dimecres, 19 d’octubre del 2011

Un truquet de cuina...

A mi no em desagrada cuinar. Tampoc és que m’encanti, però trobo que té la seva gràcia, una part creativa i experimental que em resulta atractiva. Ara bé, com no suporto rentar plats, sempre miro de fer coses senzilles, ràpides i que embrutin la menor quantitat d’estris possible.

1.- Es compra una safata de tallets de llom al Mercadona (em sap greu però no tinc foto, de totes formes és fàcil d’imaginar... crec)
2.- Es fan a tallets petits i es fregeixen normalment.
4.- TRUQUET: S’hi afegeix una cullerada de melmelada d’albercoc i es barreja ben bé.
5.- Es serveix acompanyat de tomàquet amanit amb una mica d’oli i sal.
6.- Si es menja amb la forquilla del Barça encara és més bo.







I, per celebrar que avui és el meu mesiversari, doncs una mica de musiqueta d'aquelles cassettes que vaig retrobar fa poc (i que penso seguir posant al blog amb qualsevol excusa hehe). Escolteu-la, eh? tota sencera que és la meva festa de cumplemesos!!

Curtis Lee.- Under de moon of love

29 comentaris:

  1. I quants mesos fas?

    Escolta, m'apunto la recepta per aquells dies estúpids en que no saps què fer ni què cuinar!

    Per cert, si tu poses la forquilla del Barça, jo puc beure aigua amb la meva tassa del Barça??? Oi que sí????

    ResponElimina
  2. Ostres, pinta bé i és senzill! Per acabar-ho de rematar, aviat aniré a comprar i pensava agafar alguna confitura, que de moment no en tinc. Així que crec que ho provaré, tot i que el llom serà del carrefour, i no tinc res del Barça... Creus que quedarà bo igual??

    Ah, i a la paella li tires oli igualment? O no cal?

    En tot cas em sembla un sopar estupendo per aquells vespres en que no tingui gaire ganes de fer res... ja t'explicaré com m'ha sortit!

    ResponElimina
  3. PORQUET.- Doncs faig... espera... 50x12-2 = 598, una quantitat molt respectable hehehe
    Totes les meves receptes són així de ràpides i fàcils...
    I taaaaant, PORQUET!! Fes servir la teva tassa del Barça!! Segur que l'aigua serà deliciosa!! Mmmmm què bonaaaa :-DD


    YÁIZA.- Es fa amb un quart d'hora (comptant que jo pelo els tomàquets... un costum heretat de la meva mare) ;-))
    Si no tens res del Barça però abans de començar fas un pensament culé, val igual :-DD
    I sí, sí, es fregeix primer normal (he editat el post i he afegit el "normalment") tu ho fregeixes i, quan ja gairebé està, hi afegeixes la melmelada, confitura... estic segura que em mel també de ser bo. Un altre dia ho provaré amb mel i pollastre :-DD

    ResponElimina
  4. Molt aviat 600 mesos... ostres, quina xifra. Felicitats de totes maneres, encara que faltin dos mesos per 'la data'. Ara no puc escoltar el vídeo, però ja ho faré en un altre moment.

    Té bona pinta això, no se m'acudiria mai, però si és bo, s'haurà de provar.

    ResponElimina
  5. Un altre truquet, menjar-s'ho sense escudellar, posant la paella al mig de la taula i t'estalvies rentar els plats.;-)

    ResponElimina
  6. Home, la cosa pinta bé. Un tomàquet ben amanit amb oli, sal i vinagre de mòdena sempre passa la mar de bé.

    Va, avui com hi ha Barça, farem un tomàquet d'aquest per celebrar la maneta que els hi fotrem!

    P.D.: No m'agrada la melmelada!

    ResponElimina
  7. aquestes barreges de vegades et sorprenen....senzilles i bones. I la forquilla.......no pot fallar

    ResponElimina
  8. Té molt bona pinta aquest llom. El tinc que provar.

    Ui, ui.... Et queda poc per canviar de nùmero.

    Feliç cumplemesos

    ResponElimina
  9. Caram quina receptya més curiosa... melmelada amb llom?!?! I tomàquet?!?! Sembles en Ferran Adrià!

    ResponElimina
  10. Oh! Així que fas anys el 19 de Desembre! Tatxan!! Molt bé, molt bé, ja ho tindrem en compte.

    Per cert, vinc del carrefour... he comprat llom de porc i mermelada d'abricot! Iupi! Ho provaré... mmm... divendres, potser!

    ResponElimina
  11. Ho provarem, ho provarem, segur... a mi no em cal ni comprar res. Avui tinc llom, melmelada d'albercoc i tomàquets per amanir...

    ResponElimina
  12. Ep! Jo també me l'apunto; per aquells dies en que vaig justa de temps a l'hora de dinar.

    ResponElimina
  13. No ha d'estar gens, però que gens!, malament. Bona idea! (M'encanta el contrast dolç-salat tan propi de la nostra cuina!)

    ResponElimina
  14. Ara tinc una gana de mort però he d'acabar de veure el Barça. Em menjaria el que has preparat i més :)

    ResponElimina
  15. XEXU.- Moltes gràcies!! ;-)
    M'he d'anar mentalitzant, perquè em costarà acostumar-me a dir que tinc 50 anys i m'he d'anar fent a la idea... És que és molt, eh? estic en la "mitjana edat" :-))
    A mi m'agraden les barreges de gustos, i aquesta la veritat és que queda força bé i anima una mica un senzill llom "passat per la paella" :-D


    JPMERCH.- Hahahaha, no donis idees!! :-P
    La veritat és que, com només som dos, doncs encara hi arribo, però si puc evitar estris més complicats de fregar, m'ho estalvio.
    Ei, que maca la paraula "escudellar", m'encanta!! Me la quedo i la faré servir :-)


    JORDI.- M'has fet somriure... i és que sempre que parlem de menjar recordo el dinar a Monistrol :-D
    Tens gustos molt clars i no saps com admiro la teva capacitat de dir "això no m'ho porti" per així, no deixar res al plat. La gent hauria d'aprendre de tu (i ho dic de veritat, eh?)
    Finalment no ha estat "una maneta" i no per falta d'ocasions... però bé, tres puntets al sac ;-))


    GARBÍ24.- Ara ho voldria provar amb mel, o amb algun altre tipus de melmelada :-)
    La meva sogra posa xocolata a no sé quina salsa a les faves i queda deliciosa ;-))
    I la forquilla ja és el toc de gràcia hehehehe


    Ma. VICTÒRIA.- Tu que ets una boníssima cuinera, ho has de provar i dir-me què tal! ;-))
    Siiiiiii em queda poquet per canviar la primera xifra, i això de posar el "5" se'm fa estranyíssim... però ja m'acostumaré, ja. Gràcies, guapa!! :-))


    FINESTRETA.- Hehehe ui, si en Ferran Adrià hagués inventat això ho cobraria a 100 eurets la ració :-DD


    YÁIZA.- Sí, el 19 de desembre em convertiré en una senyora de certa edat, molt respectable, ja no faré més bromes als blogs, no inventaré haikús estranys, ni li diré SHESHU al XeXu ni m'agafaran atacs de riure davant l'ordinador, ni cridaré els gols del Barça com una histèrica...
    Bé...
    Potser no em passi tot això...
    Espero que no!!
    ..........
    Has comprat tot el material!! ja em diràs què tal!
    (la rima ha estat involuntària hehehe)


    CARME.- Ja tens tots els ingredients!! Doncs avui (dijous) mateix, "mans a l'obra", que tu ets bona cuinera... ja em diràs si us ha agradat!! :-))


    LLUÏSA.- Es fa súper ràpid i el resultat està força bé!! :-))
    Ja em diràs si el fas i si ha resultat bo! :-))


    ASSUR.- Tu ets un altre dels magnífics cuiners catosfèrics! Recordo perfectament les teves magnífiques receptes!! Així que si t'animes a provar-ho ja ens diràs què t'ha semblat :-))


    JOANA.- Ai, la paraula "gana" que no la puc ni sentir pronunciada ;-))
    Ara mateix jo em menjaria un entrepà de pa amb tomàquet i el que fos, un plat de canelons amb molta beixamel, un parell d'ous ferrats, uns fruits secs, patates fregides, un tros de pastís, uns sandwitxos de Nocilla, galetes Príncipe...
    Al final hem guanyat 2-0... bé, els tres puntets queden a casa ;-))

    ResponElimina
  16. Senyora d'edat respectable... que es torna així de seriosa i respectable?? No sé, no sé... jo crec que arribarem a 20 de Desembre i estaràs igual! O això espero!

    Per cert, no et sents culpable de tenir tota la catos exhaurint les existències de mermelada d'albercoc per provar la teva recepta? Jo, a això, li dic crear tendència!

    ResponElimina
  17. Primer que tot, FELICITATS pel mesiversari i després dir-te que ho provaré això del llom a la confitura que fa força bona pinta! :-))

    ResponElimina
  18. Veus que n'ets de detallista!!... Doncs per molts mesos!!...
    No t'amoinis per això de posar el 5 al davant, (t'ho dic per experiència) que no es canvia, i si es fa és per millor, ni una es fa seriosa, tot al contrari, es nota la maduresa que vas agafant i això et dóna una bona prespectiva per relativitzar els problemes i apreciar molt el moment i viure'l de la millor manera...Ja m'ho sabràs dir!!
    I sobre la recepta me l'apunto perquè em fa tot l'efecte que m'agradarà!!
    Qué tinguis molt bon dia!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  19. Me l'anoto per quan em toqui cuinar (tot i que a casa no són molt de melmelades...).

    I feliç mesiversari!! Això s'ha de celebrar eh... Que només n'hi ha un al mes.

    ResponElimina
  20. M'agrada aquesta idea de celebrar el mesiversari!!!! Per cert, el meu serà demà passat....
    A casa en lloc de menjar-nos-el amb melmelada ho fem amb ceba caramel·litzada. Una mica més laboriós, això sí.
    I també et diré que a casa els coberts són més impersonals.... Si me'ls robessin, no els sabria identificar!

    Petons

    ResponElimina
  21. Ei m'agrada el truquet de cuina! :) Pràctic i interessant, i fa pinta de ser deliciós! el provaré. A mi la cuina m'agrada i reconec que disfruto cuinant, però com que mai tinc temps, sempre em decanto per coses ràpides! compraré mermelada d'alvercoc, si és que encara no s'han exhaurit les exitències! xD

    ResponElimina
  22. L'has tastat amb sobrassada?
    Bé, el que jo he menjat són llibrets de llom farcits de sobrassada, però suposo que es pot canviar perfectament una cosa per l'altra.

    ResponElimina
  23. YÁIZA.- Hehehe començaré a vestir amb "traje jaqueta i abandonaré els texans??
    Els productors d'albercocs a nivell mundial han decidit fer-me un homenatge :-DD


    McABEU.- Moltes gràcies!! :-))
    Ho heu provat? Si t'agraden les barreges de gustos segur que ho trobaràs bo!! ;-))


    MONTSE.- M'encanta el teu comentari... com sempre! No sé com ho fas però trobes les paraules maques per dir les coses i gairebé m'has fet venir ganes de provar això de posar el "5" al davant :-))
    Si proveu això del llom espero que us agradi!! ;-)


    JORDI.- Moltíssimes gràcies!! ;-))


    MBOSCH.- Justa la fusta, un mesiversari al mes! hahaha m'has fet riure ;-))
    Si sou poc de melmelades posa-n'hi poqueta... i la mel? que us agrada? jo no ho he provat amb mel, però un dia ho provaré :-))


    MARGARIDA.- A veure si m'en recordo i entro al teu blog a felicitar-te demà :-))
    Això és cosa del meu marit, que sempre compta els mesos de tot hehehe
    Estic segura que la teva ceba caramel·litzada deu ser deliciosa... mmmmmmm... només de pensar-ho (ai, sempre tinc gana, pobre de mi!!) :-))


    ANNA GRIERA.- Per mi el problema de cuinar és que després s'ha de netejar i això em fa una mandra de mida superlativa... si no fos per això, jo també penso que és maco cuinar ;-))
    Si ho proves ja em diràs el què ;-)


    LLUÏSA.- Uuuuuuuui, què has dit!! SOBRASSADA!! és un dels meus aliments preferits!! Garantit que ho provo... i tant!! :-)))
    Has provat a posar una miqueta de sobrassada i una miqueta de foie gras a la salsa de tomàquet mentre la fregeixes? queda boníssima!! ;-))

    ResponElimina
  24. tot és trobar truquets, oi? a mi lo de la mermelada, no sé no sé, ... es que no sóc gens dolça! xò m'ho apunto!!

    ResponElimina
  25. Assumpta....torno anar tardíssim!!! Però em deixes comentar igualment oi??

    Quina bona pensada això de posar-hi mermelada, mai se m'hagués acudit, ja ho provaré. A mi no crec que m'agradi gaire perquè sóc mooooolt més de salat que de dolç i si queda un gust massa redolç se'm fa pesat, però segur que els meus comensals (hehehe, em fa gràcia fer servir aquesta paraula!) els sorprendré! ;)

    Espero que estiguis molt bé, un petonàs!!!

    ResponElimina
  26. RITS.- Si no t'agrada la melmelada, ho pots provar amb sobrassada!! Jo no ho he fet però és una idea de la LLUÏSA que penso provar sí o sí, perquè m'encanta la sobrassada :-))


    BARCE.- Xiquetaaaaaaaa que els posts no tenen data de caducitat hehehe tu aquí ets benvinguda sempre!! ;-))
    Si tens "comensals" i no t'agrada la melmelada, pots provar a fer la varietat amb sobrassada que va recomanar la LLUÏSA, que jo crec que ha d'estar molt bona!!
    Moltes gràcies!! Dos mesos més i faig mig segle de vida!! Ui!! :-))

    ResponElimina
  27. I aquesta recepta ja la vaig provar en el seu moment! Prou bona, i tant!

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!