dimarts, 14 d’agost del 2012

Què? / Qui?.- Agost 2012.- Segon dia de Joc.- Pistes addicionals.

Benvolguts companys blogaires:

Malgrat que hi ha força gent de vacances, molts heu passat per aquí a dir la vostra, cosa que us agraeixo moltíssim... i, fins i tot, heu deixat algunes propostes que em demostren que heu estat fent molta feina!!

Ara bé, de moment, no ho encerta ningú, per la qual cosa, us afegeixo unes pistes:

Pistes addicionals:

1.- Una reflexió: Estic segura que a tots ens ha passat més d’una vegada que reconeixem quadres dels quals som totalment incapaços de dir qui és l’autor. Igualment, segur que hi ha peces musicals que sabem taral·lejar però que no tenim ni idea de qui les va composar. Doncs bé, aquest mes tenim una personatge per endevinar que estic segura que la immensa majoria dels blogaires ni tan sols han sentit anomenar... en canvi, també estic segura que no hi ha ningú que no hagi sentit a parlar de la seva “obra”.

2.- El cognom de la personatge misteriosa té cinc lletres, de les quals dues són vocals i una d’aquestes és la “U”.

3.- La inicial de la nostra personatge és la mateixa inicial que la del nom de pila d’un jugador del Barça nascut a Barcelona el 4 de febrer de 1942, jugador que va ser protagonista involuntari del famós penalti inventat per Guruceta.

4.- Va viure més de vuitanta anys.


A investigar, detectius!! Moltíssima sort i fins demà a la mateixa hora!!

13 comentaris:

  1. Segueixes sent molt mala persona per posar l'enigma a aquestes hores.

    Jo dic Jeanne Jugan, perquè em quadra en tot, fins i tot en que és una santa, però ni la coneixia a ella ni a la seva obra, en cas que sigui aquest el personatge.

    ResponElimina
  2. Ai, Assumpta, cada dia ens ho poses més difícil! Avui m'he passat el dia buscant dones amb les pistes d'ahir, i ho volia posar abans d'anar a dormir... perquè creia que el post sortiria demà al matí! No m'havia fixat bé en l'hora...

    Total, que no havia tingut temps a dir res, però amb les pistes noves i una meravellosa secció de la Viquipèdia que no coneixia, diria que he trobat la nostra senyora. Ara, jo no la coneixia ni a ella... ni a la seva obra!

    Diria que és la Jeanne Jugan, més coneguda com Maria de la Creu, i la seva obra és la congregació de les Germanetes dels Pobres. I aquí va l'enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Jugan

    I si no és ella... doncs mala sort, tu! Marxo a dormir!

    ResponElimina
  3. (i com no, Charles Dickens surt per allà enmig de la seva biografia...!)

    ResponElimina
  4. Ahir em van faltar pistes i avui em sembla que me n'han sobrat, ja ho diuen que el món està mal repartit. ;-D

    Jo diria que el personatge misteriós d'avui és Jeanne Jugan, en religió Maria de la Creu (1792 - 1879); religiosa bretona fundadora de la congregació de les Germanetes dels Pobres.

    I una vegada dit, i tornant a parlar de les pistes. Fer constar que la penúltima està equivocada. El jugador protagonista involuntari del penal inventat per Guruceta és en Quimet Rifé, no?. Aleshores, on veus tu que el seu nom de pila comenci amb J? :-DDD

    ResponElimina
  5. Pffff, després de googlejar una bona estona... em rendeixo! :(((

    ResponElimina
  6. estic de vacances, durant les vacances no investigo ni jugant al cluedo...

    ResponElimina
  7. Ja ho tinc!!!! m'assembla que la dona misteriosa és.... Joana Jugan! Si???? He buscsat i va viure 87 anys i coicideixen les inicials del nom i el cognom, i la inicial és J com la de Joaquim Rifé..... hehehe!! siiiii!!! és JOANA JUGAN!!! ;)))

    ResponElimina
  8. Ara estic molt encuriosit però malauradament la meva part de detectiu també està de vacances. M'espero a demà.

    ResponElimina
  9. ja se quina es la inicial perque he trobat al jugador blaugrana.... pero no tinc idea de res mes. ja m'has enganxat!!! ara mirare el teu blog cada dia...

    ResponElimina
  10. ara si que m'has matat...metafòricament és clar...vaja que és una dona nascuda a finals del XVIII si va viure tant la seva vida és a cavall del segle mencionat i el XIX, es diu J.... J...perquè el jugador és Joaquim Rifé glups! i això de la seva obra em despista és música? pintora? si fos escriptora ....o és una santa?això està molt però que molt difícil!

    ResponElimina
  11. Segueixo sense tenir idea, He estat mirant el Google i res de res???

    ResponElimina
  12. Hola!
    Aquesta és la 1a vegada que participo al blog o he de dir que
    després d'investigar "muy mucho" pel Google - més que per les pistes en si, pel tema de les inicials i lletres del nom, sino no ho haguessim tret mai i encara no se segur si serà o no - crec que finalment, sabem qui és - ha participat tota la famiília en la recerca - i si ho endevinem, t'he de dir que "t'has passat molt Assumpta !" jejej era molt molt xunga.
    Bé al lio, pensem que és Juana Jugan la fundadora de les germanetes de la caritat.

    Ja ens diras si l'hem encertada o no, salutacions de la Roser i la Fàtima !

    ResponElimina
  13. Holaaa!

    Les pistes segur que poden ajudar-hi molt, però vaig perdut, perdut. A veure si ja ho haurà encertat algú.

    ResponElimina