divendres, 21 d’octubre del 2011

Com s'arriba als nostres blogs?

Fa uns dies en XeXu va fer un article molt divertit al seu blog Llibres i Punt!, en el que explicava que, a través de les estadístiques que ens ofereix Blogger, havia vist que té una sèrie de lectors coreans. En els comentaris hi va haver diferents teories sobre la causa d’aquesta afluència asiàtica i, fins i tot, es van deixar missatges de salutació per si els llegien (sempre és bo fer amics).

Aquest post em va fer pensar en una cosa que a mi també em fa molta gràcia i és “Què busca la gent que arriba als nostres blogs?

Hi ha companys blogaires que ens tenen al reader, a la barra lateral o que, de la forma que sigui, arriben a “casa nostra” de forma voluntària, saben que em fet un nou escrit, volen veure de què va i, si els atrau el tema, llegir-lo i comentar...

Però hi ha gent que entra al nostre raconet sense conèixer-nos. Busquen alguna cosa a Google i, entre les respostes, els apareix el nostre blog.

El seguidor de visites FEEDJIT permet saber quines paraules o preguntes han posat les persones que, buscant, han estat dirigides cap a nosaltres. Aquí us en deixo algunes, n’hi ha de molt curioses! Són retalls de pantalla fets directament des del meu Feedjit (a sota de tot del blog). Clicant al damunt és fan més grans.

Algú que s'en va a viure a Austràlia 28 mesos... o que busca algú que hi vagi? És algun llibre? Un joc?



Suposo que voler fer panellets de feltre no és pas per menjar-los!!



Un que no coneix la llengua catalana...



Algú amb molt de "morro" que felicitarà a una dona amb unes paraules que no seran seves:



Una amiga, si és bona amiga... és igual que sigui transparent, no?



Quatre de cop: La veritat és que persones que busquen dades o imatges de la Diada del Mercadal n'hi ha hagut moltíssimes. Algú que busca l'autor d'un poema. Informació de catequesi i, la darrera té "tela", és un fragment llarguíssim d'algun text del qual es volen trobar dades:



I, per acabar, uns que van ben dirigits. L'he tret del Feedjit del Petit Blog i són persones que busquen (i troben) la lletra de la cançó "El petit més gran" que Toni Beiro dedica a Leo Messi :-)

25 comentaris:

  1. Sí que n'hi ha de molt curioses! M'ha fet gràcia aquella que posa una frase llarguíssima i al final pregunta en quin idioma està, hahah. Pensen que el google contesta preguntes d'aquesta manera? T'imagines que li surt una sola entrada que li diu 'doncs mira nano, això és català, concretament de la variant dialectal de Reus'. Estaria bé, oi?

    I també el que busca escriure una nota a una dona per l'aniversari. Quin morro el tio! Saps, de la gent que arriba al meu blog via cercador, entre les 10 cerques que més porten al Bona nit estan 'paraules carinyoses' i 'paraules carinyoses en català'. Ja veus tu, a saber quantes dones han conquistat amb paraules meves, o teves!

    ResponElimina
  2. Ostres... doncs jo no és que ho miri gaire, però mai no he trobat coses especialment estranyes o curioses.

    Els meu post més visitats a part dels de la commemoració de l'aniversari de Màrius Torres que sempre són els que més... bé, vull dir el següent és un de la ginesta. Moltíssima gent entra al meu blog posant la paraula ginesta.

    Hi ha molta gent interessada per la ginesta en aquest país. O potser són els coreans que van darrere la ginesta. :)

    ResponElimina
  3. Quina gràcia! jo no en tinc de lectors coreans ni despistats ni res...deu ser pel barça dona que van al teu blog no?

    ResponElimina
  4. Rectifico...

    El post del centenari de Màrius Torres es va quedar estancat amb 540 visites i el de la ginesta no s'estanca mai, sempre té lectors... i va per les 882 llegides.

    I això de felicitar amb paraules d'altres es veu que es fa molt, perquè tos els meus posts que tenen la paraula felicitació, també estan sempre en els top ten.

    ResponElimina
  5. heheheh, hi ha de ben bons. M'ha cridat l'atenció molt el de la dona transparent. curiós!!!

    si que és molt curiós això de les estadístiques. Jo sempre veig que arriben al blog buscant "bob el manetes" per un post de fa mil anys!!! sempre que el veig em fa somriure

    ResponElimina
  6. XEXU.- Sí!! hahaha la gent fa preguntes directament com si hi hagués algun petit ésser humà (com el que s'ha empassat l'engranatge del relat de l'ELFRI dins de Google que li donés la resposta exacta :-))
    I siiiii aquest que demana per escriure una nota de felicitació és un dels que més gràcia em va fer... s'ha de tenir barra!!
    I clar que venen al teu blog buscant carinyu, XEXU, si tu ho ets molt de carinyós :-))
    Tu una vegada vas fer un post... era un Relat Conjunt... era un quadre de Van Gogh... nit estrellada hahaha... espera, que el busco ;-)
    Ha estat fàcil aquest, que si el veuen aquests "copions" te'l plagien de principi a fi...


    CARME.- Ho has provat? ;-) Poses "ginesta" i busques imatges i un dibuix teu surt ja a la segona línia!! ;-)
    El post de Màrius Torres segurament va tenir molts visitants quan va coincidir en les dates i, a partir de llavors, es ralentitza... però la ginesta es deu buscar sempre.
    En el meu blog la primera paraula, i amb diferència, és "CASTELLERS" i és que dos posts que he fet sobre castells (l'any 2009 i el darrer el 2011) tenen visites constantment :-))
    A tu també et pispen paraules per felicitar? Ves a saber si algun poema teu no haurà anat a parar a alguna tarja d'enamorat :-)


    ELFREELANG.- Hehehe és impossible que no tinguis coses així, les té tothom!! i tu, que fas aquells posts amb jocs de paraules i tot això... n'has de tenir un munt! Ja tens FEEDJIT?. Si tens un moment te'l poses i ja veuràs :-))


    RITS.- La veritat és que amb aquestes coses et pots fer un bon fart de riure... Què deu ser aquesta noia transparent? ;-))
    "Bob el manetes"? Quina gràcia!! ara mateix ho busco i a veure a quin post em porta!! :-DD

    ResponElimina
  7. En una época lo hice y realmente resulta muy curioso, el buscador toma todas las palabras y a veces se llega por pura casualidad. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  8. Jo també em pregunto que fa un rus llegint el meu bloc (coses de la xarxa global) i com és que el més interessant que he escrit (vaja el que ha tingut més lectures) sigui sobre com planxar....
    Ja veig que hauré de millorar els continguts o deixar de ser una miscel·lània per a ser un bloc de consells.

    ResponElimina
  9. He fet una ullada a les meves estadístiques i la gran majoria de gent que arriba al Xarel-10 des dels cercadors ho fa posant el nom del blog o buscant parts d'endevinalles o d'enigmes. Però això no vol dir que no hagi també excepcions ben estranyes, com per exemple la que ocupa el número 5 del rànquing i que t'afecta directament.
    He fet una captura de pantalla perquè prefereixo que ho vegis tu mateixa abans de fer cap altre comentari. ;-))

    ResponElimina
  10. Quina gràcia no? No miraré jo per mi també!

    ResponElimina
  11. Molt bo Assumpta! Quin fart de riure! La veritat és que hi ha gent per a tot! I internet és un calaix de sastre que fa por i tot.

    Ara, jo em pregunto perquè la gent escriu tot el text sencer per buscar pel google. Posant les paraules clau que cerques ja en tens prou...

    En fi que tantes persones hi ha al món tantes maneres d'entendre internet... i la vida!

    Memorable el que busca com felicitar la dona per internet... aquest s'ha guanyat el premi!

    Ah! i enhorabona per la teva cançó! Veig que hi ha gent que la busca directament! Quin èxit!

    ResponElimina
  12. El fart de riure més gran amb l'enllaç del Mc!

    No puc parar de riure i sí realment t'afecta molt! Això de la xarxa és realment perillós! O no serà el Xarel-10, que és perillós?

    ResponElimina
  13. CARME: Ep!, que en aquest cas el Xarel-10 només ha servit d'enllaç! :-DD
    Clar que ja és ben estrany que Mr. Google porti algú fins al meu blog posant "combustió espontània assumpta" (de fet que algú posi això ja és molt estrany)... potser si que la xarxa és més perillosa del que ens pensem! :-P

    ResponElimina
  14. El paio més exòtic que ha entrat al meu blog, crec que era de Úbeda (Jaén).

    ResponElimina
  15. En el meu bloc sembla que només arriba la gent que cerca la Scarlett Johansson...

    ResponElimina
  16. M'ha fet molta gràcia el post, Assumpta, perquè més d'un cop he pensat que en faria un de similar. Jo també acostumo a mirar com arriben els "estranys" al meu blog, i en fi, algunes de les raons que els porten a l'In varietate són gracioses.

    El d'Austràlia... a mi no m'ha passat però alguna cosa hi deu haver amb això. Fa uns dies, una coneguda va penjar al seu Facebook alguna cosa com "Me'n vaig X mesos a viure a X". Ostres, vaig al.lucinar! Després vaig saber que era broma...

    Al meu blog, no t'ho perdis, un motiu recorrent d'arribar-hi, bàsicament de l'Amèrica Llatina, va ser aquest post que vaig escriure sobre un mètode per aprendre anglès... dormint. De debò, molts hi arriben posant coses com "método para aprender inglés durmiendo", i similars :)

    http://invarietateferran.blogspot.com/2009/04/graduated-course-in-modern-english.html

    ResponElimina
  17. TÍA ELSA.- Ciertamente, algunos son bien curiosos y divertidos! Pero es como tu dices, entre tantas palabras, algunas coinciden y les mandan para acá :-))


    MPG.- Potser és algun català que viu a Rússia i li agrada llegir-te!! :-))
    A mi la gent ve majoritàriament per informar-se dels castellers, i amb molta diferència amb els altres temes! :-))
    (Ep, que planxar té el seu art, també hehe)


    McABEU.- Ho he vist aquest matí i m'ha fet riure molt!! La veritat és que estic encantada de sortir al teu blog hehehe (perquè suposo que sóc jo, no? a veure si serà una altre Assumpta, quina poca gràcia!!) :-P
    Una vegada al blog de l’Allau es va parlar de combustió espontània, fa un parell d’anys, en relació a un llibre de Dickens, “Bleak House” (El casalot) i jo hi vaig deixar un comentari... Ara bé, imaginar que hi ha gent per la xarxa buscant això i que són els que ocupen la cinquena posició en el teu rànquing de visites em deixa bocabadada.
    Ara bé, una altre possibilitat és que algú estigui esperant la meva pròpia combustió espontània (cosa, certament, molt lletja) i busquin informació sobre si ja s’ha produït o no :-DD


    FINESTRETA.- Mira-ho, ja veuràs, és molt divertit!! :-D


    PORQUET.- Si tens el Feedjit, busca-ho al teu blog, ja veuràs quines coses més curioses hi trobes!! ;-))
    I aquest “caradura” que busca com felicitar a una dona!! Serà possible?? Després farà passar les paraules per seves i la pobre dona enganyada!
    Noooooo!! La lletra de la cançó a Messi que busquen els que entren al Petit Blog no és meva! És d’un cantautor anomenat Toni Beiro. Resulta que jo vaig posar el vídeo de YouTube amb la cançó i em vaig adonar que entrava molta gent demanant la lletra (i jo no la tenia) així que, com em sabia greu que marxessin frustrats del meu Petit Blog, la vaig buscar (que em va costar una mica) i vaig fer un post nou amb la lletra i així tothom que entra la pot trobar ;-))


    CARME.- Doncs jo al principi també he rigut molt, però ara ja no sé si m’he d’espantar o no... Si començo a veure gent al meu voltant amb encenedors o mistos crec que m’escaparé :-DD


    McABEU.- Espero que la “Destructora de Blogs” no estigui darrera de tot això... uisss... sento olor a socarrimat!! :-P


    JOSEP LLUÍS.- Hehehehe això és perquè tens poquets posts, quan en tinguis molts segur que entrarà gent amb frases d’aquestes curioses!! ;-))


    PONS007.- Ja ho he vist, ja... tan macos que és el teu darrer post d’anuncis (que n’hi ha de genials) i la gent buscant aquesta mossa... ai, quin món! :-D


    JORDI BANYERA.- Del FEEDJIT... és una “cosa d’aquestes” que et diuen d’on ve la gent que visita el teu blog i tal. N’hi ha d’altres, però a mi m’agrada aquest perquè en un moment fas una ullada i veus aquestes coses divertides ;-))


    FERRAN.- Recordo perfectament aquell post teu!! Tot i així l’he anat a mirar per tenir-lo més present... Quina gràcia!! ;-)) Un mètode per estudiar anglès mentre dorms que, en realitat, devia ser una autèntica tortura psicològica, però varem riure molt, eh? :-DD
    Aaaah!! Això que dius, doncs, de marxar “x” mesos a algun país segur que deu ser alguna broma que corre pel Feisbuc i la gent deu anar buscant... Deu ser un joc de rol? ;-)

    ResponElimina
  18. Ni idea, noia, no ho he aconseguit esbrinar. Raro raro...

    ResponElimina
  19. FERRAN.- És que ho vaig trobar interessant que tu ho veiessis en un blog i que jo trobi que hi ha qui ho està buscant... té tota la pinta de ser un joc, o un concurs...
    Investigaré :-))

    ResponElimina
  20. què bé que t'ho has passat! No ho he probat mai. Ara mateix me'n vaig a veure que hi trobol
    Ah! i jo sóc de les que vinc voluntariament, eh!

    ResponElimina
  21. Sí que fa molta gràcia poder llegir què busca la gent a Google. A mi m'encanta veure quines coses més maques que busca la gent...com: fer un detall, paraules boniques, alegrar el dia algú, llocs romàntics a Barcelona. Cada cop que veig que algú ha buscat algo així de "maco" em fa una alegria immensa i cada setmana n'hi ha algun de bonic!

    Dels que has posat m'ha fet gràcia el de l'home que vol felicitar l'aniversari a una dona, perquè així escrit suelto sembla que sigui per una dona que tampoc coneix massa i si vulgui apropar d'aquesta manera...

    ResponElimina
  22. JOMATEIXA.- Hehehehe jo també hi vaig voluntàriament al teu!! ;-))
    Tu, com expliques arguments de llibres i tal, probablement també tinguis cerques boníssimes :-))


    BARCE.- Al teu blog tens textos molt macos, per tant, més d'una cosa et "birlaran" ;-))
    Ah, aquest que vol felicitar a una dona i busca un text a mi em va semblar que tenia una mica de "morro", eh? hahaha què és això de mirar de conquistar una noia amb paraules d'un altre? :-DD

    ResponElimina
  23. La realitat ens dóna els millors gags. M'encanta!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!