dissabte, 7 de febrer del 2009

Envoltada de flors...

En un moment m’he adonat de la quantitat de coses decorades amb flors que tinc al meu voltant :-)

Començant per quelcom tan normal com quadres a les parets... Girasols, que no són els d'en Vincent sino d'un pintor desconegut que venia les seves làmines a la Plaça Sant Josep Oriol de Barcelona... però que em va agradar



O dos petits quadrets que vàrem comprar a una botiga a Tarragona als pocs mesos de casar-nos (doncs farà ja uns divuit anys que els tenim!)



Bé, o els que jo vaig brodar a punt de creu i que tinc aquí al despatxet on sóc ara...




Però no tan sols això... per exemple, com una coseta decorativa hi ha aquesta Rosa del Desert que jo li vaig regalar al meu marit quan encara festejàvem :-)



Més antiga encara és aquesta rosa de roba dins d'aigua... me la va regalar la meva germana quan jo tindria uns divuit anys i ella cinc menys...



Apenes dos anys i mig té aquest ramet... és un record de les Noces d'Or del tiet Francesc i la tieta Glòria... queda molt bonic al prestatge (jo l'he posat a la taula per fer la foto)



Aquests porta espelmes van ser un regal de la meva amiga Gill... fets per ella mateixa!! i els varem dissenyar entre les dues!!... Bé, jo li vaig donar una idea de com els volia (amb el plateret enganxat a sota), però les flors van ser cosa seva... La primera està totalment tancada, la segona es va obrint, la tercera més i la quarta és oberta del tot... M'encanten!!




Tinc per aqui "tirada" (sóc desendreçada, ho confesso) la més hippy de les meves bufandes :-)



I ja m'ha fet mandra treure més coses del seu lloc, així que la meva preciosa matrioshka, que té el vestit plè de flors, l'he fotografiat just al lloc on és... Aquesta és un regal de la meva cunyada farà uns cinc o sis anys.

44 comentaris:

  1. Adaptación al castellano

    "Rodeada de flores"

    En un momento me he dado cuenta de la cantidad de cosas decoradas con flores que tengo a mi alrededor.

    Empezando por algo tan normal como cuadros en las paredes... Girasoles, que no son los de Vincent si no de un pintor desconocido que vendía sus láminas en la Plaza Sant Josep Oriol de Barcelona... pero que me gustó.

    O dos pequeños cuadros que compramos en Tarragona a los pocos meses de habernos casado (hará ya unos dieciocho años, pues...)

    También los que yo bordé a punto de cruz y que tengo aquí, en el despachito donde estoy ahora...

    Pero no tan sólo esto... por ejemplo, en las estanterías se puede ver esta Rosa del Desierto que regalé a mi marido cuando aún éramos novios :-)

    Más antigua aún es la rosa de tela dentro de un recipiente de cristal con agua, regalo de mi hermana cuando teníamos unos dieciocho años (yo) y trece (ella)

    Apenas dos años y medio tiene el ramito que es un recuerdo de las Bodas de Oro de mis tíos Francesc i Glòria.

    Los porta velas son un regalo de mi amiga Gill... ¡hechos por ella misma! Los diseñamos entre las dos (bueno, yo sólo le di la idea de la forma) la flor, totalmente cerrada en el primero, y bien abierta en el último, fue detalle totalmente suyo ¡Me encantan! :-)

    Tengo por aquí encima (soy desordenada, lo confieso) la más hippy de mis bufandas :-)

    Y finalmente mi muñeca matrioshka, con su vestido lleno de flores y que ya me ha dado pereza sacarla de su sitio y le he sacado la foto justo en el estante en el que está. Fue un regalo de mi cuñada hará unos cinco o seis años ¡Me gusta muchísimo! :-)

    ResponElimina
  2. Buff! Deu fer una olor a flors casa teva... jejeje

    Podries fer una exposició de coses amb flors! Tot i que de moment ja l'has fet al blog.

    Salutacions!

    ResponElimina
  3. Din duda las flores todo lo embellecen!!! te mando un beso tía Elsa.

    ResponElimina
  4. ALBERT Jejeje... saps una cosa? Les flors i plantes naturals no em viuen gens (no sé per què) i ha arribat un moment que, si algú me'n regala una, immediatament li regalo jo a la meva sogra que hi té molta traça (pel bé de la pròpia planteta) :-)
    Abraçades!!!


    TÍA ELSA Desde luego que sí :-)
    De hecho, yo no era consciente de la cantidad de "decoración floral" que tengo en casa hasta que hoy he caído en ello :-)
    Besos!!!

    ResponElimina
  5. ¡cómo me gustan todas estas cositas!
    Yo no conservo mis muñecas rusas,se partirían o se perderían en la mudanza,hace ya casi 30 años.
    La idea de observar lo que a uno le rodea después de unos años es muy interesante.
    Cuando era joven me gustaban los detallitos de casa,los adornos y que estuviera todo perfecto,ahora la casa es el universo de mis hijos y predominan los instrumentos musicales por todas partes,cables,mucha tecnología pasada y reciente,por mi parte centenares de libros y revistas ¡UN CAOS!.A Patry y a mí nos gustan mucho las velas,el incienso.
    En Junio estuve en la casa de un familiar de mi cuñada en Ávila y quedé admirada ante los cuadros de este estilo de punto de cruz,unas maravillas,os admiro a quienes sois tan habilidosas.Le hice fotos pero no quedaron nítidas y también,fíjate,son apasionadas por las flores.Así eres tú,sensible ante la belleza.Abrazos

    ResponElimina
  6. A mi lo que m'agraden són les ninetes ruses estes que se posen una dins de l'altra. És una cosa que sempre m'hagués agradat tenir.
    Quanta flor si si !

    ResponElimina
  7. I uns quants llibres de Josep Pla, pel que veig :-)

    ResponElimina
  8. El que jo deia estas feta una artista, casa teva a de ser molt alegra amb tantes flors i colors.
    PD els gots s'aguantes sols.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Ja sé perquè en tens tantes, a casa: perquè el teu marit et pugui tirar floretes continuament!, jiji...

    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. I l'avantatge d'aquestes flors és que no s'han de regar. No com les meves, que de tant en tant els hi he de tirar aigua!!

    ResponElimina
  11. Està molt bé entretenir-se de tan en tan en recontemplar els objetctes que ens rodejen a casa. Tots ens ransporten a llocs o circumstàncies viscudes.
    Les flors i les seves representacions, a més, aporten sempre un plus d'alegria.
    Enhorabona.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Veig qeu decoració no en falta per casa teva :) i m'agarda, crec que la decoració forma part de la vida d'una persona i tu tens moltes coses a la teva vida :)

    ResponElimina
  13. Me gustan mucho las flores y los detalles con flores.
    Tenes muchas cosas y muy delicadas.
    Las matruskas estan hermosas.
    Lindo fin de semana.

    ResponElimina
  14. doncs ara ja tens també el bloc ple de flors. I tot i que al lateral ja se'n veu alguna, aquesta de l'espelma amb la flor completament oberta, hi quedaria bé.

    ResponElimina
  15. TERE A mi las muñecas rusas siempre me habían gustado muchísimo, así que cuando mi cuñada me trajo unas tuve una alegría enorme!! :-))
    Ah!! Pero en mi casa no es todo orden, eh? Noooo!! Me daría vergüenza ahora mismo tomar algunas fotos de "determinadas" mesas y estanterías jeje...
    El punto de cruz es muy entretenido, Tere... a ver si te animas y te lanzas :-)
    Besos!!!


    BAJOQUETA Xiqueta!!! T'imagines una Hello Kitty en "forma" de matrioshka? jejeje
    Anar obrint i anar treinet Kittys més petitones ;-)
    Petons!!!


    P-CFACSBEC2V Jajaja sí!!!
    Confeso que, si el fons de l'estanteria no era bonic, apartava l'objecte per fer la foto; però quan vaig veure els llibres que hi havia al darrera de les nines ruses, em va fer mandra buscar un altre lloc i vaig pensar que també era maco que es veiessin aquests llibres ;-))
    Abraçades!!!


    GEORGE Tu sí que ets un artista!! :-) Jo seria incapaç d'aconseguir que els gots s'aguantessin així... és una foto molt maca!!
    Abraçades!!!


    FERRAN A part de ser un magnífic periodista, d'estar al corrent d'un munt de temes d'actualitat i infornar-nos-en, de dominar un munt de llengues i centenars de coses més... ets un romàntic!! :-)))
    (Jo també ho sóc... jeje... molt!!)
    Bon cap de setmana!! ;-)
    Abraçades!!!


    JORDI Hola, fill meu (amb permís de la teva mare de veritat jeje) Com va la teva lesió?
    Jo sóc un desastre per les plantes naturals :-( i tinc la mare i la sogra que els hi encanten!!
    La mare viu a 103 Km. de caseta, però la sogra viu molt a prop, així que si algú em regala alguna planta, va directe a casa seva i allí la puc veure créixer sana i salva :-)
    Abraçades!!!


    RAMÓN És que em va fer gràcia perquè no n'era conscient... i, vaig mirar i vaig dir "caram, si hi ha moltes flors per aquí" jajaja :-))
    Abraçades!!!


    CESC De cosetes i cosetes n'hi ha :-))
    Algun dia podria fer fotos de tots els ninotets petitons que tenim jejeje
    La veritat és que no ho considero molt com a "decoració", més abans ho veig com a "records" ja sigui comprats per nosaltres, petits regalets :-))
    Abraçades!!!


    JORGELINA Muchas gracias!! :-))
    La verdad es que tal vez en la foto parezcan más delicadas pero muchas de ellas son pequeñitas, sin gran valor material, pero todas tienen su significado :-))
    Besotes!!!


    ESTRIP Ostres!!! Saps que has dit una cosa que vaig estar a punt de fer? Saps que vaig estar a punt de posar la flor de la Bruixoleta també en el cos de l'article? :-)))
    Al final vaig pensar que posaria coses que estessin a casa, però em vaig quedar amb aquella sensació de "si" o "no" :-))
    Ets molt observador (i jo també... jajaja)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  16. I no t'ha dit el teu marit que posis una foto teva perque tu tambe ets una flor? Si no t'ho ha dit es que no te esperit de Sant Valenti... es broma, eh? ;-))

    Petonets

    ResponElimina
  17. M'encanten les roses del desert. Aquesta teua és preciosa!

    ResponElimina
  18. Aquest post ja em fa olorar la primavera! És fantàstic estar envoltada de flors, i sobretot d'algunes que porten l'aroma de records tan especials com els que has nombrat.

    Recordo la bufanda hippy, va ser de les que més em va agradar!! :-)))

    (per cert, avui a la comprovació de paraules he de posar "rusubeck"... i sona a rus...serà cosa de la matrioshka?? ;-) )

    ResponElimina
  19. Assumpta: Sempre que et llegeixo, i ho hauria de fer més sovint, em dones idees per comunicar als meus amics i amigues. Des d'avui portaré sempre la màquina de fotos a la butxaca i així trobaré ocasió de comunicar-me i expressar el que sento, més fàcilment als meus amics i amigues. Ara mateix vaig a fotografiar les flors...naturals que hi ha per casa...
    Petons...Bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. Hola Assumpta!
    Les flors sempre són un bon recurs per decorar. I aquestes no necessiten una aspirina!
    Salutacions
    Sílvia

    ResponElimina
  21. Una flor de dona com tu, ha de tenir flors arreu, preciosa...i desendreçada? Je, vine a casa i sabràs el que és ser desendreçada...per força, no donoper més!!!

    Petons reina!

    ResponElimina
  22. que curiosa la flor dins l'aigua!!!
    les flors alegren els dies, donen color, llum i vida!
    A mi m'agraden molt!! en tindria més si el gat no fes de les seves (a la planta de nadal sols li quea una fulla....)i cuidar-les és un plaer molt relaxant.
    és molt xulo això d'anar decorant la casa poquet a poquet amb les oses que et van portant i vas trobant!

    ResponElimina
  23. VERO Jajaja no, no, que si poso una foto meva la gent s'espantaria... prefereixo que m'imaginin com a la foto de la imatge, com quan era petitona :-))
    I... la veritat és que esperit de Sant Valentí no té massa jeje però no li passa ni un Sant Jordi, ni un aniversari de "novios", ni aniversari de casament ni res (jajaja que sempre estem de celebracions)
    Petons!!!


    KWEILAN Moltes gràcies!! :-))
    El meu marit col·leccionava minerals de jovenet i jo sabia que li agradava la Rosa del Desert, així que n'hi vaig comprar una i li vaig regalar un sant Jordi (jeje així tots dos vàrem tenir rosa i llibre)
    Fa uns anys va regalar tota la col·lecció, que encara la guardava, a un nen que vàrem conèixer... però aquesta la va separar i la tenim com qui té una figureta :-)
    Petons!!!


    BRUIXOLETA La primavera!! :-))
    Mira que jo sóc fan de la tardor i els seus colors... són una autèntica enamorada de la tardor... Però aquest any, tant tardor com hivern han estat terribles... pluja i vent, vent i pluja... pluja i vent... i sobre tot vent, vent (en aquests moments bufa tan fort una altre vegada!!)
    Estic somiant amb la primavera! :-))
    Jeje yo sóc molt "hippiosa" :-))
    "Rusubeck"? Jajaja segur!! segur que és per les nines!! :-)
    Petons!!!


    MANEL FILELLA Holaaaa!! Quina alegria quan et veig sempre :-)
    Ja sé que fas moltes coses i et connectes poquet, però m'agrada quan passes per aquí :-))
    Jo sempre, sempre amb la meva càmera :-)
    Val, si fas un article de flors, com em sortirà el teu Blog actualitzat, jo l'aniré a veure tan aviat com el vegi :-))
    Bon cap de setmana!!
    Abraçades!!!


    SÍLVIA Jejeje aquest truco de l'aspirina!! :-)) sembla ser que funciona, oi? :-)
    No, les meves no en necessiten jeje. Només un drap de la pols de tant en tant :-)
    Abraçades!!!


    ZEL No, no, no... em jugo el que vulguis a que sóc més desendreçada i t'asseguro que guanyo... Més val que no expliqui com estan algunes coses jajaja :-))
    M'alegro que ja estiguis a caseta ;-)
    Petons!!!


    RITS Oi que sí? És com un recipient de vidre totalment tancat amb aigua dins i la flor de roba... i aguanta genial, no s'ha fet pas malbé ni res... i té un munt d'anys... ejem... uns 28 o 29 :-)) (ostres, ostres, com passa el temps!! ★ ★ ★
    Petons!!!

    ResponElimina
  24. Les flors aóc tan precioses que no cansen mai. Les de veritat massa fràgils, a vegades, a mi també se'm moren, però m'encanten.

    ResponElimina
  25. En aquest ram que mostres, trobem a faltar la foto de la flor més bonica de la casa...
    ;-)

    ResponElimina
  26. CARME A mi m'encanten ;-) La meva mare en té un munt, i la meva sogra també... però a mi no em viuen (ai!!) així que em conformo en veure-les als parcs i jardins... o "pintades", brodades, teixides ;-))
    Petons!!!


    SERGI M. Ui!! això és per mi? :-)
    Mira!! Una floreta!! jeje :-))
    Has estat tu o l'avi Gres? ;-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  27. Assumpta: M'ofens dona... Dels dos, és clar!
    :-)

    ResponElimina
  28. SERGI M. Jejeje :-))
    Així doncs, les abraçades també per a tots dos ;-))

    ResponElimina
  29. Ho tens molt, molt bonic. Fa goig de veritat. De vegades no ens en donem compte que ho tenim tot i de tant veure-ho... Ho tornaré a mirar però amb el boli per escriure./I les de fil son precioses. La mestressa en fa fer a les netes./ voldria saber més de la sra. Briansó i si és la que jo dic./ Allí a REBAIXES HI HA UN bOX-NET Si em vols sentir recitar,Una no es sent massa bé.
    I en El politiquet (també bloc meu) hi tinc una poesia meva recitada de l'any 1994. No he trobat l'e-mail per parlar més discretament. Amton.

    ResponElimina
  30. REBAIXES Anton, ha estat un plaer poder-te escoltar recitant i haver constatat finalment aquestes coneixences comuns :-))
    La mestressa fa molt bé d'ensenyar a les netes a fer punt de creu, que és molt relaxant, distret i sempre queda alguna cosa bonica :-)
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  31. Hola Assumpta,

    Ara entenc l'alegria que desprens. Estàs envoltada de flors !!!!!

    Molt original

    ResponElimina
  32. ¿Pero sepuede vivir sin flores alrededor?
    Un beso.

    ResponElimina
  33. Aquí també s'escau alguna cosa així com: "On hi ha flors... hi ha alegria!"
    Veig que tenim algunes coincidències, les Matriuskes, la rosa dels vents...
    Abans sempre se'm morien les flors, però ara en aquest pis no sé si és la llum brutal que arriba a entrar per tot arreu o qué però (tot i el fum de la nicotina, ho confesso!) em viuen. El meu marit em diu que les farà fora que n'hi ha massa i jo de conya li dic que abans el faig fora a ell! je,je.
    Petonets, bona nit i bona setmana !
    ;)
    Ahhh! i bon partit per demà !

    ResponElimina
  34. Petita observació:
    El que tinc dins del pis són plantes. Les flors les tinc fóra (ara no, que ja s'han mort les de temporada, aviat vindran els "pensaments" i altres).
    Però com les flors, alegren les estances, oi?
    Ara sí, bona nitttttttt !

    ResponElimina
  35. HORABAIXA Imagina't estava envoltada de flors i no m'havia adonat!! Però admeto que adonar-me'n sí que em va posar contenta, em va fer il·lusió :-)
    Petons!!!


    ISA SB Sin duda mi madre diría que no :-) Ella las adora. Tiene un balcón largo y estrechito, estrechito en que apenas cabe nada... pues ella tiene ahí colocados sus geráneos i sus otras flores, las riega, las cuida :-))
    Besos!!!


    -ASSUMPTA Jajaja m'has fet riure!! :-))
    Pobre marit!! jeje
    A mi m'encantaria que em visquessin les plantes, ho he provat i res, fins i tot les que tenen "fama" de ser més resistents em duren quatre dies... snifff
    Bé, plantes o flors... s'acepta tot :-)) diguem-n'hi "vida vegetal" jeje
    Aqui a Reus jo no puc tenir ni una miserable flor a la terrassa amb aquest vent de %&*^$RF%& (paraulotes impronunciables) :-))
    Bona nit guapa!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  36. ara ja sé quin és el secret del teu bon tarannà assumpta. llevar-se amb flors és símptoma de felicitat.
    quan baixi al carrer, agafaré un ramet per la meva dona!

    ResponElimina
  37. Acabo de veure els teus angelets del barça, genials....
    Tot i no saber-ne el nom de moltes flors, a vegades em quedo bocabadada mirant-les i gaudint de la seva "fragilitat"...
    M´ha encantat aquesta decoració i, sobretot, els teus quadres de punt de creu....
    Fins aviat!!! Salut!!!

    ResponElimina
  38. Com han de viure les plantes a casa teva? Que no veus q veient el jardi perenne que tens no troben motivació???

    Per cert, a mi m'agraden més les vives que les altres, però aquest quadre teu de les mimoses, és una xulada!!!

    ResponElimina
  39. ei Assumpta! que avui he tornat amb més temps i he llegit els comentaris que hi ha per aquí, i he vist que vas pensar en posar la flor del lateral, al post.... i m'ha fet molta il.lusió!!! (que no ho havia llegit i per això no et vaig dir res). Ets un sol!!! De fet, que la tinguis al lateral del bloc ja és tot un honor. Moltes gràcies :-)***** ♥

    ResponElimina
  40. ÒSCAR Si? :-)) No ho sabia jeje... És bonic!!
    Has agafat finalment el ramet per la teva dona? :-) Uaaaaau!! Què romàntic!! Haurà estat molt contenta!!
    Abraçades!!!


    EVA Hola!! :-))
    A mi si que em van encantar les teves obres a punt de creu!! I aquells punts de llibre, que polits, que ben acabats... aquestes coses m'agraden a mi, aparentment senzilles, però amb una feina al darrera i feta amb carinyo :-)
    Ens llegim!! :-))
    Petons!!!


    MONTSE Ai, pobretes jajaja... m'has fet riure i m'ha fet llastimeta al mateix temps quan m'he imaginat les plantes sense motivació :-))
    Va ser més difícil el de les roses i a la gent li sol agradar més el de les mimoses, és curiós :-)
    Petons!!!


    BRUIXOLETA Dona!!! Doncs clar que tinc la teva flor a la barra lateral :-) Aqui al meu blog per sempre!!
    És una flor amb molt de significat... va ser la teva primera obra en patchwork :-)
    Per cert, ja me'l cuides bé? ;-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  41. Tot és suer maco! El que més m'ha agradat, el quadre de girasols i els porta espelmes :)
    Visca les flors!

    ResponElimina
  42. ANA A mi també m'encanten els porta-espelmes!! Els va fer una amiga especialment per a mi i, quan els vaig veure acabats, em vaig quedar tan sorpresa!! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  43. Les flors em semblen un bon regal.

    ResponElimina
  44. JERONI MALEUFF Són un bon regal :-))
    Sobre tot aquestes que no es moren jeje
    Abraçades!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!