dimarts, 8 de febrer del 2011

Gaudint de la meva independència...

Fa uns mesos que sóc una dona lliure, independent, sense res que em lligui a cap... empresa de telefonia mòbil! ;-)


Sóc una persona amb “targeta pre-pagament”!! Fora contractes!! Fora lligams amb condicions sempre contraries al consumidor!! Fora canvis de condicions de forma unilateral (exclusió dels números freqüents del mínim de compromís, nou càrrec de 2 Eurus per no domiciliació bancària...)

Si hagués seguit amb Movistar, el que jo pagava, com a mínim -encara que no fes ni una trucada ni enviés un sol missatge- era:

- 9 Eurus de “compromís”
- 2 Eurus perquè no volia domiciliar el rebut pel Banc
- 18% d’IVA

Total: 12,98 Eurus.

O sigui que, la meva despesa diària mínima, truqués o no, era de 43 cèntims.

Doncs bé, actualment, amb targeta prepagament (d’Orange, com podria ser de qualsevol altre) puc dir que: El dia 24 de desembre vaig carregar 10 Eurus de Saldo... em quedaven 35 cèntims, o sigui que em vaig quedar amb 10,35. A dia d’avui encara me’n queden 2,05 o sigui, que he gastat 8,30 i d’això fa 46 dies.

La meva despesa diària (de moment) és de 18 cèntims. Dic de moment, perquè tinc intenció de seguir baixant la mitjana. El mòbil ha de ser només per a casos urgents. Sinó hi ha el fix o el correu electrònic.

M’estalvio 25 cèntims cada dia. Si multiplico els 43 cèntims per 365, veig que, al cap de l’any hauré deixat de pagar 91,25 Eurus.

Ah, per cert, al telèfon nou rebo, de tant en tant, trucadetes del 900-10-10-10 ja sé que és de Movistar hehehe... no em molesto ni en respondre!

Estic contenta de la meva decisió :-))

PS/ Escric Eurus, amb "U", perquè m'agrada més.

27 comentaris:

  1. Per un moment he pensat que havies proclamat la independència de Catalunya....ja he vist que era de "movi...estar per casa i car" jo el mòbil encara el tinc de moviestar però mai he volgut que fos amb contracte , així poso els eurus que vull i punt...són uns pesats jo tampoc els faig cas...hehehhe

    ResponElimina
  2. Posat que trucar amb targeta de pre-pagament sol ser més car que amb contracte, està molt clar que truques molt poc i no fas despesa. Tens altres opcions que no eren aquesta, les companyies low cost. Jo sóc de Yoigo i n'estic molt content. Faig servir molt més el mòbil que quan era de Movistar, i quan surt un mes que realment el faig servir molt per motius que no venen al cas, no pago més de 30€, i parlo de fer-lo servir cada dia, cosa que no és habitual en mi. Els mesos normals pago el compromís i prou, una mica més de 7€, perquè les trucades que faig no superen això. D'acord que algun mes m'han dit que em tocava pagar poc més de 3€ i he hagut de pagat 7 igualment, però trobo que 7€ al mes no és la ruïna per ningú. I em sento molt tranquil tenint contracte i no haver de carregar o estar pendent de si em quedo sense saldo, com un adolescent.

    ResponElimina
  3. Jo tampoc gaste massa el mòbil...si puc, gaste l'skype fins i tot per enviar sms ja que costen 0'015!! en els temps que corren qualsevol cèntim que es puga estalviar va bé :)

    ResponElimina
  4. ELFREELANG.- Hehehe he posat el títol amb tota la intenció de que hi hagués moltes interpretacions possibles :-))
    Jo crec que haver-me fet el contracte va ser la pitjor decisió de la meva vida. Jo era Movistar des de feia dos o tres anys i estava contenta, tenia els meus números freqüents, el meu "favorito" i anava carregant saldo quan volia.
    Amb el contracte ja em van tenir lligada, vaig pactar el compromís que entraven totes les trucades però després ells van eliminar-ne els números freqüents i el favorit... en fi, que no els suporto.
    Mai més cap contracte!! Ecs!! caca!! :-PP


    XEXU.- Sí, la veritat és que el faig servir molt poc. Em molesta parlar pel mòbil, sóc molt més de missatges. En un moment donat, per avisar d'una cosa urgent, un sms... i ja està. Però "conversar per sms" això ja ha passat a la història.
    Homeeeeee jo no sóc cap adolescent, controlo molt bé el saldo que tinc per la web d'Orange :-))


    MARIA.- Ai!! Admeto que he hagut de buscar "Skype" a Google perquè, tot i que em sonava molt, no sabia massa bé què era :-))
    Estic totalment d'acord amb tu. Jo miro d'estalviar tot el que puc i em sabia molt de greu cada vegada que no arribava als 9 Eurus de consum i em tocava pagar-ne gairebé 13!!
    Ara m'he posat estricta i el mòbil el faig servir molt poc i només pago el que gasto ;-)

    ResponElimina
  5. Jo també encara funciono amb pre-pagament... o sigui que t'entenc molt bé.

    ResponElimina
  6. No puc estar més d'acord amb tu: el mòbil, per qüestions "urgent" i puntuals. La meva tarifa plana és de 100 minuts al mes per 10 eurus; estic encantat.

    ResponElimina
  7. Molt bé Assumpta, són petits actes que ens fan més lliures. Ells tenen en certa manera la paella pel mànec, però nosaltres també la tenim encara que no l'utilitzem. Jo també estava farta de pagar l'oro i el moro amb el prepagament d'Orange i em vaig canviar als de Pepephone. Si que va en contracte però només pagues el que gastes i a una tarifa superbarata, 6 cèntims minut (vaig fer un post: http://elmondelesones.blogspot.com/2010/05/pepephonera-o-pepephonista.html ). Total que ara al mes vinc a pagar menys de 3 eurillos (clar que truco poc).

    ResponElimina
  8. La imatge que has escollit transmet la sensació d'una alliberació total, intensa,... trencant cadenes!!
    Reflexa totalment aquesta satisfacció que et dóna el que has fet!!
    M'agrada aquesta manera fresca i espontanea que tens a l'hora d'explicar-nos coses teves.Les escrius amb aquest entusiasme i els impregnes de tanta força que em dóna la sensació que et tinc aquí al davant, i em fa molta gràcia!!
    Molt bé, molt bé!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. bé, et felicito per ser una dona independent i alliberada de les feixugues càrregues de la telefonia mòbil. Jo sóc dels que paga 43 cèntims al dia, però és que realment els gasto, malgrat que penso com tu, que hauria de ser per ocasions excepcionals.

    Eurus amb u és igual al Núñez del Crackòvia! hahaha em fa molta gràcia!

    ResponElimina
  10. Me n'alegro que hagis sortit guanyant amb el canvi. Pels que fem poques trucades, aquesta "independència telefònica" és la que més ens convé. :-))

    ResponElimina
  11. He arribat a veure paios al súper repassant els preus dels productes per telèfon, suposo que amb la dona. I jo pensant, t'estalviaràs un parell d'eurUs i en pagaràs 3 en trucades, gamarús ...

    ResponElimina
  12. Ostres !!
    Ara amb les companyes de feina estavem parlant d'això , volen passar-se a la targeta de pre-pagament .
    Jo mai he tingut contracte , és més a vegades preferiria no tenir ni mòbil, el meu pressupost mensual és de 10 a 15 € i d'aquí no passo.
    A més amb el contracte tens el problema de que firmes un contracte amb 4 anys amb la companyia , si el trenques tens molts problemes.

    ResponElimina
  13. CARME.- Una demostració més que ets una dona molt intel·ligent!! ;-))
    Els contractes amb aquest tipus de gent són asfixiants... ufff


    FERRAN.- Holaaaaa!! ;-) Jo, quan fa temps tenia números "freqüents" i "favorito" i tot entrava dins del "compromiso" dels 9 Eurus, moltes vegades "xerrava amb ma germana" sms va sms ve... però tot això ja s'ha acabat. Ara m'he tornat responsable ;-))


    MPG.- He anat a veure el teu post i t'he deixat un comentari de felicitació!! ;-))
    Jo em vaig fer d'Orange perquè el que volia era fugir de Movistar... però qualsevol dia potser també em poso a mirar tarifes i canvio... És divertit ser una mateixa la mestressa de la situació i no pagar el que ells volen ;-))


    CONSUELO.- La veritat és que m'ho van fer suar!! Trucades, queixes, terminis de no sé què... Però finalment ho vaig aconseguir!! ;-))


    MONTSE.- Doncs si sabessis l'efecte que em fan a mi els teus comentaris! ;-)) Sempre dius coses maques, sempre em fas somriure!! Quan veig que has entrat a dir alguna cosa, ja estic contenta! :-))


    JORDI BANYERA.- Hahaha és que em fas riure fins i tot amb els comentaris!! Això del Núñez del Crackòvia és molt bo!! :-DD
    Però és que es pronuncia així... Oi que quan hi havia les pessetes i els duros tu deies "això m'ha costat cinc DURUS" encara que escrivissis "duros"? Doncs no entenc perquè la gent pronuncia EUROS quan la pronunciació correcta (en català standard i amb tots els meus respectes per totes les variants) és EURUS!! :-PP
    Ep! si pagues 43 perquè gastes 43 doncs ben pagats estan :-DD


    McABEU.- Sí, a més és maco poder ser independent en alguna cosa hehehe
    Tu també ets de pre-pagament!! Molt bé!! ;-)
    El que no he entès mai és perquè aquesta gent per fer-te contracte et demanen un pagament mínim... i el que no entenc és com hi ha gent tan burra que ho acceptem!! (Amb respecte pels altres que ho accepten hehe... el "burra" anava una mica per mi) ;-))


    JOAN.- Hahahaha això és boníssim!! ;-))
    De veritat que l'ésser humà fa moltes coses rares!
    Ei, al blog d'en McABEU t'he nomenat un dels "cracks" de la meva llista de cracks... Enhorabona!! :-DD


    PUNT PETIT.- Fa gràcia quan estàs parlant d'alguna cosa i, de cop, et trobes el mateix tema en algun altre lloc ;-))
    Ja els hi pots dir a les teves companyes que ho facin, que estaran contentes!! ;-))

    ResponElimina
  14. D'això se'n diu una lliçó magistral d'economia domèstica.

    Jo, en aquest sentit, però, sóc carn de contracte... això d'anar recarregant el mòbil m'havia dut a alguna desagradable sorpresa (s'ha de ser ordenat i metòdic... i jo no ho sóc massa).

    A més, ara ja m'he passat als megamòbils amb internet etc etc... aaaaah, que no puc sortir de l'espiral!!!

    ResponElimina
  15. Et felicito Assumpta
    ja falta menys per a l'alliberament total

    quant al significat de zdrowia ( no sé si feies conya, però per si de cas t'ho explico) és salut, com a exclamació en un brindis, en polonès. Té molt sentit que faci servir aquest mot, ja que quan era a Madrid sovint em deien "polaco"

    zdrowia

    ResponElimina
  16. Mai he tingut contracte en el mòbil. El faig servir molt poc. Tinc un favorit amb la parella i es pot dir que ja no truco a ningú més, quasi. De missatges, ben pocs. Pels que fem servir poc el mòbil no ens val la pena tenir contracte, que et clava una rere l'altre sense adonar-te'n. Vistos els números, has fet una bona elecció!

    ResponElimina
  17. EL PORQUET.- Hehehe tu no ets carn de contracte, tu ets carn de llonganissa, de fuet, de bull, de pernil mmmmmmm...
    És que no sé si t'ho he dit mai, però m'encanta la teva imatge!! Ets un porquet que em causa molta tendresa :-)
    Ooooh... és que a mi la meva economia no m'ho permet que sinó potser també tindria coses d'aquestes tan modernes i llavors no calcularia per cèntims hehe :-))


    GREGORI SAMSA.- Gràcies!! ;-)) Pas a pas ens apropem a la meta hehehe
    Ostres, quina ficada de pota!! Jo creia que havies copiat la paraula de verificació i ho he buscat per fer la brometa que volia dir alguna cosa (és que fa temps vaig fer un post amb paraules de verificació hehehe...) Res, res, perdona, de veritat :-)


    ALBERT B. i R..- Sí, definitivament, està comprovat que els que volem gastar poc, ens va molt millor no tenir contracte ;-))
    Jo vull mirar de reduir al màxim la despesa. Gairebé com si no tingués mòbil, tan sols com si fos quelcom per avisar en cas d'emergència :-)

    ResponElimina
  18. Jo no truco tant com abans. Utilitzo bastant el correu que surt més a compte. Bon estalvi!

    ResponElimina
  19. Acá es al revés, es más barato con prepago que con tarjeta porque es muy caro el segundo con tarjeta. Aqui pago por mes $75 que seria U$S 1,80, y puedo tener números free, o sea con los que hablo gratis, obvio lo tengo a Franquito jaja! Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  20. Assumpta, és que el fotògraf era molt bo! Hehe.

    ResponElimina
  21. Jo també opto, de totes totes, pels eurus.

    Si el Núñez de Crackòvia (ell també diu eurus, com encertadament ha assenyalat en Jordi) et fa un pla de control, la companyia telefònica t'acabarà abonant a tu 0,43 cada dia. Quicir.

    ResponElimina
  22. ASSUMPTA em sembla fantàstic el que has fet! precisament avui jo pensava en la possibilitat de desfer-me del mòbil... sé que no ho acabaré fent però no es per res real el consum que pago! tenir-lo en targeta és una bona opció per controlar-ne més el consum... Felicitats!!

    Utnoa

    ResponElimina
  23. Preu de l'sms de yoigo a qualsevol operadora amb la tarifa del 8, 8 cèntims, el mateix que costa el minut de trucada. Amb la tarifa del 0, trucar a altres yoigo et costa 0 cèntims el minut (només establiment de trucada), i els sms a 10 cèntims.

    No, no em passen comissió, però està prou bé. Tot i que n'hi ha de més barats i tot!

    ResponElimina
  24. El problema de canviar-te de companyia és que a segons quines comarques (la meva per exemple) només arriba Movistar, així que no tinc alternativa.

    ResponElimina
  25. Visca la llibertat !!!! ets una dona valenta, decidida i amb agalles !!! et felicito !!!!...... hauria de fer un pensament jo tambe, aissssss
    un petonasssssssssss

    ResponElimina
  26. KWEILAN.- Jo també faig servir molt més el correu! ;-)
    Amb la meva germana, amb en Josep Lluís, si li he de donar algun recado abans feia servir un sms, ara li envio un correu i ja està :-)


    TÍA ELSA.- Uy, no sé si entendí bien... ¿Es más barato con pre-pago? a ver... es que a mi también me resulta más barato con prepago ;-)
    El problema es que con contrato te exigen un gasto mínimo y, aunque verdaderamente no lo gastes, debes pagarlo igual... y esto es un abuso.
    ¡Qué suerte números gratis! Jejeje claro, yo también tendría a mi Josep Lluís :-DD


    EL PORQUET.- Aaaai, que modest!! Que no, que no, que jo et trobo molt atractiu! ;-))


    ÒSCAR.- Així m'agrada, Eurus forever!! ;-)
    Siiiiii vull que la telefònica m'aboni aquests centimeeets. Quicir. :-DD


    UTNOA.- Nooo, dona, no et desfacis d'ell (Ell mai no ho faria!) a vegades és útil tenir-ne :-) Ara bé, ha de ser quelcom reservat per ocasions veritablement necessàries. Llavors sí que surt a compte ;-)


    XEXU.- I tu creus que em podria passar de targeta pre-pagament Orange a targeta pre-pagament Yoigo? Vaaaa si us plau, fes-me aquesta gestió :-) Pregunta-ho!! Gràcies!!


    JOMATEIXA.- Ostreees... tu sí que ho tens més fomut, doncs... Llàstima.
    Ah! Aprofito per dir-te que sempre miro les cobertes dels llibres que poses però que no dic res perquè no en sé cap... sniff
    :-DD


    M.TERESA.- Hahahaha m'has fet riure!! :-DD
    Però, sí, sí... si el fas servir poc, tenir un contracte, amb el "compromís" aquest horrible, és un fàstic. Millor ser lliures :-)

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!