diumenge, 31 de maig del 2009

Punt d'intercanvi de llibres


Fa uns dies, sortint de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, ens varem fixar (bé, es va fixar el meu marit, que jo sempre vaig despistada) que, al vestíbul, hi havia una prestatgeria amb uns quants llibres i un cartell que posava “Punt d’intercanvi”. Varem anar a mirar de què es tractava, varem descobrir aquesta iniciativa i jo, pensant en el blog, és clar, vaig agafar un fulletó i vaig fer una foto :-) (aquesta vegada vaig demanar permís... no com aquí jeje... bé, ni aquí)

La idea és: si tu tens llibres a casa que ja has llegit, o que te’ls han regalat repetits, o que no t’agraden... ni per un moment pensis en tirar-los!! Porta’ls a un punt d’intercanvi i potser algú els voldrà.

Els llibres que es portin s’hauran d’entregar al personal perquè els revisi i classifiqui abans de posar-los al Punt. Un cop ja són a la prestatgeria, els usuaris poden endur-se els que vulguin (i quedar-se’ls, clar) És un servei absolutament gratuït.

Oi que està molt ben pensat? :-)

Fulletó informatiu. Clicant al damunt es fa més gran i es pot llegir millor.

41 comentaris:

  1. Traducción al castellano:

    "PUNTO DE INTERCAMBIO DE LIBROS"

    Hace unos días, saliendo de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, nos fijamos (bien, se fijó mi marido, que yo siempre ando despistada) que, en el vestíbulo, había una estantería con unos cuantos libros y un cartel que decía “Punt d’intercanvi” (Punto de intercambio). Nos acercamos para ver de qué se trataba y descubrimos esta iniciativa. Yo, pensando en el blog, claro, tomé un folleto e hice un par de fotos :-)

    La idea consiste en que si tu tienes libros en casa que ya has leido, o te han regalado repetidos, o no te gustaron... ¡que ni te pase por la cabeza tirarlos! Llévalos a un Punt d’Intercanvi y tal vez alguien los quiera.

    Los libros se entregan al personal para que los revise y clasifique antes de colocarlos en las estanterías correspondientes. Una vez están allí los usuarios pueden llevarse los que quieran (y quedárselos, por supuesto). Es un servicio absolutamente gratuito.

    ¿A que está muy bien pensado? :-)

    ResponElimina
  2. si que estan bé aquestes iniciatives!!!
    has trobat mai algun llibre del bookcrossing? tb és fantàstic. la gent allibera llibres (a través d'un codi que et donen a través de la pàgina web) i l'alliberes al punt de la ciutat que vulguis a l'espera que algú l'agafi per tornar-lo a llegir i alliberar.
    durant un temps vaig ser aficionada, xò mai trobava els llibres!

    ResponElimina
  3. I tant que està ben pensat, Assumpta. Aquesta iniciativa de l'intercanvi, com el bookcrossing que comenta la rits... fabulós tot el que sigui facilitar que les lletres circulin i siguin a l'abast de quanta més gent millor!

    Ja ho he dit algún cop, i hi torno: altres coses no funcionen, però la xarxa de biblioteques de Catalunya té molt poc a envejar a les d'altres països europeus.

    Bon diumenge!

    ResponElimina
  4. Quina iniciativa més bona. Si fos més a prop la faria servir.
    Mira si no t'hagués llegit no hauria aprés una cosa lloable com aquesta. Gràcies us hem de donar. Anton.

    ResponElimina
  5. Una proposta d'allò més interessant. Llàstima que no es faci a totes les biblioteques! Jo tinc molts llibres -sobretot novel·les- que m'agradaria donar per a qui els vulgui llegir.
    A veure si a Girona us prenen la idea!

    ResponElimina
  6. Molt bona iniciativa! A l'hospital de Menorca també existeix açò.
    I per sort aquestes coses funcionen!!
    Salut!

    ResponElimina
  7. RITS A mi em va fer molta gràcia quan ho vaig veure i amb en Josep Lluís volem revisar molts llibres perquè crec que tenim algun de repetit :-)
    Ai el bookcrossing!! Jo no ho faig però tinc una amiga que si i en tinc un de seu per acabar de llegir i després "passar-lo" en nom seu... però no l'acabo!! (em matarà si llegeix això!! jajaja)
    Petons!!!


    FERRAN Siiii!! Ho recordo!! Una vegada ja ho vas comentar que una de les coses que veus que va molt bé aquí a Catalunya és tot el que fa referència a Biblioteques :-)
    Jo, per l'experiència que en tinc també puc dir que n'estic molt contenta, la veritat :-))
    Abraçades!!!


    REBAIXES A vegades ens adonem que coses tan fàcils i senzilles com aquesta poden ser una idea genial!!
    Si aquí funciona potser s'anirà extenent a més llocs :-)
    Abraçades!!!


    MAFALDA Mira, com li deia a l'Anton (del blog Rebaixes) si la cosa té èxit és probable que es posi en marxa a altres llocs!!
    Avui, a tu, un petó súper especial!!! :-))


    CONSUELO És cert!! Doncs alguna cosa havia jo sentit que als hospitals també es feia, de recollir llibres perque puguin llegir els malalts que s'hi passen una llarga temporada...
    Tot això són idees tan bones!! :-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  8. Em sembla una idea extraordinària. Tot el que sigui fomentar la lectura em sembla bé, però aquesta és una bona idea. A mi em costa desprendre'm dels meus llibres, però bé. Per Sant Jordi van fer una cosa similar allà on treballo, però era una cosa més tancada. T'apuntaves, i havies de portar un llibre. De manera que només podies recollir-ne un altre si estaves a la llista i t'havies apuntat prèviament. No ho vaig fer, però vaig estar remenant els que hi havia per canviar. Poca cosa interessant, però tot és qüestió d'acostumar-se. Al principi suposo que la gent es desprèn de rampoines, però si vas trobant llibres bons, també en deixaràs de bons tu.

    ResponElimina
  9. Em sembla molt bona iniciativa per posar els llibres a l'abast de tothom. A mi em costaria molt donar els meus llibres perquè cada llibre em porta els records de la lectura que en vaig fer... Però a pesar de tot, és tota una troballa això del punt d'intercanvi de llibres! ;)

    ResponElimina
  10. ai potser m' hi paso,necesitaria dos de color vermell per posar-los al costat de dos de color blau que tinc al prestatge
    CAMPIONSS!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  11. Genial idea, quants de llibres tenim tots a casa que no gosem llençar i que amb aquesta inicitaiva molt gustosament els deixariem aqui perque altres persones els utilitsessin ?,

    A vruere si aquesta iniciativa funciona. Us felicito.

    Una abraçada i enhorabona pel triplet.

    ResponElimina
  12. Doncs a la biblioteca de Sant Cugat també hi és, potser és a totes les bilbioteques, això no ho sé. Em sembla una idea molt bona.

    ResponElimina
  13. XEXU Quan jo ho vaig veure vaig pensar que la gent només donaria coses bastant "inaprofitables" jeje però em va sorprendre veure que alguns eren força interessants i estaven ben nous i, saps què vaig pensar? Doncs jo sé que tinc alguns llibres petits, primets tipus contes o relats (a vegades d'aquelles col·leccions que surten amb alguns diaris) que després torno a tenir en reculls més amplis. Doncs vull fer com una "repassada" i aquests que tinc repetits portar-los a la biblio :-)) és que em faria il·lusió deixar-ne algun :-)
    Aquesta idea de la teva feina també és ben original!! No ho havia sentit mai :-)
    Abraçades!!!


    MA-POC Sí, a mi també em costaria molt despendre'm d'un llibre que he llegit i m'ha agradat :-) Però, com he dit a XeXu crec que en tinc alguns que poden ser repetits i han arribat a mi per diferent via... Hem de mirar-ho bé i a veure si podem portar alguna coseta :-))
    Abraçades!!!


    DDRIVER Jajaja si trobo llibres de color vermell al Punt d'intercanvi t'aviso rapidíssimament :-))
    Força Barça per sempre!! :-))
    Abraçades!!!


    JOAN És cert... Llibres que tens repetits, vells, o que no t'han agradat, però que et fa respecte i no els vols tirar perquè sembla que això no s'ha de fer :-)) Qui sap si a algú li agradaria llegir-los? :-)
    Moltes gràcies!! jeje encara estic amb l'alegria de la festa :-))
    Abraçades!!!


    CARME Si? :-)) Doncs ja està!! Si ja hi és a més llocs segur que es va extenent i aviat anirà arribant a molts més punts!!
    Val la pena que es vagi ampliant a tot arreu perquè és una gran idea :-)
    Petons!!!

    ResponElimina
  14. La iniciativa és bona, però jo em sembla que no la faria servir, soc incapaç de desfer-me d'un llibre. Encara que no m'hagués agradat. Ho trobo una cosa molt personal,i menys si fos un regal, a no ser que em regalesen un de'n Losantos o algú així... de fet, tampoc, no fos cosa que algú el recollís :)

    ResponElimina
  15. doncs és una boníssima idea i no ho sabia!!! Tu sempre donant bons consells!! Però això hi és e totes les biblioteques o fa poc que s'ha instaurat? Perquè aniré a mirar a la del poble que en tinc alguns que cal treure's de sobre.
    Merci Crack!!!

    ResponElimina
  16. Hola Assumpta!
    És una extraordinaria idea. Llançar un llibre és de molt mal gust...així que res millor que fer ús d´aquest servei.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  17. Yo lo habia visto al Reus Deportiu pero no sabia como funcionaba. Esta muy bien.

    ResponElimina
  18. Mira que linda iniciativa, no sé si por estos lares hay algo asi, deberia averiguar, besos tia Elsa.

    ResponElimina
  19. I tant que és una bona idea! I és ideal per fomentar la lectura.

    ResponElimina
  20. Sí, és bona idea però jo en tota la meua vida només he tirat un llibre i ho vaig fer amb alevosia i sense nocturnitat perquè tampoc no volia que el llegís ningú més. O sigui que jo sóc dolenta per aquests punts d'intercanvi.

    ResponElimina
  21. ANGLE Jajaja m'has fet riure amb l'exemple del llibre de Losantos :-)) I què faries amb un llibre així?? Cremar-lo? :-))
    I si fos un llibre repetit? (No repetit i de Losantos, no... senzillament, repetit... i que no el poguessis canviar perquè haguessis perdut el ticket jeje)
    Abraçades!!!


    INSTINTS Jo no en tenia ni idea, ho vaig trobar una cosa totalment nova, i em va sorprendre perquè no són llibres en prestec, si no que te'ls pots quedar, son teus si vols :-))
    Però la Carme diu que a Sant Cugat també ho fant, això vol dir que es deu anar implantant a diferents llocs :-)
    Petons!!!


    SÍLVIA Sí, sí... llençar un llibre fa com una sensació molt trista. Així saps que algú el pot recollir :-))
    Petons!!!


    VERO Si! :-) El Reus Deportiu és un dels llocs on es pot fer l'intercanvi, però jo ho sé perquè ho posa al fulletó jaja, no ho havia vist enlloc fins la setmana passada :-))
    Petons!!!


    TÍA ELSA A mi me hizo mucha ilusión cuando lo vi... Esas ideas que piensas "¿Cómo no se les había ocurrido antes?" jajaja porque es fácil y la gente puede irse a casa con un libro de regalo :-))
    Si lo averiguas ya me dirás :-)
    Besos!!!


    P-CFACSBC2V Doncs ja ho saps! Si tens llibres repetits o que no vols guardar, si passes per Reus... ;-)))
    Abraçades!!!


    KWEILAN Aaaaai!!! No puc evitar preguntar-te quin llibre era aquest tan... "especialment-horrible" dona, que ara tinc curiositat :-))
    Petons!!!


    JORDI CASANOVAS A mi em va fer molta gràcia i, de fet, vaig pensar de seguida en fer-ne un post, el que passa és que, clar, amb el Triplet doncs ha hagut d'esperar uns dies jiji
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  22. Està molt ben pensat, però jo ja ho coneixia amb DVD's. Qui ho va fer primer no ho sé però al videoclub o fan així:

    Hi ha 1000 DVD's allà posats, n'esculls un, pagues 2€ i en poses un de teu. O sigui que en aquest cas no és gratuït...
    Adéu!

    ResponElimina
  23. Doncs la trobo una iniciativa molt bona!
    Jo que tinc poc espai a casa, els llibres se'n mengen molt i intercanviar llibres seria una bona idea...
    Petonets Assumpta!

    (m'agraden més les teves fotos furtives, hehehe...)

    ResponElimina
  24. Bona iniciativa. Sempre hi haurà algú que voldrà llegir aquell llibre que hem descartat.

    Salutacions,
    S.

    ResponElimina
  25. No, no el cremaria, trobo un sacrilegi el cremar un llibre, sigui qui sigui l'autor. En aquest cas, no sé, el faria servir per equilibrar una taula coixa o alguna cosa així.
    Dons si es donés el cas d'un llibre repetit i que no tingués el tíquet pot ser sí, o pot ser compraria paper de regal i ja el tendria per al proper aniversari d'algú... :)

    ResponElimina
  26. Tot lo que tingue a vore amb los llibres és una bona iniciativa. Això ho vaig vore a Barcelona, a la biblioteca Vapor Vell, a Sants.

    ResponElimina
  27. Totes aquestes iniciatives em semblen fantàstiques. En certa ocasió a Ciutat del cabo vaig trobar un punt de intercanvi de bookcrossing i vaig poder participar. Avui en dia em pregunto on deu haver anat a parar el llibre de Josep Pla, “un senyor de Barcelona”.
    Jo per el meu costat vaig agafar un clàssic que ja havia llegit, però em va fer molta il•lusió el trobar-lo en Castellà i tant lluny. El diari de Anna Frank.
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Es excelente! a mi me encantan los libros pero yo en este momento de mi vida no me los puedo comprar,por lo que me vendría genial! además un libro no se debe tirar,es un tesoro!Me parece una gran iniciativa Assumpta,que tengas un buen día!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  29. Em sembla una pensada genial!

    Estaria molt bé generalitzar l'iniciativa!

    Salut!

    *Sànset*

    ResponElimina
  30. doncs mira, fa uns dies que estic fent canvis a casa i tinc una pila de llibres que vull donar.
    A veure si trobo un lloc coma aquest.

    ResponElimina
  31. ALBERT Doncs és una idea semblant... però la dels llibres és millor, eh? jajaja que no pagues res!! :-)
    Ah!! i pots agafar llibre encara que no en deixis cap!! :-)
    Abraçades!!!


    KUDIFAMILY jajaja t'agraden més les fotos furtives perquè ets una nena trapella!! :-)) De fet és mooolt més divertit fer-les furtives :-)
    Tu que també ets usuària de biblios com nosaltres, pregunta-ho, igual també ho fan!! :-)
    Petons!!!


    SADURNÍ VERGÉS Oi que sí? :-)
    Ahir al vespre jo mirava i remirava a veure si en puc portar algun... em faria gràcia fer-ho :-)
    Abraçades!!!


    ANGLE T'asseguro que jo cremaria un llibre d'en Losantos sense cap remordiment... és més, amb una certa sensació agradable :-))
    Nooooo!! Havies d'haver dit que amb un llibre repetit i sense tíquet sí que el portaries al punt d'intercanvi, homeee!! jaja
    Abraçades!!!


    BAJOQUETA Moltes gràcies per la Info!! :-))
    Doncs ja sabem de tres Biblios que ho fan!!... Doncs està clar que això aviat serà pràctica comú. Què bé!! :-))
    Petons!!!


    JAN PUERTA Caram!! Doncs sí que és una experiència bonica aquesta!! Moltes gràcies per haver-la compartit aquí, de veritat!! :-)
    De fet, ha de fer molta il·lusió!!
    I no pots saber qui va recollir el teu llibre? :-)
    Abraçades!!!


    HADA ISOL Hay que reconocer que los libros son caros... tristemente.
    Por suerte, a veces se pueden encontrar ediciones de bolsillo que los hacen más asequibles. Y si no, como hacemos muchos, ¡a la Biblioteca! jeje
    Pero en este caso, además, el libro te lo puedes quedar :-))
    Besos!!!


    SANSET i UTNOA Doncs pel que han posat altres blogaires es veu que sí que ho fan a diferents llocs... Què bé!! :-))
    Abraçades!!!


    ESTRIP Doncs mira, ja sabem Reus, Sant Cugat i Vapor Vell a Barcelona :-))
    Si finalment ho fas, m'ho diràs? :-))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  32. Assumpta...quina coincidència... Ahir a la reunió del consell parroquial del meu poble,es presentà, també, la prestatgeria que posarien a un racó de la parròquia, per tal que tothom que vulgués, pugués posar o agafar els llibres i revistes que els feligresos tots, hi posessin i que consideressin d'interés a la comunitat.

    ResponElimina
  33. MANEL FILELLA Caram!!! Doncs sí que és molta casualitat!! jeje
    M'ha fet gràcia perquè a vegades passa això, es parla d'una cosa i resulta que a altres llocs també s'està fent el mateix :-)
    Bona iniciativa a la teva Parròquia!! :-)
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  34. ESTRIP Molt bé!!! :-)))
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  35. Si Reus ho tingués més a prop en portaria uns quants, fa llàstima llençar llibres encara que siguin dolents com una mala cosa!

    ResponElimina
  36. SPAGUETTI Xiquetaaaa!! Que per aquí han dit que a Barcelona també ho fan a algunes Biblios!! Tu pregunta, a veure si algú et pot informar ;-))
    Petons!!!

    ResponElimina
  37. A la biblioteca de Sant Cugat del Vallès ja fa anys que tenen aquest punt d'intercanvi. El funcionament és que tu dones els llibres a la biblioteca i ells escullen aquells que es queden i aquells que posen al punt d'intercanvi (i els marquen amb un senyal).
    Efectivametn és uan molt bona iniciativa que val la pena tenir en compte, tan per anar a veure què hi trobes com per despendre't d'alguns llibres que potser ja no vols (no tos els llibres són literatura que valgui la pena conservar).
    Està bé que hi hagi aquest tipus d'iniciatives.

    ResponElimina
  38. Leer es mi auténtica pasión,pero con la depresión que va y viene no puedo leer todo lo que necesito.
    Este año llevo casi 11 libros,los tengo relacionados en la columna derecha,pero son pocos porque el invierno ha sido algo duro para mí.
    Tengo un cuaderno en el que escribo los que he leído en los últimos años.
    2002.- 20
    2003.-8
    2004.-7
    2005.-67
    2006.-95
    2007.-33
    2008.-7
    Eso da la medida del nivel de mi ánimo.
    Los de poesía no los cuento porque para mí no es leer,es un refugio,y estoy suscrita a varias revistas,no puedo pasar un día sin leer eso es lo cierto.
    Besos

    ResponElimina
  39. Ostres, perdoneu!! em van quedar aquests dos comentaris per respondre :-)

    EULÀLIA MESALLES Ah, doncs és molt semblant, però aquí a Reus sembla ser que si tu els dones pel Punt d'Intercanvi van segurs al Punt, o sigui la Biblio no se'ls pot quedar... tot i que... ara em fas dubtar jajaja... si me'ls puc quedar jo, no podria anar algu de la Biblio i quedar-se'ls per tenir? :-)
    Petons!!!


    TERE Caramba quin control!! Una bona llista feta des del 2002!!
    Sí... a mi em passa el mateix. Segons com et sents, tens més força per llegir o no...
    Però els de poesia també els hauries de tenir en compte, al cap i a la fi, són llibres :-)
    Cuida't molt, maca :-)
    Petons!!!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!