dimecres, 4 de gener del 2012

Propòsits 2012

Abans d’ahir vaig llegir un post a cal JPMERCH que, amb el seu habitual enginy, em va fer pensar. Parlava dels propòsits que fem a primers d’any i que gairebé mai acomplim. Ell, per evitar la frustració que comporta veure que no hem estat capaços d’aconseguir les nobles fites que ens havíem proposat, va trobar una solució molt bona.

Jo he pensat que ho faré al revés: Ja que, faci els propòsits que faci, mai aconsegueixo dur-los a terme, doncs, per què no posar el llistó ben alt? Som-hi doncs!! Aquests són els meus Propòsits per al 2012!!


- Escriure i publicar una novel·la amb una editorial de les millors.
- Aconseguir un nivell d’anglès tan bo que em permeti passar el Proficiency.
- Organitzar els meus horaris de blogueig.
- Aprendre a utilitzar correctament els pronoms febles amb la mateixa facilitat que s’accentua una “à”.

Uaaau!! Això són uns propòsits de categoria, eh?

23 comentaris:

  1. Proposem-nos-els!... res, era per a utilitzar alguns pronoms febles!

    M'agraden aquests objectius! D'alçada, de nivell! Clar que sí!

    Jo per la meva part mai em faig propòsits per a l'any nou, sóc molt d'anar fluint. De fet, ara ja fa uns anys que ja no faig ni epíleg de l'any que deixem enrere, ni unes conclusions. És passat i queda enrere.

    No ho sé, potser així em disperso una mica massa, a vegades, però és la meva manera d'entendre el món!

    ResponElimina
  2. Xiqueta, això tindria mèrit per a mi, però tu ho tens xuclat.;-)

    Gràcies pel que dius de mi. M'afalaga, però, no t'hauràs equivocat?

    ResponElimina
  3. N'hi ha uns quants d'aquests que els pots aconseguir sens dubte! :-))

    Jo no em faig mai propòsits per a l'any nou és un termini massa llarg. ;-D

    ResponElimina
  4. Mare de déu... el millor del cas és que tu mateixa ja no els veus massa possibles, i tornem a la teva resposta sobre la sort al post anterior. Si no els aconsegueixes, no serà frustrant. Però i si n'aconsegueixes algun? Pot ser la bomba. Apa doncs, que tinguis sort, o que hi posis ganes, i ja ens ho explicaràs. El més difícil? El d'organitzar-te com a blogaire! Si home!!

    ResponElimina
  5. Apa, piques alt tu, eh? Sort i que n'aconsegueixis molts!

    ResponElimina
  6. Va, hi ha qui diu que apuntar al sol i donar-li a la lluna és un error. Però no deixa de ser un gran pas.

    Som-hi, doncs. Per on comencem?

    ResponElimina
  7. PORQUET.- Mare meva, quin domini dels pronoms febles!! :-))
    (De fet, i ho poso així, entre parèntesi, que no ho veu ningú, jo tampoc en faig hehe... total, per no complir-los!! :-)))
    Ah, jo tampoc faig epílegs, ni conclusions... se m'oblidaria la meitat de les coses. Res, res, "aigua passada no belluga molí" :-P


    JPMERCH.- Calla, calla, que encara hauria pogut posar un altre propòsit d'aquests tan fàcilment assolibles "Saber fer posts breus i bons" :-DD
    Tu també m'afalagues amb el teu comentari, però sospito que -tu sí- t'equivoques una miqueta (llàstima, perquè ja m'agradaria, ja, que tinguessis raó) :-P


    McABEU.- Homeeee!! Això és un altre comentari mega-optimista com el d'en JOTAPÉ ;-)
    A veure, pensem, pensem... potser això dels pronoms febles ho podria aconseguir "una mica"... la resta ho veig tan fàcil com tripular una nau a l'espai (bé, qui sap si podria tripular una nau!!) :-P
    Com es nota que ets jove!! A mi un any em passa volant, fa quatre dies en tenia vint-i-nou!! :-DD


    XEXU.- No és que no els vegi massa possibles, és que estic completament segura de no poder aconseguir-ne cap!! :-P
    Això sí, el més complicat seria el d'organitzar-me com a blogaire :-DD
    Siiiiii ho vaig pensar això de la sort! Està clar que si no ho aconsegueixo no podré dir que ha estat "mala sort"!!... (bé, vaig a escriure una novel·la... després torno!) ;-)


    SM.- Sí, sort, sobre tot moltíssima sort, perquè tinc la lleugera sospita que no sóc capaç d'aconseguir-ne cap :-DD


    JOAN.- Hehehe... si li donés a la lluna ja estaria satisfeta ;-))
    Va, comencem pels pronoms febles, que em pots ajudar! :-DD

    ResponElimina
  8. La meva neta n'Abril, et diria que tot això es...DIFÀCIL. Per a mi impossible, perquè això dels pronoms febles... Ens a l'he tenim jugada, no hi ha manera. Tot acaba donant-hi-los la volta. Malament oi?

    ResponElimina
  9. Em sembla molt correcte el teu mètode!! Aviam, si tant per tant, tampoc els complirem pas... més val fer-se propòsits molt ambiciosos, i només que ho intentem, ja haurem avançat un bon tros de camí!

    Per cert, què tal avança la novel·la? Veig que l'has començat fa una hora i mitja. Ja deus tenir la sinopsi i el primer capítol, no? =P

    ResponElimina
  10. Ben dit, Assumpta! Si et lleves ben d'hora, però ben d'hora ben d'hora, seguríssim que ho aconsegueixes. Paraula de Pep! (mode una mica cínic activat, hihi...)

    ResponElimina
  11. he, he, he... jo no sóc gaire de fer propòsits. Si me'n faig algun és per excepció.

    Però et desitjo molta sort per acomplir-los tots :)

    I a Jp, també... em costa un munt deixar-li un comentari. Molta sort JP! Ja sé que és difícil! :D

    ResponElimina
  12. Caram, quins propòsits! Jo també n'acostumo a fer i aquest any en tinc un que és el meu preferit: que em toqui cada dia el sol (si en fa, és clar) al menys 10 minuts. I és que em vaig adonar que sovint ens passem dies sencers sense sentir-lo a la cara!
    Bon Any Nou i que es compleixin els teus desitjos i propòsits!

    ResponElimina
  13. Doncs si que piques alt sí ,mira que si alguna editorial et fa propostes editorials ja ens ho explicaràs oi? mai se sap amb això dels propòsits...sort! ah he comentat el pos del llibres llegits, que incomprensiblement no havia vist, sorry my english is'nt good bye! so long! good lucky!

    ResponElimina
  14. Assumpta bons propòsits... però pel que sé, el tema editorial està bastant fluixet.... Potser una editorial petita fos més adequada. Les grans estan pels escriptors consolidats... tu ja m'entens, de Cabré en amunt....

    ResponElimina
  15. CARLES CASANOVAS.- Això mateix!! Jo ho diré com l'Abril... és molt DIFÀCIL... molt, molt!! :-))
    Sempre que he d'escriure alguna cosa acabo canviant les paraules o la forma de la frase, perquè sempre tinc dubtes de si ho faig bé o no, i això no m'agrada, és la meva llengua i, lamentablement, no puc dir que la domini... Què hi farem? Llegir molt, insistir, practicar ;-))


    YÁIZA.- Ehem... així resulta que els propòsits, com a mínim, s'han d'intentar? Ah!! és que això no ho sabia!! Jo creia que, amb dir-ho, ja estava bé :-))
    La novel·la?... Sí... ehem... la novel·la... doncs... bé... clar... :-P


    FERRAN.- Ei, que aquests principis d'en PEP són molt bons, són reals, autèntics... Si jo aconseguís dur a terme un programa de treball diari elaborat sobre la base d'una time tamble, o una schedule, que mai sé què és més correcte, seguint els principis d'en PEP, segur que ho aconseguiria!! ;-))


    CARME.- Hola, guapíssima!! Veig que segueixes amb alguns problemes per comentar a alguns blogs. Espero que en JOTAPÉ ho vegi (i sinó, espera, ara mateix vaig al seu blog i li diré jo) ;-)
    De fet, sort... sí, moltíssima sort és la que necessitaria per poder aconseguir tot això!! ;-))
    (Ja he anat a cal JOTAPÉ a desitjar-li sort de part teva)


    AITOR.- Aquest propòsit o desig que tens és molt maco!! no demanes res material sinó quelcom tan bonic com la carícia del sol durant 10 minutets al dia ;-)
    A mi m'encanta que faci solet a l'hivern, ara bé, ja et dic que a l'estiu em passo els dies protestant de la calor (sóc terrible!!) :-DD
    Els meus propòsits eren per seguir la broma d'en JOTAPÉ, jo ja sé que això no ho puc aconseguir!! ;-)


    MPG.- I si el meu llibre és molt bo, molt bo, molt bo? ;-))
    Vaaaaaal, és igual, doncs ja em conformo amb una editorial petita, però que sigui seriosa, eh? (ja creixeran gràcies a l'èxit de vendes que els proporcionaré... no passa res) :-DD

    ResponElimina
  16. molta sort! encara que només aconsegueixi un d'ells ja estarà molt i molt bé! jo ni tan sols m'he molestat a fer-me propòsits, diguem mandrós...

    ResponElimina
  17. Doncs digue'm optimista però jo els veig tots possibles. Ara, difícils també... Sobretot el primer. El segon no ho sé perquè no sé què és el Proficiency.

    Però bé, que el 31 de desembre del 2012 vull veure aviam quants has aconseguit (i potser jo estaré llegint el llibre m'hauran regalat el dia 25: "La destructora de blogs", un best-seller editorial d'Assumpta).

    ResponElimina
  18. PONS007.- Bé, si et sóc sincera, no tenia intenció de complir-ne cap... ara bé, m'ho estic començant a pensar. Potser podria intentar racionalitzar els meus horaris de blogueig... Bé... no, potser no cal :-DDD


    MARCEL.- D'acord, t'ho dic: OPTIMISTA! ;-)
    Tu sí que aconseguiràs tots aquests propòsits! Ja saps que penso que escrius fantàsticament bé. Tens facilitat pels idiomes, així que només et falta... organitzar l'horari de bloguejar i, de fet, em sembla que el tens prou ben organitzat! :-))
    El Proficiency és el nivell més alt en els exàmens de Cambridge. És dificilíssim d'aprovar. Equival a un anglès nadiu, però molts nadius no el passarien per temes de gramàtica correcta i d'ortografia.

    ResponElimina
  19. Agosserats, eh!
    aprendre a fer servir els pronoms febles,..... uix, tota l'ortografia en general em convidria a mi!

    ResponElimina
  20. ah, i publicar un llibre en una editorial? no és la catosfera una gran editorial de vida?

    ResponElimina
  21. Caram! jo em faria els mateixos proposits!!
    quina casualitat. Però potser amb un any no en tindrem prou per aconseguir-los, almenys jo...

    ResponElimina
  22. uau, Assumpta!
    Jo fa dos anys i mig que vaig fer el primer propòsit i encara m'hi barallo... espero que a tu et sigui més fàcil que a mi...

    ResponElimina
  23. hahahahaha! Si vols, jo et puc ajudar amb els pronoms! És un propòsit ben senzill! ;)

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!