dijous, 27 de juny del 2013

Què? / Qui?.- Maig 2013.- Tercer dia de joc.- Ja tenim guanyadors!!

Apreciadíssims companys d'afició:

Un blog és un blog... un post és un post (bé, ja ho sé, no estic dient res de nou). Vull dir que, des de que he avisat al veí, aquesta preciosa màquina ha començat a funcionar bé (suposo que per ella, sentir que aviso el tècnic és com per a un infant sentir que avises al metge i no li ha fet massa gràcia) per tant, tot i que ja sé que necessita un bon tractament, he tornat a trucar al meu veí i li he dit que no vingués avui que ara funcionava i que estava fent una cosa important (o no és important preparar la solució del Joc?)

En definitiva, que hem quedat que vindrà dilluns al vespre. O sigui que passaré després un parell de dies amb la Minnie o, potser, els faig sabàtics, ja ho veurem ;-))

Bé, anem per feina:

Aquesta vegada sí, avui sí que hi ha encertants, doncs la foto era, ni més ni menys que una patata grillada. Era important especificar una mica. Ahir no vaig acceptar respostes que s'hi apropaven, perquè eren massa genèriques.

Per exemple, en MAC: "També podria ser algun tipus de planta i això verd serien les fulles o brots que li surten", en XEXU: "té pinta de ser alguna cosa viva! No en tinc ni idea, aquestes coses verdes semblen vegetals", o la MIREIA: "Una planta? Massa genèric? Un cactus, o la flor d'una carxofa..."... i és que altres també parlaven de llavors, de fruits... Així que vaig decidir ser una mica estricta... i bé, aquí teniu la prova:



De fet, si penséssim que és una bonica planta no ens faria fàstic, pobreta...

He tingut curiositat per veure com és una flor de patata (i com aquest ordinador segueix funcionant la mar de bé, jo vaig fent) així que he trobat flors de color blanc i flors de color lila. Per com es veuen els brotets dels grills que he posat jo, segurament seria una flor lila.

Copio de la Viqui:

La patatera és una planta herbàcia, tuberosa, perenne a través dels seus tubercles, caducifoli, de tija erecte o semi-decumbent que pot arribar a mesurar fins a 1 metre d'alçada.
Floreix entre juliol i setembre, les flors es presenten agrupades en cimes i són blanques o violetes amb uns estams grocs molt visibles, semblants a les d'altres solanàcies com el tomàquet o l'albergínia, amb cinc sèpals i una corol·la de tipus rotàcia, actinomorfa i gamopètala, formada per cinc pètals soldats.



Bé doncs, anem a veure els guanyadors per ordre en que han posat el seu comentari:

- JPMERCH
- XEXU
- MIREIA
- JO RAI!
- McABEU
- PONS007
- LLUÏSA
- YÁIZA
- JORDI
- GALIONAR
- CARME

Tots ells sumen un punt a la Classificació i, a més, obtenen la possibilitat d'un punt extra si encerten el "QUI" del mes de juny.

I LA CLASSIFICACIÓ QUEDA AIXÍ (per ordre alfabètic)

Set punts.- XEXU

Sis punts.- ------

Cinc punts.- LLUÏSA i MIREIA

Quatre punts.- CARME ROSANAS, JO RAI! i McABEU

Tres punts.- PONS007

Dos punts.- GALIONAR, JJMIRACLE, JPMERCH, JORDI i RITS

Un punt.- DAFNE, ELFREELANG, GEMMA SARA, JOMATEIXA, , MARGARIDA, SALVADOR MACIP, SA LLUNA i YÁIZA

I ja està. M'ha sortit un post llarguíssim. Estic tan orgullosa del meu ordinador, pobret. Ell no em podia deixar "tirada"

9 comentaris:

  1. Bé, bé, continuo davant! Sort que ningú no ho va saber veure el primer dia, que era una imatge una mica fastigosa. Ara a veure el personatge del més següent...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, primer i en solitari! ;-)) Encara no tinc ni idea de quin personatge serà... mmmmmm... he de pensar...

      Elimina
  2. Em va costar, però al final veig que ho vaig encertar... un puntet més...

    Em podries fer el favor de posar el Lluís Llach de personatge del mes? és que és l'únic que sóc capaç d'encertar... :DDDDDD he, he, he...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe crec que en LLACH ja el vaig fer!!! Hauré de buscar l'arxiu de personatges, però estic gairebé segura que el vaig fer ;-))

      Elimina
  3. Com abusa la gent dels pobres informàtics!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep!! Que al meu veí li he aconseguit jo el servei tècnic dels ordinadors de la Parròquia, eh? Ens ajudem mútuament... a més, penso pagar!! :-)

      Elimina
  4. Costava precisar amb la primera imatge, la segona ja era molt més clara. :-)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. He de reconèixer que, encara que d'una manera genèrica, tu t'hi vas apropar molt, molt ;-))

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!