molts anys, gràcies per aquest article :)

    ResponElimina
  4. ostres! no ho sabia!! molt i molt interessant! la meva maré té un milú!! és el "meu" gos de quan jo era peque, jejeje. Petons!!!

    ResponElimina
  5. doncs es manté jove el xic.
    Per a mi hi ha dues etapes clares en les històries de Tintin: abans i després de conèixer el capità Haddock, un dels meus personatges preferits

    ResponElimina
  6. ÒSCAR Oi que si que se'l veu molt jove? :-)
    Confiem en que no calgui que salti en Haddock a la gespa i que els xicots d'en Pep puguin tot sols (però, per si un cas, que estigui a punt jeje)
    Abraçades!!!


    CESC Sí, sí que ho sé que t'agrada Tintin :-))
    Sé que els autèntics seguidors d'ell gaudiu moltíssim amb les seves històries :-)
    El meu marit sempre explica que ell aprenia geografia llegint aquests llibres :-)
    Una abraçada molt forta!!!


    ANNA I LLUÍS Jo ho he sentít a les notícies i m'ha fet gràcia dedicar-li un article :-))
    Així si tens un Milou ets una mica Tintina jeje
    Petons!!!


    JESÚS M. TIBAU L'autèntic tintinòfil de la família és el meu marit, així que li acabo de llegir la teva opinió i m'ha dit que està plenament d'acord :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  7. Uf, me n'havia fet un fart de llegir Tintins. A l'escola en tenien un munt i jo els devorava. I Astèrix, i Lucky Luck... quins temps.

    ResponElimina
  8. Ningú diria que ja en fa 80 !

    És ben viu i amb força empenta encara.

    Fa tens que no n'he repassat cap, o sigi que potser és el moment de treurel's-hi la pols i tornar a viure aventures ...

    ;)

    ResponElimina
  9. Saps Assumpta a mi el tintin no m'agradava gens de petit, preferia les aventures de Asterix i Obèlix i els TBO. Després de mes grandent em va començar a agradar, però massa massa fan d'en tintin no ho vaig ésser.
    Per cert gràcies a les instruccions del cesc que em vaig guardar en un document word, he estat capaç de baixar-me una cançó des de Goear.com
    jejejeje ara ja ho se fer, gràcies a vosaltres.

    ResponElimina
  10. M'encantaaaa!!! Un any vag demanar als reis "Tintins" i em van portar toooota la cole, i també uns quants Hitchcoks ( de la cole de Los 3 Investigadores) i no sé quants més... La veritat és que aquell any, la pila de llibres que em van regalar era bastant més alta que jo, i no era precisament un tap de bassa... A casa teniem i tenim llibres per fer un refugi nuclear...

    Com s'ho deu fer per conservar-se així de bé, aquest jovenet??? Felicitats, TINTIIIIN!!!!

    ResponElimina
  11. Hola!
    Abans de res, felicitats pel bloc. A mi el Tintin sempre m'havia agradat molt i m'encantaven els detalls dels dibuixos i de les vinyetes, els colors...80 anys! per ell no passa el temps.
    (espero que se'm publiqui aquest comentari perquè l'altre dia despres de fer-ne un de ben llarg, no es va publicar i avui, n'he fet un abans i com que he aribat al teu bloc mitjançant el del Xexu, se m'ha publicat al d'ell...a veure què passarà ara).

    ResponElimina
  12. XEXU Què bé poder llegir aquests llibres al cole!! Jo no recordo que al meu en tinguessin d'aquests :-))
    Jo sóc molt d'Astèrix. Els articles de Tintin els faig perquè li agraden molt al meu marit i li porten uns records molt bonics i li vaig preguntant coses mentre els escric i mira, així és com si m'ajudés una miqueta :-)
    Abraçades!!!


    -ASSUMPTA- Oi que es veu molt més jove? :-)) jajaja
    Jo també n'hauria d'agafar un.. a veure si ens animem :-))
    Petons!!!


    QUIM AMORÓS Quan jo era joveneta a casa demanavem els d'Astèrix. Mon germà, per exemple, mai va tenir un Tintin. Però el meu marit els té tots :-) algun que li faltava li vaig regalar jo quan erem nuvis :-))
    Ja he vist la música al teu blog, eh? Tot és qüestió d'anar provant jeje
    Abraçades!!!


    MONTSE Ostreeeees nena!!! Demanar que et portin Tintins i te'ls portin tots!! :-)) et deuries quedar absolutament al·lucinant jeje
    És maco que els pares acostumin als fills que rebre llibres és un gran regal :-)
    Petons!!!


    KWEILAN Hola!!! :-))
    He saltat un moment a casa teva i he vist que tens un blog de llibres :-))
    Us admiro a tots els que en teniu, de veritat. A mi m'agrada molt llegir però sóc molt inconstant. Igual m'agafa una època devoradora com puc passar dos o tres mesos sense llegir ni una pàgina.
    De joveneta llegia molt més que ara i ara, quan m'agafa una època d'aquestes més "lectores" la veritat és que ho gaudeixo molt :-)
    No sé què passa a Blogger que he llegit a altres blogs altres persones parlant de comentaris que no queden... és una llàstima. Aquest ja veus que sí que ha sortit :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  13. Passin 80 anys o en passin 180, Tintin sempre serà un intrèpid reporter, coratjós i a la cerca de la veritat. El meu ídol! Tintín, Milú i els seus són part del meu imaginari des de sempre. Vive Tintin!!

    ResponElimina
  14. Eiii si aquí hi ha el meu estimat Milú! i el Capità haddock i en Tornassol que és un cas! jeje... és genial... jo cada any tinc el calendari d'ell :) m'encanta :)

    ResponElimina
  15. Em sap greu dir que Tintin no era dels meus preferits, però m'ha semblat interessant i ben presentat aquest post.
    Salut!

    C. de P. = Pacemus

    ResponElimina
  16. FERRAN Clar que és el teu ídol :-)) perquè tu també ets un reporter intrèpid i coratjós amb un blog tot "periodístic" on parles amb tota sinceritat de temes d'actualitat i, de tant en tant, una mica de música o quelcom més personal... un gran blog :-)
    Abraçades!!!


    CESC Siiii? Cada any tens el seu calendari? Genial!! Jo aquest any el vaig veure a l'Abacus i és xulíssim!!
    Saps que ha sortit un llibre nou fa molt poc que es diu Tintin i Cia. i que parla de tots els personatges? Està força bé :-))
    Abraçades!!!


    SERGI No pateixis jeje. Jo mateixa era molt més d'Astèrix, així que no passa res :-)
    I moltes gràcies per piropejar-me la presentació del Post ;-)
    Pacemus?
    Ara sí que m'he perdut jeje
    Què és? La paraula de verificació? jejeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  17. Jo me'ls he llegit tots, crec que és la Cris que té tota la cole.

    Per cert, diu el joaquin que anaves a classe amb samarreta del barça i ell pensava, aquesta tia és genial!!
    ajajajajajja

    ResponElimina
  18. Disculpa, sí, efectivament ho és, però és que tinc una mica de fixació amb això de la comprovació de paraules i sovint em fa gràcia.
    Podants

    ResponElimina
  19. Los tebeos eran un tesoro para mí de pequeña,como los que me precedían eran todos chicos,yo "heredaba" mucho Hazañas Bélicas y todo de guerreros,a mí me gustaba todo y años más tarde Los Cuatro Fantásticos,así cuando veo pasados al cine cualquiera de estos héroes disfruto como una niña,este mes pasan por el Canal + "Los 4 Fantásticos y Silver Surfer" ya estoy deseando verla.En cuanto a Tintín forma parte de la Historia,se lo tiene merecido.Un abrazo

    ResponElimina
  20. Se conserva bé lo xiquet eh?

    Osti a mi mai m'ha agradat, no li he trobat el que... tampoc és que fos de llegir gaire còmics, alguns de vegades tipus Mortadelo y Filemón. Per mi los millors eren los de 13 Rue del Percebe.
    Jo és que ja de ben menuda vaig tirar pels llibres totxos :)

    ResponElimina
  21. 80 anys, ja!!!! i tan jove com sempre!!!
    no et sabria dir quin personatge és el meu preferit. Anava a dir el professor tornassol, sempre als núvols i despistat, però no seria el mateix sense cap dels personatges.
    La portada del lotus blau la tinc penjada a casa!!
    Moltes felicitats i gràcies per explicar-nos tantes coses, desconeixia per complert la història d'aquests còmics i que Hergé va nèixer el mateix dia que jo!!! je, je

    ResponElimina
  22. Com son de forts els habits que agafem de petits: jo mai vaig llegir Tintin de petita i quan me'l vaig trobar aqui no em va agradar gaire, suposso que es perque tenim al cap la idea d'altres personatges.

    M'agrada el teu resum de la seva historia de totes maneres

    ResponElimina
  23. Tintin ahora es un abuelito lleno de aventuras para recordar.
    Lindo fin de semana.

    ResponElimina
  24. Assumpta, veig que jo no era l’únic que de petit no m'agradava el Tintin, com diu la bajoqueta a mi m'encantaven 13 rue del percebe, així com Mortadelo y filemon i Asterix i Obèlix.
    Lo de la música al bloc, no sé si m'acaba de quedar bé, o no encerto amb els temes, perquè desconcerta i no pots prestar atenció al que estàs llegint,perquè la música em fa ombra a l'escrit. M’hauré de esforçar més!!!

    ResponElimina
  25. Ostres, quants anys! Jo no he sigut massa amant dels còmics però alguna cosa he fullejat del Tintin (més aviat gràcies a ma germana, que en tenia una bona col·lecció).
    Ara que, es conserva prou bé el paio eh?! jeje... és broma!
    una abraçada!

    ResponElimina
  26. ¡Y que cumpla muchos más!
    Bonito homenaje.
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Tintín, forma parte de nuestra vida, y de nuestra infancia.
    Fíjate 80 años!...

    Saludos.
    Menos mal, que lo has traducido en los comentarios.... porque no entiendo "ni papa".
    Gracias de nuevo por la traducción, y si lo entiendo te seguiré comentando.

    ResponElimina
  28. segur que ara Hergé escriuria "tintín de viatge en un bloc" o "tintín a ca l'Asuumpta" , o alguna cosa així.

    ResponElimina
  29. Hola Assumpta!
    Visca el còmic! Les historietes gràfiques són una de les meves passions, i Tintín és un referent mundial.
    salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  30. ABOGADA EN BCN Jajajaja mare mevaaaaaaa quins records!!! Amb la meva samarreta del Barça amb el número "3" d'en Migueli :-))
    Veus? Si algun dia algú dubtés del meu barcelonisme, jo li podria ensenyar aquest comentari teu jeje
    La Cris sempre ha estat bona lectora... els primers llibres d'Agatha Cristie que vaig llegir eren d'ella :-))
    Petons!!!


    SERGI Jo també!! :-)) Algun dia vull fer un post comentant paraules de verificació d'aquestes jaja surt cada combinació divertidíssima!! :-))
    Abraçades!!!


    TERE Yo leía muchos de "El Capitán Trueno" y de "Jabato" porque se los regalaban a mi padre (sin encuadernar ni grapar ni nada, tal cual salían de imprimirse) Me encantaba cuando llegaba a casa y los traía :-))
    Besos!!!


    BAJOQUETA Juasssss sí que es conserva bé, sí!! ja voldria jo ARA estar com es conserva ell després de 80 anys d'anar pel món :-)
    Uaaau, els de 13 Rue del Percebe, em partia de riure :-))
    Petons!!!


    RITS Caraaaaam!! Vas néixer el mateix dia que Hergé (diferent any, clar jeje) a veure si hi penso i així em recordaré de felicitar-te!! :-)
    Al meu marit li agrada molt el Capità Haddock :-))
    I si tens penjat un poster d'El Lotus Blau ets ja una fan de Tintin de primera categoria!! :-))
    Petons!!!


    VERO Certament, jo vaig descobrir Tintin quan vaig començar a sortir amb Josep Lluís, eh? (fa més d'un quart de segle!! juasss) jo era més d'Astèrix o altre tipus de llibres :-)) Però m'encanta lo fidels que són els seus seguidors :-))


    JORGELINA ¡Pues bien contentos estarán sus nietecitos, con un abuelito así! jejeje
    Lindo finde también para tí, guapa!! :-))
    Besos!!!


    QUIM AMORÓS Sí, jo també era més d'Astèrix :-)) Però el meu marit sempre ha estat molt seguidor de Tintin... es veu que ja des de ben petit li regalaven els llibres i li encantaven i encara, avui dia, els té com a tresors :-)
    Home, la música es pot controlar el volum :-)) Normalment jo primer llegeixo l'article i després escolto la música i si m'agrada, doncs torno a llegir i a escoltar llavors tot junt :-)
    Abraçades!!!


    IRUNA Jejeje crec que sí que està molt ben conservat per l'edat que té :-))
    Això de Tintins, Astèrix, TBOs, etc. va per famílies :-))
    Petons!!!


    ISA SB Moltes gràcies!!! y bienvenida :-))
    Abrazos!!!


    ROSA Mi marido dice que tomó afición por la Geografía y la Historia gracias a los comics de Tintin :-))
    Jajaja no te preocupes que siempre traduzco en el primer comentario ;-))
    Besos!!!


    ESTRIP Jajaja "Tintin a ca l'Assumpta" o "Tintin en busca de la setena direcció" :-))
    Es veu que Hergé va demanar que ningú continués les històries, així que no podem saber on aniria ara l'intrèpid reporter :-))
    Abraçades!!!


    SÍLVIA Què bé!! Trobo que és una afició molt maca. El comic uneix el dibuix al text i a mi també m'agrada molt :-))
    Per cert... a veure si avui tenim sort, eh? :-)
    Petons!!!

    ResponElimina
  31. De petit els havíem tinguts tots, aquells que tenien el llom de roba i m'agradaven molt. Rellegint-los de més gran alguns no m'agradaven tant, hi vaig trobar algun toc racista. Suposo que tot és fruit de l'època en que es van fer.

    ResponElimina
  32. jo no l'he llegit mai, veia els dibuixos animats que donaven pel Club Super 3 ja fa anys. No és que m'entusiasmessin, però s'ha de reconéixer que l'Hergé tenia molta imaginació

    ResponElimina
  33. També encongratule ambi per el vuitanta anys de Tintin,per els bons moment que ma fet pasar inclos ara.Un abraç

    ResponElimina
  34. JORDI CASANOVAS El meu marit també en té d'aquests amb el llom de roba jeje :-)
    Sí, tens raó, llegits avui hi podem veure coses que no ens acabin d'agradar, però suposo que cada temps té una manera de fer diferent i tenen coses molt bones :-)
    Abraçades!!!


    SPAGUETTI Guapaaaaa!!! jajaja t'has canviat la imatge, està simpatiquíssima!! :-))
    Sembla ser que Hergé es documentava moltíssim per cada llibre :-)
    Petons!!!


    ALMA 22 Moltes gràcies per les teves paraules!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  35. Doncs com que era una rata de biblioteca, em durava un llibre de la meva edat el mateix més o menys que un bocata i una regaléssia... I per reis, o pel meu aniversari o pel sant, o em regalaven col·leccions senceres o acabava en un plis i donava la tabarra...
    En fi...

    ResponElimina
  36. 2-3 .... assumptetaaaaaaa, sóm els més millors del mon mundial!!! :)

    bona setmanaaaaaa!!!

    ResponElimina
  37. Eeeii a mi m'encantava en tintin quan era més jove, jeje.
    Un bon detall aquesta dedicatoria pel seu aniversari.
    Una abraçada i força Barça

    ResponElimina
  38. MONTSE Els teus pares deurien estar contentissims de poder-te regalar llibres :-))
    Avui dia cada vegada és més difícil, eh? amb las "Play Station" i tot això...
    Petonets!!!


    ÒSCAR Ostreeeeeees Òscar!!! De veritat que aquestes victòries que fan patir tant son... son... son... ufff... JAJAJA... inexplicable!!! :-))
    A tu que ets tan culé. Has vist quin comentari m'ha deixat Abogada en Bcn en aquest mateix article? Estic per enmarcar-lo jajaja
    Una abraçada absolutament blaugrana!!!


    GEORGE Siiiii :-)) Recordo que ho vas dir una vegada que vaig parlar del Museu del Còmic :-))
    Força Barça per sempre!!! jajaja
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  39. Me encanta Tintín, era uno de mis dibujos preferidos. Un beso Assumpta

    ResponElimina
  40. Quins records...jo he crescut amb "ell".M'encantava i encara m'agrada.Les coses bones no cansen mai! Llarga vida!
    Salut!

    ResponElimina
  41. M'agrada entrar al teu blog perqué em poses al corrent de moltes coses qué, sino, potser se m'escaparien i ademés molt ben explicades i molt ben il.lustrades!!
    Gràcies.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  42. Ohh... "Els cigars del faró" va ser el primer que vaig llegir, i el guardo amb carinyo.

    I ja posats a celebrar, tb celebrarem el naixement del Milou, oi? M'encanta aquest gosset.

    Una abraçada :-))

    ResponElimina
  43. Jo també felicito, des d'aquí, a en Tintín i companyia. Per molts anys!

    Els dibuixos han evolucionat força respecte les primeres edicions...
    M'ha agradat la imatge de Tintín dibuixant a Hergé!

    Salutacions, Assumpta!

    ResponElimina
  44. ¡¡¡80 años con esos bombachos!!!
    Creo que es por su culpa -de los bombachos- que la película de Spielberg no termina de salir adelante.
    Y eso que tienen a Thomas Sangster, el protagonista perfecto:
    http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00460/SNN2936TS-280_460406a.jpg

    ResponElimina
  45. ISABEL Me alegra que te guste :-)
    Es el comic preferido de mi marido desde "siempre" jeje
    Besotes!!!


    CONSUELO La veritat és que em ve de gust agafar-ne un i llegir-lo sencer ara :-))
    Petons!!!


    MONTSE Gràcies a tu, que sempre entres a deixar comentaris plens de bones paraules :-))
    Petons!!!


    BRUIXOLETA Doncs vinga!! Celebrem també l'aniversari de Milú... i ja posats jajaja el de la meva tieta (la germana gran de ma mare que el meu marit s'acaba d'adonar que va néixer EXACTAMENT el 10 de gener de 1929!!)
    Caram!! Que recordis quin va ser el primer que vas llegir és que segur que et va agradar molt!! :-))
    Petons!!!


    ALBERT Siiiii! :-))
    Es nota canvi dels primers dibuixos als darrers :-))
    Abraçades!!!


    TERESA CAMESELLE Holaaa!
    Uy!! No tenía ni idea de que éste iba a ser el actor... pero se le ve muy jovencito, no? Y se supone que Tintin tiene ya acabada la carrera de periodismo... curioso :-))
    Muchos besos!!!

    ResponElimina
  46. DOY FE QUE ASSUMPTA HA IDO A CLASE CON LA CAMISETA DEL BARÇA. Y COMO ME APUREIS SOY CAPAZ DE ENCONTRAR ALGUNA FOTO¡¡
    NO CONOZCO UNA MUJER MAS CULE QUE ELLA, ME HIZO ESCUCHAR MI PRIMER PARTIDO POR LA RADIO MIENTRAS PUNTEABAMOS LA QUINIELA DE LA SEMANA.JA, JA, QUE BUENOS RECUERDOS.

    TINTIN, QUE GRAN PERSONAJE.

    ResponElimina
  47. CRISTINA Jajajaja me mueroooooooo!!! :-))
    ¡¡No puedo creer que tengas foto!! Eso es un farol juaaaaaassss
    Me guardo este comentario y el de Anna como tesoros :-))
    Cuidate muchísimo!! :-))
    Te prometo que no recuerdo eso de puntear la quiniela juasss (las neuronas!!) llevar la radio a clase por la tarde para no perdernos los partidos europeos entre semana, eso sí lo recuerdo!!! :-)))
    Mil millones de besos!!

    ResponElimina
  48. ....yo lo recuerdo perfectamente, un fin de semana en Caldas, que emocion le ponias...
    lo de las fotos.... tendria que buscar, pero como las encuentre, se publican, vaya¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  49. CRISTINA En Caldas!! Si señora!! jajaja con la radio!! :-))
    Pero lo de la foto, dudo que tengas alguna (¡ay, madre! jaja) pero si la tuvieses y la encuentras tienes todo el permiso del mundo para publicarla... (No creo que nadie fuese a clase con cámara fotográfica jiji)

    ResponElimina
  50. Me'ls he llegit tots, tots i tots, m'encanta!!!!!

    ResponElimina
  51. ZEL Això sí que és entusiasme del bo!! :-))
    La veritat és que jo no... però m'estan agafant ganes de fer-ho, eh? que el meu marit els té per aquí jajaja
    Petons!!!

    ResponElimina
  52. Crec que els he llegit tots! I el que tenim aquí d'estar per casa, el Massagran, també!!

    Felicitats al Tintín!! El del còmic, no en Koeman ni el Marquez...

    ResponElimina
  53. Atenció que Spilberg el vol portar a la gran pantalla., gran tintín!!! saludus

    ResponElimina
  54. Assumpta, bon any tingues!
    I felicitats a Tintin també de la meua part.

    ResponElimina
  55. JORDI Què content està en Tintin amb tanta gent que ha entrat a felicitar-lo!! :-))
    Bé a Ronald Koeman jo també el felicitaria jeje... sempre ;-)
    Abraçades!!!


    NOCTAS Siiii!!! això he llegit, tot i que el que diuen que ha de ser el protagonista el trobo molt jovenet, no?
    Abraçades!!!


    JERONI MALEUFF Holaaaaa!!! pensava que havies estat devorat per una planta carnívora o alguna cosa així jajaja :-)
    Bon any!!!
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  56. Hola Assumpta,

    Que bé que els porta !!!!!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  57. Que bó recordar la nostra infáncia amb aquests comptes d'en Tintin, i tambe maduresa, perque aquestes lectures no tenen edad. jo maia he sigut un gran lector, be, ni gran , ni petit, no es el meu fort la lectura, peró aixó si que no s'em va escapar, i encara els tinc a casa.

    Cel.lebro que els Reis fóssin tan generosos. Jo també he pogut disfrutar de un llibre, entre altres coses, i te'l recomano, La última lección de Randy Pausch.

    una abraçada.

    ResponElimina
  58. JOAN Holaaaa! M'alegra que t'agradessin :-)
    També van ser la lectura preferida del meu marit quan era petit i jovenet, i els guarda tots com a tresors :-)
    Ah!! Dius que no llegeixes i em recomanes un llibre, està bé això jajaja... doncs mira, prenc nota perquè aquests dies veig moltes recomanacions i sempre està bé :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  59. Quin homenatge més bonic!

    Aiiii, quan veig vinyetes del Tintín per aquí i per allà ja embogeixo...

    LLAMP DE LLAMP!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!