dissabte, 13 de maig del 2017

MOMENTS D'ANIVERSARI

Estimada Carme,

Porto dies pensant en el teu aniversari, en la qüestió de bons records i records no tan bons... La veritat és que de bons en tinc moltíssims (els posts d’aquests dies d’en McABEU en són un exemple... tota aquella història de les agendes! Què bé ho vàrem passar!) En general, sempre he gaudit molt amb tot el que significava interacció bloguera.


Són magnífics records els premis C@ts, les desvirtualitzacions, les trobades... Darrera dels blogs hi ha persones excepcionals. Sorprenents. Amb un cor enorme. Algunes de les coses que explicaria aquí potser és millor no dir-les ja que tal vegada estaria desvetllant coses que qui les va fer prefereix que no tinguin publicitat però, insisteixo, parlo de molt bona gent...

Voldria ser original i no repetir el mateix que digui la majoria. Intentar recordar quelcom molt especial... però, cada vegada que hi penso, em venen més i més coses al cap!... A veure si em surten coses diferents o repeteixo amb altres...

- La creació del blog-via per la independència (amb la SARGANTANA i tu, CARME), aconseguint que, l’any 2013 no tan sols centenars de milers de catalans sortissin a donar-se les mans creuant tot Catalunya sinó que també un munt de blogs s’enllacessin donant-se pas els uns als altres en una cadena de posts de contingut català.

- L’homenatge a Dickens… Aquí també hi va intervenir en MAC… Jo, dickensiana fins al moll de l’os em vaig unir (instigada per en MAC) als actes oficials que, amb el vist-i-plau des de Londres- s’organitzaven a tot el món. Molts blogaires (més de cinquanta) van participar llegint un llibre de Dickens i fent un comentari. Vàrem aconseguir que la web de Londres parlés de “Online tribute to Dickens by bloggers from Catalonia”. Tot va ser recollit a “L’espai Internet de TV3

- Quick-blog: Recordo també un any d’un estiu especialment calorós en que algunes blogaires (especialment la CARME i la SARGANTANA) es van posar en mode-SLOW i jo,per portar la contrària, vaig decidir que faria un post cada dia... I ho vaig aconseguir!!

- I moltes, moltíssmes coses més... Ara que ja tenia el post acabat me'n recordo de les mandales que vàrem pintar!

Mandala pintada per la CARME

Però, en lloc de centrar-me en coses concretes, diré dues coses molt positives que m’han aportat els blogs “en general”

1.- Recuperar l’afició per la lectura: Jo, de petita i joveneta, era una fanàtica de la lectura, després –tot i que sempre he llegit, clar- el volum va anar baixant i vaig perdre aquell costum de tenir sempre un llibre entre mans. Això ho vaig recuperar gràcies als blogs, a les llistes d’en XEXU, als comentaris d’altres blogaires de llibres que havien llegit, a la gran afició lectora en general de tota la catosfera i, fins i tot, a la creació d’un blog molt humil però al que estimo molt “Silenci, estem llegint” que es manté actiu gràcies a la paciència d’en MAC.

2.- Assolir un nivell força bo de català escrit. Sé que no tinc un català perfecte i que els meus posts poden tenir alguna falta, però estic segura que, en general, el nivell és bo. No era així fa uns anys. Jo ho vaig estudiar tot en castellà (tinc 55 anys) i mai he “estudiat català”. Tot el que sé és auto-didacta. Llegint, consultant, preguntant... Fa uns anys (parlo ben bé de catorze o quinze anys enrere), quan jo ja era activa a Internet (en fòrums i coses similars) el meu idioma d’expressió era el castellà, perquè era l’únic en que era capaç d’escriure bé. Quan escrivia coses personals ho feia en català, clar, però “en públic” no em refiava de no fer errades de l’alçada d’un campanar. Em feia vergonya demostrar que no dominava la meva llengua. Fins que vaig dir “prou” i em vaig llençar. I estic molt contenta perquè crec que ho faig prou bé ;-)

I millor que ho deixi o això no acabarà mai!! :-)

Paint de la CARME

Gràcies per tot, CARME, moltes felicitats per l'aniversari del teu blog i, si us plau, no marxis, segueix sempre per aquí perquè tens una màgia molt especial que, crec sincerament, és un dels elements que fa que encara existeixi aquesta catosfera nostra!! La catosfera, sense tu, no seria el mateix i en quatre dies es desmembraria... Molts publiquem menys, entrem menys, estem més "dispersos"... però seguim aquí perquè ens hi trobem bé, i un dels elements que dóna aquesta sensació de trobar-se a gust, és LA CARME ;-)

18 comentaris:

  1. Quina gràcia que hagis trobat aquesta foto devquan estava a Bloctum!!! M'has rejovenit!

    M'agraden molt tots els records que expliques. M'he sentit com si davant d'un cafè o un talladet ens anéssim dient... te'n recordes? Te'n recordes?

    Molíssimes gràcies, Assumpta. Un llarg post i un llarg plaer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat molt agradable fer aquest talladet amb tu mentre parl[avem d-aquests records :-))

      Disculpa que escrigui tan raro... Se m-acaba de distorsionar el teclat, porto una estona mirant d-arreglar/ho per[o com no puc, ho deixo per in'util i ja ho provar'e dem[a.

      Si puc posar els somriures :-)) 'es perqu[e els he copiat del comentari d-en MAC hehehehe

      Elimina
  2. Bons records i compartits. :-))

    No cal dir que tinc molt present aquests dies aquell "joc de blogs per a només dos blogs" que ens vam muntar tu i jo fa set anys amb les tretze agendes. Va ser genial!!
    Com genial va ser l'homenatge a Dickens, jo no recordo cap altre homenatge catosfèric amb ressò internacional i, és veritat que jo vaig tenir l'idea però el mèrit d'allò va ser tot teu. :-)

    A mi els blogs no m'han servit per recuperar l'afició a la lectura (perquè no l'he perdut mai :-D) però si per llegir coses que, pel meu compte, potser no hauria triat mai i no saps com me n'alegro d'haver-ho fet. Per això m'agrada tant aquest blog humil que cites. :-)
    Pel que fa al meu català escrit també estic convençut que ha millorat gràcies als blogs. Per aprendre a escriure bé en català, s'ha d'escriure en català i això és el que fem aquí. :-D

    Per acabar. Diuen que ningú és imprescindible i segur que és cert. Però que sense la CARME això no seria el mateix, no només és cert... és que va a missa!! :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols escriure en catal[a i t-entra algun dubte el que fas 'es consultar/ho i aix'i ho aprens :-))

      Parlant de les agendes... Ho he passat genial amb el teu joc d-aniversari!!

      Elimina
  3. Quin munt de records, i no sé si el fet que els recordi tots m'hauria de preocupar. Tots aquests anys he viscut molt intensament el món dels blogs, i tinc molt bons records, i moltes dades al cap de tot el que ha passat per aquí. Moltes les oblidat, és clar. Miro de recordar algunes coses, i no hi ha manera. Però de vegades n'hi ha prou amb que et refresquin la memòria.

    Per cert, al final ha quedat com allò de les llistes de llibres del XeXu, però sempre insistiré que no vaig ser el primer a fer-ho, potser sí el més insistent a veure les llistes dels altres, però jo ho vaig veure fer a una altra blogaire, i em va semblar una idea meravellosa. Tant això de la llista com el blog de llibres m'han fet augmentar molt el meu ritme lector també. Tot i que ara no tinc temps de llegir tant com abans, però sempre, sempre tinc (almenys) un llibre entre mans.

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'i, ja s'e que com ets bona persona sempre intentes explicar aix[o de les llistes dels llibres (disculpa que escrigui tan malament, 'es el meu teclat que s-ha tornat boig) (acabo de trobar els par[entesis> el d-obrir est[a en el de tancar i el de tancar en el signe igual) per[o per mi sempre seran les @Llistes d-en XEXU@ :-))

      Elimina
  4. Publiques menys però, quan et poses, et poses. T'ha quedat molt bonic.

    ResponElimina
  5. Hi han persones que són incombustibles i que donen força i ganes de continuar endavant.
    Felicitats a les dues.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gr[acies, JOAN... 'es cert, ella 'es una persona positiva que sempre transmet aquesta for\a que t'e (disculpa, el teclat no em va b'e)

      Elimina
  6. Em reconec en unes quantes coses que expliques, la de la llengua com exemple principal. Podem ser-ji més o menys (de vegades les circumstàncies no ens són propicies), però et dono la raó, cert que si na Carme no ens motivés sempre, molts ja no seriem per aquí.

    Has triat uns bons records, amiga, i molts que encara ens queden!
    Aferradetes a les dues.😉

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!

      Iupiiiiiiiiiiiiii funcionaaaaaaaa!!:-DD

      Ostres, estava "negra" amb el teclat (si mires les respostes anteriors veuràs que no m'anava bé)... i he pensat en la solució de totes les solucions: reiniciar l'ordinador hehehe i ara ja funciona. Em declaro totalment incapaç d'entendre perquè passen aquestes coses rares, la informàtica és un món estrany... però el més important és que ara va ;-))

      Em quedo amb la teva frase de que encara ens queden molts records per fabricar... I tant que sí! que d'aquí no ens mou ningú! :-DD

      Elimina
  7. Caram, quant pilotisme cap a la Carme, sembla gairebé que sigui tan important com jo, gairebé...

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ara jo què li dic, pobre PONS?

      Mmmmm... sí, PONS, maco... tu també ets molt important :-DDD

      Elimina
  8. No vaig viure tots aquests records de que parles. Em vaig afegir a la vostra "colla de blogaires" gràcies al blog via per la independència. Com serà aquest blog via quan siguem independents?
    Torno a felicitar la Carme des d'aquí i, agraït, també a tu Assumpta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com serà el blog-via quan siguem independents?... Doncs no ho sé. Ni idea... però és una pregunta molt interessant. L'hauríem de guardar, va ser una idea molt bona i tot i que, de les tres que el portàvem, jo era la que menys pencava -actualment el porta gairebé tot la CARME... mmmmm... m'hauré de posar les piles- el cert és que és una bonica part de la nostra història :-DD

      Gràcies a tu per participar i per quedar-te entre nosaltres!! Ara em sap greu que no m'hagis conegut en la meva època més productiva hehehe... però a veure si algun dia puc recuperar l'energia que tenia llavors ;-))

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!