dissabte, 18 de setembre del 2010

Fer punta al llapis...

En aquest món cadascú té les seves neures (1) una de les meves és una gran passió pels llapis (llàpissos en la meva variant dialectal, que diria en Sànset hehe), ja siguin de dibuix, de colors, de tot... (hi ha una dita castellana que diu que “le gusta más que a un tonto un lápiz”, frase que sempre m’ha preocupat una mica, però bé... ara no vull marxar de tema)

Una altra de les coses que m’agraden són les lletres... dibuixar-les, brodar-les... doncs... Hi ha un artista, anomenat Dalton Ghetti, que fa meravelles "fent punta" al llapis!!



En realitat, les seves eines són una fulla d’afaitar, una agulla de cosir i un ganivet d’escultor. Ha fet un abecedari sencer!! (no em direu que no és una cucada)



Però també coses així:




(1) Ai caram! He vist que el corrector del Word em donava “neura” com a falta. Ho he buscat al “Diec2” (com faig sempre que tinc dubtes) i, efectivament, no hi surt... llavors he mirat a l’Enciclopèdia catalana i tampoc i, al Termcat i... tampoc!! Finalment, per fustigar-me una mica l’he buscat a la RAE (el diccionari dels nostres veïns) i sí que surt!! Què passa? Que els catalans no podem tenir neures? Reclamo els meus drets a tenir-ne!!... A veure si ara resultarà que això meu no té nom... (val, val, que arriba la tardor i estic de bon humor) :-)



Editat el dia 19/9/10 a les 0:45:
Solucionat el tema de les “neures”!! En Captaire aporta la paraula correcta: Els catalans no en tenim d'aixó!! El que tenim són dèries, cabòries i/o cebes!... A mi la que més m’agrada és “dèria”, per tant faig el propòsit d’utilitzar-la on abans hagués fet la castellanada ;-)
Moltes gràcies Captaire!!!



Per cert, que podeu seguir votant pel vostre Súperheroi preferit a la barra lateral del Blog: Superman, Spiderman, Batman o Súperbanyera? :-))

35 comentaris:

  1. Increïble, impressionant. S'ha de tenir una destresa fora del comú per poder fer aquestes formes amb aquest detall en la mina d'un llapis, que és la cosa que es trenca amb més facilitat del món. Gairebé no m'ho crec. Em promets que les fotos no són trucades?

    ResponElimina
  2. ostres nena...que xuluuuuuuuu
    jajajajja
    quines manetes aquest home. uf!!

    petons de cap de setmana

    ResponElimina
  3. la de coses que es poden fer amb un llapis! a mi també m'agraden els llapis però jo faig punta amb maquineta! molt bo això de "neura" però si que hi és "neura" és una abreviatura col.loquial de neurastènic i també una forma de dir "neurosi"

    ResponElimina
  4. Hi ha gent amb paciència....quina currada

    ResponElimina
  5. I qui vol tenir "neures", podent tenir una dèria, cabòria, o sobretot sobretot, una ceba...

    ResponElimina
  6. XEXU.- A mi també m'ha entusiasmat quan ho he vist :-)
    No et puc prometre que no són trucades perquè no ho sé, però si et prometo que, sincerament, crec que són autèntiques :-)
    Una amiga m'ha enviat unes de les fotos per correu, sense dir-me qui era l'autor ni res... llavors jo, per Google m'he posat a buscar posant paraules clau fins que m'ha sortit, i he trobat el nom de Dalton Ghetti i, buscant per ell, m'han sortit moltes pàgines, imatges... crec que és cert :-)
    En tot cas, també crec que no deu fer servir llàpissos massa durs ni prims... Coneixes els llapis que fan servir els fusters? tenen la mina una mica més ampla i plana... doncs alguna cosa així :-)) Tot i que els dels abecedaris es veuen ben normals, el que té el cor al mig es veu que és una mica més pla... però, tot i així!! Uauuuuu


    KWEILAN.- A mi m'han encantat ;-))


    SARGANTANA.- Ja ho pots dir! Quina precisió, eh? Mans de cirurgià :-))
    Molt bon cap de setmana, guapa :-)


    ELVIRA FR.- Hehehe jo també faig punta amb la maquineta tradicional ;-)
    Fa temps m'agradava fer-la amb aquells artilugis... Et sona? http://media.photobucket.com/image/sacapuntas/manufactoria/sacapuntas.jpg
    Sí, ja sé que també es diu això de "neura", però no està reconegut (al menys jo no he trobat) :-)


    GARBI 24.- I tant! ;-) De totes formes, quan tens un hobby així, et passa el temps i potser ni te n’adones perquè t’ho passes bé ;-)


    CAPTAIRE.- Ostreeeeeees!!! Moltes gràcies!!... És que jo pensava, “ja que no puc tenir neures, al menys alguna cosa semblant, però a la catalana”, però no em sortia res!! Ara mateix edito el post (això sí, “apunt” no ho diré, que no m’agrada... mira, una dèria com qualsevol altre) i afegeixo la teva aportació. A més, com que m’agrada, m’hi esforçaré a dir-ho bé ;-))

    ResponElimina
  7. La dèria està bé, però a Sabadell som més de la ceba ;)))

    ResponElimina
  8. xafardera com sóc tinc el ggogle imatges amb el que ha fet aquest home i és per flipar molt, però MOLT! increïble! gràcies per compartir-lo Assumpta!
    petons!!

    (a nòmades ja ha arribat la tardor :P)

    ResponElimina
  9. CAPTAIRE.- És que la paraula "dèria" la trobo molt bonica. En canvi "cabòria" no m'agrada gaire perquè em fa pensar amb en Montilla del Polònia hehehe... i, entremig, la "ceba" sabadellenca (oi que els castellers de Sabadell us dieu saballuts? ;-))
    Has vist? T'he posat la foto i tot en l'edició que he fet del post, eh? ;-))


    ELUR.- Oi que és una passada? ;-)) I tu que saps fer manualitats i que també t'agrada això d'escriure a mà i coses així, segur que ho valores força :-)
    Ja he vist la teva decoració tardorenca. Ens anem "ambientant" què bé!! :-))

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies Assumpta!

    Doncs sí, som els “saballuts”. A l’escut de Sabadell hi ha una ceba, i és per això que deia que en som molt, i l’escut dels Castellers és un castell de cebes.

    ResponElimina
  11. Micro escultures... és increïble!

    Realment hi ha gent que té ides i traça!

    És molt millor tenir dèries... jo me'n faig un tip de recomanar a la gent que tingui alguna dèria que li faci il·lusió. Dèria em sembla una paraula positiva, en principi. No?

    ResponElimina
  12. Quan veig aquestes coses sempre quedo impressionat de l'habilitat de certa gent.
    Jo en seria totalment incapaç..., si de vegades ja no puc ni fer punta a un llapis amb la "maquineta" normal sense que se'm trenqui la mina!. ;-))

    ResponElimina
  13. Això demostra que de qualsevol objecte se'n pot treure molt, més del que ens pensem. Ës tracta de tenir molta imaginació i traça.
    També creia que neura era correcte en català. Pel tema del Polònia, em quedo, però, amb el "cabòries"!

    ResponElimina
  14. si que és impressionant, si... i sobretot saps què m'ha cridat l'atenció? que fa aquestes "virgueries" (segur que termcat no troba aquesta paraula tampoc) quan el llapis ja és petitó, petitó, quan s'ha fet servir per escriure i dibuixar moltíssim!

    ResponElimina
  15. Sí, realment ha quedat molt bé, i se n'ha de saber molt! Això també és una dèria! :-)

    ResponElimina
  16. Realmente un genio este hombre con los lápices, me ha encantado y bueno neura, manía digamos que sos sinonimos. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  17. Hola,

    El Convit independentista és un intent d’aplegar blocs (i blogs) que volen la independència i que, a més, creuen que l'Estat català és necessari i urgent. Res més.

    Si vols formar-ne part, envia’m un correu o bé deixa un comentari al Convit

    ResponElimina
  18. CAPTAIRE.- Ai Hehehe sabia lo dels castellers i no lo de l'escut de la ciutat!! Sóc un desastre! ;-))
    Ara ja no ho oblidaré mai :-))


    CARME.- Jo també veig això de les "dèries" com quelcom positiu :-) En canvi, "cabòries" em sembla més negatiu, com si fossin preocupacions que fan patir... i "cebes" serien "tossuderies" ;-))
    Per tant, tot això de fer col·leccions (ja sigui de llapis o de moments) són dèries :-))


    McABEU.- Ai quina gràcia m'has fet amb això de que se't trenqui la punta utilitzant una maquineta normal!! ;-)) Crec que això ens passa a tots alguna vegada hehe
    Ha de tenir bona vista, habilitat i molta paciència ;-))


    ALBERT B. i R..- Ai, però si dius "cabòries", pensaràs en en Montilla, home!! :-DD
    Tens raó, jo abans he dit "bona vista, habilitat i paciència" i tu afegeixes "imaginació", que és molt important també ;-)


    RITS.- Holaaaaa!! Ben tornada!! ;-)
    A mi també em va cridar l'atenció que feia servir alguns llapis que estan fets pols, petits, petis, fins i tot gastats... i, justament això, fa que encara tingui més encant, oi? :-))


    P-CFACSBC2V.- Em fa gràcia pensar com li deuria venir la idea de fer la primera "petita escultura"... però, evidentment, és una bona dèria ;-))


    TÍA ELSA.- Imagina que bien lo pasa y que baratos son los materiales que usa! ;-)) ¡Es un genio! jejeje


    REFLEXIONS EN CATALÀ.- M'ha arribat al correu un comentari teu, amb hora 18:36 que, no sé perquè, no ha sortit aquí. Com el tema es seriós, prefereixo respondre't perquè no m'agradaria que pensessis que l'he esborrat jo.
    Fa cosa de quinze dies a un altre blog també van estar desapareixent comentaris. Suposo que és un problema de Blogger :-)

    ResponElimina
  19. Ei! Felicitats!

    Que ha guanyat el teu logo de la
    TBfC! Molt xulo!

    ResponElimina
  20. CARME.- Moltes gràcies!! ;-))
    T'asseguro que pensava que hi hauria gent participant amb eines de disseny gràfic i que una cosa tan "feta a mà" com la meva potser es veuria senzilla... però m'ha fet una il·lusió molt, molt gran, una sorpresa enorme :-))

    ResponElimina
  21. Ostres uffff, que dificil !!!! una mostra molt curiosa.
    Que tal bonica? les vacances be? a m´esta costan bastant tornar a la normalitat, aisssssss... que hi farem!!!!
    una abraçada, ens veiem per aqui.
    Visca el Barça !!!

    ResponElimina
  22. Aquest si que devia estar atent a classe... jejeje

    ResponElimina
  23. Ostres, jo havia vist gent que dibuixava en grans d'arròs (a Andorra hi ha un museu), però que esculpís en puntes de llapis no! Flipant!!

    ResponElimina
  24. I quan creia haver-ho vist tot, l'Assumpta fa un post sobre un personatge que fa figures amb els llapis... la veritat és que és impressionant.

    Quan a mi em passa una cosa tipus el que t'ha passat amb la paraula "neura" sempre dic: no voldré la independència de Catalunya fins que el diccionari accepti "X" paraula. Així que tenen feina els encarregats d'elaborar els diccionaris si em volen convèncer.
    Adéu!

    ResponElimina
  25. Ei! a mi m'encanten també els llapis, en faig col·lecció. M'agraden amb logos, siguin d'un hotel, un banc, o una ciutat, etc.
    I el que fa aquest senyor... és brutal

    ResponElimina
  26. M. TERESA.- Quant de temps!! ;-))
    La veritat és que no he fet res especial per les vacances... i a mi m'agrada més la tardor, així que ja em va bé el setembre... i, siii!! Visca el Barça!! :-DD


    JOMATEIXA.- O ben distret, jugant amb els llapis quan el mestre explicava hehehe


    JORDI.- Uaaaau!! Dibuixar en un gra d'arròs potser encara és més complicat! :-)) Ho hauré de buscar!! ;-)


    ALBERT.- Hehehe segur que tant a tu com a mi ens queden moltes coses per veure encara! Però m'ha fet molta gràcia el teu comentari :-))
    A mi m'agradaria que acceptessin "carinyu" i "blog" amb la "g" :-DD


    BLAKWOLF Oi que és xulíssim? T'asseguro que em venen ganes de provar de fer alguna cosa :-))


    MARIA ESCALAS.- Llavors la teva col·lecció és com la de la meva germana!! Miraaaaa aquí :-))
    Tots són de mina negra, el "típic" llapis normal... però tots diferents :-))

    ResponElimina
  27. Hola Assumpta! Sóc nova per aquí però prometo passar-m'hi sovint... si em deixes, és clar!
    Jo pensava que era una "neures" però ara sé que sóc una "cebes". hehehe. No sé ben bé si això m'agrada... El que si m'agraden són els llapis. Els de les fotos són autèntiques obres d'art i els de colors, en general, m'encanten.
    el deixo el link a un post on ho explicava millor. Salutacions!
    http://mbetoret.blogspot.com/2007/10/va-de-regals.html

    ResponElimina
  28. Ahhh buenooo!!que genio y artista , esto sí es una maravilla y flor de trabajito.
    Me encantó

    Feliz primavera!!!

    ResponElimina
  29. Realment és impressionant, amb una cosa tant menuda com pot aconseguir fer tants detalls... :)

    ResponElimina
  30. ep !! ja som a la tardor...ja estas trigan massa !!! jejeje
    petonssssssssss

    ResponElimina
  31. MATTY Holaaaa! Et conec! Ets l'amiga d'en FERRAN, que ell té posat un fragment d'una felicitació d'aniversari teva a la barra lateral del seu blog! ;-))
    I tant que pots passar, sempre què vulguis! :-))


    MARISA, el rincón de mi niñez.- Jejeje sabía que a tí te gustaría!! ¡Te imagino también jugando con lapiceros! ;-))
    Feliz otoño jeje


    TONI EN BLANC.- Holaaa! ;-)
    Deu tenir bona vista i bon pols... jo els faria tots malbé! hehe


    M. TERESA.- Que noooo, que ha dit en Tomàs Molina que començava el dia 23 a les cinc de la matinada!! :-)))

    ResponElimina
  32. Auténtiques obres d'art, em semblen. Segur que més d'un "entès" diria que fa gràcia, però que això no és art.
    Realment són molt bonics!

    ResponElimina
  33. FERRAN.- Estic d'acord amb tu, més boniques i amb més mèrit que algunes coses que ens volen "colar" sota el concepte d'Art Modern hehehe

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!