Aquest any Sant Jordi ha deixat tres llibres a casa. Curiosament, en Josep Lluís tenia clar el que volia des d'un bon principi i jo també tenia unes opcions ja pensades. Aquests han estat els triats:
PETER PAN, de James Matthew Barrie, escrita el 1904.- Aquest és un dels llibres que llegirem en MAC i jo al nostre "blog de llibres". Darrerament ens hem aficionat bastant a llegir en versió íntegra llibres clàssics que han estat adaptats un munt de vegades per a infants, resumint-los, extractant-los, etc., i dels que també es poden veure diferents versions cinematogràfiques. El resultat és que estem descobrint obres que s'assemblen ben poc al que coneixíem o que, encara que s'hi assemblin, tenen un missatge bastant més profund. Aquest és el cas de d'ELS VIATGES DE GULLIVER, un llibre que us recomanaria a tots perquè, tot i estar escrit fa tres-cents anys, és d'una actualitat que gairebé espanta.
Aquesta vegada l'elegit ha estat PETER PAN. En MAC em va parlar d'una traducció al català de Maria Antònia Oliver i, sortosament, el vàrem trobar i a un preu força assequible.
LA VIDA A LA MENUDA, de Miquel Pairolí.- A en Josep Lluís en general li agraden més els llibres de no ficció (cosa que no vol dir que no gaudeixi amb una bona novel·la dickensiana!) però sempre tira més a mira biografies, diaris, etc. Miquel Pairolí és un autor gironí que va néixer el 9 de desembre de 1955 i va morir el 6 de juliol de 2011 i resulta que el President Puigdemont el va citar en el seu discurs d'investidura. Això va moure la curiositat de molta gent que varen tenir interès per llegir-lo i això mateix és el que li va passar a en Josep Lluís.
Fa un parell de dies a la secció d'Opinió d'El Periódico, Josep Maria Fonalleras dedicava el seu article a Pairolí tot dient que, fins i tot encara que no arribés a una gran popularitat, l'obra era "Una petita joia que estarà, segur, a la història de la literatura catalana".
ON T'AMAGUES?, de Mary Higgins Clark.- Aquest és un que segurament llegirem tots dos. Qui el va triar vaig ser jo, però ja sé que quan en Josep Lluís "es queda sense llibre", va molt bé poder-li oferir un d'aquests de policies, detectius, advocats, persones desaparegudes, etc. per llegir quelcom més lleuger entre obres més serioses. Com que és una edició de butxaca també estava a un preu econòmic, clar
Espero que ens proporcionin uns magnífics moments!
Coincideixo amb tu, ja ho saps, en l'agradable sorpresa que resulta de llegir en versió íntegra aquests clàssics que de vegades només coneixem per adaptacions infantils. Els "Viatges de Gulliver" és un exemple clar d'un llibre que té molt més suc del que em pensava. Segurament "Peter Pan" no arribarà a tant però jo també espero trobar-hi alguna cosa més que el que ens va ensenyar Disney. Segur que sí. :-)
ResponEliminaA mi també m'agraden els llibres de biografies i de tant en tant procuro que algun entri a la meva llista de lectures. Mira, l'últim ha estat "Cop de falç" de Montserrat Carulla. No és ben bé una autobiografia completa, és un llibre molt curtet on l'actriu hi explica només algunes de les seves vivències però és prou interessant.
I que dir de les novel·les de lladres i serenos. No et desmenteixo que sigui "quelcom més lleuger entre obres més serioses" perquè certament és així, però alhora són imprescindibles, almenys per a mi. Va molt bé, també de tant en tant, llegir-ne. Ja que cites la Mary H. Clark, et diré que també tinc un llibre seu a la llista de pendents. Es titula "Frau al descobert", i caurà més aviat que tard. :-)
Molt bones opcions!!! Segur que els gaudireu molt. La veritat és que jo no acostumo a llegir biografies, però entenc molt bé que és una bona manera de conèixer un personatge. Les vegades que ho he fet ha vslgut la pena. Les novel·les de lladres i serenos com diu en Mc, només les llegeixo quan me les regalen...
ResponEliminaPotser el primer que llegiria seria el Peter Pan.
Interessants.
ResponEliminaJo no en volia comprar perquè en tinc molts pendents i al final també vaig tornar a casa amb un parell. No tinc remei.
bones tries , jo també vaig llegir-me Peter Pan crec que en castellà , el segon fa molt bona pinta i el de novel.la negra com que no hi tinc tirada doncs jo personalment no me'l llegiria però hi ha tants i tants llibres i tantes opcions que tothom pot quedar satisfet , no estrictament per sant Jordi em vaig autoregalar i llegir: Matar un rossinyol de la Harper Lee ; jo te'l recomano ; Nosaltres una distòpia d'un rus escrit als anys 20; i Una tomba per Boris Davidovich de Danilo Kis
ResponEliminaBona lectura, i bon maig, Assumpta.
ResponEliminaja estan tots llegits?
ResponElimina;-)
Està molt bé, per lectors com vosaltres és difícil que en caiguin menys, encara que siguin cars. I els heu sabut triar bé, perquè s'adapten molt als vostres gustos, segur que us agradaran. Si és que no us els heu ventilat ja, que d'aquest post ja fa molts dies!
ResponEliminaGràcies a tots pels vostres comentaris!!
ResponEliminaParlar de llibres sempre és molt agradable, agafar idees, compartir-les...
En Josep Lluís ja ha llegit els Diaris d'en Miquel Pairolí i ara està llegint el de la Mary Higgins (ja ho sabia jo que em passaria al davant hehe) i jo no n'he llegit cap encara, perquè havia de llegir L'avar de Moliére amb lectura conjunta amb en MAC i a finals de mes començarem PETER PAN, així que mentrestant he agafat uns contes d'en CALDERS, d'un llibre que vaig guanyar l'estiu passat en el concurs 2.000 del blog d'en MAC ;-))
Espero que disfruteu moltíssim de les lectures!
ResponEliminaSaps, et confesso una cosa que havia de ser un post i que es va quedar a mitges. Amb el Sr. E hem agafat una tradició molt nostra. No ens regalem els llibres de sorpresa, ens regalem les roses, una ell a mi i jo a ell. I els llibres, ens els comprem l'un a l'altre conjuntament. Jo vaig triar el jardí a l'obaga, de la Blanca Busquets i ell el del Sergi Pàmies. Potser no és una gran cosa, però m'encanta tenir les nostres pròpies rutines, difernts perquè si.