dijous, 16 d’abril del 2015

Nauman Masih


Ja suposo que aquest post tindrà pocs comentaris, sembla que la gent passa del tema, que no interessa, però jo ho poso expressament, per denunciar el silenci generalitzat sobre aquestes coses que estan passant constantment en aquest món en que vivim: assassinats diaris que no surten a les notícies o que la premsa escrita relega a petits quadradets en pàgines interiors. Jo no vull callar. No sé per què alguns morts tenen més "categoria" què altres.

Aquests estudiants cristians van ser acribillats a Kenia justament per ser això, cristians. Aquest terrible crim va coincidir, amb pocs dies de diferència, amb l'accident d'aviació de Germanwings. La desproporció informativa entre un tema i l'altre va ser molt trista. El número de víctimes, gairebé idèntic. Però semblava que la mort dels joves keniates no importava ningú.

12 comentaris:

  1. pocs comentaris? Al contrari! per aquí internet en encanten aquestes injustícies entre els morts de primera categoria i els morts de tercera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veuràs, PONS... ho tinc comprovat, la gent no es vol mullar, és com si l'islamisme radical no pogués ser criticat i si ho fas et posen l'etiqueta de no respectar els musulmans... i llavors miren cap a un altre cantó.

      I espera, que també hi ha els que parlen de "els extremismes religiosos" així, ficant tothom al mateix sac i, de passada, cobrint-se les seves poc valentes espatlles. I és que, potser aquest xicot de 15 anys o aquests estudiants eren gent molt perillosa...

      Elimina
  2. Tens raó amb la desproporció informativa, molta raó. Aquests assassinats són gravíssims. Jo no crec que cap mort tingui més categoria que altres. I penso que en realitat ningú no ho creu. Com més properes són les persones més ens en sentim això sí. I com més llunyanes més ens anestesiem. Injust, però molt humà.

    Si que crec en canvi el que dius al comentari, que hi ha coses que no es poden criticar, l'islamisme, segons molta gent no es pot criticar, ni tant sols aquest radical, jo trobo que les religions han de ser respectades, però la veritat és no hi ha res de respectable en matar la gent indiscriminadament. Per tant aquest fet no es pot obviar, tampoc, i s'obvia, gairebé a tot arreu.

    També passa que són coses de molt difícil solució per part dels governs occidentals i ningú sap com manegar-s'ho. Denunciar-ho està bé, però es suficient? Parlar-ne molt aniria millor? No se'ls hi donaria un protagonisme i una força que és la que volen? Com contestar aquests atacs i assassinats? No tinc respostes Assumpta, només preguntes. I tristesa i dubtes. Com aturar-los?

    Deixo un comentari maldestre i potser poc clar. Però el deixo, perquè si que m'interessa el respecte i la vida de les persones. I m'interessa que ens posem a buscar solucions... però que dificil!



    ResponElimina
    Respostes
    1. No és cap comentari maldestre, CARME, és un comentari reflexiu que es nota cent per cent sincer, sortit del cor i, quan l'he llegit he pensat "ostres, al menys la CARME entén el que vull dir" i és que sembla que algunes coses són intocables i no hauria de ser així.

      No entenc què pot fer que alguns joves es sentin atrets per uns radicalismes tan salvatges i sanguinars, però sí que tinc claríssim que hi deu haver països que venen armes a aquesta gent, i hi deu haver llocs on s'ensenyen determinades coses... Als polítics els agrada el poder, però després no saben afrontar problemes com aquests.

      A Reus es va fer una norma que prohibia portar burka a espais públics (no es prohibia, evidentment, els vels i mocadors en general, només el vel integral, el que allí sota no saps qui hi ha) doncs l'oposició posant el crit al cel... Això és Reus... i les ordres sobre la vestimenta venen de determinats personatges als quals hem de respectar molt o som uns intolerants...

      Elimina
  3. Això que dius és cert, però no només passa en aquest cas. Tots els morts són de categoria inferior si no ens toquen de prop. No és que no parlin dels de Kenia, sinó que parlen molt justet de qualsevol cosa que hagi deixat de ser notícia. Tu destaques aquests perquè són els que et toquen de prop, morts per declarar-se cristians. Ahir o abans d'ahir van morir-ne uns 400 a la costa italiana que anaven en pastera, de manera que suposo que eren magribins musulmans, tampoc no ho he seguit ni sé si se n'ha parlat. Però convindrem que els pobres 400 que van morir han de tenir la mateixa consideració que els que tu destaques, o els de l'avió. També van tenir molta més transcendència els que van morir a les Torres Bessones que els molts més que ho van fer en un terratrèmol a Indonèsia o per allà al mateix temps, en el seu moment. Som així, i ens estem insensibilitzant, cosa molt greu. Fas bé de recordar-ho i de denunciar-ho, però tots i cadascun de nosaltres és injust amb el col·leciu que sigui. Difícil solució, com diu la Carme, i no per això ho hem de deixar de dir, però pels que ens quedem només hi ha un camí, endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, XEXU, però hi ha un altre element. Quan algú mor en una pastera hi ha unes màfies al darrera que són culpables, però ningú els ha cosit a trets per les seves creences.

      Les víctimes del terratrèmol es mereixen tot el respecte i tot l'ajut possible, equips d'assistència, menjar, metges... tot el que es pugui fer, però els morts no ho són per tenir una determinada fe.

      El que jo vull dir és que, actualment -i no m'ho invento, que està comprovat- el cristianisme és la religió més perseguida arreu del món. Però els països més "civilitzats" tanquen els ulls i miren cap a un altre cantó. A aquesta gent els han matat per ser cristians, o sigui, el seu "delicte" és aquest. Si fossin musulmans estarien vius. I, quan algú diu això, automàticament es converteix en un intolerant... i no ho entenc.

      Elimina
  4. Jo, com la CARME, tampoc tinc respostes davant fets com aquest i tants altres que ens està tocant veure i viure. Només ràbia, tristesa i incredulitat. No em puc creure que hagi gent sense cap sentiment pels altres tret de l'odi, gent que en nom de la religió sigui capaç de fer aquestes barbaritats que repugnen qualsevol norma religiosa però és evident que hi són i tens raó quan dius que s'han de denunciar. No podem permetre que es faci més gran aquesta insensibilització, de la que amb tota raó parla en XEXU, ni que hi hagi morts de primera i de tercera. No, no ho hauríem de permetre...

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Aquestes barbaritats repugnen qualsevol norma religiosa"... així hauria de ser, MAC :-)

      Jo, com diu la CARME, tampoc sé què és el que haurien de fer els governs. Crec que molts tenen por... però si tenen por haurien de deixar de ser governs. El que passa és que les coses s'han de tallar quan i es veuen els primers brots. I, en tot cas, el gran tema vergonyós de la venda d'armes.

      Després, vigilar una mica quines coses s'ensenyen a les nostres ciutats... que la gent salta com si els punxessin en contra les classes de religió a l'escola (classes voluntàries, és clar) com si el fet d'aprendre el Parenostre fos propi d'una colla d'ultres.

      Fa molts anys, potser dotze o tretze... (sóc fatal per recordar les dates, potser en faci deu o potser quinze) una noia d'un poblet de per aquí a prop em va explicar que al seu poble hi havia varies famílies musulmanes, que portaven els nens a l'escola, que les mares miraven de parlar amb les altres mares, que hi havia certa relació entre elles. La immigració va anar creixent i, un dia, els hi va arribar un imam... es van anar separant, van començar a vestir vels, i es van auto-segregar.

      Elimina
  5. Aquest és un tema que personalment em preocupa molt. Aquests extremismes arrauxats em fan molta por. Però ningú és mulla, tothom mira a una altra banda. I el problema enlloc que solucionar-se és fa cada cop més gros. I més proper.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que el problema es fa més gros... L'altre dia, a una patera, on es suposa que tots són gent humil, que venen aquí a tractar de millorar, hi ha una discussió religiosa i 15 musulmans tiren per la borda a 12 cristians!!... O sigui, parlant clar, els assassinen!!!
      Com deia un Jutge italià. Si no els arriben a detenir en arribar, aquesta gent, la ideologia de la qual està claríssim que no és de pau, anirien pels carrers...
      Hem d'anar mooooooolt en compte.

      I consti que estic d'acord amb qui diu que no tots són així i que hi ha gent bona i gent dolenta a tot arreu. Ho crec de veritat, per principi, perquè em sembla que és així certament, perquè em resulta inconcebible i injust tractar de "dolents" tot un col·lectiu... Ara bé, vigilem que els que se'ns presenten aquí no siguin justament dels més violents. Tenim tot el dret del món a mirar de controlar això.

      Elimina
  6. qui té la informació té el poder de manipular-nos , valen més unes vides que les altres? perquè ens metrallen insistentment amb unes desgràcies i altres ni les mencionen? cada vegada més sembla que allò que no apareix en tv , en diaris, en piulades i repiulades no existeix .....

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé què passa, és com si Europa s'avergonyís de defensar el cristianisme. No ho entenc. Faltar al respecte a les religions cristianes té certa gràcia i, si et queixes, ets un intolerant... ara bé, si dius quelcom que sembli (només que sembli) que critiques la religió musulmana, ja has begut oli.

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!