dilluns, 25 de gener del 2021

Tres promeses "blogaires"

 

Per aquest any he fet tres promeses a tres amics bloguers molt estimats.

No sé l’ordre. Si sé que la darrera va ser la CARME, però el primer no sé si va ser en MAC o en XEXU. Bé és igual. Les promeses van ser:

1.- Fer un post donant la meva opinió sobre el fet de que pel·lícules que s'anuncien com a basades en obres literàries, en realitat, els guionistes es prenen tantes llicències que acaben sense respectar gens ni mica la idea original de l’autor del llibre.

2.- Llegir un mínim de dotze llibres aquest any per, a final d’any poder fer un post de lectures. He de dir que durant el 2020 no crec haver ni llegit tres llibres sencers. Això és molt estrany en mi. No m’agrada. Penso que si ho puc arreglar (I començar per dotze llibres, tal com estic ara, ja seria un èxit) m’estaré fent un bé a mi mateixa.

3.- Participar als Relats Conjunts. Que una persona renacentista com la Carme (hehehe que sí, que escriu, dibuixa, pinta, sap cuinar, se li donen bé les manualitats) et digui que troba a faltar els teus relats és una cosa que anima molt. 

Tots fem propòsits a principis d’any. Els meus no semblen massa difícils. El primer anima a tornar a publicar al blog, el segon a llegir i el tercer a escriure. Són tres coses que m’agraden, així que... Ho intentaré! ;-)

13 comentaris:

  1. Una molt bona notícia. Em fa content llegir aquesta llista de propòsits que trobo molt assenyats i que no dubto que acompliràs. Ànims!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també tinc molta il·lusió en poder-los complir... a veure. De moment passen els dies i estic pensant idees pel relat... I no em venen! ai, ai! hehehe

      Elimina
  2. Doncs m'agraden molt els teus propòsits!
    Jo tampoc dubto que els complirà... i posarem la pressió afegida que tens tres amics blocaires, aquí, esperant que els compleixis...

    Endavant amb el 2021 i els seus millors propòsits.

    Jo m'he proposat acabar el meu jersei abandonat de fa anys. Tinc les mànigues i mig davant... tampoc falta tant, oi? El regal de Reis li ha passat al davant però m'ha fet venir ganes de més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho he d'aconseguir perquè no hi ha cosa que em motivi més que un bon repte... No m'agrada gens "perdre", ni que sigui contra mi mateixa...

      El xal-bufanda de Reis t'ha quedat xulíssim!!! I el jersei, crec que li ha tocat el torn, pobre... (Els jerseis s'avorreixen a mig fer dins les bosses... jo també en tinc uns quants, així, en plural hehehe... ara mateix tinc, que jo recordi, cinc coses començades, una gairebé no compta perquè era una cosa experimental amb una llana molt rara, però les altres són jerseis normals i corrents, dos d'estiu -un gairebé acabat!!- i dos d'hivern. Un dels d'hivern podríem dir que és el que tinc entre mans... però sóc tan hiperactiva mental, que ja em venen idees per fer-ne d'altres. Jo seria feliç amb una feina que es digués "Començadora de projectes" hehe)

      Elimina
  3. Ara que torna la wifi a la meva vida, em fa molt feliç aquests propòsits que fas. Potser sigui per pur egoisme, però és que m'agrada tant llegir-te!😉

    Aferradetes i endavant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, maca!! A mi també m'agrada molt veure que la meva gent preferida "torna" als blogs... No vull que aquest món s'acabi mai... però, clar, no puc demanar als demés que hi siguin i jo no comparèixer mai, així que hauré de fer un esforç! hehe

      Aquesta tornada de wifi em dóna bon rotllo ;-)

      Elimina
  4. Vull aclarir que la llista de lectures la pots fer igualment, encara que no arribis a 12, com si en llegeixes un. Fins i tot si no en llegeixes cap, pots per post per dir que no n'has llegit cap, hahaha. Però 12 és un bon nombre, vol dir un per mes, i això està prou bé. A veure si te'n surts amb els propòsits, semblen prou assequibles!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe t'imagines? "LLISTA DE LLIBRES"... i "un" llibre. :-DD

      He decidit que els tres que tenia començats (de fet, poc començats) els llegiré des de zero, com si fos de nou en nou, perquè un parell els tinc ben oblidats. Els llegiré amb calma i a veure què passa ;-)

      Elimina
  5. 12 llibres seran segurament més dels que llegiré aquest any, per tan llegiràs massa, quan hagi acabat l’any ja t’informaré exactament dels llibres que seria correcte llegir, però pots comptar que seran uns vuit o nou.

    No tots els llibres son millors que la seva versió en cine, mira per exemple Starship Troopers o La Princesa Promesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, ara que no ens llegeix ningú. Tinc el propòsit de llegir-ne dotze, però et prometo que si en llegís vuit o nou ja estaria contenta. De veritat.

      Aquest any passat n'he llegit UN de sencer i n'he començat tres... i ja està... i alguns dels començats s'han passat MESOS sense que me'n recordés. Un fracàs absolut.

      Tens raó. També hi ha TESTIGO DE CARGO, que Agatha Christie va escriure com a un relat (un relat una mica llarg, però un relat, publicat en castellà per Editorial Molino en un llibre de relats titulat "El Misterio de Listerdale"... imagina, pot passar perfectament desapercebut!!). Uns anys després la pròpia Agatha Christie en va fer una obra de teatre... i en Billy Wilder en va fer una obra mestra. Però això són excepcions que passen una vegada cada mil milions :-DD

      Elimina
  6. Et diré una cosa, jo mai llegeixo un llibre per obligació ni imposada ni autoimposada. Quan començo un llibre i a les deu pàgines no m'ha enganxat, el deixo i agafo un altre. Llegir té que ser un plaer, tan se val que sigui un gran de la literatura, són molts el llibres per llegir que tenim i el nostre temps és limitat

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!